Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 139

Θέμα: Καλοκαιρινή τρέλα

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anastassios Προβολή μηνύματος
    Ρε παιδιά όμως ..... με τρώει.....
    Είμαι όλη μέρα μέσα σε ένα γραφείο από πέρσι το καλοκαίρι...
    Θέλω να βγω στο δρόμο, να νιώσω ελευθερία, να αφήσω την Αθήνα πίσω και να πηγαίνω. Θα μπορούσα να φύγω από εδώ ξημερώματα 4-5 το πρωί για περισσότερη ασφάλεια
    Αν θα μπορούσες να φυγεις αλλη μερα εκτος Παρασκευής θα ηταν πολυ καλυτερα.
    Και το πουρνο-πουρνο ειναι καλη ιδεα (να ειναι μερα ε )
    Οτι και να αποφασίσεις ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ, και συχνα στάσεις.
    Αν σε τρομάξει κάτι στο δρόμο σταματα ΑΜΕΣΑ, κανε ενα τσιγαρο, πιες ενα νερο ηρεμησε και συνεχισε παλι με ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Ειναι σκατοδρομος, εχει απιστευτη κινηση, θα πηγαινεις (λογικα) αργα και θα σε προσπερνανε αυτοκινητα/λεωφορεια κτλ κτλ, οποτε θελει πολυ προσοχη γιατι θα σε "κουνανε" καθε φορα που σε προσπερνάει κάτι μεγάλο ή καποιος που κινειται πολυ ταχυτερα απο σένα.
    Κανονισε να ξυπνησεις νωρις να πιεις ενα καφε να ανοιξει το ματι. Κανε καμια δοκιμη να βγεις Αθηνών-Λαμίας και γυρνα να μας πεις εντυπώσεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    ...κανονιστε τωρα να τον κανετε να πηγαινει με 40 στην Εθνικη ε!

+ στον roadspirit. τα ιδια λεμε!

Μη τρομοκρατεισαι μεγαλε! Τα μυαλα στο κεφαλι, το δρομο και την οικογενεια να εχεις! Στην πολη αλλωστε γινονται τα περισσοτερα!

Τωρα, αν καταφερεις μεσοβδομαδα να κανεις μια μεχρι Κορινθο π.χ εισαι αρχοντας!

Αιντε... καλο δρομο!

Θέλω να βγω στο δρόμο, να νιώσω ελευθερία, να αφήσω την Αθήνα πίσω και να πηγαίνω. ....
    AMERICAN BEAUTY μου μυρίζει η φάση....

συμφωνώ με τον τρούπη, συμφωνώ και με τους άλλους....

μεγάλο παιδί είσαι, πάρε τα μέτρα σου (εξοπλισμός κλπ) δοκίμασε και.... που ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει.....

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Trelopaido...apano tou... mono min balei tis fwnes n ginaika kai guriseis me to KTEL Leukados prosexe....

kata ta alla exoplismo kai oxi TOSO arga kamia fora einai poio epikindino...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Αναστάσιε, απο εξοπλισμό πώς πάμε?
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Καλό δρόμο, εξοπλισμός φυσικά και με προσοχή.
    safety doesn't happen by accident

Επειδή είμαι κουλάδι σαν και σένα, πρόσφατος σχετικά και εγώ στο κόσμο της μοτό, θα σε συμβούλευα να κάνεις πρώτα
    αρκετές διαδρομές πιο κοντινές φέτος να αποκτήσεις αρκετή εμπειρία στας εθνικάς διότι δεν είναι όπως στη πόλη
    και θα σε τρομάξει περισσότερο από ότι χρειάζεται.
    Και επειδή been there done that, όταν θα φτάσεις στο 1/3 της διαδρομής και θα έχεις αγχωθεί με όλα
    όσα σου ανέφεραν οι από πάνω και θα έχεις και τη σκέψη "να γυρίσω ή να συνεχίσω".

Είναι δύσκολη η συγκεκριμένη διαδρομή καλοκαιριάτικα και με κίνηση, αν αισθάνεσαι ανασφάλεια
    μην το κάνεις.
    Τελευταία τροποποίηση από nikos_abel; 29/06/2012 στις 10:05.

Την ξέρει τη διαδρομή ρε παιδιά, στο χωριό του δεν πάει;

Ναι, αλλα εχει καποιες διαφορές όταν θα την πρωτοκανεις με μηχανη (ειδικα εαν δεν εχεις πολλα χλμ στην πλατη σου). To λεω εκ πειρας (για την ιδια διαδρομή)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από VANDA Προβολή μηνύματος
    Την ξέρει τη διαδρομή ρε παιδιά, στο χωριό του δεν πάει;
    Και εγώ στο χωριό μου (της γυναίκας μου ) πήγα μέχρι το Ξυλόκαστρο ο χεράς τη 1η φορά πριν κανά 2 χρόνια
    και αν και με το αυτοκίνητο τη διαδρομή την είχα κάνει καμμιά 1000 φορές, χ3στηκα πάνω μου.
    Ακόμα θυμάμαι πως πήγαινε το 3αξονικό που με πέρναγε με 120.....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Ναι, αλλα εχει καποιες διαφορές όταν θα την πρωτοκανεις με μηχανη (ειδικα εαν δεν εχεις πολλα χλμ στην πλατη σου). To λεω εκ πειρας (για την ιδια διαδρομή)
    E καλά, και τι έγινε.. Επειδή έχουμε ζήσει-διαβάσει-ακούσει τόσα στραβά, πάμε να προφυλάξουμε κάποιον αποτρέποντάς τον να βγει καν στο δρόμο;
    Για όλους είναι ο δρόμος (κι ας το ξεχνάνε μερικοί-μερικοί, καλό είναι να το θυμόμαστε εμείς (διττό αυτό)), για τον εξοπλισμό του τα είπαμε, δεν πάει και στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.. τον τρώει κιόλας..
    Άντε φίλε, στο καλό.. ο φόβος φυλάει τα έρμα, αλλά παραλύει κιόλας..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Γνώμη μου είναι να μην το επιχειρήσεις. Δύσκολη διαδρομή για μοτοσικλέτα με αρκετή κίνηση (+ πολλά φορτηγά & λεωφορεία), πολλές προσπεράσεις, και με δεδομένη την περίπτωσή σου το ταξίδι θα γίνει πολύ κουραστικό.

Εφόσον όμως σε τρώει και αποφασίσεις να πας:

Πριν απ΄ όλα τσέκαρε την κατάσταση της μοτοσικλέτας (λάδια, υγρά φρένων, ψυκτικό υγρό και πιέσεις στα λάστιχα όσο είναι κρύα).
    Τσέκαρε τους αεραγωγούς του κράνους ώστε να είναι ανοιχτοί. Επίσης, σίγουρα θα κάνεις στάση 2-3 φορές για να πλύνεις τη ζελατίνα από το μυγοθάνατο.
    Οπωσδήποτε μπουφάν μοτοσικλέτας, γιατί δεν θέλεις να γίνεις μπαλόνι, αεριζόμενο αλλά και πολλά υγρά (πριν και κατά τις στάσεις) για να μην αφυδατωθείς.
    Γάντια, κατά προτίμιση πάνω από τα μανίκια του μπουφάν. Δεν θέλεις να τρυπώσει ο μπούμπουρας (μου έχει συμβεί και τούμπανο το χέρι).
    Φρόντισε να καλύψεις και το λαιμό σου, με κάποιο μαντήλι για τον ίδιο παραπάνω λόγο.

Έχε υπόψη σου ότι στο συγκεκριμένο δρόμο φυσάει αρκετά και έχει πλευρικούς ανέμους. Επίσης, οι στροβιλισμοί που προκαλούν τα φορτηγά κατά την προσπέραση είναι αποσταθεροποιητικοί, αυτό διορθώνεται κάπως με το γκάζι.

Το πιο επικίνδυνο κομμάτι πάντως θα το βρεις μετά το Αντίρριο. Φρόντισε να κάνεις μία στάση πριν ή μετά τη γέφυρα για να ανακτήσεις δυνάμεις. Εάν νιώσεις κουρασμένος, κάνε μια διαμονή στην Πάτρα ή την Ναύπακτο. Δεν είναι ντροπή.

Μην βιάζεσαι και προσπάθησε να το απολαύσεις, είναι όμορφη διαδρομή.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Aν και η διαδρομή Αιτωλικό-Αστακός-Παλαιρος ειναι πολύ πιό ενδιαφέρουσα, χρήζει προσοχής πρίν και μετά τον
    Αστακό, όπου υπάρχουν πολλές ''φουρκέτες'' γιατί η άσφαλτος γλυστράει τρομερά, λόγω των φορτηγών από τις
    ιχθυοκαλιέργειες, που κουβαλούν ψάρια και τρέχουν τα νερά και κάνουν το οδόστρωμα επικίνδυνο.......
    Οσο γιά την διαδρομή μην σε ανησυχει ιδιαίτερα. Οταν με το καλό φτάσεις, δεν θα το πιστεύεις πως ακριβώς
    έγινε. Θα εκπλαγείς με τους ''χρόνους'' και την ''μαγεία'' που θα έχεις βιώσει.
    Και μην γνωρίζοντας τις επισκευαστικές σου γνώσεις επάνω στην μοτοσυκλέττα, θα σου πρότεινα να κάνεις
    και μιά οδική βοήθεια γιά παν ενδεχόμενο. Καλούς δρόμους να έχεις, είτε το αποφασίσεις το ταξίδι είτε όχι......
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Θέλω να βγω στο δρόμο, να νιώσω ελευθερία, να αφήσω την Αθήνα πίσω και να πηγαίνω. Θα μπορούσα να φύγω από εδώ ξημερώματα 4-5 το πρωί για περισσότερη ασφάλεια
    Να πας και να βγάλεις φωτογραφία το χαμόγελο σου στην πρώτη σου στάση και να μας την ποστάρεις!

ΠΡΟΣΟΧΗ στον δρόμο. Απόφυγε εθνική όσο είναι δυνατόν. Αν όμως βγεις εθνική πήγαινε με ελάχιστα περισσότερα χλμ από την κίνηση (ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία) ώστε να μην χρειαστεί να σε προσπερνάνε.

Chris

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Καλημέρα παιδιά,

Λοιπόν σήμερα θα πάω την οικογένεια στο χωρίο (με το αυτοκίνητο), θα κάτσω ΣΚ και την Δευτέρα θα επιστρέψω για δουλειά.

Το επόμενο ΣΚ λοιπόν φλερτάρω να κάνω τρέλα. Να πάω να τους βρω με την μηχανή.

Η κατάσταση έχει ως εξής.

Είμαι 38 χρονών και οδηγώ μηχανή εδώ και 3 -4 χρόνια, δεν έχω την άνεση που έχει κάποιος οδηγεί από πιτσιρικάς. Αυτή την στιγμή οδηγώ μια Transalp. Τελευταία λόγω δουλειάς την βγάζω καθημερινά στην εθνική για 4-5 χιλιόμετρα και έχω πάρει θάρρος.

Σκέφτομαι λοιπόν την άλλη εβδομάδα να την βγάλω για πρώτη φορά από την Αθήνα και να οδηγήσω μέχρι την Λευκάδα.

Οκ, ξέρω ότι είναι τρέλα, δεν έχω αποφασίσει πόσο μεγάλη τρέλα είναι. Από την άλλη για αυτό την πήρα Transalp, για να μπορώ σιγά σιγά να κάνω κανένα ταξιδάκι.

Συμβουλές και γνώμες ευπρόσδεκτες....
    Ρε φίλε σόρρυ κιόλας αλλα 38 χρονων περιμένεις από εμάς να σου πούμε τι να κάνεις;

Φόρα τον εξοπλισμό σου, κρανος, μπουφαν ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ, γαντια, μποτες και φύγε.

Αν ακούσεις τον TROOPER θα πρέπει να διακτινιστείς.. κι ο Scoty δεν ειναι μαζί μας πλέον..

Αντε καλό ταξίδι και με προσοχή!

Edit : Kάνε "συχνές" στάσεις και πίνε άφθονα υγρά, μην περιμένεις να διψάσεις, θα αφυδατωθείς. Να δεις που στο τέλος θα σου αρέσει κιόλας.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Όταν η τρέλα πάει για... ski!
    από GTZ750 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2006, 15:29
  2. Yoshimura τρέλα!!!
    από adam_tsouk στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 27/12/2005, 17:22
  3. ''καλοκαιρινη ενδυση''
    από tifoso4ever στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη