Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: VFRs και φοβίες (παγκόσμιας) υπερθέρμανσης

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    και αν περάσει τους 105 κόβει το ρεύμα απ΄τους κυλίνδρους
    Στο VFR στους 105 ΑΝΑΒΕΙ το βεντιλατέρ (και στους 98 ή 99 σβήνει).

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    ακριβως οπως στο cbr...
    102-105 αναβει και 93-98 σβηνει
    εχω δει μεχρι και 112.
    προς το καλοκαιρακι εχω κανονισει αλλαγη υγρων με valeo!!στο μπρος με μιξη 2:1 ειχα δει πολυ καλα αποτελεσματα!!(αν θυμαμαι καλα μεση πτωση -5,-7 βαθμους απο οτι συνηθως)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος

βεβαια νομιζω οτι πιο καλο θα ηταν να βλεπαμε και θερμοκρασια λαδιου...το νερο ειναι λιγο "παραπλανητικο" πολλες φορες

Για πες.

----------------------------

Στο horneti παντως στους 104 αναβει στους 100 κλεινει (εχω δει μεχρι 110-111)

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από npat Προβολή μηνύματος
    So? ... Έχεις ακούσει πολλά μηχανάκια να έχουν πάθει κάτι εξ' αιτίας αυτού? ...

Το αν τώρα συμβαίνει πράγματι το φαινόμενο που λες στο δικό μου μηχανάκι, να σου πω δεν το έχω προσέξει. Για να το λες, έτσι θα είναι... Μπορεί πράγματι να έτυχε και να έκοψα (έτσι κι αλλιώς) και να σταμάτησε. Μπορεί και όχι. Μπορεί και να έτυχε να δούλευε το βεντιλατέρ για αρκετή ώρα (πηγαίνοντας γρήγορα) και να μην το πρόσεξα. Τι να σου πω...

Δεν έχω ακούσει να έχει πάθει τίποτα κανένα... Ούτε να έχει φτάσει λόγω αυτού του "bug" στα επίπεδα της θερμοκρασίας που πρέπει να το σβήσεις... (126 νομίζω; )

Αυτό που συζητάμε μπορεί να συμβεί σε κάποιον 3-4 φορές το χρόνο. Μπορεί και ποτέ. Αν πάει καθημερινά με 40 βαθμούς καλοκαίρι Εθνική γρήγορα μπορεί να γίνεται και συνέχεια...

Εγώ πάντως θα βάλω ένα διακόπτη για να το σβήνω το καλοκαίρι όταν χρειάζεται, όχι τόσο γιατί είναι ανεβασμένη η θερμοκρασία, αλλά επειδή με ενοχλεί αυτό το bug του κυκλώματος ψύξης. Είναι σαν να κάνει κάτι τέτοιο: http://www.youtube.com/watch?v=KxaWvJ-ziXA
    Give me fuel, Give me fire

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από chr1s_86 Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάντως θα βάλω ένα διακόπτη για να το σβήνω το καλοκαίρι όταν χρειάζεται, όχι τόσο γιατί είναι ανεβασμένη η θερμοκρασία, αλλά επειδή με ενοχλεί αυτό το bug του κυκλώματος ψύξης.
    Πρόσεχε μόνο μην το ξεχάσεις σβηστό καμιά φορά και μετά γελάει κι ο κάθε ντουκατάκιας...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από baron Προβολή μηνύματος
    Γιαυτό με κούφανε το 115 φεύγα....

Συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που περιέγραψα... Σε κίνηση/μποτιλιάρισμα κτλ θα πάει 104 και θα ανάψει το βεντιλατέρ και θα ξανακατέβει (μια φορά μόνο μου έτυχε να πάει 106 πριν πέσει)

Πρόσεχε μόνο μην το ξεχάσεις σβηστό καμιά φορά και μετά γελάει κι ο κάθε ντουκατάκιας...

Χαχαχαχα

Δύο οι λύσεις σε αυτό: Ή μπαίνει και κάποιο ledάκι που ανάβει/αναβοσβήνει, ή (καλύτερα) ο διακόπτης να είναι τέτοιος ώστε να δουλεύει μόνο για όσο τον πατάς ώστε να μην μείνει κλειστό...

Moderator
    Δύο οι λύσεις σε αυτό: Ή μπαίνει και κάποιο ledάκι που ανάβει/αναβοσβήνει, ή (καλύτερα) ο διακόπτης να είναι τέτοιος ώστε να δουλεύει μόνο για όσο τον πατάς ώστε να μην μείνει κλειστό...
    Η ακόμα καλύτερα με timer. Το πατάς και μένει κλειστό για 1 λεπτό. Αλλά αυτά είναι δουλειές για τον μαγκάιβερ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που περιέγραψα... Σε κίνηση/μποτιλιάρισμα κτλ θα πάει 104 και θα ανάψει το βεντιλατέρ και θα ξανακατέβει (μια φορά μόνο μου έτυχε να πάει 106 πριν πέσει)
    Same. 2-3 φορές έχω δει 106 αλλά μιλάμε για 45 βαθμους εξω και πολυ κινηση. Τις υπολοιπες μέχρι 104 και μετά πέφτει. Και έχω υγρά για χαμηλές θερμοκρασίες (50-50), οποτε αν βαλω κατι σε 40-60 λογικά θα εχει ακομα καλυτερη ψυξη.

Η ακόμα καλύτερα με timer. Το πατάς και μένει κλειστό για 1 λεπτό. Αλλά αυτά είναι δουλειές για τον μαγκάιβερ...
    Μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του φόρουμ, θα αναλάβει την αναβάθμιση όλων των βι εφ αρ των μελών

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dmf Προβολή μηνύματος
    Same. 2-3 φορές έχω δει 106 αλλά μιλάμε για 45 βαθμους εξω και πολυ κινηση. Τις υπολοιπες μέχρι 104 και μετά πέφτει. Και έχω υγρά για χαμηλές θερμοκρασίες (50-50), οποτε αν βαλω κατι σε 40-60 λογικά θα εχει ακομα καλυτερη ψυξη.

Για το Χορνετ λες εσυ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    Ναι. Κι εμενα με παραξένεψαν οι θερμοκρασίες που αναφέρεις. Συνήθως μόλις μπει το βεντιλατέρ στους 104, την ρίχνει αμεσως. Μονο σε extreme συνθηκες έχω φτάσει οριακα τα 106. (Και με τα παλια, και με τα νεα υγρα)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dmf Προβολή μηνύματος
    Ναι. Κι εμενα με παραξένεψαν οι θερμοκρασίες που αναφέρεις. Συνήθως μόλις μπει το βεντιλατέρ στους 104, την ρίχνει αμεσως. Μονο σε extreme συνθηκες έχω φτάσει οριακα τα 106. (Και με τα παλια, και με τα νεα υγρα)

Εγω δεν ειπα οτι γινεται παντα, αλλα οταν εκανα την μλκια κ περιμενα στους 40 βαθμους μεσα στον ηλιο, να σβησει το βεντιλατερ, οχι απλως δεν εκλεινε ποτε αλλα η θερμοκρασια επαιρνε ανοδικη πορεια μεχρι τους 110-111...

Κανονικα ακομα κ με ζεστη προλαβαινω να δω μεχρι 106-107 (αναλογα τον καυσωνα) κ μετα πεφτει

Να πω και εγω που τα εχω δει οολλα στο δικο μου!

Καταρχην ναι το βεντιλατερ οταν αναψει το καλοκαιρι πρεπει να κοψεις ταχυτητα για να επιτρεψεις στο ανεμιστηρα να σπρωχνει αερα προς τα εμπρος...ναι ειναι βλακεια η μαλλοον ειναι μια μεσοβεζικη λυση. Ο λογος που σπρωχνει τον αερα προς τα μπροστα ειναι για να μην σκαει ο θερμος αερας στο ποδι του οδηγου .

Στο αμερικανικο φορουμ εχει γινει ο πανικος για το να βαλουν διακοπτες να γυρισουν αναποδα τη ροη και αλλα τετοια αστεια η σε καποιες περιπτωσεις βολικα. Ενα σας λεω εαν ητανε αναποδα ο ανεμιστηρας τοτε ολοι μας θα ειχαμε εγκαυματα στο ποδι...λογω του V4 οι δυο πισω κυλινδροι δεν αεριζονται επαρκως με αποτελεσμα για πλακα να ανεβαζει θερμοκρασιες... και επισης αγαπητε βυρωνα ειναι V4 κοινως δεν ειναι ενα απλο αλλο μηχανακι, όπως επισης και ο χρονισμος του ως γνωστο δεν βαραει οπως βαρανε τα αλλα μηχανακια...καπου πιο κατω υπαρχει πως βαραει.

Ολααα αυτα μαζι το κανουν ενα θερμο μηχανακι..και να σας πω εμενα εφτασε 125!! ειμουνα στο καρπενησι και ειχα προβλημα στον θερμοστατη αναψε λαμπακι high ξερασε παραφλου αλλα δεν με αφησε η πουτ@να , περιμενα να κρυωσει και μετα εφυγα καπνος ευτυχως ειχε πεσει και ο ηλιος και αρχισα την καταβαση προς λαμια μετα εθνικη 180-200 δεν εκανε κιχ απο θερμοκρασια, κατω απο 90.

Τωρα μπορει να σας φανει περιεργο αλλα η βεφα εχει και καποια μικρα καλουδια σας επισυναπτω ενα τμημα των χαρακτηριστικων του κινητηρα:

Aluminum composite cylinder sleeves are high-pressure-formed from sintered aluminum powder impregnated with ceramic and graphite. The composite sleeves provide better wear resistance and superior heat dissipation compared to conventional sleeves.

Και απο την ιδια σελιδα :

Dual side-mounted radiators maximize cooling efficiency using low-air-pressure areas created by side cowls to draw cooling air through the radiators. During low-speed operation, a thermostat-controlled left-side fan pulls cooling air across the radiator into the fairing, keeping hot air away from the rider.

Κοινως μην ανησυχειτε για τις θερμοκρασιες , φυσικα δεν ειστε οι μονοι εσεις και οι μισοι οδηγοι παγκοσμιως (οι νεοι, διοτι οι παλιοι το εχουν ξεπερασει) των VFR ανησυχουν.

Πιο πολυ θα πρεπει να ανησυχειτε οτι θελει ρυθμισμα στα starter valves παρα θερμοκρασιες, μονο εαν ξερασει παραφλου ψαχτειτε, επισης ξεχασα να πως πως η δικη μου βλαβη ητανε διπλη , ειχε χαλασει και η ταπα του ψυγειου.

Ως γνωστο το κυκλωμα ψυξης του VFR ειναι υπο πιεση αρα και η ταπα πρεπει να αντεχει την πιεση , εχω βαλει ταπα απο VTRSP2 και παιζει μια χαρα εδω και 5 χρονια.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από hornet Προβολή μηνύματος
    λογω του V4 οι δυο πισω κυλινδροι δεν αεριζονται επαρκως με αποτελεσμα για πλακα να ανεβαζει θερμοκρασιες... και επισης αγαπητε βυρωνα ειναι V4 κοινως δεν ειναι ενα απλο αλλο μηχανακι, όπως επισης και ο χρονισμος του ως γνωστο δεν βαραει οπως βαρανε τα αλλα μηχανακια...καπου πιο κατω υπαρχει πως βαραει.
    Μπλά μπλα μπλα μπλα....Αγαπητέ Στάθη, δεν είναι μυστικό οτι η πατέντα των πλαϊνών ψυγείων έγινε γιατί δεν μπορούσαν να χωρέσουν ένα ψυγείο στο κέντρο Ετσι επέλεξαν την παγκόσμια πρωτοτυπία των δύο πλαϊνών που συνεισφέρουν συν της άλλης στην άυξηση των καταθέσεων του ακατανόμαστου, καθώς μια απλή πτώση <=> και ένα ψυγείο στα οπίσθια.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 3η πανελληνια συναντηση vfr και οχι μονο
    από hornet στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 116
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2008, 23:38
  2. Vfr ΚΑΙ "ΣΧΕΣΗ" ΜΕ ΚΟΡΗ ΒΕΝΖΙΝΑ?
    από FIRE-ZX-GSXR στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2007, 13:12
  3. Vfr και ύψος?
    από Acanthor στο forum Honda VFR's