Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Γράσο χαλκού...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από georgio Προβολή μηνύματος
    Ξέρεις που μπορούμε να βρούμε το εργαλείο που χρησιμοποιεί για να περιστρέψει τα έμβολα σε λογική τιμή; Γιατί στο ebay που κοίταξα θέλουν 30+ ευρώ...
    εγώ τα εμβολάκια τα γύρισα με μια πένσα για ασφάλειες αξόνων με κλίση 90μοίρες..πανεύκολο.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Εννοείς κάτι τέτοιο ε;
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	4102436.jpg 
Προβολές:	238 
Μέγεθος:	31,3 KB 
ID:	261061
    Το δοκίμασα αλλά ή έχω μεγάλα έμβολα ή μικρό άνοιγμα στην ασφαλειοτσιμπίδα μου
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sernodas2
    ενας αλλος τροπος να βγουνε ειναι με την πιεση του αερα....επαναληπτικες ξεμουτσουνιες με το πιστόλι ταπονοντας τις τρυπες.

κ πιστευω οτι ο μονος τροπος να καθαριστουν ειναι να βγουν στα χερια δυο κομματια αν δεν κομματιάζει η δαγκανα κ ειναι με ενα η δυο εμβολα τοτε ευκολοτερο,αλλωστε το μεγαλο προβλημα δεν ειναι στην βρωμα που εχουν τα εμβολα αλλα στην ψωρα-βρωμα που εχει μαζευτη στην φωλια των τσιμουχων,κατω απ τις τσιμουχες. βρωμα που μικραίνει την διατομη κ κανει τα εμβολα να δουλευουν σκληρα

οποτε βγάζουμε έμβολα τσιμούχες καθαρίζουμε απο κατω περνάμε τσιμούχες(καθαρισμα κ αυτες)λαδακι στο εμβολακι δέσιμο η δαγκανα φραπε κ εξαερωση

Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Ναι βρε τα έχω κάνει όλα αυτά πριν δυο χρόνια, πλήρες λύσιμο τη δαγκάνα, βγάλσιμο τα έμβολα, καθάρισμα και καινούργια τσιμουχάκια.

Το θέμα μου είναι να καθαρίσω τα έμβολα όταν αλλάξω τακάκια ώστε να μην τα σπρώξω πίσω βρώμικα. Και με το εργαλείο αυτό θέλω να τα περιστρέψω όχι να τα βγάλω, δες το βίντεο.

Το καλύτερο για μένα για να βγάλεις τα έμβολα είναι χωρίς να λύσεις καθόλου το κύκλωμα των υγρών αλλά μόνο την δαγκάνα από τη μπότα και μετά πατώντας τη μανέτα να φέρεις έξω τα έμβολα βάζοντας κάποιον ξύλινο τάκο ανάμεσα ώστε να μην παραβγει κάποιο και δεν κουνηθεί κάποιο άλλο. Μετά τα τραβάς και με το χέρι.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από georgio Προβολή μηνύματος
    Εννοείς κάτι τέτοιο ε;
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	4102436.jpg 
Προβολές:	238 
Μέγεθος:	31,3 KB 
ID:	261061
    Το δοκίμασα αλλά ή έχω μεγάλα έμβολα ή μικρό άνοιγμα στην ασφαλειοτσιμπίδα μου
    ακριβώς...και η δικιά μου μικρή ήτανε και πήρα μια δανεική πιό μεγάλη...
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    ακριβώς...και η δικιά μου μικρή ήτανε και πήρα μια δανεική πιό μεγάλη...
    Κυκλοφορούν στο εμπόριο (είτε σαν σετ με την τσιμπίδα είτε μόνες τους) προεκτάσεις που και μεγαλώνουν το άνοιγμα και κάνουν για πολλά διαφορετικά είδη ασφαλειών...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Κυκλοφορούν στο εμπόριο (είτε σαν σετ με την τσιμπίδα είτε μόνες τους) προεκτάσεις που και μεγαλώνουν το άνοιγμα και κάνουν για πολλά διαφορετικά είδη ασφαλειών...
    thnx for the tip...

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Επειδή πρόσφατα έφαγα μια καλή ταλαιπωρία με μια πολύ βρώμικη δαγκάνα απο ΧΤ, ξεθάβω εδώ για να πάρω καποιες πληροφορίες.
    1)Κατα πόσο αξίζει να έχει κάποιος ερασιτέχνης, μια πένσα για έμβολα όπως ο τύπος στο βίντεο που φαίνεται παραπάνω;
    2)Σε μια απλή διπίστονη δαγκάνα, είναι ενδεχομένως εύκολο (ειδικά αν έχεις την εν λόγω πένσα) να βγουν τελείως τα έμβολα και να καθαριστούν οι φωλιές.Τι γινεται όμως σε 4πιστονες δαγκάνες; πως καταφέρνεις να βγάλεις το έμβολο;
    3)Αντε και τα έβγαλες, η αλλαγή τσιμουχών και ορινγκ είναι επιβεβλημένη;
    4)Είναι σώφρων να μπει κανείς στη διαδικασία αφαίρεσης εμβόλων, με μόνο σκοπό τον διεξοδικό καθαρισμό της δαγκάνας;
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Επειδή πρόσφατα έφαγα μια καλή ταλαιπωρία με μια πολύ βρώμικη δαγκάνα απο ΧΤ, ξεθάβω εδώ για να πάρω καποιες πληροφορίες.
    1)Κατα πόσο αξίζει να έχει κάποιος ερασιτέχνης, μια πένσα για έμβολα όπως ο τύπος στο βίντεο που φαίνεται παραπάνω;
    2)Σε μια απλή διπίστονη δαγκάνα, είναι ενδεχομένως εύκολο (ειδικά αν έχεις την εν λόγω πένσα) να βγουν τελείως τα έμβολα και να καθαριστούν οι φωλιές.Τι γινεται όμως σε 4πιστονες δαγκάνες; πως καταφέρνεις να βγάλεις το έμβολο;
    3)Αντε και τα έβγαλες, η αλλαγή τσιμουχών και ορινγκ είναι επιβεβλημένη;
    4)Είναι σώφρων να μπει κανείς στη διαδικασία αφαίρεσης εμβόλων, με μόνο σκοπό τον διεξοδικό καθαρισμό της δαγκάνας;
    Όλα αυτά που ρωτάς θα πάρεις απάντηση αν αναρωτηθείς πόσο σημαντικά είναι τα φρένα για τη μηχανή. Είναι από τα πράγματα που θα πρέπει να λειτουργούν άψογα και να συντηρούνται ευλαβικά. Δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στα φρένα. Στο δικό μου από καινούργιο ακόμη κάθε χρόνο ή πριν επίσκεψη στην πίστα ή αλλαγή στα τακάκια καθαρίζονται τα έμβολα για να μπορούν να λειτουργήσουν άριστα. Η διαδικασία αν δεν έχουν καθαριστεί είναι επίπονη και λίγοι μηχανικοί θα τις καθαρίσουν όπως θα το κάνεις εσύ.
    Όταν καθαρίσεις τα έμβολα και ακόμη κολλάνε αρκετά τότε ναι πιθανόν θέλει αλλαγή τα oring και λίπανσή τους.
    «Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
    You will never be arrested #58

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Διαλυτικό για γράσο???
    από sotos2004 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2007, 00:52
  2. Γράσο-Σπρέυ Αλυσίδας -> Ταξιδίου !
    από RapidShade στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 30/04/2007, 12:21

Κανόνες δημοσιεύσεων