Τι να σου πω.. μεμονωμένες αλλαγές δεν έχω κάνει.
Υποτίθεται ότι έχεις λογω μειωμένου βάρους διαφορά στην αδράνεια.. κι άρα γρηγορότερη απόκριση.. στα GP που ήμουν δεν ξέρω τι ακριβώς κέρδος είδα
Τα περί αντοχών.. εγώ 35.000+ χλμ έχω κάνει και μόλις τώρα δείχνει σημάδια κόπωσης.. (δεν σουζάρω επίτηδες και το γκάζι ανοίγει πολύ μεν, προοδευτικά δε)
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Kι όμως η αλλαγή σε πιο λεπτή αλυσίδα, δίνει και μια μικρή αύξηση ιπποδύναμης μια και θα εχει λιγότερες απώλειες.
Επίςης αν στην θέση μια αλυσίδας O-Ring βαλουμε μια αλυσίδα racing χωρίς Ο-rins X-rings και τα ρεστα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ιπποδύναμη αλλά θα ειναι για εναν αγωνα μονο.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
οντως στο γραναζι οφειλεται η ροπη απο χαμηλα...αλλα το οτι δειχνει πιο πολα το κοντερ δεν νομιζω να σχετιζεται απο τα +2 δοντια γιατι το κοντερ μετραει απο το σαζμαν τα κμ αν αλλαζες το μπροστα γραναζι ναι θα ηταν λογικο αλλα το πισω???δικια μ γνωμη
εγώ πάντως που είχα αλλάξει γρανάζωμα, διαφορά στο άρπαγμα είδα..... στις ταχύτητες όχι...
Αν το κοντερ παίρνει ένδειξη από τον άξονα τελικής μετάδοσης τότε, αν αλλάξεις γρανάζωμα, θα έχεις και λάθος ενδείξεις στο κοντέρ. Αν το κοντέρ συνδέεται κατευθείαν στον άξονα της ρόδας, τότε αλλάζει το πράγμα. Εξαρτάται τι μηχανάκι έχεις. Στα σύγχρονα μηχανάκια το κοντέρ συνήθως παίρνει ένδειξη από τον άξονα τελικής μετάδοσης.
εχω την εντυπωση οτι υπαρχει διαφορα με λεπτοτερη αλυσιδα και μαλιστα μετρησιμη στο δυναμομετρο. ασχετο..εχω ακουσει οτι μονο απο χαλια αλυσιδα και ξερυθμιστη εχανε 8 αλογα το 1000αρι. παντως στα dragster φορανε οντως πιο λεπτη , πιθανοτατα χωρις ορινγκ οπως λεει ο Αρης, μιας και εκει η αντοχη δεν ειναι κατι ενδιαφερων.. αρα για να την βαζουν εκει κατι τρεχει. τωρα αν αξιζει να το κανεις σε πολιτικο μηχανακι με τα σημερινα οικονομικα δεδομενα και μαλιστα σε 1000αρι?εδω λεμε να βαλουμε λιπαντηρα για να γλιτωσουμε συντηρηση... χαχαχαχαχα