δυσκολα εισαι τοτε.. αλλιως εκανες καταγγελια στο παιπαλ κι εβγαζε αυτο την ακρη.
δυσκολα εισαι τοτε.. αλλιως εκανες καταγγελια στο παιπαλ κι εβγαζε αυτο την ακρη.
Eδώ και 10 χρόνια ψωνίζω από Ευρώπη, Αμερική και Ασία με την κάρτα κι ουδέποτε είχα πρόβλημα. Όντως πάντως δύσκολα τα πράγματα αφού η τράπεζα θα εξετάσει την αμφισβήτηση συναλλαγής (θα πάρει η διαδικασία κοντά μήνα) αλλά η κάρτα θα πληρωθεί κανονικά και ΑΝ γίνει κάτι τότε θα μου επιστρέψουν το ποσό. Πάντως τώρα το απόγευμα με πήρε κάποια από τη FedEx και με ρώτησε εάν δέχομαι την "προσφορά" τους... τη ρώτησα εάν ισχύει ότι για να κάνω τον εκτελωνισμό μόνος μου απαιτείται να τους δώσω €30 για τα ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ και μου είπε πως έτσι είναι...σ' έχουν δεμένο από παντού. Της είπα εάν βρίσκει λογικό για κάτι που αξίζει €80 να πληρώσω παραπάνω από την αξία του για να το πάρω και μου είπε πως θα το επιστρέψουν στην εταιρεία. Ήδη έγραψα στους Αμερικανούς ένα mail με τα καθέκαστα και γιατί επιστρέφεται η παραγγελία. Τώρα είναι στη διακριτική τους ευχέρεια το τί θα κάνουν...ας κρατήσουν τουλάχιστο τα 28 δολάρια ταχυδρομικά που πλήρωσα ή ας το στείλουν με απλό USPS.
υπαρχει και κατι αλλο. οταν κανετε παραγγελιες απο το αμερικα παιζει ρολο η διευθυνση σας εδω στην ελλαδα. οπου ερχεται κουριερ ειναι μεγαλες οι πιθανοτητες να περασει τελωνειο και να πληρωσετε φορους. βρειτε μια διευθυνση φιλου σας συγγενη σας που να μην μπορει να παει κουριερ και να πηγαινει μονο ο ελτα. ετσι δεν υπαρχει τελωνειο ακομα και να το στειλει ο αμερικανος με κουριερ απο την χωρα του.
επειδη το εχω κανει εγω που παραγειλα απο sudco (τα εστειλαν με UPS) και βλεπω και τα λεγομενα του μοτομανιακ. εγω μενω σε μερος που δεν ερχεται κουριερ και φανταζομαι και ο μοτομανιακ. γιαυτο ισως να γλυτωνουμε το τελωνειο.
Κατι αντιστοιχο ειχα παθει και εγω ,ειχα παραγγειλει καποια ανταλλακτικα απο την mouser ,με περιπου τα ιδια ποσα ,αλλα η απαντηση μου ηταν απο την αρχη οτι "δεν τα παραλαμβανω στειλετε τα πισω" , ενημερωσα την εταιρια και μου τα εστειλαν με USPS .Πληρωσα δυο φορες τα μεταφορικα αλλα ηταν λιγοτερα απο αυτο που ζητουσαν απο την Fedex !
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
ας πουμε μενεις ΜΕΣΑ στην καλαματα. στην πολη δηλαδη. εκει παει ο κουριερ. αλλα αν μενεις σε ενα χωριο εξω απο την καλαματα ας πουμε λευκτρο. εκει δεν παει κουριερ παρα μονο ελτα. ετσι λοιπον οταν φτασουν τα εμπορευματα στο αεροδρομιο στην διαλογη που γινεται
βλεπουν οτι παει σε μερος που δεν παει κουριερ και το βαζουν αναγκαστικα ελτα(ενω το δεμα τοχει στειλει με UPS ο αμερικανος). αμα το δεμα παει σε μεγαλη πολη και παει κουριερ το βαζουν στα κουριερ.
πιστευω οτι παιζει πολυ αυτη η λεπτομερεια. επειδη η sudco δεν μουκανε με τιποτα την χαρη για USPS μου τα εστειλε με UPS και δεν περασαν τελωνειο.
απο οσα εχω παρει δεν εχω πληρωσει ποτε τελωνειο. (παραγγελειες παντα κατω των 200 ευρω. η μοναδικη φορα που αγορασα κατι κι ηρθε με feddex ηταν λαστιχα απο γερμανια. αλλα κι εκει δεν ειχα τελωνειο. μενω μεσα στην βεροια. τι να πω... ημουν ομως ηδη ενημερος να αποφυγω ups kai fedd ex...
UPDATE
Τελικά οι κινήσεις που έκανα μάλλον απέδωσαν... Η τράπεζα δέχτηκε να ακυρώσει προσωρινά τη χρέωση της κάρτας και αντιλόγισε την εγγραφή, στη FedEx είπα πως αρνούμαι να παραλάβω το δέμα διαμαρτυρόμενος για τις εξωφρενικές τους χρεώσεις, ενώ έστειλα και μια επιστολή στην εταιρεία απ' όπου ψώνισα, εξηγώντας τους το τί έγινε με την FedEx, για τις πρακτικές τους στην Ελλάδα και προτείνοντάς τους να βρούμε κάποια αμοιβαία λύση έτσι ώστε και εγώ να μην ακυρώσω την παραγγελία και να μη βγούμε ούτε εγώ ούτε αυτοί ζημιωμένοι οικονομικά. Οι τύποι φοβεροί επαγγελματίες, μου ζήτησαν συγγνώμη για την ταλαιπωρία και πως θα εξετάσουν το αίτημά μου... Σήμερα έλαβα ένα mail από τη FedEX που με καλούσαν να τους στείλω μια εξουσιοδότηση να εκτελωνίσουν το δέμα μου ΔΩΡΕΑΝ χωρίς έξοδα!!! Τους παίρνω τηλέφωνο απορημένος, καθώς είχα ζητήσει να επιστραφεί το δέμα εδώ και 2 βδομάδες και μου απαντά μια υπάλληλος πως η εταιρεία από τις ΗΠΑ θα πληρώσει λέει αυτή τα έξοδα εκτελωνισμού, όταν δε της είπα πως δεν προλαβαίνω να πάω σε ΚΕΠ να κάνω γνήσιο της υπογραφής στην εξουσιοδότηση όπως έλεγε στις σημειώσεις το mail που μου έστειλαν, μες στην ευγένεια μου είπε να της στείλω χωρίς γνήσιο για να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία και να μην τρέχω στα ΚΕΠ!!!
μπραβο ρεφιλε! η επιμονη κι η υπομονη σου αμοιβονται τελικα!!! εμεις παραλαβαμε την προηγουμενη βδομαδα μια παραγγελια μας. συνολο με τα μεταφορικα 288$ + 52 ευρω τελωνειο + 12ε τελη διαχειρισης δασμων.. τι στο διαολο ηταν το τελευταιο ουτε στο ταχυδρομειο ηξεραν να μου πουν... ηταν για φιλο ομως ο οποιος αγανακτισε μου λεει πληρωσε τα ολα να τελιωνουμε και δεν το εψαξα...