Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: Ερώτηση για προγράμματα πλοήγησης σε Pc / Pda / Gps / Κινητά

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
    Που το θυμηθήκατε αυτό το thread τώρα...

Σήμερα, ένα χρόνο μετά έχω κατασταλάξει στην πρακτική λύση ενός Smartphone Qtek 8310 με TomTom 5.2, χάρτη Eastern Europe περασμένο με όλη την Ελλάδα μέσα και δυνατότητα για ΟΛΗ την Ευρώπη (σε κάρτα Sandisk 2G) και εξωτερικό Bluetooth GPS Fortuna Slim.

Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ευχαριστημένος (αν και θα ήθελα περισσότερες δυνατότητες από το TomTom) και προς το παρόν έτσι κι αλλιώς το TomTom είναι ότι καλύτερο υπάρχει για το Smartphone μου.

Να διευκρινίσουμε ότι το καλό με ένα Smartphone ή με ένα Pocket PC είναι ότι είναι υπολογιστές στους οποίους όποιος ψάχνεται μπορεί να περάσει ότι πρόγραμμα θέλει, να το δοκιμάσει και να δει τι τον βολεύει περισσότερο.
    Φίλε μου έχεις δοκιμάσει το Destinator 6? Στο λέω γιατί για Ελληνικό χάρτη το Destinator δεν έχει αντίπαλο. Για Ευρώπη μείνε με το TomTom, είναι πολύ καλύτερο. Αλλά για Ελλάδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ το Destinator είναι μονόδρομος.......

Πάντως πρόσφατα με πήγε σε μια διαδρομή 126 στάσεων σε όλη την Αθήνα μέσα σε μία μέρα με 100% επιτυχία......

GPS POI’s Backup, Import/Export & Exchange Utilities

Να προσθέσω και την παράθεση ενός Thread που έχω ανοίξει σε άλλα Forum για κάποια πολύ χρήσιμα GPS Utilities…

Ξεκινάω αυτό το Thread ξέροντας ότι ίσως δεν είναι η ο σωστός τίτλος, η σωστή κατηγορία, ίσως καν δεν είναι το σωστό forum.

Αρχίζω όμως από εδώ γιατί πολύ απλά είμαι χρήστης του TomTom 5.2 σε Qtek 8310 και στους 2 μήνες χρήσης του έχω ήδη βρεθεί αντιμέτωπος με την ανάγκη του backup σε Favorites, καθώς επίσης και της προσθήκης Favorites από το Export άλλων προγραμμάτων.

Όπως θα έχετε προσέξει από το menu του TomTom (τουλάχιστον μέχρι την έκδοση 5.2 που χρησιμοποιώ) απουσιάζουν δυνατότητες Import/Export. Για καλή μας τύχη όμως έστω και στην υπάρχουσα κατάσταση αν προγραμματίζουμε κάποια διαδρομή με Itinerary Planning αυτά τα σημεία σώζονται στον φάκελο itn της Storage Card ακριβώς με το όνομα που τους δώσαμε. Bingo! Την δυνατότητα αυτή του TomTom εκμεταλλεύονται κάποια προγράμματα τα οποία μας επιτρέπουν Import/Export σημείων PΟΙ’s/Favorites ή και διαδρομών από άλλα προγράμματα!

Δεν ξέρω αν σας φαίνεται σημαντικό ή ασήμαντο, για μένα όμως αποτελεί σοβαρό λόγο και εγγύηση για να μπορώ να συνεχίσω να ασχολούμαι με την οργάνωση των Favorites μου, όντας σίγουρος ότι ανα πάσα στιγμή (έστω και με κάποια δουλειά από πλευράς του χρήστη) θα μπορέσω να δημιουργήσω αντίγραφο ασφαλείας, να αποθηκεύσω, να κάνω Import/Export από άλλα προγράμματα ακόμα και να μοιραστώ με οποιονδήποτε θέλω τα Favorites μου!

Για να μην πολυλογώ άσκοπα, ξεκινάω με δυο δωρεάν Utilities που υπάρχουν στο δίκτυο και αν υπάρξει ενδιαφέρον (μιας και το θέμα είναι αρκετά εξειδικευμένο) συνεχίζουμε.

- POI Edit: www.poiedit.com
    - Tyre: www.tyre.tk

Freeware, μικρά σε μέγεθος, τεράστια σε χρησιμότητα!

Άντε, αν υπάρξει ενδιαφέρον μπορεί να αρχίσουμε και τις ανταλλαγές σε Favorites Ταβέρνες, Μπαράκια, Παραλίες κλπ
    "Γιατί ο δρόμος είναι αλήθεια, χίλια κι ένα παραμύθια
    είναι το σπίτι μας, δεν έχει τέλος"

iMix

προς το παρόν έτσι κι αλλιώς το TomTom είναι ότι καλύτερο υπάρχει για το Smartphone μου.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
    Φίλε μου έχεις δοκιμάσει το Destinator 6? Στο λέω γιατί για Ελληνικό χάρτη το Destinator δεν έχει αντίπαλο.
    Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά πρόσεξε καλύτερα τι γράφω. Δεν έχει βγει ακόμα έκδοση του Destinator που να τρέχει σε Windows Mobile Smartphones (Αν δεις κάπου πως είναι το Qtek 8310 θα καταλάβεις).

Από εκεί και πέρα σε πάρα πολλά Forum έχω διαβάσει (προσοχή, έχω διαβάσει δεν έχω άποψη από προσωπική χρήση) ότι στο Destinator αυτό που αξίζει είναι οι χάρτες του και από εκεί και πέρα το interface του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν πάρα πολλές πιέσεις σε Forum στο Internet για να ξεκινήσει συνεργασία του I-Go με χάρτες της NGI.

iMix

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά πρόσεξε καλύτερα τι γράφω. Δεν έχει βγει ακόμα έκδοση του Destinator που να τρέχει σε Windows Mobile Smartphones (Αν δεις κάπου πως είναι το Qtek 8310 θα καταλάβεις).

Από εκεί και πέρα σε πάρα πολλά Forum έχω διαβάσει (προσοχή, έχω διαβάσει δεν έχω άποψη από προσωπική χρήση) ότι στο Destinator αυτό που αξίζει είναι οι χάρτες του και από εκεί και πέρα το interface του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν πάρα πολλές πιέσεις σε Forum στο Internet για να ξεκινήσει συνεργασία του I-Go με χάρτες της NGI.
    Αααα σε βλέπω μέσα στα πράγματα, παρακολουθείς το φόρουμ του iGo? Έχω γράψει εκεί μαζί με τα άλλα παιδιά που ζητάμε να συνεργαστούν με την NGI. Όπως τα λές είναι, ο χάρτης της NGI κάνει το Destinator ότι είναι. Κατά τα άλλα το πρόγραμμα θα το χαρακτήριζα το τελευταίο σαν software. Μόνο οι απαιτήσεις του σε μνήμη σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά είναι τραγικές........

Δεν το ήξερα ότι δεν το βγάζει για smartphone......... Κρίμα......... Εγώ έχω ένα Mio Α701 με mobile5 πάνω οπότε δεν είχε χρειαστεί να το τσεκάρω αυτό.......

Ελπίζουμε σύντομα να κάνει κάτι το iGo........

Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
    Ελπίζουμε σύντομα να κάνει κάτι το iGo........
    Άντε μακάρι να βρούμε και εμείς τον δρόμο μας επιτέλους!

iMix

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι δεν εχει ακομα (μιας και φτιαχνεται) πλοηγηση εντος πολης, τοτε το TopoNavigator 3.2 της Αναβασης ειναι "ολα τα λεφτα" κατα την γνωμη μου ... :smilea:
    Συμφωνω ΑΛΛΑ ειναι προγραμμα για PC κι οχι για PocketPC καρντια μου!
    Δεν γνωριζω εαν οι Αναβασαιοι θα βγαλουν κατι για PDA
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Δυστυχώς λόγω χρόνου δεν είχα ασχοληθεί προηγουμένως, αλλά ευελπιστώ με τον νέο μήνα να έχω περισσότερο χρόνο και χρήμα να ξεκινήσω να ασχολούμαι...
    για να δούμε ....
    όντως το topo-navigator είναι πολύ καλό!!!

Νέο μέλος
    Εχω δει το προγραμμα Route66 σε Νοκια 6600 με χάρτη Αθηνας κ gps bluetooth receiver και δουλευε μια χαρα. Μεχρι κ γκομενα ακουγες απο το 6600 να σου λεει που να στριψεις Δεν ειναι βεβαια οτι καλυτερο αλλα για μηχανη κ για κινητο ειναι ικανοποιητικο κ βολικο.Δεν ξερω τι γινεται με χαρτες υπολοιπης Ελλαδας για το συγκεκριμενο προγραμμα.
    Κινητα smartphone pda με ενσωματομενο gps ειναι το ΕΤΕΝ G500 & to Mitac MIO A701. Κ τα 2 πανεμορφα με μεγάλη οθονη αλλα ακριβούτσικα Πάντος σε συγκριση με ενα κινητο Νοκια το Μιtac A701 που ετυχε να δω με προγραμμα Destinator ηταν αρκετα καλυτερο, πιο ανετο κ πιο καλο χαρτη.

σε τι φορματ ειναι οι χαρτες?
    οι ιδιοι χαρτες ειναι pocket pc k handheld gps?
    ποσα kb ειναι περιπου?

υπαρχουν freeware χαρτες?

απαντηστε αυτες γιατι εχω κι'αλλες!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    σε τι φορματ ειναι οι χαρτες?
    Το κάθε πρόγραμμα navigation χρησιμοποιεί δικούς του συμβατούς χάρτες προκειμένου να σου βγάζει τις δρομολογήσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχουν βοηθητικά προγράμματα στα οποία μπορεί να εισαχθεί οποιοσδήποτε σκαναρισμένος χάρτης/αεροφωτογραφία καλιμπραρισμένος με συντεταγμένες και το GPS απλά να σου δείχνει στίγμα επάνω του.

οι ιδιοι χαρτες ειναι pocket pc k handheld gps?
    ΌΧΙ

ποσα kb ειναι περιπου?
    Ενδεικτικά:
    Χάρτης Ανατολικής Ευρώπης για TomTom (περιέχει μέσα ολόκληρη την Ελλάδα) 191ΜΒ
    Χάρτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης για TomTom (από τους καλύτερους και πληρέστερους) 1,5GB
    Χάρτης Αθήνας για Route66 9MB

Γενικά αν στήνεις δυνατό PPC/Smartphone η αγορά μιας κάρτας 2G είναι σχεδόν μονόδρομος και σε βγάζει από τις σκοτούρες.

υπαρχουν freeware χαρτες?
    Τσάμπα δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή.
    Από εκεί και πέρα με τη δύναμη του Internet και ατελείωτο ψάξιμο κάτι γίνεται.

απαντηστε αυτες γιατι εχω κι'αλλες!
    Άντε ντε...

iMix

Ιδού και ένα απλό και βολικό Project για ασφαλές Bike Holding του πολύτιμου Ηλεκτρονικού πλέον Road-Book μας...

Άφταστη Ελληνική πατέντα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	untitled-1.jpg 
Προβολές:	275 
Μέγεθος:	94,8 KB 
ID:	66915

iMix

Banned Το avatar του/της X_NR750
    Μια ερωτηση ρε παιδες
    ξερει κανεις σας για την προσφορα του Βηματος
    κατι ακουσα για Gps με συνδεση bluetooth με κινητο

ξερετε λεπτομερειες?

ΑνΩριμο Μελος Το avatar του/της pimenas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από X_NR750
    Μια ερωτηση ρε παιδες
    ξερει κανεις σας για την προσφορα του Βηματος
    κατι ακουσα για Gps με συνδεση bluetooth με κινητο

ξερετε λεπτομερειες?
    Θα δουλέψει με software σε Java, αρκει το κινητό να εχει bluetooth και η J2ME υλοποίηση στο κινητό να υποστηριζει bluetooth api. Στο K700i που έχω, αν και έχει bluetooth δεν θα δουλέψει γιατι δεν υποστηριζει το bluetooth api.

Banned Το avatar του/της X_NR750
    Εγω εχω ενα Sony Ericsson Z530i το οποιο εχει bleutooth μηπως ξερεις αν θα παιζει?

τιποτα αλλο για την συγκεκριμενη προσφορα?
    ποσα κουπονια?
    θα δινουν το software και τους χαρτες για το κινητο?

Microsoft AutoRoute 2007

Για μια ακόμη χρονιά η Microsoft με απογοήτευσε.

Μόλις κυκλοφόρησε το Micorsoft AutoRoute Europe 2007 το οποίο αν και εκ πρώτης όψεως έχει βελτιωθεί στην κάλυψη του στην Ελλάδα και σε κάποιες βαλκανικές χώρες, για μια ακόμη χρονιά ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ αναλυτική δρομολόγιση εκτός του λεκανοπεδίου της Αττικής (*εκτός κεντρικών κόμβων Αθηνα-Πάτρα & Αθήνα-Θεσσαλονίκη) ούτε σύνδεση με το υπόλοιπο οδικό δύκτιο (της κατά τα άλλα πολύ ενημερωμένης) Δυτικής Ευρώπης.

Τι να πω ντροπή... Και πλέον μετά την αποπεράτωση των Ολυμπιακών αμφιβάλω αν ασχοληθεί κανένας μαζί μας πια.

Για μια ακόμα χρονιά λοιπόν επιστρέφω στο AutoRoute 2002. Κρίμα γιατί η κάλυψη της Αττικής στο 2007 είναι αρκετά ενημερωμένη.

iMix

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ερωτηση για πισω ανάρτηση σε Africa
    από Lioulios στο forum Μετατροπές (Customizing)
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2013, 18:26
  2. Ερώτηση για aftermarket fairing σε CBF-250
    από spurosk στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2009, 09:52
  3. Ερώτηση για Power Commander σε 1100 Gs
    από stavrouliasp στο forum BMW
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2009, 21:46
  4. Ερώτηση για Gps-Pda ....
    από catmaster στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2008, 12:20
  5. Ερώτηση για "κούνημα" τιμονιού σε Ζ750...
    από modeerf στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2006, 09:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF