Σε Hornet 600 & Hornet 900 άλλαζα λάδια κάθε χρόνο. Motul 5100
Έκανα περίπου 8.000 χλμ το χρόνο.
Μέχρι τα 40.000 χλμ που τα πούλησα ήταν αστέρια και τα δυο. Το δε 600αρι το είδα πρόσφατα σε άριστη κατάσταση με καμιά 100.000χλμ
Σε Hornet 600 & Hornet 900 άλλαζα λάδια κάθε χρόνο. Motul 5100
Έκανα περίπου 8.000 χλμ το χρόνο.
Μέχρι τα 40.000 χλμ που τα πούλησα ήταν αστέρια και τα δυο. Το δε 600αρι το είδα πρόσφατα σε άριστη κατάσταση με καμιά 100.000χλμ
...και το ΚΑΖΕ-R της δουλειάς:...135000κμ αλλαγές όποτε το θυμηθούν,αλλά τακτικός έλεγχος στάθμης και απροβλημάτιστο εδώ και πολλά χρόνια...η μακροζωία ενός μοτέρ ναι μεν οφείλεται ΚΑΙ στο λάδι,αλλά κατά 99% οφείλεται στην ύπαρξη λαδιού και όχι αν έχει 5€ ή 25€ το λίτρο...![]()
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros
και η honda λεει ρυθμιση βαλβιδων καθε 24.000χλμ εχεις ανοιξει καπακι στις 24.000 να δεις πως ειναι τα καπελοτα απο τις βαλβιδες?αστα καλυτερα.
επισης η honda μαλλον ο ελληνας το λεει ορυκτελαιο προτινει και 0-30 ιξωδες η 10-30 δεν θυμαμε τι μου ειχε πει ο αντιπροσωπος καλα λεω εγω,
10-40 και καθε 5.000χλμ αλλαγη.
Τελευταία τροποποίηση από McGyver; 15/10/2012 στις 14:53.
σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.
Στο ΤΑ που είχα πήγαινε για τακτικό σέρβις (βαλβίδες)κάθε 12000κμ
στα 48000κμ-μιας και στα προηγούμενα μάλλον το ξεμάτιαζαν και δεν ρύθμιζαν τίποτα-ούτε καν έλεγχο-αποφάσισα να το κάνω εγώ...τζάμπα το λύσιμο...
στα 60000 λέω του πούστη θα θέλει,άντε πάλι λύσε...τζάμπα το λύσιμο...εντός ορίων κανονικότατα!
στα 72000 κμ μια από τα ίδια...
στα 98000 που το έδωσα (δε το ξανάλυσα,βαρέθηκα) όταν το τσέκαρε ο μηχανικός πριν το παραδώσω τις βρήκε οκ....
Στο Hornet στα πρώτα 24000 ήθελαν αλλαγή τα 2 που ήταν ελαφρώς εκτός ορίων...(λογικό,καινούργιο μοτέρ,ψηλόστροφο κλπ κλπ... στα 48000κμ όλα ήταν οκ εντός και στα 72000 δεν...ξέρω,δεν το πήγα ακόμα!
Για ποιο λόγο να γίνει νωρίτερα;
Όσο για το λάδι προτείνει ένα καλό "motor oil" στα ιξώδη ανάλογα τις θερμοκρασίες της χώρας...τίποτε άλλο...
Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα μηχανάκια που δεν χρειάζονταν ρύθμιση βαλβίδων στα χλμ που λέει ο κατασκευαστής είναι αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί, πως να το πω, "ήπια";
Give me fuel, Give me fire
Εγω έχω δοκιμάσει τα εξής:
Motul 5100 10W-40. Δεν μου άρεσαν από την αρχή. Ουτε αισθηση κιβωτιου ουτε ήχος κινητηρα σε πιο ψηλές στροφες. (Τιμή 10€/L)
Silkolene Comp 4 15W-50. Ωραια στην αρχή. Μαλακο κιβωτιο, αθορυβες αλλαγες, αλλα μετά από 1000-1500Km σαν να έχασε τις ιδιοτητες του. (Τιμή 13€/L)
Torco T4R 10W-40. Περιπου σαν το Silkolene. Πολύ καλό στην αρχή. Μετά από 1000-1500Km άρχισαν να γινονται θορυβώδεις οι αλλαγες και πάλι ο ήχος του μοτερ στις ψηλές στροφες δεν μου άρεσε. (Τιμή 10€/L)
Τις προάλλες τωρα έβαλα τα γνήσια Honda σε 10W-30! Κι εγώ παραξενεύτηκα με το χαμηλό ιξώδες, αλλά επειδή τον εμπιστεύομαι τον μηχανικό που μου το είπε, έρχεται και χειμώνας τα έβαλα να τα δοκιμάσω έστω (μόνο σε 10-30 τα βγάζει η Χοντα).
Καμιά 300αριά Km τα έχω, και μέχρι στιγμής φαίνονται καλά. Εύκολες οι αλλαγες και ο ήχος του μοτερ ψηλά μια χαρά. Παρατήρησα και κάτι αλλο βεβαια, αλλα δεν ξερω αν οφείλεται στο λάδι. Τα χορνετ γενικά εχουν ενα θέμα με την ζέστη. Ανεβάζουν θερμοκρασία για πλάκα μέσα στην πόλη. Ε από τοτε που τα έβαλα, σαν να μην ζεσταίνεται τόσο υπερβολικά ο κινητήρας (λιγοτερες τριβες? δεν ξερω). Ακομα ειναι νωρίς ομως. Οταν παλιώσουν θα δουμε τί κανουν. Μέχρι στιγμης δεν μου έχει κάψει ουτε ml ποτέ. Να δούμε τώρα που είναι πιο λεπτόρευστα τί θα γίνει. Τιμή 15€/L (τα βρίσκεις και πιο φτηνά)
Τελευταία τροποποίηση από dmf; 15/10/2012 στις 16:00.
Εδώ για τα λάδια της Honda...και δεν έχει μόνο 30άρι...![]()
Όχι δεν ήταν κανένα απ'αυτά. Ήταν αυτό http://makinaparts.com/honda/663-082...w-30-ladi.html
Σε όσα καταστήματα το έχω βρει μόνο το 10-30 πουλάνε.. Και ο μηχανικός έτσι μου είπε ότι βγαινει σε 10-30.
Δε τα γνωρίζω αυτά έβαζα,(εποχές BROS) αυτά λέω...
εγω γιατι οταν το παω καθε 14.000χλμ μου αλλαξει 3 με 4 καπελοτα?και δεν το σκιζω πολυ λες να με κοροιδευει?μπα δεν νομιζω γιατι ειναι ενας απο τους πολυ καλους μαστορες και ειναι μονος του.
δηλαδη δεν το πας στην αντιπροσωπεια χοντα που ειναι 4 με 5 ατομα που και αυτοι ειναι απο τον οαεδ και δεν ξερουν την τυφλα τους.
ασε τα εχουμε δοκιμασει και αυτα πηγανε να μου καταστρεψουν το πρωτο χορνετ του 00.
παλι καλα βρηκα μετα τον μαστορα και βρηκα την υγεια μου,τωρα εχω αλλο χορνετ του 2010.
οταν ειχα παει παντος στον αντιπροσωπο για να παρω φιλτρο λαδιου και τον ρωτησα τι λαδι προτινει η χοντα και καλα εμενα μου ειπε ορυκτελαιο και 10-30
καλα λεω απο μεσα μου οκ.
ημισυνθετικο τορκο 10-40 βαζω εγω και ειμαι υπερευχαριστημενος.
σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
τι να σου πω βρε μαν εμενα μου ειχε αλλαξει 4
απο εκει και περα τι να σου πω εγω βλεπω τη δουλεια κανει και πως παει η μηχανη και οχι μονο η δικια μου και αλλων το μονο που ακουω καλα λογια.
και παραδειγμα ενας συμφοριτης απο εδω και πολυ καλος φιλος πηγαινε την μηχανη του στον μαστορα κατω στον πειραια ονομα δεν λεμε μην γινει τιποτα,και απο εδω μεσα προτινανε αυτον τον μαστορα σαν παρα πολυ καλο.
με συνεπεια κατι να γινει και να στραβωσει ο φιλος απο εδω και να το παει στον δικο μου.
διπαιστωση δεν του ειχε καθαρισει ποτε τον ψεκασμο ο αλλος και ουτε ειχε ρυθμισει βαλβιδες.
τωρα τα συμπερασματα δικα σας.