Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 37

Θέμα: Επιλογή μηχανής .... ΒΟΗΘΕΙΑ !

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    TA (Transalp) προτείνω και γω! το είχα 4 χρόνια πήγα σχεδόν σε κάθε δρόμο,έγραψα 95.000 κμ και ακόμα κυκλοφορεί.Πραγματικά αθάνατο μοτέρ!Απροβλημάτιστο μηχανάκι,άνετο στο ταξίδι,και στην πόλη είναι ένα μεγάλο παπί! Έχει εύκολο σέρβις ακόμα και από σένα,σε πάει παντού,και γενικά κάνει όλες τις δουλειές: από ψώνια μέχρι το γύρο της Ευρώπης!
    Το KLE και αυτό άσπαστο-απροβλημάτιστο-ευκολοσυντήρητο (το είχε ο κουνιάδος)με μόνο μείον την (πολύ) άβολη σέλλα.
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ...

Αφού λοιπόν οι γνώμες τείνουν προς το Transalpaki (μεταξύ μας αυτό ήθελα για να βεβαιωθώ να πάρω και αυτό που γουστάρω) το θέμα που μου γεννάται είναι το εξής :

Transalp μοντ. 2002 και πάνω ( μέχρι τα 2500 ευρώ) ή το παλιό Transalp 600V. Βλέπω κάποια αρκετά καλά συντηρημένα (τουλάχιστον στο μάτι και απο φωτογραφίες) που κάνουν μέχρι 1700 ευρώ. (μοντ. 99-01).

Αξίζει το κόπο αν βρώ κάποιο "καθαρό" 600 να γλιτώσω τα 700-800 ευρώ διαφορά να κάνω ένα καλό service και με τα υπόλοιπα εξοπλισμό? Η μήπως οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες στο μοτέρ τεχνολογικά που δεν αξίζει ούτε καν να το σκεφτώ ? Εμφανισιακά δεν με ενοχλεί το παλιό transalp.

Για το KLE έχω ακούσει καλά λόγια ( με αλλαγή σέλας στα προαπαιτούμενα έξοδα), εμφανισιακά δε μου αρέσει όσο το Transalp, αλλά βλέπω ότι στα ίδια λεφτά έχει πολύ πιο πρόσφατα μοντέλα ( μέχρι και 06-07 μοντέλο μέχρι τα 2500) έχω βρει. Μπορεί να συγκριθεί με το Honda σε αξιοπιστία ? Ξέρω τα Honda ότι έχουν ραπτομηχανές αντί για μοτέρ...

Και κάτι άλλο ( και ρωτάω συνέχεια στο forum γιατί έχω ελάχιστο χρόνο λόγω δουλειάς για να τα δώ από κοντά σε κάποια έκθεση) μου πρότειναν αν πρόκειται να ανέβω στα 600 cc να κοίταζα και το cbf 600 s που έχει και touring και running χαρακτήρα. Είναι αρκετά πιο κοντό για το ύψος μου ? Μήπως είναι πολλά τα άλογα για πόλη και θα καταναλώνει περισσότερο λόγω χαμηλών στροφών ?

Ευχαριστώ και πάλι
    Themistoklis

Παλαιό μέλος Το avatar του/της giovani64
    το CBF 600 ειναι με διαφορα το καλυτερο απο ολα οσα αναφερθηκαν παρα πανω. και αν μαλιστα το παρεις και με ψεκασμο ειναι και απιστευτα οικονομικο εντος και εκτος πολης.
    τι θα γινω οταν μεγαλωσω?

συνταξιουχος................

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    στα λεφτα που λεει,με ψεκασμο δεν....
    μια χαρα μηχανακι ειναι το cbf απλα στην πολη μεσα θα σε κουρασει περισσοτερο απο το τρανσαλπ και θα καει(νομιζω)λιγο παραπανω.αλλαζεις κατηγορια με αυτο...
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

non serviam Το avatar του/της kachius
    Μπορείς αν θες να ρίξεις μια ματιά στο δικό μου.
    Καλύπτει απόλυτα και τη χρήση που θες και τις διαστάσεις σου (και την οικονομία)
    Ξέρω από βέσπα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Themoukos Προβολή μηνύματος
    ..Αφού λοιπόν οι γνώμες τείνουν προς το Transalpaki (μεταξύ μας αυτό ήθελα για να βεβαιωθώ να πάρω και αυτό που γουστάρω) το θέμα που μου γεννάται είναι το εξής :

Transalp μοντ. 2002 και πάνω ( μέχρι τα 2500 ευρώ) ή το παλιό Transalp 600V. Βλέπω κάποια αρκετά καλά συντηρημένα (τουλάχιστον στο μάτι και απο φωτογραφίες) που κάνουν μέχρι 1700 ευρώ. (μοντ. 99-01).

Αξίζει το κόπο αν βρώ κάποιο "καθαρό" 600 να γλιτώσω τα 700-800 ευρώ διαφορά να κάνω ένα καλό service και με τα υπόλοιπα εξοπλισμό? Η μήπως οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες στο μοτέρ τεχνολογικά που δεν αξίζει ούτε καν να το σκεφτώ ? Εμφανισιακά δεν με ενοχλεί το παλιό transalp..
    Από ιδία εμπειρία να σου πω ότι οι διαφορές κινητήρα μεταξύ τους δεν είναι μεγάλες και περιορίζονται στην μικρή αύξηση της απόδοσης λόγω μεγαλύτερου κυβισμού.
    Αλλά για κάποιο λόγο το 600άρι είχε καλύτερο πάτημα στο δρόμο και λιγότερο κούνημα στις υψηλές ταχύτητες. Μάλλον παίζει το ρόλο της η αεροδυναμική σχεδίαση.
    Τα φρένα λίγο καλύτερα στο 650 (το 600άρι που είχα ήταν με μονό δισκόφρενο) και το καταλαβαίνεις περισσότερο όταν είσαι δικάβαλος (στη δική σου περίπτωση θα το καταλαβαίνεις συνέχεια).
    Σαν εμφάνιση το παλιό μου αρέσει περισσότερο.
    Κατανάλωση με το 650 μέσα στην πόλη βλέπω πάνω-κάτω 7 λίτρα.
    Θεωρώ ότι ακόμα και τώρα αξίζει να κοιτάξεις για το 600άρι, πάντα σε συνάρτηση με το μέγιστο ποσό που θες να διαθέσεις.
    Αν κοιτάξεις τελικά για 600άρι πρόσεξε σε περίπτωση που είναι εισαγωγής να μην έχει περιορισμούς απόδοσης (είχαν κυκλοφορήσει κάτι τέτοια σε Γαλλία,Γερμανία με απόδοση στους 30κάτι ίππους για τους νέους οδηγούς) και αν βρεις κάτι αξιόλογο με 2πλα δισκόφρενα (τα τελευταία ιταλικά 600άρια έτσι έβγαιναν) τσίμπα το. Πολύ πιθανόν να το βρεις και με προίκα πχ.τριβάλιτσο,διπλό σταντ και να γλυτώσεις κάποια χρήματα. Επίσης από τα βασικά που πρέπει να κοιτάξεις στα ΤΑ, εκτός από σκελετό και κατάσταση κινητήρα, μιας και γενικά δεν έχει και πολλά σημεία να πονάει, είναι το γρανάζι της μετάδοσης και ο άξονας του, μήπως έχει προκληθεί φθορά από πολύ τεντωμένη αλυσίδα.
    Γενικά είναι ένα μηχανάκι που δύσκολα θα το βρεις σκισμένο μιας και οι γκαζοφονιάδες τα απέφευγαν λόγω χαμηλής απόδοσης ενώ και η ίδια η μηχανή και το όλο στήσιμο της δεν σε προδιαθέτει για άγριες καταστάσεις.
    Η μόνη επαναλαμβανόμενη "βλαβη" που έχω δει είναι η ντίζα του κοντέρ. Το πλαστικό γραναζάκι της φθείρεται κάθε 20-30Κ χιλιόμετρα..υπάρχει και πατέντα που βάζεις άλλη με μεταλλικό αλλά δεν το έχω κάνει..
    Αυτό προς το παρόν..καλό ψάξιμο

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Η μόνη επαναλαμβανόμενη "βλαβη" που έχω δει είναι η ντίζα του κοντέρ. Το πλαστικό γραναζάκι της φθείρεται κάθε 20-30Κ χιλιόμετρα..υπάρχει και πατέντα που βάζεις άλλη με μεταλλικό αλλά δεν το έχω κάνει..
    Αυτό μου είχε συμβεί στα 65000κμ περίπου από ελλιπή λίπανση και μόνο,και ειδικά αν πλένεις το μηχανάκι με πιεστικό..δεν φθείρεται αν το λιπαίνεις 2-3 φορές το χρόνο.
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Οκ..το πιεστικό την έκανε τη δουλειά. Θα το έχω υπόψιν πλέον.. ευχαριστώ για τη συμβουλή

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησεις... ήταν αρκετά κατατοπιστικές. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ γουστάρω εμφανησιακά το πιο παλιό TA. Έχω δεί κανα - δυο 600αράκια μέχρι στιγμής. Υπάρχει κανένα κόλπο πέρα απο τη φθορά στους δίσκους ενδεχομένως, προκειμένου να βρώ αν όντως έχει τα χιλιόμετρα που λέει πραγματικά η αν έχει κάνει το γύρο του κόμου 2 φορές και απλά τα κατέβασαν? πχ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2882089/ είδα ότι έχει 31.000 χλμ 15 χρόνια μηχανάκι ... 2000χλμ το χρόνο δλδ... 5 χλμ τη μέρα ? Το τετράγωνο γύρω απο το μαγαζί του ίσως ? 'Εχω δεί πολύ καλές περιπτώσεις πάντως με όλα τα συναφή ... και νομίζω για μέχρι 2.500 που θέλω να δώσω οτι αξίζει το κόπο να κινηθώ προς το παλιότερο 600. Γιατι στα 1800 βρίσκω , τριβάλιτσο (για ταξιδάκι ότι πρέπει), χούφτες, μπάρες μπρος πίσω, διπλό σταντ, ζελατίνα ψηλή προεγκατεστημένη (τη χρειάζομαι λόγω ύψους)... οπότε με τα 700 που θα γλυτώσω τσιμπάω και τον εξοπλισμό και είμαι κομπλέ ... Απο δω και πέρα θα κοιτάω και για το μοντέλο με τα διπλά δισκόφρενα μιας και με 120 κιλά ( με ανωδικές τάσεις) είμαι μόνιμα δικάβαλος
    Themistoklis

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Δεν ειναι απαραίτητο να έχουν γυρίσει τα χλμ για να λεει μηχανακι 15ετιας οτι εχει 30000 χλμ.

Το τρανσαλπ στις 99999 χλμ μηδενίζει και ξαναρχίζει απο την αρχή!

Σε τετοιας χρονολογιας μοτοσυκλέτες μην δινεις σημασία στα χλμ. Κοιτα την συνολικη κατασταση. Πάρε μαζί σου και καποιον που ξερει απο μηχανές αν δεν εμπιστευεσαι τον εαυτο σου.

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Τρανσαλπ 650

Εγώ θα σου κάνω μια ερώτηση βγάζεις πάνω από 1000€ το μήνα ή κάπου εκεί? Αν ναι ,η επιλογή σου να είναι μέχρι 250 κυβικά,γιατί μέχρι τόσα θα είναι τα κυβικά που θα μπορεί να κυκλοφορεί σε ενα δυο χρόνια ο μέσος εργαζόμενος,αφού πλέον βλέπω τους μέσους μισθούς να πηγαίνουν στο 500ρικο.Αν δεν έχεις θέμα με βενζίνες,ασφάλειες,λάστιχα ,ανταλλακτικά κ.λ.π πάρε ότι τραβάει η καρδία σου.Πλέον δεν αγοράζουμε μοτο με βάση τι μας αρέσει,δυστυχώς,αλλά με το λιγότερο δυνατό κόστος να καλύπτουμε όσο κατά το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες μας.
    Η ζωή μου όλη

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Themoukos Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησεις... ήταν αρκετά κατατοπιστικές. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ γουστάρω εμφανησιακά το πιο παλιό TA. Έχω δεί κανα - δυο 600αράκια μέχρι στιγμής. Υπάρχει κανένα κόλπο πέρα απο τη φθορά στους δίσκους ενδεχομένως, προκειμένου να βρώ αν όντως έχει τα χιλιόμετρα που λέει πραγματικά η αν έχει κάνει το γύρο του κόμου 2 φορές και απλά τα κατέβασαν? πχ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2882089/ είδα ότι έχει 31.000 χλμ 15 χρόνια μηχανάκι ... 2000χλμ το χρόνο δλδ... 5 χλμ τη μέρα ? Το τετράγωνο γύρω απο το μαγαζί του ίσως ? 'Εχω δεί πολύ καλές περιπτώσεις πάντως με όλα τα συναφή ... και νομίζω για μέχρι 2.500 που θέλω να δώσω οτι αξίζει το κόπο να κινηθώ προς το παλιότερο 600. Γιατι στα 1800 βρίσκω , τριβάλιτσο (για ταξιδάκι ότι πρέπει), χούφτες, μπάρες μπρος πίσω, διπλό σταντ, ζελατίνα ψηλή προεγκατεστημένη (τη χρειάζομαι λόγω ύψους)... οπότε με τα 700 που θα γλυτώσω τσιμπάω και τον εξοπλισμό και είμαι κομπλέ ... Απο δω και πέρα θα κοιτάω και για το μοντέλο με τα διπλά δισκόφρενα μιας και με 120 κιλά ( με ανωδικές τάσεις) είμαι μόνιμα δικάβαλος
    Στα περισσότερα που γυρίζουν τα χιλιόμετρα (χωρίς να είναι κανόνας) δεν ευθυγραμμίζονται σωστά τα ψηφία. Το συγκεκριμένο που έχεις βάλει δεν είναι μοντέλο '98 με τίποτα. Χρυσές ζάντες φορούσαν τα παλιότερα μοντέλα. Άσε που το 1998 είχε ήδη ξεκινήσει η παραγωγή στην Ιταλία και είχαν 2πλα δισκόφρενα μπροστά. Επίσης άλλη μια διαφορά που τη βλέπεις με τη μία ανάμεσα στα Ιαπωνικά και στα Ιταλικά είναι στο καντράν η ένδειξη της νεκράς.. Ν στα Ιταλικά, Neutral στα Ιαπωνικά. Υπάρχουν αρκετές σελίδες στο νετ που μπορείς να βρεις και βάση χρώματος το έτος παραγωγής.. πληροφορίες μπορείς να δεις ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
    Όσο για τα φρένα, και το μονό δισκόφρενο είναι αποτελεσματικό και θα σου πρότεινα να κάνεις δοκιμή ανάμεσα στα 2 μοντέλα και να δεις τι σου κάνει.
    Γενικά να ξέρεις ότι είναι ένας κινητήρας που αν έχει συντηρηθεί σωστά (λάδια-μπουζιά-φίλτρα-ρυθμίσεις) δεν θα χρειαστεί άνοιγμα για πολλά πολλά χιλιόμετρα..στις 97Κ που είμαι ούτε ακούγεται κάτι, ούτε έχω συμπτώματα "κόπωσης".
    Πριν το αγοράσεις να το κάνεις βόλτα, εσύ ή κάποιος που ξέρει, να αλλάξεις όλες τις ταχύτητες και να δεις αν κουμπώνουν κανονικά ή αν κάνουν κάποιο θόρυβο-γουργουρητό. Στο 600άρι το σασμάν θεωρώ πως είναι καλύτερο, πιο ήσυχο στις αλλαγές και πολύ πιο εύκολο στο να βρεις νεκρά. Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα το ποστάρω

Καλημέρες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pkpl Προβολή μηνύματος
    Εγώ θα σου κάνω μια ερώτηση βγάζεις πάνω από 1000€ το μήνα ή κάπου εκεί? Αν ναι ,η επιλογή σου να είναι μέχρι 250 κυβικά,γιατί μέχρι τόσα θα είναι τα κυβικά που θα μπορεί να κυκλοφορεί σε ενα δυο χρόνια ο μέσος εργαζόμενος,αφού πλέον βλέπω τους μέσους μισθούς να πηγαίνουν στο 500ρικο.Αν δεν έχεις θέμα με βενζίνες,ασφάλειες,λάστιχα ,ανταλλακτικά κ.λ.π πάρε ότι τραβάει η καρδία σου.Πλέον δεν αγοράζουμε μοτο με βάση τι μας αρέσει,δυστυχώς,αλλά με το λιγότερο δυνατό κόστος να καλύπτουμε όσο κατά το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες μας.
    θυμήθηκα που το χα γραψει......μετά απο 4 χρόνια ποσο δυστυχώς γαμημένο δικιο ειχα....μισθοι στο 500ρικο..........
    Η ζωή μου όλη

Παλαιό μέλος
    Εισαι ΧΤ 660 δαγκωτό..το βρίσκεις με λιγοτερο απο 2.500 αρκεί να προσέξεις λίγο τον προηγούμενο ιδιοκτήτα, οικονομικό και απο σερβις μεγάλο παπί, και αφου εισαι 1.95 και 120 κιλά ειναι ακριβώς στα κυβικά σου.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2012, 08:29
  2. Βοήθεια για επιλογή μηχανής
    από LAntwnis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2010, 08:58
  3. Βοήθεια στην επιλογή μηχανής 50cc
    από DUKEMNUKEMgr στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2010, 07:26
  4. Βοήθεια για επιλογή μηχανής.
    από Batman007 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2009, 08:51
  5. Επιλογή μηχανής για κοπέλα. Έμπειροι αναβάτες βοήθεια!!
    από adriana στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 73
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2008, 09:44

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ