Βιάζεστε αγαπητέ...Φωτό μόλις το παραλάβω...![]()
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
Διχρονακι ειναι....
καθολου πολυπλοκο...μαλλον στο μοτερ θα βρεις λυσεις...
αν ειναι κ πληρες εισαι οκ...
Ξεκινα!!!
Ωραιο καλη αρχη και κουραγιο στο ψαξιμο....
Ωραίο προτζεκτάκι, μάστορα!! Ξεκίνα δυναμικά, αξίζει! Κι αν είναι κομπλέ, μάλλον δε θα χρειαστείς πολλά "περίεργα" για να το συνεφέρεις...
![]()
...το νου σου!!
ΠΩΠΩ!!!!
Tι κουκλι ειναι αυτο!!!
Αντε καλη αρχη και ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ![]()
Έχουμε νέα κύριοι...ο βασιλιάς (REX) είναι σπίτι του...:a44:
Η ιδέα στριφογύρναγε μέρες τώρα..."ρε γαμώτ πότε να πάω να το πάρω"..."μη το φάει και κάνας τσιγγάνος και πάει για παλιοσίδερα...είναι και μεγάλοι άνθρωποι..δε ξέρεις...Έτσι λοιπόν μετα το επισκεπτήριο (κατασκήνωση)βγήκα εθνική...
Μετά από μια βόλτα στα παλιά μου λημέρια (Κορινθία)έκανα την επίσκεψη που έπρεπε...ο κυρ Σταύρος και η γυναίκα του λες και με περίμεναν...
Ήπιαμε καφέ κουβεντιάσαμε για τα παλιά,και κάποια στιγμή πήγαμε να το δούμε...ομολογώ πως το περίμενα σε πολύ χειρότερη κατάσταση αλλά η αγάπη του κυρ Σταύρου για το μηχανάκι του φίλου του-και τα μηχανάκια γενικά το άφησαν σχεδόν ως είχε...μέχρι και η μανιβέλα κατέβαινε!!!!απίστευτο!!!!μηχανάκι παρατημένο από το 1982....30 ολόκληρα χρόνια παρατημένο και η μανιβέλα κατεβαίνει κύριοι...να βράσω τα εγγλέζικα,τα ιταλικά,και γιαπωνέζικα τεχνολογικά θαύματα με τα τόσο εξελιγμένα τους μοτόρια...!!!Για άστα 30 χρόνια.....
Ίδου κύριοι ο βασιλιάς.....
Τελευταία τροποποίηση από nassosxlvbros; 15/07/2012 στις 20:51.
με συνοπτικές διαδικασίες φορτώθηκε στο αμάξι.....
και σε 2 ωρίτσες (είχε ολίγον κίνηση..) η αυτού εξοχότης και γω είμαστε πίσω....
Τελευταία τροποποίηση από nassosxlvbros; 15/07/2012 στις 20:45.
και αφού ξεσκονίστηκε ελαφρώς...αφέθηκε στις περιποιήσεις του κόμη WD-40 και αποσύρθηκε διακριτικά...κύριοι είναι στιγμές μεγάλης συγκίνησης...Διότι δεν είναι απλά ένα άλλο μηχανάκι που πάει για αναπαλαίωση..είναι το οικογενειακό μας μηχανάκι!!!εκεί που πρωτοκαβάλησα,που μας πήγαινε ο πατέρας για μπάνιο (έναν-έναν για να δίνει και το καλό παράδειγμα,χωροφύλαξ γαρ) βόλτες για ψώνια για κυνήγι-σαν το μοναδικό μεταφορικό μέσο-εκεί που έμαθα να κάνω τις πρώτες μου βόλτες, (ενίοτε παίρνοντας το και κρυφά-δεν έχει σημασία-η βόλτα είχε)Με αυτό έγιναν οι πρώτες μου επαφές με το χώμα,η επαφή με το κεφάλαιο κινητήρας,το πρώτο μου περιοδικό-η μοτοτεχνική επιθεώρηση τότε-και φυσικά σε αυτό έγινε το πρώτο μου θυρίδωμα
ναι,μέχρι εκεί έφτασε η χάρη μου να το σκαλίσω και να μην μπορεί να καταλάβει ο "γέρος"πως στο καλό πάει τόσο καλά από τη μια μέρα στην άλλη...στη φωτό τα διαπιστευτήρια του βασιλιά (το γράφει και στην ούγια)
![]()
Πες μου ποτε ξεκινας λυσιμο να ερθω να βοηθησω.![]()
Πραγματικά συγκινήθηκα από τα γραφόμενά σου φίλτατε...
Μου ήρθε στο μυαλό το Garelli του πατέρα μου το οποίο στα τέλη του 70 αρχές 80 αποτελούσε το μοναδικό όχημα της οικογένειας...
Το οποίο εγώ σαν έφηβος βλαμμένο το σνόμπαρα και τον άφησα να το χαρίσει σε κάποιον γείτονα να το πάρει στο χωριό του να πηγαίνει η κυρά του για ψώνια...
Καλή αρχή και αν μπορούμε να βοηθήσουμε εδώ είμαστε!![]()
Κωστής
Ευχαριστώ παιδιά,νάστε καλά!
Καλά,ε;
Δεν περιγράφεται το πως αισθάνομαι!
Έχω λαλήσει!
Ανεβοκατέβηκα στο γκαράζ 2-3 φορές να το δω να το χαιδέψω να του ρίξω λίγο ακόμα WD-40...όλα,και όλα ντίζες γκάζι,ποδόφρενο,ήταν λειτουργικά πριν ρίξω το μαγικό wd40!
Έκπληξη αριθ.1: κατεβάζω μανιβέλα,και ω κατεβαίνει!!!! ο γνωστός μεταλλικός ήχος "κλακ- κρρρρρρ-τικτικτικτικ" (έχει ένα σύστημα σαν καστάνια) εκείνος ο παλιός ήχος που πρέπει όλοι να ακούσουν,αυτός ο ήχος είναι εκεί! "στεγνός" σα να ξέμεινε από καύσιμο, αλλά άνετο και γλυκό κατέβασμα!λες και έχει να πάρει από χτες...και ας έχουν περάσει 30 χρόνια ακινησίας...
Έκπληξη νο2: Ξεβιδώνω τη τάπα..εδώ λέω από μέσα μου τα πιάσαμε τα λεφτά μας...θά'ναι τίγκα στη σκουριά...κι όμως,είναι σα να έχω να βάλω βενζίνη από χτές!!!!ίχνος σκουριάς!!! βλέπετε τα δίχρονα της εποχής δεν είχαν τα μοντέρνα συστήματα λίπανσης...οπότε το ντεπόζιτο ήταν ένα μείγμα βενζινόλαδου...γι'αυτό και διατηρήθηκε έτσι...
![]()
Οταν ημουν πρωτη γυμνασιου,ανακλυψα ενα τετοιο ιδιο η παρομοιο,μεσα στο κοτετσι.
Ηταν μονο ο σκελετος αλλα με ενα πλυσιμο ΚΑΛΟ ηταν ενταξει (ε πρωτη γυμνασιου ειπαμε).
Αερα στα λαστιχα φρενα οκ αλα μοτερ??
Το μοτερ ηταν στο παταρι του ξυλουργειου του πατερα μου (και δικου μου πια).
Κατεβηκε,ξεσκονιστηκε,μπηκε πανω και μετα κοπων και βασανων ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Ηταν sachs με τρεις ταχυτητες στο χερι που επαιρνε ομως μονο πρωτη-δευτερα.
Η τριτη ειχε προβλημα και προφανως ηταν η αιτια του παροπλισμου του.
Το πηγαμε σε ενα εξοχικο σπιτακι και εμεινε εκει ,οπως καταλαβαινετε ΜΟΝΟ ΧΩΜΑ.
Πανω σε αυτο το μηχανακι,εμαθα μηχανακι,εμαθα να λυνω κινητηρα (κυλινδροπιστονα και δισκους μη φανταστητε τιποτα σασμαν ,13 χρονω)
Εφαγα απειρες τουμπες αλλα εμαθα πραγματα.
Μεχρι που μια καθαρη δευτερα απο το πολυ σκισιμο κολλησε και ειπαμε με κατι κολλητους να το ανοιξουμε με τον...............κασμα.
Αποτελεσμα το μηχανακι κατεληξε στη θαλασσα (ακομα οταν βουτω στο σημειο το βλεπω).
ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ... (τοτε ποιος σκεφτοταν ,ενα χρεπι ητανε)
Μεγαλε να το αναστησεις και να το προσεχεις ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ
Συγγνωμη για το μακροσκελες ποστ,και σε ευχαριστω για οτι μου θυμισες...................