Επειδή ρωτήθηκε στην αρχή: Δισκόπλακα για το Bros έχει η EBC αλλά βγαίνει 200+ Ευρά.
Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και εγώ με τις xgear.
Στράβωσα του μαμά δίσκους από ξεκίνημα με λουκέτο δισκόφρενου και ψάχνοντας έπεσα στις xgear σαν φθηνή λύση.
Νόμιζα ότι ήταν κάτι ποιοτικότερο από τις κινέζικες αλλά δυστυχώς και κινέζικες είναι και στραβώνουν με 1-2 απότομα φρεναρίσματα, ο Έλληνας τις εισάγει δεν τις κατασκευάζει απ'οτι μου σφύριξαν.
Επειδή με το μάτι δεν έβλεπα τίποτα, τις πήγαμε σε τόρνο να τις μετρήσει και είχαν στραβώσει και οι 2 ο δεξιός δίσκος λίγο περισσότερο (έχει 2 το cb)
Έχω βάλει και πίσω αλλά εκεί είναι μικρότερα τα φορτία και είναι μια χαρά.
Αναγκαστικά λόγω έλλειψης λαλά, θα κάνω υπομονή μέχρι να μαζέψω κανένα φράγκο για να πάρω EBC.
Δύο ερωτήσεις:
Τα τακάκια τρώγονται ομοιόμορφα;
Τα έμβολα της δαγκάνας κινούνται ελεύθερα;
Μπορεί το πρόβλημα να προέρχεται απ' τη δαγκάνα σου...
Ερωτηση..
βαζοντας το μηχ στο διπλο,και γυρνωντας τον μπροστινο με το χερι πως γυρναει ???
(ευκολα ή οχι ??)...
και εγω συμφωνω με τις Ελληνικες εταιρειες και τις υποστιριζουμε αυτους τους καιρους αρκει να μην μας γδερνουν.xgear αλυσιδογραναζα εχω βαλει και στην διακια μου μηχανη![]()
Aprilia Pegaso
έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με το cb-1..
η μαμά δισκόπλακα είχε στραβώσει λίγο και είχε κάνει πατούρα, οπότε αποφάσισα να την αλλάξω με μια EBC την οποία τη βρήκα από έξω 150 ευρώ (εδώ έκανε 230..).
την έβαλα πάνω και ενώ στην αρχή όλα καλά, μετά μου έφαγε τα τακάκια εντελώς, ξαφνικά στον δρόμο.. απλά σε ένα φρενάρισμα έπιασαν και στο επόμενο απλά δεν υπήρχαν λες και έφυγε όλο το υλικό τριβής μονομιάς. άλλαξα τακάκια και μετά έκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο σταμάτημα. σκέφτηκα να δώσω λίγο χρόνο να πατήσουν τα τακάκια και το πρόβλημα μετριάστηκε μετά από λίγο καιρό, αλλά δεν εξαφανίστηκε, μερικές φορές το κάνει. σκεφτόμουν για προβληματική δαγκάνα πια. αλλά χρειάστηκε να αλλάξω τσιμούχες στο πηρούνι και ο μηχανικός μου είπε ότι οι μπουκάλες είναι λίγο στραβές και τις έβαλε καλίμπρα. κοιτάξαμε και την EBC... και διαπιστώσαμε ότι και αυτή είναι λίγο στραβή. βέβαια δεν φαίνεται με το μάτι. αλλά δεν παίζει να παίρνω κι άλλη δισκόπλακα, στραβή ξεστραβή αυτή θα έχω. το μηχανάκι δεν έχει θέμα στα πολλά, φρενάρει κανονικά, αλλά μόνο όταν παω να σταματήσω το φανάρι και πατάω το φρένο, το νιώθω να «παίζει» στη μανέτα και να «κομπλάρει» και ακούγεται και χρατς χρουτς, αλλά λιγότερο από πριν και όχι πάντα, εξαρτάται ίσως και από τις καιρικές συνθήκες.
πριν 2 εβδομάδες ήμουν στην εθνική, πίσω από μια ψηλή on-off σε διήθιση. περνάει ο μπροστινός μου από δεξιά αυτοκίνητο που είχε βγάλει δεξί φλας, εγώ τον αφήνω να βγει. πάει να βγει και κάνω να τον περάσω από αριστερά, αλλά εκείνος δεν κατάλαβε μάλλον και κόμπλαρε, ξαναμπαίνει στην αριστερή και τον βλέπω μπροστά μου χωρίς να μπορώ να πάω πουθενά. τσαρούχωμα και κάτω ακαριαία με 100-120 χαω ξυστά με τη νησίδα και τη μπαριέρα.. τα λάστιχά μου σκατά (πουτάνα κρίση και κωλοζημιές που δεν μπορώ να βάλω στην άκρη μισό ευρώ).
οπότε προσοχή φίλε.. δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα περισσότερο, αλλά κι εγώ μια απ'τα ίδια.
καλημέρα κ χρονια πολλα!!!
το λοιπόν το πρόβλημα λύθηκενα ναι καλά το παλικάρι που ποσταρε ΑΥΤΟ
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127183
βεβαία πριν απο αυτο εκανα τα πάντα ρουλεμάν τιμονιού δεν ηταν, δαγκάνα ανοίχτηκε καθαριστικέ ώστε τα εμβολακια να δουλεύουν βουτηρο....κ τελικά τα πριτσίνια ήταν,θα μου πεις καινούργια δισκοπλακα.........!!!ναι δεν λέω, αλλά απο ποτε ηταν στο κουτι κ ποσες υγρασιες να ειχε φαει κ τελικα ειχε φαει αρκετες
Τελευταία τροποποίηση από sernodas2; 15/04/2012 στις 09:49.
Όποιος γυρίζει μυρίζει
κ όποιος κάθετε βρωμίζει
χρόνια πολλά!
για πες τι ακριβώς έκανες, καθάρισες ένα-ένα τα πριτσίνια περιστρέφοντάς τα; και μετά διορθώθηκε; με τι καθαριστικό; (κάνει το wd-40; ) λίγο τρελό μου φαίνεται να συμβαίνει αυτό το πράγμα από τη σκόνη, αλλά τίποτα δεν είναι απίθανο. ίσως να εξηγεί το ότι δεν μου το κάνει συνέχεια.
έκανα ακριβώς οτι περιγραφή ο giannisblest,
πέρασα τη βίδα κ έστρεψα ολα τα πριτσινια αφου τα έλουζα καθαριστικό σπρέι φρενών μάλιστα εκει που εκανε το στράβωμα το είχα σημαδέψει κ το πριτσινη πανω απ το σημαδι ηταν αυτο που ειχε το περισσότερο ζόρι απ την σκουριά (το άτιμο)
καντο κ αυτο δεν εχεις να χασεις τπτ παρα μονο 5 με 8 ευρο που κανει το σπρει......
ελπιζω να ειναι αυτο κ σε σενα
δεν εβαλα wd40 η κατι αλλο λιπαντικό για το απλο λογο οτι μετα μπορει να μην ειχα καλο φρενο απ το ποτησμα που μπορει να καναν τα τακακια κ οχι η πλακα μιας κ η πλακα με 1-2 φρεναρισματα θα επερνε παλι τα ισια της
Όποιος γυρίζει μυρίζει
κ όποιος κάθετε βρωμίζει
για την Xgear λες οτι εστρωσε?
noη μαμά που βρήκα από φίλο
η x-gear δεν είχε πρόβλημα στα πριτσίνια... μπορώ να πω πως βελτιώθηκε κάπως όταν της έκανα το καθάρισμα αλλά σωστή δεν την έλεγες.....
οπότε μπήκε η μαμά,
'καλλίτερα μαμα δουλεμένη παρά κινεζα μαμιμενη'
Όποιος γυρίζει μυρίζει
κ όποιος κάθετε βρωμίζει