Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: τεχνικη καταρτηση

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Η απόσβεση επαναφοράς δεν είναι απόσβεση επαναφοράς στην πραγματικότητα.
    Είναι απόσβεση συμπίεσης - επαναφοράς.
    Το ίδιο και η απόσβεση συμπίεσης ρε Στέφανε...
    (Δεν μιλάμε για αμορτισέρ χωρίς ρύθμισεις...)

Ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ έχει διαφορετικές "γέφυρες" για την συμπίεση και επαναφορά (κάτι κωνικές σκατόβιδες που κλείνουν - ανοίγουν τις διόδους του λαδιού...), ανεξάρτητες μεταξύ τους.

Η μεταβολή μιας από τις δύο αποσβέσεις ΔΕΝ επηρρεάζει (μηχανολογικά) την άλλη.

Προφανώς αυτό που θέλει να πει ο wrench είναι το "φαινόμενο" που παρατηρείται όταν έχουμε ΜΕΓΑΛΗ απόσβεση επαναφοράς, που έχει σαν αποτέλεσμα να ενανέρχεται αργά ο τροχός και να πέφτει σε ανωμαλία χωρίς να έχει όλη την αρχική του διαδρομή διαθέσιμη (είναι ακόμη εν μέρει συμπιεσμένη η ανάρτηση), οπότε και μας φαίνεται ότι "σκλήρηνε" και η συμπίεσή μας.
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Οχι πάντα (δηλαδή όχι σε όλα τα αμορτισέρ).
    Αυτό που ισχύει πάντα είναι οτι απόσβεση συμπίεσης είναι μονοδρομη, επιτρέπει και ελέγχει την ροή πρός το εξωτερικό δοχείο, που οφείλεται στο εκτόπισμα του λαδιού απο τον άξονα που μπαίνει στο σώμα, η επιστροφή του γίνεται απο μονόδρομη δίοδο με την δοήθεια της πίεσης του αζώτου.
    Το κάτω ρυθμιστικό μπορεί να δουλεύει και απο τις 2 μεριές συμπίεση και επαναφορά.Απλά είναι διαστασιολογιμένο για την επαναφορά, που απαιτεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ απόσβεση απο το υδραυλικό τμήμα, γι αυτό και τα εμπειρικά κλικ στην συμπίεση

Moderator
    :rotflmao:

Α ρε Στέφανε, πως φαίνεται ότι είσαι ταλαιπωρημένος κάτοχος γιαπωνέζικου.....(από πλευράς αναρτήσεων, να εξηγιόμαστε!!!)

Έχεις κολλήσει με τα ημι-ρυθμιζόμενα αμορτισέρ (αυτά που είχαν προφόρτιση και απόσβεση επαναφοράς - χωρίς ρύθμιση της απόσβεσης συμπίεσης)...

Παλαιό μέλος
    λαθος αν ακι οχι ολο δικο μου .ετσι το ειχα ακουσει και στο wp μου ετσι δουλευε σημερα ρωτησα και μου ειπαν οτι τα ohlins πολλα wp και πολυ λιγα japan ετσι συνεργαζονται οι 2 αποσβεσεις
    wrench

Παλαιό μέλος
    Ξερεις ποιος μου τοπε αυτός που σου ειπε για τα πρεσσαριστα βολαν
    Ειδες τι παπαρας που είναι ρε γαμωτο και συ την πατησες.
    Αμ ο άλλος με τις βενζινες τις μη αμολυβδες .μη τους πιστευεις φιλε μας κανουν κακο
    Ασε που είναι και ενας κακος και μου λεει ότι θα με βαλει να γραψω εκατο φορες ,δεν θα πιστευω τους ειδικους αλλα
    Θα κανω του κεφαλιου μου.πρεπει να αρχισω να κοβω τις κακες παρεες γιαυτο θα παρω το κουβαδακι μου και θα παω να παιξω μετα αλλα παιδακια που δεν με μαλωνουν
    κακε
    wrench

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από wrenchfzr
    Ξερεις ποιος μου τοπε αυτός που σου ειπε για τα πρεσσαριστα βολαν
    Ειδες τι παπαρας που είναι ρε γαμωτο και συ την πατησες.
    Αμ ο άλλος με τις βενζινες τις μη αμολυβδες .μη τους πιστευεις φιλε μας κανουν κακο
    Ασε που είναι και ενας κακος και μου λεει ότι θα με βαλει να γραψω εκατο φορες ,δεν θα πιστευω τους ειδικους αλλα
    Θα κανω του κεφαλιου μου.πρεπει να αρχισω να κοβω τις κακες παρεες γιαυτο θα παρω το κουβαδακι μου και θα παω να παιξω μετα αλλα παιδακια που δεν με μαλωνουν
    κακε

Κόψε αμέσως ότι και αν παίρνεις !!!

(Δεν το βλέπεις ότι σε κάνει χάλια ???)

Και όμως τα περισσότερα WP και Οhlins έτσι δουλεύουν.
    Και οχι το XR έχει απολύτως ξεχωριστές διόδους λαδιού για την επαναφορά με αντεπίστροφη βαλβίδα, και είναι εντελώς ρυθμιζόμενο, και δεν πρέπει να ρίχνω κλίκ στην συμπίεση οταν κάνω γρήγορη την επαναφορά.
    Και δεν με ταλαιπωρούν καθόλου οι αναρτήσεις μου, αντίθετα είμαι πολύ περίφανος για το σετάρισμα μου.
    Και το μόνο που ζηλεύω απο τα ΚΤΜ είναι ...................Η ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.
    Και όχι δεν βλέπω κανένα μειονέκτημα στην "κοινή" απόσβεση.
    Γιατί πρώτα απο όλα το πάνω ρυθμιστικό της συμπίεσης έχει απόλυτο έλεγχο μιας και αν "κλειδώσει" δεν χωράει ο άξονας του αμορτισέρ στο σώμα (μιάς και τα υγρά είναι πρακτικά ασυμπίεστα, και το άζωτο στο ξεχωριστό δοχείο) οπότε δεν έχουμε καμιά συμπίεση αρα έχουμε άπειρη απόσβεση συμπίεσης.
    Εμφανώς λοιπόν το ρυθμιστικό της συμπίεσης ελέγχει απόλυτα την απόσβεση συμπίεσης ακόμα και αν υπάρχει μια μεταβολή της ρύθμισης και απο το ρυθμιστικό της απόσβεσης επαναφοράς.
    Στην επαναφορά τώρα η απόσβεση γίνεται απο την ρυθμιζόμενη δίοδο στον άξονα ενώ η επιστροφή απο το δοχείο αζώτου γίνεται απο ξεχωριστή δίοδο μιας και στην συμπίεση υπάρχει αντεπίστροφη οπότε πάλι τον έλεγχο τον έχει ένα μόνο ρυθμιστικό.
    Το μόνο που πρέπι να θυμόσαστε είναι να ρίχνεται κανα κλίκ ανάποδο στην συμπίεση οταν πειράζεται την επαναφορά.
    (η Ohlins πάντως στο δικτυακό της χώρο λέει 10% στην WP δεν κοίταξα)

Βέβαια αυτά συμβαίνουν όταν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ οι ρυθμίσεις σας γιατί στην πραγματικότητα όταν τα πράγματα γίνονται "ενδιαφέροντα"
    στα σαμαράκια και τα άλματα αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο ρόλο οι ροδέλες οπότε τα ρυθμιστικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

ΥΓ Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζεται οτι οι showa είναι υποδιαίστερες απο τις WP η τις Ohlins.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    ξερετε τι μου αρεσει???
    οτι οποια πετρα και να σηκωσω ,συζητηση για ρυθμιση αναρτησεων θα βρω....και αυτο το γουσταρω τρελα!!!

Εδώ δεν πρόκειται για ρύθμιση αναρτήσεων αλλά για φιλοσοφική συζήτηση περί λειτουργίας.
    Η ρύθμιση είναι άλλο κεφάλαιο οπου ο καθένας κάνει οτι νομίζει.

Παλαιό μέλος
    οταν αλλαξα απο ενα fireblade ακαι βαλαμε ohlins ειδαμε τρομερη βελτειωση στην συμπεριφορα κατω απο οποιες συνθηκες και βελτειωθηκε και η ανεση.δεν νομιζω μια κατασκευη σαν στανταρ τοποθετηση που παιζει ρολο το κοστος σε συγγριση με αυτο που πωλειται σαν αφτερ μαρκετ θα εχουν τον ιδιο λογο επικρατησης στην αγορα και δεν το εχω δει πουθενα.το πρωτο πουλα λογω κοστους και το δευτερο λογω ποιοτητας.
    wrench

Παλαιό μέλος
    η μεθοδος της βιδας σαν ρυθμιση της συμπιεσης ειναι βαρβαρη και φτηνη.σε μεγαλες συμπιεσεις το λαδι ταλαιπωρειται ασκοπα και σαν κλειδωμα που κανει γιατι δεν εχει διεξοδο το λαδι πως θα γινει η κινηση του εμβολουενη η επαναφορα που ειναι και σημαντικοτερη λειτουργει με δισκακια.
    wrench

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Και το μόνο που ζηλεύω απο τα ΚΤΜ είναι ...................Η ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.
    Τι είναι τελικά ο άνθρωπος ....

Εγώ το μόνο που ζηλεύω από τα XR είναι ......Η ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ !!!
    (Σοβαρά μιλάω !!!)

[i] Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζεται οτι οι showa είναι υποδιαίστερες απο τις WP η τις Ohlins. [/B]
    Ποιός είπε τέτοιο πράγμα ???

Εγώ μιλούσα για το συγκεκριμένο αμορτισέρ που φορούσαν τα XR από την μάνα τους και το οποίο ήταν απλά για ΠΕΤΑΜΑ (σε σχέση με τις υπόλοιπες δυνατότητας της μηχανής...).

Η βίδες που ελέγχουν διόδους ταλαιπωρούν τα λάδια βέβαια αλλά είναι μοναδικός τρόπος ρύθμισης εξωτερικά.
    Τώρα για κλείδωμα δεν παίζει γιατί οι ροδέλες ή δισκάκια η valving όπως θες πές το επιτρέπουν μεγάλες ποσότητες λαδιού να περνάνε, και στην συμπίεση και στην επαναφορά.
    Οπότε το λάδι έχει διεξόδους.
    Η ohlins έχει πολύ καλό site με πολλές πληροφορίες και οδηγείες για ρύθμισεις που δεν ισχύουν μόνο για ohlins αλλά για όλα τα αμορτισέρ αξίζει μια ματιά.

Παλαιό μέλος
    Στεφανε.στο dr μου όταν ελυσα από περιεργεια το πισω δεν βρηκα στις πανω ροδελες (της συμπιεσης)προοδευτικοτητα στην διαμετρο όπως στις κατω .αν λοιπον κατά την συμπιεση σε βιαιη βυθιση το λαδι προσπαθησει να περασει ολη η ποσοτητα του από την βιδα και φυσικα δεν γινεται περνα από τις πανω ροδελες της συμπιεσης.οταν το ανοιξα ειχα τις συμβουλες του β.παπαγεωργιου.μου ειπε ότι αν θελω να σκλυρηνω την επαναφορα θα βγαλω ροδελες από πανω και θα τις βαλω κατω.τοτε 2 πραγματα συμβαινουν .οι πανω δεν είναι της συμπιεσης και λογω ελειψης προοδευτικοτητας και γιατι αν βγαζουμε από πανω και βαζουμε κατω με το ποσοστο διαφορας των 2 αποσβεσεων αλλαζει γεωμετρικα.
    Και στο διαγραμμα της ohlins στο εμβολο οι πανω και κατω ροδελες είναι ιδιας προδευτικοτητας.αρα πανω στο εμβολο είναι και οι 2 βαλβιδες.και προσθαφαιροντας ροδελες επιτιγχανεις αυτό που θελεις.τελευταια φορα εβγαλα από πανω ροδελα και την εβαλα κατω και το αντιληφθηκα ότι αλλαξε η επαναφορα.η συμπιεση όμως τιποτα, και το βρισκω λογικο
    Είναι τυχαιο ότι ολες οι εργοστασιακες ομαδες τα επιλεγουν;

οταν λεω κλειδωμα δεν εννοω να κλεισει το κυκλωμα και δεν ξερω αν γινεται
    wrench

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    http://www.sportrider.com/tech/146_9508_tech/ leei και εδω γαι την ρυθμιση του σαγκ για να δουν και οι ποιο εμπειροι να μου πουν την γνωμη τους...εκει απο οτι διαβσα λεει κατι για τον μεσο ορο...στην μ,ετρηση..για δειτε..
    α και απο οτι ειδα δεν μετραει καθολου στατικο σαγκ μετραει κατευθειαν με τον οδηγο επανω στο μηχανακι,και η πλακα ειναι οτι αυτο ονομαζει..static sag!!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ Kaze-r
    από torque στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2006, 16:50
  2. Μας ενδιαφερει....νεα τεχνικη !!!!
    από hornet στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2005, 13:32

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα