Κάρτα (τους τα έχεις ακουμπήσει ήδη)? Ή αντικαταβολή?
Στην πρώτη περίπτωση κάνε υπομονή και το σταυρό σου. Τα φοβόσουν που τα φοβόσουν απ'όσο σε θυμάμαι να λες τα ιντερνετονταλαβέρια, ελπίζω να μη βγεις αληθινός και σου κάτσει καμιά στραβή. Τελικά όλο και κάποια άκρη θα βρεθεί λογικά, αλλά θα σου έχει βγει η Παναγία πρώτα.
Στη δεύτερη περίπτωση, κάνε λίγες μέρες υπομονή ακόμη (δεν ξέρω και πόσο καιρό παίρνει να στείλουν κάτι. Εγώ πχ όταν παραγγέλνω καπνούς από Γερμανία κάνουν γύρω στις 15 μέρες να έρθουν.) κι αν δε δεις φως ξεκίνα να ψάχνεις στα εδώ μαγαζιά, έχοντας στο νου σου ότι τέλη του μήνα φεύγεις όπως είχες πει (και ρισκάρεις να μείνεις χωρίς κράνος), και ξεχνώντας τελείως ότι έχεις παραγγείλει κράνος. Αν βρεις κάτι που σου γουστάρει (και είναι εντός budget κλπ κλπ) το παίρνεις και κάνεις κι έναν κόπο να στείλεις ένα mail στο fc ότι λόγω της καθυστέρησης από μεριάς τους δεν πρόκειται να παραλάβεις το δέμα εάν κι όποτε το στείλουν. Στην περίπτωση που σκάσει μετά κάποια στιγμή τηλέφωνο από τη μεταφορική ότι έφτασε το δέμα, τους λες ένα "Δεν παραλαμβάνω γιατί είναι εκπρόθεσμο κι έχει ήδη ενημερωθεί ο αποστολέας. Επιστρέψτε το." και τελείωσε η ιστορία (καμία ευθύνη δε φέρεις απ'όσο ξέρω, και ειδικά αφού τους είχες στείλει και mail).
Τώρα εάν όσο ψάχνεις εδώ, έρθει το δέμα, καλό θα ήταν να το τσεκάρεις πριν πληρώσεις την αντικαταβολή. Αυτό δεν ξέρω πώς και κατά πόσο γίνεται. Γιατί άλλο πχ να πληρώσεις, να φύγεις και φτάνοντας σπίτι σου να δεις ότι αντί για medium σου έστειλαν XXXL κι άντε μετά βγάλε άκρη (πλέον έχεις πληρώσει οπότε η "δοσοληψία" έχει ολοκληρωθεί κατά έναν τρόπο έστω και λανθασμένα και η μεταφορική χέστηκε αν το κράνος σου είναι στο σωστό μέγεθος ή όχι), κι άλλο πριν πληρώσεις (συνεπώς πριν "παραλάβεις") να ελέγξεις το δέμα και το περιεχόμενό του ότι είναι το σωστό κλπ και τότε πράττεις ανάλογα. Αν όλα είναι κομπλέ πληρώνεις και καλοφόρετο, αν όχι "είναι λάθος, δεν παραλαμβάνω". Ξαναλέω την τελευταία αυτή παράγραφο τη γράφω με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω τι παίζει.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ξεμπερδεύεις σύντομα να σου φύγει και το άγχος