Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 55

Θέμα: Το Γνωστό Σύμπαν

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    και το αγαπημένο μου

Scale of the universe για να παίξετε
    εχει και χορδες

αλλα το ηλεκτρονιο γτ 10^(-18) ?
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Χωρίς να μπούμε (ακόμη) σε βαθύτερες φιλοσοφικές αναζητήσεις,
    μόνο το γεγονός ότι ακόμη και στη κοντινή γειτονιά μας αυτό που
    βλέπουμε είναι ένα παρελθόν που δεν υπήρχε καν ο άνθρωπος...

Giorgos19, καθόλου μεγάλοι. Ουσιαστικά (ως υλικά όντα τουλάχιστον) απολύτως τίποτα.

Το μεγάλοι που είπα δεν είχε χωρική έννοια.Έχει επικρατήσει σε τέτοιου είδους βίντεο να μένει στην απέξω κάτι που ναι μεν είναι εκεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να φάνει. Και αυτό είναι το μεγαλείο του ανθρώπινου μυαλού.

Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
    Το μεγάλοι που είπα δεν είχε χωρική έννοια.Έχει επικρατήσει σε τέτοιου είδους βίντεο να μένει στην απέξω κάτι που ναι μεν είναι εκεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να φάνει. Και αυτό είναι το μεγαλείο του ανθρώπινου μυαλού.
    Το κατάλαβα Γιώργη και η άποψή μου παραμένει η ίδια.

Περισσότερα μόλις βρω χρόνο (σχετικό αυτό )

Το κατάλαβα Γιώργη και η άποψή μου παραμένει η ίδια.

Περισσότερα μόλις βρω χρόνο (σχετικό αυτό )

Μπαινω στο merge...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Το σημαντικο προς το παρον ειναι να κατανοησουμε την ασυμαντοτητα μας. Θα μας βοηθησει ολους να κουλαρουμε.
    Εκτος αυτου, η γνωση μας για τι συμπαν οριζεται (και περιοριζεται) απο τη φυση μας και αυτη ειναι πεπερασμενη. Αρχη, μεση και τελος. Ακομα και σε αυτο το τομεα, στο να κατανοησουμε δηλαδη κατι εξω και υπερανω απο εμας, δρουμε -μ@λ@κωδως- ανθρωποκεντρικα. Ισως αν ξεπερασουμε τη φθαρτη και υλικη υποσταση μας θα καταλαβουμε τι παιζει... και οταν λεω υλικη υποσταση δεν εννοω μονο το οτι ειμαστε ενωσεις ανθρακα και κυτταρα. Εννοω οτι ισως να μην αρκουν οι θετικες επιστημες, αλλα μια διαφορετικη συνειδησιακη κατασταση και μια νεα πνευματικοτητα. Στην τελικη μπορει να μη χρειαζεται να ερμηνευσουμε το συμπαν μονο με μαθηματικες εξισωσεις, αλλα να το νιωσουμε και να το αισθανθουμε. Ειναι σαν να σου περιγραφει το σεξ ο Ασκητης. Αυθεντια, δε λεω, αλλα αμα δεν το καμνεις εσυ ο διος ρε φιλε, τι να καταλαβεις; Θα μου πεις και τι να κανω ρε μεγαλε; Να παρω πεντε δοκτορα στην αστροφυσικη; Οχι ρε, γιατι μηπως οταν κουτουπωσες πρωτη φορα ηξερες για τη λιμπιντο και για τη Φροϋδικη θεωρια,για το συμπαθητικο νευρικο συστημα, για τις ορμονες κτλ-κτλ; Τσου! Αλλα την εκανες τη δουλεια σου... οποτε μη μου λες μ@λ@κιες... expand your mind (δεν ειναι απαραιτητα τα ναρκωτικα για αυτο)

υ.γ. Παρ΄ολο που με θρησκειες και ορθοδοξιες εχω τσακωθει, καπου ειχα διαβασει ενα πολυ ωραιο που ειχε πει ενας μοναχος: "Απ το κελι μου ακουω τις τροχιες των πλανητων"... ε αυτος ο τυπος ειμαι σιγουρος οτι ειχε καταλαβει πολυ περισσοτερο συμπαν απ ολους μας!

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Το σημαντικο προς το παρον ειναι να κατανοησουμε την ασυμαντοτητα μας. Θα μας βοηθησει ολους να κουλαρουμε.
    Εκτος αυτου, η γνωση μας για τι συμπαν οριζεται (και περιοριζεται) απο τη φυση μας και αυτη ειναι πεπερασμενη. Αρχη, μεση και τελος. Ακομα και σε αυτο το τομεα, στο να κατανοησουμε δηλαδη κατι εξω και υπερανω απο εμας, δρουμε -μ@λ@κωδως- ανθρωποκεντρικα. Ισως αν ξεπερασουμε τη φθαρτη και υλικη υποσταση μας θα καταλαβουμε τι παιζει... και οταν λεω υλικη υποσταση δεν εννοω μονο το οτι ειμαστε ενωσεις ανθρακα και κυτταρα. Εννοω οτι ισως να μην αρκουν οι θετικες επιστημες, αλλα μια διαφορετικη συνειδησιακη κατασταση και μια νεα πνευματικοτητα. Στην τελικη μπορει να μη χρειαζεται να ερμηνευσουμε το συμπαν μονο με μαθηματικες εξισωσεις, αλλα να το νιωσουμε και να το αισθανθουμε. Ειναι σαν να σου περιγραφει το σεξ ο Ασκητης. Αυθεντια, δε λεω, αλλα αμα δεν το καμνεις εσυ ο διος ρε φιλε, τι να καταλαβεις; Θα μου πεις και τι να κανω ρε μεγαλε; Να παρω πεντε δοκτορα στην αστροφυσικη; Οχι ρε, γιατι μηπως οταν κουτουπωσες πρωτη φορα ηξερες για τη λιμπιντο και για τη Φροϋδικη θεωρια,για το συμπαθητικο νευρικο συστημα, για τις ορμονες κτλ-κτλ; Τσου! Αλλα την εκανες τη δουλεια σου... οποτε μη μου λες μ@λ@κιες... expand your mind (δεν ειναι απαραιτητα τα ναρκωτικα για αυτο)

υ.γ. Παρ΄ολο που με θρησκειες και ορθοδοξιες εχω τσακωθει, καπου ειχα διαβασει ενα πολυ ωραιο που ειχε πει ενας μοναχος: "Απ το κελι μου ακουω τις τροχιες των πλανητων"... ε αυτος ο τυπος ειμαι σιγουρος οτι ειχε καταλαβει πολυ περισσοτερο συμπαν απ ολους μας!
    Πάλι κοιμόσουν σε σλίπινγκ μπάγκ πάνω στο λόφι ακούγοντας Rich ;

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86

και το αγαπημένο μου

Scale of the universe για να παίξετε

Πολύ ωραίο...

Βέβαια μου θύμισε μια απορία που είχα από παλιά...

Αν πας τέρμα δεξιά βλέπεις τα "όρια" του σύμπαντος...

Εγώ ρωτάω τι υπάρχει ΠΙΟ ΠΕΡΑ;

Κάποιος μου είχε πει ότι το σύμπαν εξαπλώνεται... ΠΟΥ;

Ή είναι τόσων ετών...

ΠΡΙΝ, τι υπήρχε;

Μήπως τα μεγέθη είναι ασύλληπτα να τα κατανοήσω ή έχω ελλιπή γνώση στο αντικείμενο;

Give me fuel, Give me fire

Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86

ή έχω ελλιπή γνώση στο αντικείμενο;

οχι καμια σχεση....κανεις δεν μπορει να σου απαντησει αυτες τις ερωτησεις γτ απλα δεν ξερουμε

απο εικασιες αρκετες....αλλα ειναι μικρο ακομα το μυαλο του ανθρωπου...ισως καποια στιγμη στο μελλον
    for sale!

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Πολύ ωραίο...

Ή είναι τόσων ετών...

ΠΡΙΝ, τι υπήρχε;

Μήπως τα μεγέθη είναι ασύλληπτα να τα κατανοήσω ή έχω ελλιπή γνώση στο αντικείμενο;

Κάνεις επιστήμονας δεν έχει βρεί απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματα. Εδω ο Πατέρας ο Steven Hawking κι' έκαψε φλάντζα απο την πολύ σκέψη.
    Και "ναι", είμαστε εξαιρετικά κοντόφθαλμοι για να αντιληφθούμε την έννοια του σύμπαντος.

Ούτε καν κι' αυτοί που "πήγαν εκεί που δεν πήγε κανένας αλλος" δεν τα κατάφεραν.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	star trek.jpg 
Προβολές:	110 
Μέγεθος:	20,0 KB 
ID:	241666
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    και μετα μου λετε οτι με τοση απεραντοσυνη δεν μπορει να υπαρξει αλλη μορφη ζωης το ιδιο ανεπτυγμενη ή και περισσοτερο απο την δικια μας....

ρε εγω πιστευω στους εξωγηϊνους και ας μην τους εχω δει... :hypnotize

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    και μετα μου λετε οτι με τοση απεραντοσυνη δεν μπορει να υπαρξει αλλη μορφη ζωης το ιδιο ανεπτυγμενη ή και περισσοτερο απο την δικια μας....

ρε εγω πιστευω στους εξωγηϊνους και ας μην τους εχω δει... :hypnotize

λαμβάνωντας υπ όψιν την ανθρώπινη ιστορία....να εύχεσαι να μην τους δεις

πάντως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν μορφές ζωής σε άλλους πλανήτες...αν θα είναι σαν βακτήρια ή σαν φάλαινες λίγη σημασία έχει....
    for sale!

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
    πάντως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν μορφές ζωής σε άλλους πλανήτες...αν θα είναι σαν βακτήρια ή σαν φάλαινες λίγη σημασία έχει....
    Ή αν θα είναι βακτήρια μεγάλα σαν φάλαινες, λίγη σημασία έχει... :hypnotize

Φυσικά και δεν είμαστε μόνοι μας και φυσικά δεν είμαστε τίποτα...

Είμαστε μια τυχαία σπίθα στο συνεχές, μια που ανάβει και μια που σβήνει σχεδόν ακαριαία.

Μπροστά στην ηλικία του σύμπαντος ή ακόμη και στην ηλικία του πλανήτη, είμαστε μια τιποτένια συνειδητότητα η οποία σε λίγο καιρό θα δώσει τη θέση της σε μια άλλη, όχι απαραίτητα στο ίδιο σύστημα....

Όλα αυτά που έχουμε "επιτύχει", σίγουρα τα έχουν επιτύχει και άλλοι πριν από εμάς, και θα τα επιτύχουν και άλλοι
    μετά από εμάς.
    "Qu ils mangent de la brioche"

Πολύ ωραίο...

Ή είναι τόσων ετών...

ΠΡΙΝ, τι υπήρχε;

Απολύτως τίποτα και όταν λέω τίποτα, το εννοώ με την πλήρη έννοιά του! Και ένας σκληροπυρηνικός φυσικός-μαθηματικός-κοσμολόγος κλπ θα σου απαντούσε πως απο την στιγμή που δεν υπήρχε καν ο χώρος και ο χρόνος δεν με αφορούν καθόλου τέτοιες ερωτήσεις- μπαίνουν στα χωράφια της φιλοσοφίας.
    Εδώ που τα λέμε βέβαια, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αποκομίσουμε πληροφορίες ΑΚΡΙΒΩΣ για την στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης (υποθέτοντας βέβαια ότι αυτή είναι η σωστή κοσμολογική αρχή), πόσο μάλλον για το τί υπήρχε πριν από αυτήν (και κατα συνέπεια και στα σημεία που δεν έχει φτάσει ακόμα το σύμπαν). Για περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό googlαρε Planck time - Planck epoch.

Μπαινω στο merge...

νιωθεις μηδενικο...
    Στους 2, ο ενας δωρο...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    ΥΓ
    Οι ερωτησεις, οσο βαρυγδουπα φιλοσοφικες κι αν ακουγονται, δεν ειναι τιποτα αλλο απο συνθεσεις υποκειμενισμου, οφειλομενο στη χρηση ενος περιγραφικου εργαλειου που λεγεται γλωσσα. Garbage in, garbage out.

Ας μου πει καποιος πχ, τι σημαινει 'υπαρχει'

Σ'αυτο το κατα τ'αλλα υπεροχο πλην ομως εξ'ορισμου αυτο-περιορισμενο παιχνιδι, συμμετεχουν και ολες οι φυσικες επιστημες. Με αλλα λογια μην περιμενετε απο τον Χωκινγκ να σας πει για το Συμπαν. Αυτο που θας σας πει με ενδεχομενως απολυτη ακριβεια, ειναι το τι κανει ο Γιαννης το κουαρκ, υπο την επιδραση του Μητσου του κβαντικου πεδιου. Αλλα τοσο ο Γιαννης, οσο και ο Μητσος, υπαρχουν στο επιπεδο του εκφαινομενου και οχι στην παραγουσα διασταση αυτη για την οποια δεν υπαρχει αισθητηριο οργανο (ακομα). Για παραδειγμα, ειναι σαν να αποκτουνε συνειδηση τα πιξελ της οθονης ενος υπολογιστη και να προσπαθουν να καταλαβουν τον κοσμο του βιντεοπαιχνιδιου στο οποιο υπαρχουν μεσω των αλληλοσυσχετισεων τους. Το παιχνιδι ομως παιζεται στον επεξεργαστη

Μονο ο εαυτος σας θα σας 'πει' για θεματα ουσιας, κι αυτο που θα 'ακουσετε', εξ'ορισμου δεν θα μπορειτε ποτε να το μεταφερετε λεκτικα και σε κανεναν αλλον, διοτι ειναι θεμα συναισθησης και οχι γλωσσας. Τοσο απλα.

Η ανθρωπινη νοηση μπορει να 'αγγιξει' πολυ περισσοτερες πτυχες του συμπαντος απ'οσες νομιζετε. Ο καθενας το μπορει, αρκει να το θελει με καυλα και να ειναι προετοιμασμενος να απωλεσει παγιωμενες αντιληψεις στο βαθμο που να αισθανθει καποια στιγμη οτι το εδαφος χανεται κατω απ'τα ποδια του, ακομη και η ιδια του η αισθηση ταυτοτητας. Απλα αυτη η 'νοηση' στην οποια αναφερομαι δεν εχει γλωσσα και λεξεις.

Ειμαστε ολοι εκει, ανα πασα στιγμη, καθε φακιν δευτερολεπτο. Το γλωσσικο κοματι του μυαλου μας στο οποιο επικεντρωνουμε την αισθηση υπαρξης μας, μας εμποδιζει, απλα και μονο γιατι υπαρχει ενας συνεχης 'θορυβος' λεκτικης σκεψης.

Αυτο που μια ολοκληρη κουλτουρα επιστημης θεωρει ως ευσεβη ποθο καποτε να κατακτησει, ειναι εδω, μεσα μας, τωρα!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ 7-11-2010
    από peskandritsos στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 83
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2010, 10:30
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2010, 13:06
  3. Το γνωστό δίλημμα ξανά
    από zero76 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 27