Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 20 από 20

Θέμα: Μου ηρθε αυτο..........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madtank
    Υπάρχει και η συνειδητή χειραγώγηση που την προκαλούν η αδιαφορία, η άγνοια, ιδιοτελή συμφέροντα μικρά ή μεγάλα, η μόδα, η απουσία αντίδρασης λόγω φόβου, η απουσία κριτικής σκέψης. η παγκόσμια ιστορία άλλωστε βρίθει παραδειγμάτων συνειδητά χειραγωγημένων λαών ακόμα και εθνών. Η μοναξιά των σύγχρονων κοινωνιών έχει υποκατάστατο το "προσωποβιβλίο" , το "κελάηδισμα" , τον σχολιασμό ειδήσεων στα site μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών που σου δίνουν την ψευδαίσθηση της συμμετοχής στα κοινά, το marketing και το τρίχεting μέσω της τηλεόρασης, περιοδικών, internet, και κάθε ανάλογου μέσου. Είναι τυχαία η ανάγκη απάντηση της Apple για καταγγελίες χρηστών iOS ότι παρακολουθούνται http://www.apple.com/pr/library/2011...tion-Data.html

Τελικά αφέντης σου/μου/μας, είναι αυτός που εσύ/εγώ/εμείς επιλέγουμε είτε συνειδητά χειραγωγημένοι, είτε ασυνείδητα.
    Μηχανίστα μου - Riding is a way of thinking...
    Yamaha XT500 '80, Kawasaki Z1R 1000 '81
    BMW R100GS '87, BMW F650 Funduro '94
    BMW R1150GS '99, BMW R1150GS Adv '03
    BMW R1200GS '05, BMW K1200GT SE '08

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    σωστά.

αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με υπόγειες μυστικές τακτικές παρακολούθησης και υποκλοπών, όπως αφήνεται να εννοηθεί από το αρχικό post. έχει να κάνει με την ποιότητά μας σαν κοινωνία και αντίστοιχα με την ποιότητα του διαδικτύου που απαρτίζουμε. το ότι σε έκανε κάποιος να νιώσεις άνετα έτσι ώστε τα εν οίκω να γίνουν εν δήμω, απέχει πολύ από το να λέμε ότι σε αυτό φταίει η MS που χάκεψε τα πισί μας, ή η IBM ή η Apple που μας κάνει tracking για δικούς της λόγους. δεν μας αναγκάζει κάποιος. άσε που όταν μιλάς περί «συνειδητής χειραγώγησης», πρέπει να συμπληρώσεις τι την προκαλεί, δηλαδή «η αδιαφορία, η άγνοια, ιδιοτελή συμφέροντα μικρά ή μεγάλα, η μόδα, η απουσία αντίδρασης λόγω φόβου, η απουσία κριτικής σκέψης», τουτέστιν η χειραγώγηση είναι ασυνείδητη γιατί στην συνείδηση έχουν κάνει κατάληψη όλα ή μερικά από τα παραπάνω.

Τελικά αφέντης σου/μου/μας, είναι αυτός που εσύ/εγώ/εμείς επιλέγουμε είτε συνειδητά χειραγωγημένοι, είτε ασυνείδητα.
    άρα είμαστε εξ'ορισμού σκλάβοι (και δεν πρόκειται να γίνουμε) και η μόνη διαφορά είναι ποιόν αφέντη επιλέγουμε ή ποιός μας επιλέγει. π.χ. εγώ είμαι συνειδητά σκλάβος της ...honda ας πούμε. αυτή με διάλεξε!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Σκλάβοι... αφέντες.... ωραίο θρεντ, κάτι άλλο που βλέπω στο ιντερνετ θυμίζει όμως...
    πορνηρούλη

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    πορνηρούλη

Μουά;

Τέλος πάντων, πολύ λακωνικά (ναι καλά)

Βαρέθηκα να ακούω για τους κινδύνους του ίντερνετ και τους χάκερς και τις κακές εταιρείες που μας καταδυναστεύουν χωρίς να το ξέρουμε.

Παλιότερα (όχι και πάρα πολύ αν το καλοσκεφτείτε), ζούσαμε σε κλειστές κοινωνίες, κάτι χωριουδάκια στα οποία η ενημέρωση
    εξαρτιόταν από τους περαστικούς ταξιδευτές. Από κει και πέρα, ο κύριος όγκος της πληροφόρησης ερχόταν από τους τοπικούς άρχοντες, παπάδες κλπ.
    (και σκεφτείτε τι ποσοστό του σύγχρονου κόσμου ζει ακόμη κάπως, αν όχι ακριβώς έτσι).
    Υπήρχαν οι τυχεροί, δηλαδή αυτοί που γεννήθηκαν σε περιοχές ή από γονείς που τους δόθηκε η δυνατότητα να εκμεταλευτούν
    τις συγκυρίες και τη γνώση που αποκόμιζαν και οι άτυχοι που γεννήθηκαν, "έζησαν" και πέθαναν χωρίς να πάρουν χαμπάρι τι έγινε (λες και εμείς παίρνουμε, τέλος πάντων).

Όμοια και περί της παρακολούθησης. Με μια μικρή διαφορά : χέστηκε ο σερίφης του Νότινγχαμ αν έκλασες στο χωράφι στις 3 και τέταρτο χθες.
    Τον ενδιέφερε η μεγαλύτερη εικόνα : σκότωσες ελάφι του βασιλιά; Όχι; ΟΚ. Ναι; τη π**τσισες.
    Μάζεψε η μάζα το χωράφι; ΟΚ. Μήπως μαζεύτηκαν καμμιά δεκαριά και κουβεντιάζανε για κανά συνεταιρισμό (= εξέγερση); Μπααα, δε τρέχει επομένως τίποτα.

¨Αρα, μαζευτήκατε καμμιά 1000δα μέλη στο μότο τζι αρ και κουβεντιάζετε πως θα ρίξετε τη κυβέρνηση.

Ας περάσει μια σελίδα χωρίς να υπάρξει διαφωνία πρώτα (ever λέμε) και μετά θα ανησυχήσουμε.

Δεν υποστηρίζω ότι υπάρχει μια απόλυτη αναλογία, φυσικά οι εποχές αλλάζουν.
    Και σήμερα αυτό το σιχαμένο ίντερνετ είναι ένα εργαλείο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις
    σωστά ή λάθος.
    Δεν είναι κακό να είσαι στο φέϊςμπουκ και να σε βλέπουν όλοι, κάποτε πάλι σε έβλεπε και σε
    ήξερε όλος ο γνωστός (σε εσένα) κόσμος, σε κουτσομπόλευε και οι εχθροί σου, μπορούσαν να σε
    βλάψουν.
    Από σένα εξαρτάται αν θα δώσεις ευάλωτες πλευρές σου στο κοινό.
    Ή των παιδιών σου.

Όσο ζήτε σε "κοινωνία", αυτό πάει πακέτο.

Υ.Γ. Θυμάμαι τη μάνα μου που μου περιέγραφε τις αντιδράσεις της πρόγιαγιάς μου
    όταν πρωτοεμφανίστηκε το τηλέφωνο.
    Ορισμένοι είμαστε πολύ χειρότεροι....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι κακό να είσαι στο φέϊςμπουκ και να σε βλέπουν όλοι, κάποτε πάλι σε έβλεπε και σε
    ήξερε όλος ο γνωστός (σε εσένα) κόσμος, σε κουτσομπόλευε και οι εχθροί σου, μπορούσαν να σε
    βλάψουν.
    Από σένα εξαρτάται αν θα δώσεις ευάλωτες πλευρές σου στο κοινό.
    Ή των παιδιών σου.
    η φοβία του φακελώματος και του υποτιθέμενου ελέγχου (δηλαδή χειραγώγησης) που έχει μέσω αυτού η «εξουσία» πάνω μας, είναι σχετικά παλιά.

όπως είναι και τα έργα επιστημονικής φαντασίας επί του θέματος που είναι πολλά, γιατί είναι κάτι που φοβίζει άρα εξιτάρει τον κόσμο, όπως οι βρυκόλακες. γιαυτό άλλωστε ανθεί η συνωμοσιολογία και η παραφιλολογία για αυτά.

π.χ. η διαχρονική φημολογία με τα περίφημα «μικροτσίπ» που σχεδιάζουν κάποιοι (αυτοί, οι ίδιοι) να μας εμφυτεύσουν για να μας ελέγχουν σαν ρομπότ. άλλοι λένε ότι τα κάνουμε αυτά επειδή μας ψεκάζουν (χαζόσκονη; ).. αλλιώς δεν θα τα κάναμε, θα ήμασταν φρόνιμα παιδιά.

τι φοβόμαστε εν ολίγοις: ότι παρά τη θέληση μας, κάποιοι θα μας χειραγωγούν ασυνείδητα ή υποσυνείδητα (το μεταθέτουμε στο μέλλον, τώρα είμαστε αυτοκυρίαρχοι υποτίθεται) με διάφορα φυσικά μέσα μέσα όπως ίντερνετ, φακέλωμα, μικροτσίπ, χαζόσκονη, αναγνώριση φωνής και προσώπου, καταχώρηση DNA, κλπ.

τώρα ως αυτοκυρίαρχοι, δεχόμεθα να χειραγωγούμαστε μόνο συνειδητά. (άρα γιαυτό κάνουμε μαλακίες; δηλαδή μετά δεν θα κατεβάζουμε τορρεντς; θα κλείσουν τα πορνοσάϊτς; θα λογοκρινόμαστε στο moto.gr; αυτοί που διακινούν παιδική πορνογραφία είναι άραγε εξουσιαστές; αυτοί που βγάζουν εκατομμύρια από τις τσόντες, είναι της ΕΥΠ; )

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF