Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: Προβληματισμός για δίπλωμα 50άρι

μα δεν θα σκέφτεσαι πάντα το πιο απίστευτο να συμβεί! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις που μου δίνεται όλοι, αλλά ακόμα δεν ξέρω τι να κάνω...το μηχανάκι διευκολύνει τα πάντα! Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο...σε 10 μήνες κλείνω τα 18...Εγώ ξέρω ότι πάντα πρέπει να προσέχουμε και γιατί πάντα μπορεί να γίνει κάποια στραβή...δεν ξέρω...αναποφάσιστος...!

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrous012
    μα δεν θα σκέφτεσαι πάντα το πιο απίστευτο να συμβεί! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις που μου δίνεται όλοι, αλλά ακόμα δεν ξέρω τι να κάνω...το μηχανάκι διευκολύνει τα πάντα! Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο...σε 10 μήνες κλείνω τα 18...Εγώ ξέρω ότι πάντα πρέπει να προσέχουμε και γιατί πάντα μπορεί να γίνει κάποια στραβή...δεν ξέρω...αναποφάσιστος...!
    αν νομιζεις οτι ειναι απιστευτο να συμβει.....ασ'το μια χαρα εισαι και με το λεωφορειο....

ναι παντα προσεχουμε,αλλα οσο και να προσεξουμε εμεις...

σου εχουνε απαντησει τοσα ατομα εδω μεσα,που οι περισσοτεροι εχουν φαει τους δρομους με το κουταλι και λες τα δικα σου....αν δεν εισαι ετοιμος να δεχτεις την οποια απαντηση,τοτε μην ρωτας καθολου
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
    αν νομιζεις οτι ειναι απιστευτο να συμβει.....ασ'το μια χαρα εισαι και με το λεωφορειο....

ναι παντα προσεχουμε,αλλα οσο και να προσεξουμε εμεις...

σου εχουνε απαντησει τοσα ατομα εδω μεσα,που οι περισσοτεροι εχουν φαει τους δρομους με το κουταλι και λες τα δικα σου....αν δεν εισαι ετοιμος να δεχτεις την οποια απαντηση,τοτε μην ρωτας καθολου
    +650 over and out
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Welcome .

Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός , αλλά να ξέρεις πως ο καθένας μας είναι υπεύθυνος των πάξεων του .

Ξέρω ,τώρα τα τελευταία χρόνια το ακους συχνά αυτό ,αλλά θα το καταλάβεις μόνο όταν βρεθείς με τις ευθύνες αυτές απέναντί σου .

Κράνος κτλ αν θες βάζεις .
    Δικό σου το κεφάλι , αλλά αν θες να μην βρεθείς σε άσχημη κατάσταση ΜΗΝ οδηγήσεις ΠΟΤΕ κάτι χωρίς ασφάλεια και δίπλωμα .

Έτσι όπως το θέτετε είναι σαν να μου λέτε να μην πάρω ποτέ μηχανάκι...θα μάθω κάτι παραπάνω αν πάρω δίπλωμα για 50άρι για 10 μήνες μόνο, ή πάρω δίπλωμα σε 10 μήνες για μεγαλύτερο; Δεν νομίζω ότι θα μάθω κάτι παραπάνω...Ειδικά το δίπλωμα για 50άρι δεν κάνεις καν οδήγηση...όλα είναι τυπικά...δηλαδή γιατί να σκεφτόμαστε αυτό; Όσο ασφάλεια έχει κάποιος νέος οδηγός, τόση ασφάλεια θα έχω και εγώ χωρίς δίπλωμα...

Ή είσαι χαζός ή τον παριστάνεις . Τί είναι αυτά που λες τώρα ;

...Στην αρχή φαινόσουν σοβαρό παιδί .

Πάμε πάλι ...
    Αν εγώ είμαι χεορότρος οδηγός από εσένα και έχω ένα 50άρι με το δίπλωμά μου και με τα όλα μου κύριος και εσύ έχεις ένα 125άρι που δεν έχεις δίπλωμα να το οδηγάς και το οδηγάς ...και ΕΓΩ κάνω μια μαλακία και χάσω τον έλεγχο της μηχανής μου και έρθω και πέσω πάνω σου ...(δεν έχεις δίπλωμα είπαμε)... σε Γ@μ@σα .

Γκέγκε ?

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
    σε Γ@μ@σα .

Γκέγκε ?
    ειδικα αν μπλεξεις με τραυματισμους και τετοια μια ζωη θα του σκας κανονικο μηνιατικο....αλλα your life,your choise...
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ............ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Ό μηχανόβιος τόχει καί μέσα στό αίμα του.
    Νά είσαι όμως καί έτοιμος νά άντιμετωπίσεις καί τίς πιθανές συνέπειες.
    Ναί άν σέ τσακώσουν χωρίς δίπλωμα,έλπίζω νά έχει άσφάλεια τό μηχανάκι
    θά πάς δικαστήριο περίπου ένα χρόνο ,ίσως καί παραπάνω μετά.
    Ούτε ό πρώτος θάσαι ούτε ό τελευταίος.
    Ούτε καί θά είσαι ό σούπερ όδηγός άν ξεκινήσεις μέ 50αράκι.
    Μιλάμε γιά πολύ μικρές διαφορές στήν ίπποδύναμη,σχεδόν τό ίδιο πράμμα.
    5 άλογα τό ένα ,10 τό άλλο.
    Σχεδόν ίδια όδική συμπεριφορά.
    όπότε τίς ίδιες πιθανότητες έχεις σάν άρχάριος γιά νά γίνει τό κακό.
    ΝΟΜΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ....!!
    Τό νά φάς τά μούτρα σου,μέ τό νά προκαλέσεις κάποιο κακό σέ τρίτον
    καί νά σέ τρέχουν γιά χρόνια,δέν άπέχει πολύ.
    Είναι τό πολύ τραγικό σενάριο.
    Μέ τράκαρε κάποιος χωρίς δίπλωμα πρίν 3 χρόνια καί στό δικαστήριο
    όταν είπα ότι δέν έπιθυμώ τήν ποινική του δίωξη ........ΑΘΩΟΣ...!!
    Έννοείται ότι μέχρι νά γίνει τό ποινικό του πέρασαν καί σχεδόν 2 χρόνια.
    Είχα καί ένα κάταγμα,άπό τό τροχαίο.
    Όλα αύτά κάτσε καί σκέψου τα,έπίσης σκέψου ότι άκόμα γιά τίς πράξεις σου
    θά τρέχουν τούς γονείς σου,τήν περιουσία τους άν πάει κάτι στραβά.
    Έχεις τό δικαίωμα νά τό κάνεις...??
    Κάποτε ήταν πιό άπλά τά πράμματα,τώρα όλοι ζητάνε άποζημιώσεις και
    ψάχνουν χρήμα.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.............κοίτα πρώτα νά μάθεις σωστά,σιγά-σιγά τή μοτό
    καί έχε κάπου στό βάθος τού μυαλού σου τίς συνέπειες.
    Όταν ό γιός μου στήν ήλικία σου μού ζήτησε μηχανάκι,καλώς ή κακώς
    τόν έστειλα,παρότι έβλεπε χρόνια τόν πατέρα του μέ μεγάλες μοτό,
    σχεδόν πάντα μέ δύο.
    Σήμερα πού πάει στά 22 καί έχει πήξει λίγο τό μυαλό του,τού πρότεινα
    νά πάρουμε 2 125 έντουράκια,στολή καί νά πάμε στό χώμα γιά 1-2
    χρόνια νά μάθει νά στρίβει ,νά φρενάρει,νά πέφτει.....
    Αύτός είναι ό σωστός τρόπος καί όχι νά κυκλοφοράμε μέ μηχανάκια
    μεγαλύτερα άπό ότι προβλέπει έτσι κι άλλιώς ό πολύ χαλαρός νόμος...!!
    Αύτό γιά τή ζωή μας..........
    Ποιός όμως τό έκανε άραγε σωστά άπό μάς...??
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ..........
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ...!!

Τό γνωστό δάσκαλε πού δίδασκες.......
    Ή γνώμη μου...............άν τό κάνεις γιά τό σχολείο καί τό φροντιστήριο,
    νά προλαβαίνεις τίς ύποχρεώσεις σου,
    πολύ προσεκτικά,καί νά τό ξέρουν οί γονείς.
    Άν τό κάνεις γιά τό κέφι καί τούς φίλους,τή μαγκιά κ.λ.π....
    νάσαι καί έτοιμος νά δεχτείς καί τίς πιθανές συνέπειες.
    Άπλά στήν πρώτη περίπτωση,έχουμε τό ήθικό καί όχι τό νόμιμο.
    Όπότε ίσως άν πέσεις καί σέ κάποιον μπάτσο πού δέν είναι άρτηριοσκληρωτικός
    ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ, νά τή βγάλεις καθαρή.
    Έννοείται πώς άν έμπλακείς σέ όποιοδήποτε άτύχημα
    ΕΙΣΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ...!!
    Προσοχή λοιπόν καί καλή έπιτυχία..............ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ...!!

16χρονων ,το 1ο μου παπάκι , πήγαινα και το έβλεπα στη βιτρίνα(πληρωμένο)και μετά απο κανα μήνα που έβγαλα δίπλωμα με άφησε ο πατέρας μου και το πήρα ...Και το ειχα πληρώσει εγώ.

Εγώ βέβαια το ηθελα ΤΩΡΑ και γινόταν χαμός ,αλλά είχα κάποιον που μου έμαθε 2-3 βασικά και κρατούσε τα μπόσικα ...
    ...Κάποιοι άλλοι γνωστοί μου μπαινόβγαιναν στις αστυνομίες .

Τόσο καιρό υπομονή έκανες ,λίγο ακόμα δεν θα σε χαλάσει

Τέρενς +1

Άουτ και γω

Φίλε spyrous012

όπως βλέπεις πολλοί σου έδωσαν μια λογική εξήγηση γιατί είναι καλύτερα να μην οδηγείς χωρίς ασφάλεια και δίπλωμα. Εγώ θα σου πω μια σύντομη ιστορία που συνέβη σε έναν φίλο μου. Το παλικάρι γύρω στα 17 (στην ηλικία σου αν δεν κάνω λάθος) πωρωμένος όσο δεν πάει με τις μοτοσυκλέτες. Ο πατέρας του δεν του έπαιρνε μηχανή αν δεν τελείωνε το σχολείο και έτσι αυτός οδηγούσε στα κρυφά (και χωρίς δίπλωμα) τα μηχανάκια των φίλων του. Ένα βράδυ βράδυ έχει πάρει το μηχανάκι ενός φίλου του και κάνει βόλτες. Σε κάποια στιγμή προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο μια ηλικιωμένη κυρία με όχι και τόσο "σώας τας φρένας" (απ' ότι έμαθα είχε άνοια και χανόταν πολλές φορές στους δρόμους). Η γυναίκα περνάει το δρόμο χωρίς να κοιτάξει και ουσιαστικά πέφτει στις ρόδες του φίλου μου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και να καταλήξει λίγο αργότερα. Ο φίλος μου εκτοξεύεται από τη σύγκρουση, σπάει το χέρι του σε δύο σημεία και έχει αρκετά άλλα τραύματα.

Το μηχανάκι ήταν ανασφάλιστο και ο αυτός που το έχει δώσει στο φίλο μου για να μην μπλέξει λέει ότι δεν του το είχε δώσει και ότι αυτός το είχε πάρει κρυφά (σαν να λέει ότι το έκλεψε). Μπλέξιμο με την αστυνομία.
    Η οικογένεια του θύματος έκανε μήνυση και απέσπασε ποσό 35.000 Ευρώ περίπου, χώρια τα έξοδα για δικηγόρους κτλ. Όπως είναι φυσικό εφ' όσον υπήρχε θάνατος καταδικάστηκε και στο δικαστήριο αλλά επειδή ήταν ανήλικος δεν πήγε φυλακή (δεν γνωρίζω πολύ καλά τις ποινές και τα δικονομικά)
    Το παιδί στιγματίστηκε καθώς η κοινωνία ήταν μικρή και όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους.
    Η οικογένεια του παιδιού πέρασε ένα σωρό ταλαιπωρία με δικαστήρια, αστυνομίες, συγγενείς του θύματος κτλ.

και όλα αυτά ενώ το παιδί δεν έκανε κάποιο λάθος στην οδήγηση!!!

Σκέψου τα λίγο αυτά και βάλε έστω και φευγαλέα τον εαυτό σου στη θέση του φίλου μου. Αξίζει για το λάθος κάποιου άλλου να πληρώσεις εσύ? Επειδή κάποιοι (ίσως και οι φίλοι σου) μπορεί να οδηγούν 125, 250 κτλ χωρίς δίπλωμα σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις και εσύ?

Στο κάτω κάτω αν έχεις τόση ανάγκη από μεταφορικό όχημα μπες στις αγγελίες και πάρε ένα δίχρονο 50άρι παπί ή σκούτερ, κινήσου νόμιμα μέχρι να γίνεις 18 και μετά πούλα το! Τελευταία φορά που κοίταγα 300-400 ευρώ έχουν!

ότι γράφω στο γράφω φιλικά όπως το λέω και σε φίλους μου στην ηλικία σου με τις ίδιες ανησυχίες, ελπίζω να σε βοήθησα.
    Honda Transalp 600 '92

Suzuki DR 250S '91 (98500 km και συνεχίζει!)
    http://dr250.blogspot.com/

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. ερωτησεις για διπλωμα για 50αρι.
    από ligos13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2010, 20:07
  2. Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2008, 23:56
  3. Δίνω για δίπλωμα...
    από milaber στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 111