Έχει παρατηρηθεί σε πολλά Honda, ότι τα εργοστασιακά τακάκια αντέχουν πολύ περισσότερο ακόμα και από τα γνήσια ανταλλακτικά τους.
Ο.Κ. είμαι σίγουρα πολύ οικονομικός σε αναλώσιμα (και δεν είμαι ο μόνος), αλλά αυτό το ανέφερα ενδεικτικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το περί ABS (!!!!!!)
Τα εργοστασιακά κράτησαν κι αυτα κοντα στις 20.000 και λίγο παρακάτω μια και το πήγαινα και πίστα.
Τωρα το να τρωγονται περισσότερο με το ABS εχει μια λογική αν τσαρουχώνεις το φρένο και το αφηνεις να χειρίζεται τα πατα αφηνα κλπ μονο του.
Αν δεν το είχες θα πάταγες πιο μαλακα τα φρένα για το ίδιο αποτέλεσμα.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
αν βγαζεις 80000 με τα ιδια τακακια (δυσκολο) τοτε ειτε με abs ειτε χωρις τα ιδια ακριβως χιλιομετρα θα βγαλεις! και αυτο γιατι με τοσα πολλα χλμ, σημαινει οτι δεν ταλαιπωρεις καθολου τα φρενα σου, αρα το abs δεν μπαινει σχεδον ποτε σε λειτουργια!! αλλα αυτο μιλωντας για το ιδιο μηχανακι!! εσυ συγκρινεις δυο διαφορετικα μηχανακια με διαφορετικα φρενα!!
τωρα οσο γι αυτο που σου ειπαν οι μαστοροι, εγω το θεωρω μεγαλη πιπα! αλλα ο μαστορας παντα κατι θα βρει να απαντησει, ετσι για να μη φανει οτι δεν γνωριζει κατι! δεν θα ακουσεις ποτε μαστορα να σου πει "αα, αυτο δεν το ξερω, πρεπει να το ψαξω!" θα σου δωσει απαντηση εστω και λαθασμενη!
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Τελικά μάλλον περί "πίπας" πρόκειται. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Ακόμα κι αν τα τσαρουχώσεις τα φρένα, το ABS θα φροντίσει να τα αμολήσει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν το μπλοκάρισμα. Σιγά τη φθορά.
Άσε που εμείς , που έχουμε πέσει καμιά 50αριά φορές από μπροστινό, φρενάρουμε πλέον ευλαβικά ακόμα και στον πανικό.
με αυτα και με εκεινα,το abs δεν παιζει ρολο στο φαγωμα των τακακιων.οπως ειπαν,ο τροπος φρεναρισματος παιζει.αν εισαι μεσα στην πολη,σε χαλαρο ταξιδι,σε πιστα κλπ.επισης μεγαλο ρολο παιζει το βαρος της μηχανης κλπ κλπ...
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Πάντως τακάκια ΜΙΣΟφαγωμένα στα 40.000χλμ, από κάποιο μαγικό υλικό ήταν φτιαγμένα.
Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, μάλλον εννοούσε C-BS, αυτό έχει λογική...
Ξέρω από βέσπα!