Αμα πήγε και έκατσε πάνω στην βαλβίδα εκτόνωσης, μάμησέ τα...![]()
Αμα πήγε και έκατσε πάνω στην βαλβίδα εκτόνωσης, μάμησέ τα...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Όλα καλά πήγαν τπτ δεν έκανε μπαμ, καθαρίστηκαν τα ψυκτικά στοιχεία, συμπληρώθηκε όπου χρειαζόταν φρέον, μαθαμε και 5 αράδες καινούρια πράγματα. Το λοιπόν μιας και τα δικά μου μηχανηματα είναι παλιά ασχολήθηκα λίγο περισσότερο και σας γράφω εδώ πιο πολύ για να ξεστραβωθούμε και να μη μας λένε παπάτζες γενικότερα ένθεν και ένθεν.
Τα δικά μου κλιματιστικά G.E. 15 χρόνων περίπου δουλεύουν με τον τύπο φρέον R22 ο οποίος έχει καταργηθεί κι αντικατασταθεί με κάποιο οικολογικότερο προϊόν. Η διαδικασία κένωσης του μηχανήματος και η αντικατάσταση του παλιού με νέο φρέον πρέπει να γίνεται μόνον από πιστοποιημένο ψυκτικό που διαθέτει αντλία κενού και αποθηκευτικό χώρο για το φρέον που θα βγάλει. Σε τηλ. έρευνα που έκανα όλοι δηλώνουν πιστοποιημένοι αλλά ελάχιστοι είναι.
Εγώ τελικά συμπλήρωσα μόνο αλλά μπήκε στο πρόγραμμα η αντικατάσταση του παλιού φρέον του κυκλώματος.
Μου πήρε 25 min για κάθε μονάδα, σύνολο 1,5 ώρες και μου κόστισε τπτ (είχα μανόμετρα και υγρό), μου ζητούσαν από 40 - 50 ευραίους για κάθε μονάδα και ο ταχύτερος μπορούσε να εξυπηρετήσει μετά τις 20/08. Η δε διαδικασία απλούστατη.
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Μπιλ (και οι υπόλοιποι) προσέχετε διότι το R22 δεν έχει αποσυρθεί απλά, έχει απαγορευτεί
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...01:0001:EL:PDF
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).