Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: το δικό μου κομπιουτερίστικο πρόβλημα

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Καλα να παθετε,ποιος σας ειπε να πατε να παρετε τα αριστουργηματα της ΗΡ?
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
    Υπαρχει παντως και μια σειρα απο προβληματα θερμοκρασιας και καψιματων που εχουν οι καρτες γραφικων της Nvidia σειρας 8ΧΧΧ Μ.Οποτε πιθανα και η καρτα γραφικων ειναι στα τελευταια της.Δοκιμασε ΑΝ την ωρα που σου μαυριζει η οθονη,να παιξεις συνδεοντας μια εξωτερικη οθονη αν παιζει.Αν παιζει στην εξωτερικη,πιθανα θα εχεις μια παραταση ζωης του μηχανηματος
    εμένα είναι η 8400Μ GS

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
    Καλα να παθετε,ποιος σας ειπε να πατε να παρετε τα αριστουργηματα της ΗΡ?

δωρο μου το ειχαν κανει!

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της paramedic
    Format οπωσδήποτε και με του νέους drivers θα φυσάει και πάλι. Η κάρτα γραφικών στα κάνει όλα αυτα μάλλον απο drivers που έχουν μείνει απο παλιά κλπ. Καθάρισμα έκανες ήδη,πέρασε του win 7 και μεγειά το νέο και πιο γρήγορο σου πια(λόγω 7) λαπτοπ.
    Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    ξυνει τη μυτη του

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

"Qu ils mangent de la brioche"

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
    Format οπωσδήποτε και με του νέους drivers θα φυσάει και πάλι. Η κάρτα γραφικών στα κάνει όλα αυτα μάλλον απο drivers που έχουν μείνει απο παλιά κλπ. Καθάρισμα έκανες ήδη,πέρασε του win 7 και μεγειά το νέο και πιο γρήγορο σου πια(λόγω 7) λαπτοπ.
    Δηλ να υποθέσω με φορμάτ (γιατρικό δια πάσαν νόσο) θα λυθεί το hardware πρόβλημα που υπάρχει στην κάρτα γραφικών????

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

για την ώρα πάντως σήμερα όλα καλά
    ό,τι και να γίνει πάντως τελικά ένα είναι το συμπέρασμα, όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα θερμοκρασίας και έχει εμπιστοσύνη στα χέρια του ας κάνει τον κόπο να ανοίξει το μηχάνημά του να αλλάξει πάστες και να καθαρίσει ανεμιστήρα η διαφορά είναι τεράστια, και τελικά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, σημαντικό να υπάρχουν τα κατάλληλα κατσαβιδάκια και βοηθάει πολύ να βρείτε βιντεάκια στο youtube που έχουν κάνει το ίδιο, είναι πιο απλό από όσο φαίνεται, και δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβώρο εμένα μου πήρε λιγότερο από 2 ώρες κι αυτό γιατί σταμάταγα και τσέκαρα όταν δεν ήμουν σίγουρος τι να κάνω, μα μόνο για να καθαρίσω το ανεμιστηράκι έφαγα δέκα λεπτά με τόση σκόνη που είχε μέσα, αν είχα κι ένα βελονάκι θα έπλεκα πουλόφερ με αγνή παρθένα σκόνη
    (καλά για το παρθένα δεν είμαι σίγουρος με τέτοια παρτούζα με το ανεμιστηράκι )

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Μου το έκανε και εμένα παλιά αλλά δεν θυμάμαι τι ήταν. Πάντως με την ίδια κάρτα είμαι ακόμα.

Πάντως δεν είναι πρόβλημα θερμοκρασίας. Μάλλον πρόβλημα στους drivers είναι.
    Sent from me using a computer.

Re: το δικό μου κομπιουτερίστικο πρόβλημα

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    έχω το hp της σειράς pavilion 6500
    και ήταν πολύ ζεστό, πολύ φασαρία το ανεμιστηράκι κλπ (το χω από τον αύγουστο το 07)
    κάποια στιγμή άρχισε να μου κάνει κάτι κόλπα με την οθόνη, κόλλαγε για μισό με ένα λεπτό η εικόνα μετά μαύριζε και μετά επανερχόταν και είχα το μήνυμα
    Display driver stopped responding and has recovered
    αρχικά έκανα update στο driver από το σαιτ της ΗΡ
    το μόνο που άλλαξε είναι ότι έγινε πιο "τρομακτικό" το θέμα γιατί αυτή τη φορά αντί να κολλάει πριν μαυρίσει πρώτα τρεμόπαιζε η εικόνα.
    Τελικά την Πέμπτη το πρωί έκατσα και έλυσα ολόκληρο το μηχάνημα άλλαξα πάστες σε cpu και gpu (δεν είχε μείνει τίποτα και ό,τι υπήρχε ήταν μια ξεραΐλα καθάρισα και το ανεμιστηράκι (πολύύύύ σκόνη) το ξανάδεσα και λέω πάει το έλυσα το πρόβλημα.
    ο υπολογιστής εκεί που έψηνες αυγά πάνω στα πλήκτρα τώρα είναι απλά χλιαρός, δεν ακούς τον ανεμιστήρα και λες πάει θα απογειωθεί μια χαρά. Μόνο που χθες το βράδυ σε ανύποπτο χρόνο μου το ξανάκανε, ήταν ήδη σε λειτουργία αρκετές ώρες αλλά δεν έβραζε
    εχεί κανείς καμιά ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω;
    το λύσιμο και το δέσιμο έγιναν σωστά δεν μου περίσεψε καμιά βίδα να μην ξέρω τι να την κάνω
    Ο τρόπος που μοντάρεται το υλικό πάνω στη μητρική δημιουργεί τις λεγόμενες "ψυχρές κολλήσεις", (κάποια άλλη στιγμή θα εντρυφήσουμε σ' αυτό). Λόγω κινέζικης κατασκευής και χαμηλών σταντραντς του κατασκευαστή, το φαινόμενο αυτό τείνει πιά ν' αγγίξει 20 - 25 %. Σε κάποια brands (μεταξύ αυτών και η Η/Ρ στα low budget μηχανήματα) η αστοχία παρουσιάζεται σε συγκεκριμένα σημεία του board. Τις πιό πολλές φορές είναι στις κολλήσεις της κάρτας γραφικών (εκεί αναπτύσσεται μεγάλη θερμοκρασία - περνούν αρκετά Αμπέρ) με αποτέλεσμα να κρασάρει πρώτη.

Η λύση είναι μία και ονομάζεται σταθμός κόλλησης αποκόλλησης εξαρτημάτων smd και είναι ακριβή ιστορία όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει πολύ λίγα και σοβαρά εργαστήρια έχουν αυτή την υποδομή.

Εναλλακτικά όμως επειδή ο Έλληνας είναι πατεντιάρης και αν έχεις την κατάλληλη εμπειρία να ζεστάνεις την επίμαχη περιοχή με ζεστό αέρα (χαμηλής ροής, μην ξεκολλήσουν τα πάντα από πάνω και θες σκούπα και φαράσι να μαζεύεις εξαρτήματα) και παράλληλα να πιέζεις την κάρτα γραφικών στο board. Όταν δεις ν' αλλάξουν χρώμα οι κολλήσεις και να γίνουν πιο γυαλιστερές, σταματάς να ζεσταίνεις και συνεχίζεις να πιέζεις για μισό λεπτό ακόμα.

Αν όλα έχουν πάει καλά, επισκεύασες το λαπτοπ σου!!!!!!!!!

Αλλιώς το

Re: Re: το δικό μου κομπιουτερίστικο πρόβλημα

Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    Ο τρόπος που μοντάρεται το υλικό πάνω στη μητρική δημιουργεί τις λεγόμενες "ψυχρές κολλήσεις", (κάποια άλλη στιγμή θα εντρυφήσουμε σ' αυτό). Λόγω κινέζικης κατασκευής και χαμηλών σταντραντς του κατασκευαστή, το φαινόμενο αυτό τείνει πιά ν' αγγίξει 20 - 25 %. Σε κάποια brands (μεταξύ αυτών και η Η/Ρ στα low budget μηχανήματα) η αστοχία παρουσιάζεται σε συγκεκριμένα σημεία του board. Τις πιό πολλές φορές είναι στις κολλήσεις της κάρτας γραφικών (εκεί αναπτύσσεται μεγάλη θερμοκρασία - περνούν αρκετά Αμπέρ) με αποτέλεσμα να κρασάρει πρώτη.

Η λύση είναι μία και ονομάζεται σταθμός κόλλησης αποκόλλησης εξαρτημάτων smd και είναι ακριβή ιστορία όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει πολύ λίγα και σοβαρά εργαστήρια έχουν αυτή την υποδομή.

Εναλλακτικά όμως επειδή ο Έλληνας είναι πατεντιάρης και αν έχεις την κατάλληλη εμπειρία να ζεστάνεις την επίμαχη περιοχή με ζεστό αέρα (χαμηλής ροής, μην ξεκολλήσουν τα πάντα από πάνω και θες σκούπα και φαράσι να μαζεύεις εξαρτήματα) και παράλληλα να πιέζεις την κάρτα γραφικών στο board. Όταν δεις ν' αλλάξουν χρώμα οι κολλήσεις και να γίνουν πιο γυαλιστερές, σταματάς να ζεσταίνεις και συνεχίζεις να πιέζεις για μισό λεπτό ακόμα.

Αν όλα έχουν πάει καλά, επισκεύασες το λαπτοπ σου!!!!!!!!!

Αλλιώς το

αυτό που περιγράφεις το είδα σε διάφορα βιντεάκια αλλά φοβήθηκα να το δοκιμάσω για ακριβώς το λόγο του αν δεν πάει καλά και επίσης γιατί θεώρησα φρονημότερο να αρχίσω με το καθάρισμα του ανεμιστήρα και τις νέες πάστες, θα δείξει αν εξακολουθήσει θα προβλήματα ίσως το δοκιμάσω

Θα συμφωνησω με το Vstrommer k to Vaska. Αλλη μια προταση για το ανεμιστηρακι ειναι να το λιπανεις με καποιο μη αγωγιμο λιπαντικο, ενα σπρευ σιλικονης πουχου. Βελτιωσει δε βελτιωσει την ψυξη, τουλαχιστον θα στα ζαλιζει λιγοτερο!
    Παντως εγω πιστευω οτι ειναι μαλλον θεμα υπερθερμανσης και οχι ψυχρων κολλησεων. Πολυ κακης ποιοτητας τα hp...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    απάντηση...

πάρε DELL.. οτι είχα και έχω απο το 07 και μετά λόγω εταιρίας, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    απάντηση...

πάρε DELL.. οτι είχα και έχω απο το 07 και μετά λόγω εταιρίας, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό.
    ΑΑΑΑ εδώ θα τα χαλάσουμε, πάρε Mac έπρεπε να πεις.

Φοριέται πολύ τελευταία !!!!!!!!!!!!!!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    MAC = Ducatti άντίστοιχα.. τόσο σε υπερτιμολόγηση όσο και σε απόδοση κόστους=τιμής!!!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

εμένα πάντως στα μακ το μόνο που μου αρέσει είναι οι οθόνες τους, η απουσία θορύβου και πάρα πολύ μου αρέσει το μικρό μέγεθος στους μετασχηματιστές, κατά τα άλλα τα βρίσκω υπερεκτιμημένα

μιλάω τώρα εγώ με το ΗΡ
    (πάντως δεν θα έλεγα ότι έχουν κακή ποιότητα κατασκευής 4 χρονών και κάτι είναι και έχει αποδειχθεί σκυλί, έχει κάνει διάφορα σε επίπεδο επεξεργασίας και είναι πολλές ώρες ανοικτό κάθε μέρα, μόνο τώρα μου έβγαλε αυτό το πρόβλημα και μετά το καθάρισμα είναι σαφώς βελτιωμένο ελπίζω το χθεσινό ξανακρασάρισμα να αποδειχθεί μετασεισμός θα δείξει )

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και το δικο μου
    από ermhc στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2009, 17:07
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2008, 19:25
  3. Το δικό μου Cbr600f4
    από NIKOSCBR600F4 στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2008, 23:14