Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: Honda VINs, πως διαβάζονται

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    τι χρησιμεύουν τα Honda VIN ;
    Vehicle Identification Number ή αλλιώς, αριθμός πλαισίου.
    Είναι σαν να λέμε ο σειριακός αριθμός τους, o οποίος όμως κρύβει και κάποιες πληροφορίες οι οποίες διαβάζονται όπως αναφέρεται παραπάνω.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Vehicle Identification Number ή αλλιώς, αριθμός πλαισίου.
    Είναι σαν να λέμε ο σειριακός αριθμός τους, o οποίος όμως κρύβει και κάποιες πληροφορίες οι οποίες διαβάζονται όπως αναφέρεται παραπάνω.
    Ακριβώς τι πληροφορίες δηλαδή που μπορεί να χρησιμεύσουν αυτές;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς τι πληροφορίες δηλαδή που μπορεί να χρησιμεύσουν αυτές;
    Από το να δεις αν αυτός που σου πουλάει ένα μηχανάκι παραγωγής 2007 λέει αλήθεια, μέχρι κλοπές, τροχαία ατυχήματα, ασφάλειες, ανακλήσεις κλπ
    Η ταυτότητά του είναι.
    safety doesn't happen by accident

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Να αρωτήξω κι εγώ κάτι?

Εμείς με τα σουπερφόρια στο πηγάδι εκατουρήσαμε και πηγαίνουμε βάσει αυτού http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=109127 ???

Εμείς έχουμε NC31-130κλπκλπκλπ. Ούτε JH2 ούτε κάποιο από αυτά τα πεδία που αναφέρει ο npat που παρέχουν πληροφορίες για τη σκούφια της μηχανής κι από πού κρατάει.

Οκ και με τον οδηγό για τα CB βγαίνει μία άκρη αλλά μόνο σχετικά με τη version του μοντέλου. Το VIN που αναφέρεται εδώ είναι σα φάκελος της Στάζι.

Μπας κι έχει και το sf ανάλογο VIN και το γράφει κάπου αλλού??? (ούτε ο αριθμός πλαισίου ούτε κινητήρα είναι πάντως)

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VANDA Προβολή μηνύματος
    Από το να δεις αν αυτός που σου πουλάει ένα μηχανάκι παραγωγής 2007 λέει αλήθεια, μέχρι κλοπές, τροχαία ατυχήματα, ασφάλειες, ανακλήσεις κλπ
    Η ταυτότητά του είναι.
    Αυτό με τις κλοπές τροχαία κτλ. πως το βλέπεις ;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Να αρωτήξω κι εγώ κάτι?

Εμείς με τα σουπερφόρια στο πηγάδι εκατουρήσαμε και πηγαίνουμε βάσει αυτού http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=109127 ???

Εμείς έχουμε NC31-130κλπκλπκλπ. Ούτε JH2 ούτε κάποιο από αυτά τα πεδία που αναφέρει ο npat που παρέχουν πληροφορίες για τη σκούφια της μηχανής κι από πού κρατάει.

Οκ και με τον οδηγό για τα CB βγαίνει μία άκρη αλλά μόνο σχετικά με τη version του μοντέλου. Το VIN που αναφέρεται εδώ είναι σα φάκελος της Στάζι.

Μπας κι έχει και το sf ανάλογο VIN και το γράφει κάπου αλλού??? (ούτε ο αριθμός πλαισίου ούτε κινητήρα είναι πάντως)
    Με κάποιες επιφυλάξεις,οι κωδικοί VIN δεν ήταν πάντα 17 ψηφίων όπως αυτοί του thread.Στη δική μου μηχανή,τα ψηφία είναι 11 (12 αν βάλουμε και μια παυλα μεσα).Νομίζω το σύστημα με τα 17 ψηφία καθιερώθηκε καπου στις αρχες-μεσα της δεκαετιας του 90.Ποσα ψηφία έχει το δικό σου;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Takata Dome Προβολή μηνύματος
    Με κάποιες επιφυλάξεις,οι κωδικοί VIN δεν ήταν πάντα 17 ψηφίων όπως αυτοί του thread.Στη δική μου μηχανή,τα ψηφία είναι 11 (12 αν βάλουμε και μια παυλα μεσα).Νομίζω το σύστημα με τα 17 ψηφία καθιερώθηκε καπου στις αρχες-μεσα της δεκαετιας του 90.Ποσα ψηφία έχει το δικό σου;
    11 ή 12 με την παύλα.

Αλλά ο npat λέει ότι η Honda χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο VIN από το 1989 και μετά. Κι εγώ έχω το CB400FIIs που είναι του '95.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    11 ή 12 με την παύλα.

Αλλά ο npat λέει ότι η Honda χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο VIN από το 1989 και μετά. Κι εγώ έχω το CB400FIIs που είναι του '95.
    Τυχαία έπεσα εδώ και αντιγράφω:

From 1979 to 1995 Honda had a 11-digit VIN
    ....
    From 1996 on Honda has a 17-digit VIN

Οπότε σύμφωνα με αυτή τη σελίδα το 17ψήφιο VIN υιοθετήθηκε το 1996

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Τυχαία έπεσα εδώ και αντιγράφω:

From 1979 to 1995 Honda had a 11-digit VIN
    ....
    From 1996 on Honda has a 17-digit VIN

Οπότε σύμφωνα με αυτή τη σελίδα το 17ψήφιο VIN υιοθετήθηκε το 1996
    Να'σαι καλά

Νέο μέλος
    To 17ψήφιο VIN καθιερώθηκε στην ΕυρωπαΙκή Ένωση γιά να αντιμετωπίσει τις καραβιές μεταχειρισμένων που έρχονταν από την Ιαπωνία!
    Οι επίσημοι εισαγωγείς έβλεπαν να χάνουν την μπάλα από ... ομαδούλες "Ω εθνικής" που κονόμαγαν χωρίς επενδύσεις και με ανεξέλεκτη υλικοτεχνική υποδομή. Επειδή τα μηχανάκια της Γιαπωνέζικης αγοράς ήταν ε-ξαι-ρε-τι-κά, ποιοτικά, αθάνατα και έφταναν εδώ πολύ φτηνά, πήραν όλο το χαρτί!
    Αποτέλεσμα ήταν να πάρει ο ..."κοσμάκης" εργαλεία που δεν τολμούσε ούτε να ονειρευτεί, σε τιμές ξεφτίλα, κάποιοι να φτιάξουν περιουσίες και να ανατραπεί η κρατούσα ισορροπία!
    Αυτή η κατάσταση ζωντάνεψε την αγορά των διτρόχων και των αντ/κων-αξεσουάρ-αναλωσίμων-υπηρεσιών και δημιούργησε στρατιές καινούργιων αγοραστών-χρηστών!
    Βρέθηκε λοιπόν η φόρμουλα του 17ψήφιου (γιά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) που δυσκόλευε τα πράγματα γιά ΟΛΟΥΣ, εκτός από τους επίσημους εισαγωγείς-διανομείς που μπορούσαν να αντέξουν το επιπλέον κόστος που απαιτούσε η νέα νομοθεσία!
    Τα υπόλοιπα είναι ... ιστορία !

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. πως θα βαλω ενδειξη θερμοκρασιας σε honda shadow 600
    από dahs στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2013, 14:05
  2. Πως μπορω να καβαλησω Honda bros 400 με διπλωμα Α1?
    από giorgos5192 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2011, 21:10
  3. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2007, 16:59
  4. Πως επιλεγονται οι moderator????
    από filippos_hornet στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2003, 13:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε