Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
Ministry Of Lost Souls
θυμαμαι που στα 80'ς καθε αρχη καλοκαιριου μας επαιρνε η μανα μου με το ΚΤΕΛ και μας πηγαινε στο χωριο στη λευκαδα!
μας αφηνε εκει με τη γιαγια και ερχονταν παλι μεσα αυγουστου μαζι με τον πατερα μου να κανουν και αυτοι τις διακοπες τους
θυμαμαι την ανεμελια που μας χαρακτηριζε τοτε! θυμαμαι οτι εφευγα απο το σπιτι το πρωι και γυριζα το βραδυ χωρις η γιαγια
μου να ανησυχει για το που ειμαι και αν ειμαι καλα! γιατι τοτε υπηρχαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! και οι συγχωριανοι ηταν αδερφια μεταξυ τους
και ο ενας προσεχε τα παιδια του αλλου σαν δικα του!
θυμαμαι το χωριο τοτε που ηταν στη αρχη της τουριστικης του αναπτυξης να ειναι πολυ πιο ανθρωπινο! και με τα αλλα
παιδια τοτε να εχουμε απεριοριστες επιλογες που θα στησουμε το παιχνιδι μας! και το σπιτι της γιαγιας καθαρα χωριατικο οπως
οριζε η τοτε αρχιτεκτονικη παραδοση του νησιου!
θυμαμαι εναν ψαρα, τον μπαρμπαλαμπρο να με παιρνει μαζι με το καικι του που μου εμοιαζε τεραστιο τοτε οταν πηγαινε να ριξει τα δυχτυα!
και να καθομαι μπροστα στο κορακι με τα ποδια να κρεμονται εξω και να ανοιγω τα χερια σαν τη γκομενα του ντικαπριο στον τιτανικο
για να με χτυπαει ο αερας!
τωρα πλεον τα παιδια δεν φευγουν ουτε ενα λεπτο απο το σπιτι χωρις την επιβλεψη καποιου δικου τους!
το χωριο εχει αναπτυχθει τουριστικα, τα ξενοδοχεια και τα μαγαζια ειναι πιο πολλα απο τα σπιτια και οι
χωροι για να παιζουν τα παιδια εχουν περιοριστει στις αυλες των δυο σχολειων καθως οι ελευθεροι χωροι
εχουν μετατραπει σε παρκινγκ!
το σπιτι, του θειου πλεον εχει μετατραπει σε μια καθ'ολα συγχρονη κατοικια που σε τιποτα δε θυμηζει το
παρελθον του, και στο ισογειο μετατραπηκε σε ταβερνα!
ο μπαρμπαλαμπρος μας αφησε πριν 2 χρονια και το παλιο ξυλινο καικι του που πλεον μου φαινοντανε
μικρο, αντικατασταθηκε απο τον γιο του με ενα αρκετα μεγαλυτερο πλαστικο συγχρονης τεχνολογιας!
αλλα η πιο θλιβερη αλλαγη απ'ολες ειναι αυτη που ειπε ο portishead! oτι δεν θα μπορεσω να προσφερω
στα παιδια μου αυτο που ειχα εγω! αυτη την ανεμελια των δυομιση μηνων ξεγνοιαστες διακοπες το καλοκαιρι!
Δεν πήγα ποτε σαν παιδί διακοπές........
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
Αν και οπως παει το πραγμα...μαλλον θα ανυσηχουμε σε λιγους μηνες τι θα τα ταϊζουμε (τα παιδια μας εννοω)
και όχι για το που θα τα παμε διακοπες....
Αξέχαστες επίσης και οι γειτονιές που κάναμε μέχρι πολύ αργά τη νύχτα με παιδιά μεγαλύτερης ηλικιας.
Τα σπίτια σχεδόν όλα με ανοιχτές τις εξώπορτες.
Και φυσικά , το επόμενο ραντεβού-γειτονιά , χωρίς κινητά και sms!