Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΑΠΟ 530 ΣΕ 520 ΣΕ 1000ΑΡΙ

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Όχι.. αλλάζει η καμπύλη απόδοσης του κινητήρα σου στις χαμηλότερες στροφές.. αν κάτι κερδίζεις (όπως εχω δει εγώ απο αλλαγή απο 530 σε 520, και μεγαλύτερο +2 γρανάζι πισω) είναι μεγαλύτερη ροπή χαμηλά, αλλά χάνεις τελικά σε τελικές (και τα χλμ που βλέπεις στο κοντέρ γενικότερα είναι +5% χαλαρά)
    Μήπως αυτά οφειλόταν κυρίως στο +2 γρανάζι και όχι τόσο στην λεπτότερη αλυσίδα?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από npat Προβολή μηνύματος
    Μήπως αυτά οφειλόταν κυρίως στο +2 γρανάζι και όχι τόσο στην λεπτότερη αλυσίδα?
    Τι να σου πω.. μεμονωμένες αλλαγές δεν έχω κάνει.

Υποτίθεται ότι έχεις λογω μειωμένου βάρους διαφορά στην αδράνεια.. κι άρα γρηγορότερη απόκριση.. στα GP που ήμουν δεν ξέρω τι ακριβώς κέρδος είδα

Τα περί αντοχών.. εγώ 35.000+ χλμ έχω κάνει και μόλις τώρα δείχνει σημάδια κόπωσης.. (δεν σουζάρω επίτηδες και το γκάζι ανοίγει πολύ μεν, προοδευτικά δε)
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Kι όμως η αλλαγή σε πιο λεπτή αλυσίδα, δίνει και μια μικρή αύξηση ιπποδύναμης μια και θα εχει λιγότερες απώλειες.
    Επίςης αν στην θέση μια αλυσίδας O-Ring βαλουμε μια αλυσίδα racing χωρίς Ο-rins X-rings και τα ρεστα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ιπποδύναμη αλλά θα ειναι για εναν αγωνα μονο.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Kι όμως η αλλαγή σε πιο λεπτή αλυσίδα, δίνει και μια μικρή αύξηση ιπποδύναμης μια και θα εχει λιγότερες απώλειες.
    Επίςης αν στην θέση μια αλυσίδας O-Ring βαλουμε μια αλυσίδα racing χωρίς Ο-rins X-rings και τα ρεστα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ιπποδύναμη αλλά θα ειναι για εναν αγωνα μονο.
    Το καταλαβαίνω αυτό που λες, απλά θα περίμενα οι αλλαγές στην ιπποδύναμη να είναι αμελητέες (για πόση διαφορά στο βάρος μιλάμε δηλαδή). Αλλά για να το λες, έτσι θα είναι.

οντως στο γραναζι οφειλεται η ροπη απο χαμηλα...αλλα το οτι δειχνει πιο πολα το κοντερ δεν νομιζω να σχετιζεται απο τα +2 δοντια γιατι το κοντερ μετραει απο το σαζμαν τα κμ αν αλλαζες το μπροστα γραναζι ναι θα ηταν λογικο αλλα το πισω???δικια μ γνωμη

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexis_106 Προβολή μηνύματος
    οντως στο γραναζι οφειλεται η ροπη απο χαμηλα...αλλα το οτι δειχνει πιο πολα το κοντερ δεν νομιζω να σχετιζεται απο τα +2 δοντια γιατι το κοντερ μετραει απο το σαζμαν τα κμ αν αλλαζες το μπροστα γραναζι ναι θα ηταν λογικο αλλα το πισω???δικια μ γνωμη
    Είτε το μπροστά γρανάζι αλλάξεις, είτε το πίσω, ακριβώς το ίδιο είναι. Αλλάζεις (και στις δυο περιπτώσεις) την σχέση τελικής μετάδοσης, οπότε αλλάζεις την αντιστοιχία στροφών μεταξύ άξονα και ρόδας.

εγώ πάντως που είχα αλλάξει γρανάζωμα, διαφορά στο άρπαγμα είδα..... στις ταχύτητες όχι...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    εγώ πάντως που είχα αλλάξει γρανάζωμα, διαφορά στο άρπαγμα είδα..... στις ταχύτητες όχι...
    Αν το κοντερ παίρνει ένδειξη από τον άξονα τελικής μετάδοσης τότε, αν αλλάξεις γρανάζωμα, θα έχεις και λάθος ενδείξεις στο κοντέρ. Αν το κοντέρ συνδέεται κατευθείαν στον άξονα της ρόδας, τότε αλλάζει το πράγμα. Εξαρτάται τι μηχανάκι έχεις. Στα σύγχρονα μηχανάκια το κοντέρ συνήθως παίρνει ένδειξη από τον άξονα τελικής μετάδοσης.

Στα σύγχρονα μηχανάκια το κοντέρ συνήθως παίρνει ένδειξη από τον άξονα τελικής μετάδοσης.
    Αλήθεια αυτό υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσουμε κάπως; Στο μάνιουαλ πως θα αναφέρεται πχ;
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Αλήθεια αυτό υπάρχει τρόπος να το διαπιστώσουμε κάπως; Στο μάνιουαλ πως θα αναφέρεται πχ;
    Πάει καλώδιο (ντίζα) κοντέρ στη ρόδα σου?

Πάει καλώδιο (ντίζα) κοντέρ στη ρόδα σου?
    Α θα ήταν εμφανές δηλαδή. Όχι μόνο το ματάκι του abs πάει οπότε δεν παίρνει από κει μάλλον.
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Α θα ήταν εμφανές δηλαδή. Όχι μόνο το ματάκι του abs πάει οπότε δεν παίρνει από κει μάλλον.
    Στο Hornet? Οχι ρε! Από την τελική μετάδοση παίρνει το κοντέρ. Κοντέρ στη ρόδα είχαν πολύ παλιότερα μηχανάκια και κάποια σύγχρονα μικρά (π.χ CBF 250). Σ' αυτές τις περιπτώσεις το καλώδιο / ντίζα είναι εμφανές.

Moderator
    Σ' αυτές τις περιπτώσεις το καλώδιο / ντίζα είναι εμφανές.
    Παράδειγμα (δεν είναι πάντα ακριβώς έτσι...):

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	tcbl.jpg 
Προβολές:	149 
Μέγεθος:	94,6 KB 
ID:	249786

Στο Hornet? Οχι ρε! Από την τελική μετάδοση παίρνει το κοντέρ. Κοντέρ στη ρόδα είχαν πολύ παλιότερα μηχανάκια και κάποια σύγχρονα μικρά (π.χ CBF 250). Σ' αυτές τις περιπτώσεις το καλώδιο / ντίζα είναι εμφανές.
    Ναι όντως βλακεία ρώτησα. Κατάλαβα λάθος ένα παραπάνω ποστ. Ευχαριστώ.

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    εχω την εντυπωση οτι υπαρχει διαφορα με λεπτοτερη αλυσιδα και μαλιστα μετρησιμη στο δυναμομετρο. ασχετο..εχω ακουσει οτι μονο απο χαλια αλυσιδα και ξερυθμιστη εχανε 8 αλογα το 1000αρι. παντως στα dragster φορανε οντως πιο λεπτη , πιθανοτατα χωρις ορινγκ οπως λεει ο Αρης, μιας και εκει η αντοχη δεν ειναι κατι ενδιαφερων.. αρα για να την βαζουν εκει κατι τρεχει. τωρα αν αξιζει να το κανεις σε πολιτικο μηχανακι με τα σημερινα οικονομικα δεδομενα και μαλιστα σε 1000αρι? εδω λεμε να βαλουμε λιπαντηρα για να γλιτωσουμε συντηρηση... χαχαχαχαχα

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απο Ktm 200 Exc σε Kdx 250 !!!!
    από jmst στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 59
    Τελευταίο μήνυμα: 03/03/2020, 19:20
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2012, 10:02
  3. Αλλαγη απο ιμομπιλιζερ εγκεφαλο σε απλο σε Tdm900
    από orcinious στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2010, 08:29
  4. αλλαγή ελαστικού απο 110/70 17 σε 120/70/17
    από jinks στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/08/2006, 21:03