Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 23 από 23

Θέμα: Σωθήκαμε!!!!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Ας αφήσουμε τις συντήξεις και ας στραφούμε προς τη δύναμη εξ Ανατολάς

Ο Έλληνας υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η χώρα έχει κάνει τολμηρές κινήσεις για να τακτοποιήσει τα τεράστια βάρη του χρέους της» και τόνισε ότι, εκτός από τη μεταρρύθμιση, «Η ελληνική κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην αύξηση των εξαγωγών και των άμεσων ξένων επενδύσεων ως τη μόνη λύση για έξοδο από τη λιτότητα». Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων παρουσιάστηκε στο συνέδριο από τον κ. Πρωτοψάλτη και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περίπου 50 κινεζικών επιχειρήσεων υψηλού προφίλ και επενδυτικών ταμείων.

Συγκεκριμένα ο όμιλος Shanghai International Group αναζητά ευκαιρίες στην Ελλάδα και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τον τομέα του τουρισμού, ενώ ο όμιλος FOSUN σχεδιάζει να εισέλθει και στον ελληνικό καταναλωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά η FOSUN αγόρασε το 13,4% των ελληνικών καταστημάτων Folli Follie. Τέλος, η China Development Bank εκδήλωσε την πρόθεσή της να στείλει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, γεγονός που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κίνα στην ελληνική οικονομία.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Kαλά το να ενδιαφερεθεί το κράτος και οι διάφοροι φορείς με τέτοια, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας... είναι απασχολημένοι με το να δίνουν άδειες για εξόρυξη χρυσού, καταστρέφοντας περιβαλλοντολογικά ολόκληρες περιοχές.

Για τις ΑΠΕ, τα έχουμε ξαναπεί, ούτε πανάκεια είναι, ούτε λύνουν 100% το ενεργειακό πρόβλημα, απλά τυγχάνει η χώρα μας να αποτελεί "παράδεισο" για την εφαρμογή τους σε κλίμακα που θα μπορούσε να συμβάλλει ουσιαστικά, χωρίς να μπαίνει κανείς μέσα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Μολόγα (σε τι και πως εννοώ)

http://www.hi-z.com/

Και για όσους έχουν όρεξη για διάβασμα, κάτι πιο γενικό , εκλαικευμένο και με στατιστικά στοιχεία.

http://vivliothmmy.ee.auth.gr/248/1/...E%A1%CE%97.pdf

Σχετικό με το θέμα μας το μέρος εκείνο που αναφέρεται στη γεωθερμία..

Αν φίλε Νίκο γνώριζα περισσότερα θα ήμουν κι εγώ .. στον Καναδά
    Τελευταία τροποποίηση από nicksior; 05/12/2012 στις 12:46.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    http://www.hi-z.com/

Και για όσους έχουν όρεξη για διάβασμα, κάτι πιο γενικό , εκλαικευμένο και με στατιστικά στοιχεία.

http://vivliothmmy.ee.auth.gr/248/1/...E%A1%CE%97.pdf

Σχετικό με το θέμα μας το μέρος εκείνο που αναφέρεται στη γεωθερμία..

Αν φίλε Νίκο γνώριζα περισσότερα θα ήμουν κι εγώ .. στον Καναδά

Ναι βρε, εγώ για αποθήκευση μίλησα, σαφώς και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι ΑΠΕ είναι μανούλα
    όταν θα τις χρησιμοποιήσεις στη περιοχή της παραγωγής τους.
    Π.χ. το σχέδιο ήλιος που μας τα πρήξανε, θέλει τέτοια υποδομή που καταντά εντελώς ασύμφορο.
    Φαντάσου όμως (κάτι χαζά απλό) να απλώσεις σόλαρ πάνελς στη σαχάρα και να φτιάξεις δίπλα
    το εργοστάσιο επεξεργασίας για το υδρογόνο (έχεις και τη θάλασσα δυο βήματα).
    Βάλε και ανεμογεννήτριες και κυμματογεννήτριες (πως τις λένε) και θα έχεις φθηνή παραγωγή
    των υλικών που θα σου χρειαστούν για να παράγεις καθαρή ενέργεια και αλλού.

Σίγουρα δεν είναι έτσι απλά όπως τα λέω, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, μεταφορές και άλλα
    αλλά μια γερή τεχνική μελέτη πιστεύω ότι θα μπορούσε να λύσει σύντομα τα προβλήματα.

Το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία και το μυαλό, το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ θέλουμε βρε παιδί μου,
    πως να το πω, τα μικροβραχυσυμφέροντα παγκοσμίως.

Μλκις δηλαδή, αλλά μλκς που κυβερνάνε και (μας) κανονίζουν.

Παλαιό μέλος
    "Ναι βρε, εγώ για αποθήκευση μίλησα"

Ξέρω γώ ? Να φτιάξουμε τεράστιους πυκνωτές μήπως??

"Ο καιρός γαρ εγγυς"
    Και μόνο η απελευθέρωση τεράστιας ενέργειας (πνευματικής) μέσω του Internet και η ανταλλαγή απόψεων-γνώσεων και όχι μόνο , παγκοσμίως , είναι ένα γιγαντιαίο βήμα.

Η χρήση έξυπνων μηχανών και η τεχνητή νοημοσύνη θα απελευθερώσουν επίσης τεράστιο εργατικό δυναμικό.. κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.. Ποιός θα είναι ο διαχειριστής? και πόσο διαφορετικά θα είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος?

Παλαιό μέλος
    Χα!
    Ετσι είναι Νικολάκη.. (και χρόνια μας πολλά) Η επιστημονική φαντασία του χθες , σημερινή πραγματικότητα..
    Φοβερά ενδιαφέρον το άρθρο του Βηματος αν και μου προκάλεσε θλίψη για τους γνωστούς χιλιοειπωμένους λόγους.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Χα!
    Ετσι είναι Νικολάκη.. (και χρόνια μας πολλά) Η επιστημονική φαντασία του χθες , σημερινή πραγματικότητα..
    Φοβερά ενδιαφέρον το άρθρο του Βηματος αν και μου προκάλεσε θλίψη για τους γνωστούς χιλιοειπωμένους λόγους.
    Να ζήσουμε να μας χαίρονται http://www.moto.gr/forums/showthread...78#post2264178

Μωρέ όλο αυτό θα καταλήξει να πουλιέται 1,5Ε το μικρογραμμάριο το νικέλιο και 500Ε το λίτρο το υδρογόνο,
    θα δεις

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Σωθήκαμε!!!!
    από stvr1 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2007, 16:51

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας