Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Πισω αξονας ?!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    Σιγα μη πηγαινω σε συνεργειο για να ρυθμισω την αλυσιδα..
    Άμα είναι μόνο για την αλυσίδα, τότε δεν θα λύσεις όλο τον άξονα, απλά θα τον χαλαρώσεις για να τραφηχτεί.
    Μία λύση χωρίς να μπλέκεις με ροπές, είναι να μετρήσεις (σε στροφές παξιμαδιού) πόσο χαλάρωσες το παξιμάδι και να το ξαναφέρεις εκεί που ήταν.
    Έτσι θα μάθεις και πόση δύναμη θέλει το σφίξιμο.
    Αυτό μπορείς να το κάνεις και τώρα. Χαλάρωσε το παξιμάδι του άξονα μία στροφή και ξανασφίξε το για να δεις «που σφίγγει».

Και μην μπερδεύεις τις τεχνικές ή θεωρητικές γνώσεις του μάστορα με την ικανότητά του να σφίγγει σωστά μία βίδα.
    Το πρωτο είναι θέμα επαγγελματισμού ενώ το δεύτερο εμπειρίας. Και φυσικά το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    δε νομιζω να ειναι δυσευρετο σαν ανταλακτικο!! απλα αν δεν καταλαβουν τι εννοεις αξονας πισω τροχου, τοτε πες "πειρος τροχου!!" αν παλι δεν καταλαβουν, τοτε πες: "αυτο το ματζαφλαρι που βιδωνει ο τροχος πανω στο ψαλιδι!!":rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από fkol k4

Αυτό μπορείς να το κάνεις και τώρα. Χαλάρωσε το παξιμάδι του άξονα μία στροφή και ξανασφίξε το για να δεις «που σφίγγει».
    ννναι, μονο που εγω το εσφιξα τελευταιος... οποτε ξερω.
    Την στιγμη που δεν εσφιγγε αλλο το παξιμαδι του εδωσα μια καλη κ thats all. Δεν το ζορισα αλλο, αλλα σκεφτομαι μηπως ηταν λιγο

Αρχικά δημιουργήθηκε από motomike
    δε νομιζω να ειναι δυσευρετο σαν ανταλακτικο!! απλα αν δεν καταλαβουν τι εννοεις αξονας πισω τροχου, τοτε πες "πειρος τροχου!!" αν παλι δεν καταλαβουν, τοτε πες: "αυτο το ματζαφλαρι που βιδωνει ο τροχος πανω στο ψαλιδι!!":rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Στο περιπου ποσο κανει αυτη η ιστορια ξερεις ?

Παλαιό μέλος
    Και ρωτάω τώρα εγώ πραγματικά χωρίς να γνωρίζω. Ένα ροπόκλειδο πόσο σκατά κανει???

Επειδή στους αγώνες λύνω και δένω μόνος μου το μηχανάκι εμπειρικά πλέον καταλαβαίνω πόσο περίπου πρέπει να σφίξω. Ωστόσο πάντα υπάρχει μια μικρή ανασφάλεια ακόμη και στο δικό μου χέρι και συνήθως το δένω λίγο παραπάνω (υπερβολικά στθς αρχές). Βεβαίως εγώ έχω το πλεονέκτημα να το τσεκάρω πικνά συχνά πράγμα που φαντάζομαι δε γίνεται πριν από κάθε βόλτα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Και ρωτάω τώρα εγώ πραγματικά χωρίς να γνωρίζω. Ένα ροπόκλειδο πόσο σκατά κανει???

Επειδή στους αγώνες λύνω και δένω μόνος μου το μηχανάκι εμπειρικά πλέον καταλαβαίνω πόσο περίπου πρέπει να σφίξω. Ωστόσο πάντα υπάρχει μια μικρή ανασφάλεια ακόμη και στο δικό μου χέρι και συνήθως το δένω λίγο παραπάνω (υπερβολικά στθς αρχές). Βεβαίως εγώ έχω το πλεονέκτημα να το τσεκάρω πικνά συχνά πράγμα που φαντάζομαι δε γίνεται πριν από κάθε βόλτα.
    ενα καλο εχει κανα 90αρι norbar ειναι μια πολυ καλη μαρκα.. http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=97545
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    ννναι, μονο που εγω το εσφιξα τελευταιος... οποτε ξερω.
    Την στιγμη που δεν εσφιγγε αλλο το παξιμαδι του εδωσα μια καλη κ thats all. Δεν το ζορισα αλλο, αλλα σκεφτομαι μηπως ηταν λιγο

Στο περιπου ποσο κανει αυτη η ιστορια ξερεις ?
    δυστυχως οχι! δεν εχω χρειαστει ποτε!!

ενα της top tools (νομιζω εγγλεζικο) που πηραμε προσφατα στο μαγαζι, το πηραμε 120 ευρω! και δεν ειναι απο τα ακριβοτερα!

Πολυ ακριβα ειναι, νομιζω εχω δει κατα καιρους και φθηνοτερα, αλλα δεν εχουν τοση ακριβεια.
    Πολυ χρησιμο εργαλειο αποδεικνυεται αλλα αν θελεις να εισαι ολοκληρωμενος πρεπει να εχεις 3 (μικρο-μεσαιο-μεγαλο) για ολες τις ροπες.

Τροπος για να ξερουμε οτι δεν θα λυθει το παξιμαδι υπαρχει ? (πχ δευτερο παξιμαδι, η παξιμαδι ασφαλειας ?)

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    τραβα του μια ποντα
    Ban 'em all

Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
    τραβα του μια ποντα
    +1000

και μην ξεχάσεις να τραβήξεις μια και στο μπροστινό άξονα να το χεις πιό σίγουρο ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της wolfi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
    τραβα του μια ποντα
    η ενα τσιμπιματακι με ηλεκ/λιση :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize :hypnotize

κοφτε το χαβαλε ρε

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    45 euro πηρα εγω το δικο μου, Draper. οχι ψηφιακο και μαλακιες, κανονικο

απλα πρεπει να διαβασεις τις οδηγιες , να το μηδενιζεις μετα απο καθε χρηση κλπ δεν ειναι σαν μια πενσα. ειναι εργαλειο

ΚΑΙ το χρειαστηκα σε : τεντωμα αλυσιδας, αλλαγες λαδιων, αλλαγη τακακια , περασμα προστ. μανιταριων, εγκατασταση σχαρας-καγκελο για σαμαρια...

ειναι χρησιμο.....
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ikarosk
    Λοιπόν.....................
    Ένας ωραίος τρόπος να φτιάξεις το δικό σου ροπόκλειδο............
    Θα χρειαστείς τα παρακάτω........
    1) Γερμανικό κλειδί στο μέγεθος του παξιμαδιού (περικόχλιο) που πρέπει να σφίξεις.
    2) Ένα λοστό η δοκάρι μήκους 1 μέτρου, κατά προτίμηση μεταλλικό για να αντέχει.
    3) Ένα καντάρι (ζυγαριά) με κλίμακα τουλάχιστον έως 20kg.(για μεγάλες ροπές)
    4) Σύρμα χοντρό περιφράξεων (όσο είναι απαραίτητο).

Τα συναρμολογείς αρκετά γερά όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, εφαρμόζεις το κλειδί στο παξιμάδι, και τραβάς με το δάχτυλο το καντάρι μέχρι να δείξει την επιθυμητή δύναμη. π.χ. 5kg τότε έχεις 5kgfm ροπή.

Τό'χω φτιάξει και δούλεψε.
    Αγόρασα όμως και ροπόκλειδο.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ropoklido.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	86,8 KB 
ID:	242172

ενα απλο ροποκλειδο ξεκιναει απο 40 με 100+ ευρω,
    με κλιμακα 20-100nm περιπου που καλυπτει το 90% των ροπων για μια μηχανη

μπορει να μην ειναι επαγγελματικα για 100% συσφιξεις, αλλα ειναι πολυ καλυτερα απο το τιποτα,
    σιγα σιγα θα μαθεις κ συ να "μετρας" εμπειρικα...

νομιζω οτι ειναι καλυτερη επενδυση αν θες να βαζεις χερι μονος σου στο μοτοσακο σου

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πίσω άξονας-παξιμάδι
    από akaposto στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2010, 05:10
  2. Απαντήσεις: 114
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2004, 18:22
  3. θελουμε πισω τον Οττο
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0