Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 28 από 28

Θέμα: Κραδασμοί σε CBF-250

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Παιδάκια μου δεν έχω καταλάβει τίποτε στο δικό μου μια χαρά είναι!!(φτου φτου)

Τρελοκοτσιδού..!!!!

βολτάδικο μέλος
    ime sta 2500km... poli spania na exo akousei afto pou lete. mia - dio fores isos. opos to akousa ego ine sigoura sintonismos. apla min to kratate ekei... patiste k allo gkazi

se ligo 8a vgalete k ta honda elatomatika... den ginonte afta ta pragmata
    ...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από oulas
    Επειδη δεν καταλαβαινω αυτα που γραφεις, το προβλημα που εχουμε στις 6500 στροφες, τι συμαινει πρακτικα; Πρεπει να το παμε να το φτιαξουνε - το καλυπτει η εγγυηση; Ειναι καποια αστοχια του κινητηρα; Το αφηνουμε ετσι και μπορει να εχουμε καποια παραπανω φθορα απο υπολοιπα παιδια με το cbf250; Θα μεινει ο κινητηρας σαν του tropea, και θα τσακιστουμε;

Δεν πρόκειται για αστοχία του κινητήρα (με την έννοια που το λες...) !!

Τα αντίβαρα του στρόφαλου υπάρχουν για να εξισσοροπούν τις δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την λειτουργία του κινητήρα.

Σε κάποιες στροφές, η συχνότητα εφαρμογής των ταλαντώσεων πλησιάζει την "ιδιοσυχνότητα" του συστήματος στρόφαλος - αντίβαρα - κομβία κ.λ.π. με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κραδασμοί.

Αν δεν αφήνετε το μοτέρ για πολύ ώρα στις συγκεκριμμένες στροφές, ΔΕΝ θα παρουσιαστεί πρόβλημα !!!

Τώρα, το γιατί το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται σε συγκεκριμένα μηχανάκια μόνο, έχει να κάνει με την ζυγστάθμιση του στροφάλου...
    (Αν αλλάξεις στρόφαλο, πιθανότατα να εξαφανιστούν οι κραδασμοί).

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Όπως όλοι γνωριζετε έχω ένα πανάθλιο σκυλόπαπο.

Καμία σχέση δεν έχει ο ένας (cbf) με τον άλλο(παπί) σαν κινητήρες. Όμως θα πρέπει να σας πω ότι σε διαφορετικές στροφές και σε διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ακούγονται διαφορετικά ο ήχος του κινητήρα του παπιού μου. Επίσης όταν κινούμαι με 4η και πάω γύρω στα 70-80χλ/ω σε ευθεία, το μηχανάκι τρέμει ολόκληρο από κραδασμούς . Όταν όμως βγαίνω στο Κηφισό ή στη Συγγρού και το πατάω πάνω από 80 ξαφνικά σταματάει ο θόρυβος και ακούγεται λές και είναι ηλεκτροκίνητο . Επίσης όταν το μηχανάκι είναι κρύο ακούω τις βαλβίδες ελάχιστα ενώ πριν το παρκάρω μετά από οδήγηση 30-40 λεπτών ακούγονται πολύ δυνατότερα.

Γι αυτό σας λέω μην ανησυχείτε, δεν έχετε αγοράσει ποδήλατο. Πάντως έμαθα πολλά από αυτό το thread και ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την κατάθεση των εμπειριών τους. Βοηθάει πολύ κόσμο να συζητάμε για τέτοιου είδους πράγματα.

Επίσης . Έλεος ρε παιδιά, για τη honda μιλαμε όχι για κάποιο κινέζικο αντιγραφέα . Να βγάλει ζημιά λόγω ελλειψης λαδιου το καταλαβαίνω, όμως έτσι απλά στα 6500χλμ να βγάλουμε ελλατωματικό το μηχανάκι, είναι υπερβολικό.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν δύο ειδών αναβάτες, οι hondaκηδες και οι αντιhondaκηδες :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σωωωωπα τωρα Το avatar του/της pelargos1
    Δεν εχω προσεξει κατι.Θα το τσεκαρω και θα επανελθω
    Τρεχα τρεχα μικρουλι...

παιδιά εγώ έχω κάνει 4.400 χλμ. και αυτό που λέτε μου το κάνει στις 5.000 rpm αλλά μόνο όταν στο κιβώτιο έχω 5η ταχύτητα. Απλά ανοίγω λίγο το γκάζι και τέλειωσε ή αν δε μπορώ κατεβάζω σε 4η και ησυχάζω.
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Εσύ είσαι ο τυχερούλης της παρέας, σε εμάς το κάνει σε όλες όχι μόνο στην 5η!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ρίξε Τζόκερ λέμε...:rotflmao: :rotflmao:
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Ο Bane Bane Το avatar του/της jasper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
    Εσύ είσαι ο τυχερούλης της παρέας, σε εμάς το κάνει σε όλες όχι μόνο στην 5η!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ρίξε Τζόκερ λέμε...:rotflmao: :rotflmao:
    Και υποτίθεται ότι είναι ψόφιο επειδή δίνεται βάρος στην οικονομική και πολιτισμένη λειτουργία! Μέχρι να ζεστάνει τώρα που κάνει κρύο ακούγεται σαν να έχει βαρέσει μπιέλα.
    There Ain't No Such Thing As A Free Launch

Κατάλαβα , με βλέπω να παίρνω innova ή μεταχειρισμένο 400αρι

Ο Bane Bane Το avatar του/της jasper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
    Κατάλαβα , με βλέπω να παίρνω innova ή μεταχειρισμένο 400αρι
    Φίλε πέρυσι τον Ιούνιο διάβασα όλα τα τεστ και παίρνω το Innova. Ψάχνω τους 10 ίππους από εδώ, ψάχνω από εκεί, πουθενά οι 10 ίπποι και τα 120 τελική. Τον Οκτώβριο δηλαδή μετά από 4 μήνες το δίνω πίσω (με χασούρα 450Ε) στον αντιπρόσωπο και παίρνω το cbf250. Όταν λέμε ότι είναι το cbf250 ψόφιο το συγκρίνουμε με πραγματικές μηχανές. Όχι και να σε πάρουμε στο λαιμό μας και να το συγκρίνεις με παπί. Πάντως στα λεφτά του βρίσκεις Freewind πενταετίας. Πολύ καλό και βολικό μηχανάκι. Και ίσως το Suzuki GS500, με ένα χιλιάρικο ακόμη πας στους 50 HP.
    There Ain't No Such Thing As A Free Launch

50-70 ίπποι σε δικύλινρο μοτέρ είναι τέλειο για μένα... ER-6n....
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από jasper Όταν λέμε ότι είναι το cbf250 ψόφιο το συγκρίνουμε με πραγματικές μηχανές. Όχι και να σε πάρουμε στο λαιμό μας και να το συγκρίνεις με παπί.
    Εγώ αναφέρομαι στον ενοχλητικό θόρυβο που κάνει στις 5000στρ/δευτ . Αν κάνει τραχιά λειτουργία κάποια στιγμή μπορεί να παρουσιάσει βλάβες και δεν είμαι ξανά για τέτοια. Με το μεταχ/νο AX που είχα πριν 3 χρόνια, τράβηξα αρκετά και δεν έχω όρεξη να τα ξαναπάθω και με το CBF250.

Θα παρακολουθώ πάντως στενά το thred για να δω τι θα ακούσω από τους κατόχους του CBF250 που θα έχουν γράψει 40-50.000χλμ.

Κοίτα σύμπτωση κι εγώ πριν 3 χρόνια είχα μεταχ ΑΧ-1 και μου χάλαγε συνέχεια! ΜΗ φοβάσαι ρε ιππέα, πήραμε καινούρια μοτο, δε βγάζουν τέτοιες ζημιές που έβγαζαν τα ΑΧ μετά από 2-3 χέρια στην Ιαπωνια κι άλλα τόσα στην Ελλάδα....
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ερώτηση για aftermarket fairing σε CBF-250
    από spurosk στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2009, 09:52
  2. εξατμιση xr 250 σε cbf 250
    από giannis-21 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks