Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 36

Θέμα: Αναξιόπιστα κράνη

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SVX Προβολή μηνύματος
    οτι και να αγορασεις, δεν χρειαζεται να πας στα ακρα .... ουτε 70 -80 ευρω... ουτε 470 -480 ευρω... η μεση οδος ειναι η καταλληλη που ελεγε κι ο βουδας
    +675

και το ποιο σημαντικό είναι να ταιριάζει στο κεφάλι σου.

Νέο μέλος
    Ρε παιδιά...μπήκα στο σαιτ tης sharp που μου δώσατε και βρήκα κράνη που έχω δει σε μαγαζιά με 70-80 ευρώ αλλά έχουν rating 4-5 αστέρια?Νορμάλ είναι αυτό???

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vicky83 Προβολή μηνύματος
    Ρε παιδιά...μπήκα στο σαιτ tης sharp που μου δώσατε και βρήκα κράνη που έχω δει σε μαγαζιά με 70-80 ευρώ αλλά έχουν rating 4-5 αστέρια?Νορμάλ είναι αυτό???
    Σου είπαμε να μην μπεις.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

εγώ σου είπα να μπεις αλλά σου είπα και ότι
    α. δεν είναι πανάκεια
    β. σου έδωσα και συγκεκριμένες μάρκες από κράνη για να κοιτάξεις

για να μην μπερδεύεσαι οι τιμές στα κράνη ξεκινάνε από 50 ευρώ (τύπου πράκτικερ) μεχρι 1000 (ίσως και παραπάνω)

σου είπαν τα παιδια οτι η λύση είναι κάπου στην μέση.... ε, δες κράνη που η αρχική τιμή τους πλησιαζει στα 300 - 400 - 500 ευρά (όχι οτι δεν θα βρεις πιο φθήνά εξίσου αποτελεσματικά), δες τι λένε τα τέστ (δική μου άποψη - ας μην παει εκεί το θέμα) ή στο φινάλε ρώτα εδώ μέσα για συγκεκριμένα κράνη (με τον τύπο τους) και προχώρα

ινφο
    έχε κατά νου οτι η τιμή του κράνους ορίζεται, εκτός από την μάρκα, και από τα υλικά κατασκευής του (εξωτερικά και εσωτερικά), την αεροδυναμική του, τους αεραγωγούς του, τους μηχανισμούς του, τα χρώματά του κλπ κλπ

Administrator
    να μη μπεις καθόλου λέμε.
    Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μπερδευτείς.

Επέλεξε ανάλογα με το ποσό που διαθέτεις ανάμεσα σε μάρκες όπως αυτές που σου είπε ο Σπύρος στο πρώτο του post και θα είσαι Ok.

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Επειδή είσαι Σαλλονικιά θα πρέπει να είναι και το κράνος υπερπαραγωγή όπως και το απλό ντύσιμο που επιλέγεται εκει πάνω εσείς τα θήλαια (η αλλιώς μπουγάτσες με βρακί )
    πέρα απο τη πλάκα δες τη συγκεκριμένη προσφορά που πιστεύω αξίζει να το ψάξεις γιατί το συγκεκριμένο κράνος τό είχε και μια πρώην μου και είναι άριστη επιλογή
    http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...aque-TC-6-0001
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Και γαμώ τα μέλη!!!
    Αγαπητή Βίκυ,

ΜΗΝ λαμβάνεις υπόψη το sharp. Βρες κράνος για τον άντρα σου που να πρώτα απ' όλα καλή εφαρμογή, να αφαιρείται όλη η επένδυση (για να πλένεται εύκολα), να έχει καλό εξαερισμό για το καλοκαίρι και καλή μόνωση για τον χειμώνα. Επίσης να έχει pin-lock στη ζελατίνα (αποτρέπει το θάμπωμα). Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για το δικό σου κράνος! Ένα καλό κράνος με αυτά τα χαρακτηριστικά, ξεπερνάει εύκολα τα 300 ευρώ. Πες σε ποια περιοχή μένεις για να σου συστήσουμε μαγαζιά να πας!

Καλές αγορές,

Νίκος
    Νίκος988
    Tα λέμε τις προάλλες!!!

Νέο μέλος
    Εντάξει λοιπόν...Σας ευχαριστώ όλους γενικά και ειδικά....Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με τις πληροφορίες σας!Α,και ΥΓ:Δεν είμαι Σαλονικιά,Αθηναία είμαι.Απλά κατέληξα εδώ λόγω ευχάριστων συνθηκών.Πάντα Αθηναία θα νιώθω!

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Πάντα Αθηναία θα νιώθω!
    Δεν πειραζει κανεις δεν ειναι τελειος..

Εγω θα προτεινα και caberg, uvex, agv, scuberth, bell... Γιατι δεν τα ανεφερε κανεις παραπανω;;
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

δεν ξερω αν αυτο το σαιτ ειναι αξιοπιστο για τα κρανη.Πως μπορει ενα κρανος των 800 να παρεχει μικροτερη αξιοπιστια απο ενα των 400?
    πετρος

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    να μη μπεις καθόλου λέμε.
    Άσχετο.

Αλλά ανεξάρτητα από το θέμα της αξιολόγησης, έχει ένα αρκετά κατατοπιστικό animation για την επιλογή του μεγέθους του κράνους

http://sharp.direct.gov.uk/content/how-fit-your-helmet

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από petros1972 Προβολή μηνύματος
    δεν ξερω αν αυτο το σαιτ ειναι αξιοπιστο για τα κρανη.Πως μπορει ενα κρανος των 800 να παρεχει μικροτερη αξιοπιστια απο ενα των 400?
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=61124

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    έχει ένα αρκετά κατατοπιστικό animation για την επιλογή του μεγέθους του κράνους

http://sharp.direct.gov.uk/content/how-fit-your-helmet
    πολύ καλό!

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    κανείς δεν ξέρει, ο καθένας νομίζει.

τα ratings στο sharp βγαίνουν ανάλογα με τις δοκιμές κρούσης και μπορούν όλα να συγκριθούν μεταξύ τους. άρα το Χ κράνος του ρίξαμε τόσο βάρος από τόσο ύψος και έσπασε, το Ψ κράνος κάτω από τις ίδιες συνθήκες δεν έσπασε, άρα το Ψ κράνος είναι πιο γερό στο σημείο αυτό. δεν είναι καμιά επιστήμη. αυτό δεν σημαίνει ότι αν πάρεις το Χ κράνος την έκατσες γιατί μόλις πέσεις θα σπάσει, αλλά ότι το Ψ κράνος είναι πιο ανθεκτικό από το Χ. ό,τι και να πει κάποιος για να το αμφισβητήσει, ας πάρει να τα τεστάρει μόνος του, να βγάλει αποτελέσματα και να μας πει.

από εκεί και πέρα, δεν είναι μόνο το πόσο γερό είναι ένα κράνος για να είναι καλό, αλλιώς θα είχαμε όλοι κράνη πανοπλίας.. είναι πολλά ακόμα. ένα βασικό που πρέπει να έχει ένα καλό κράνος, είναι να ταιριάζει απόλυτα στο κεφάλι, να είναι ελαφρύ, αεροδυναμικό και άνετο, να μην κολυμπάει το κεφάλι μέσα σε αυτό. αν πάρεις το πιο γερό κράνος με τα 5 αστέρια, που όμως δεν είναι άνετο, δεν έχει καλή ποιότητα υλικών και δεν στέκεται σωστά στο κεφάλι, τότε αντί για το πιο ασφαλές θα είναι το πιο επικίνδυνο.

άρα.. δεν μας ενδιαφέρει η τιμή, δεν είναι το πρώτο κριτήριο. πιο πολύ προσέχουμε ποιότητα κατασκευής, προδιαγραφές, ηλικία (να μην έχει κατασκευαστεί πριν 5 χρόνια), εφαρμογή-άνεση και μετά οι μετρήσεις στο sharp και η τιμή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    κανείς δεν ξέρει, ο καθένας νομίζει.

τα ratings στο sharp βγαίνουν ανάλογα με τις δοκιμές κρούσης και μπορούν όλα να συγκριθούν μεταξύ τους. άρα το Χ κράνος του ρίξαμε τόσο βάρος από τόσο ύψος και έσπασε, το Ψ κράνος κάτω από τις ίδιες συνθήκες δεν έσπασε, άρα το Ψ κράνος είναι πιο γερό στο σημείο αυτό. δεν είναι καμιά επιστήμη. αυτό δεν σημαίνει ότι αν πάρεις το Χ κράνος την έκατσες γιατί μόλις πέσεις θα σπάσει, αλλά ότι το Ψ κράνος είναι πιο ανθεκτικό από το Χ. ό,τι και να πει κάποιος για να το αμφισβητήσει, ας πάρει να τα τεστάρει μόνος του, να βγάλει αποτελέσματα και να μας πει.

από εκεί και πέρα, δεν είναι μόνο το πόσο γερό είναι ένα κράνος για να είναι καλό, αλλιώς θα είχαμε όλοι κράνη πανοπλίας.. είναι πολλά ακόμα. ένα βασικό που πρέπει να έχει ένα καλό κράνος, είναι να ταιριάζει απόλυτα στο κεφάλι, να είναι ελαφρύ, αεροδυναμικό και άνετο, να μην κολυμπάει το κεφάλι μέσα σε αυτό. αν πάρεις το πιο γερό κράνος με τα 5 αστέρια, που όμως δεν είναι άνετο, δεν έχει καλή ποιότητα υλικών και δεν στέκεται σωστά στο κεφάλι, τότε αντί για το πιο ασφαλές θα είναι το πιο επικίνδυνο.

άρα.. δεν μας ενδιαφέρει η τιμή, δεν είναι το πρώτο κριτήριο. πιο πολύ προσέχουμε ποιότητα κατασκευής, προδιαγραφές, ηλικία (να μην έχει κατασκευαστεί πριν 5 χρόνια), εφαρμογή-άνεση και μετά οι μετρήσεις στο sharp και η τιμή.
    είχα πει οτι δεν θα το παω εκεί το θέμα αλλά δεν μπορώ να μην....... +1300

υγ.... είναι και άλλα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν γραφεί αλλά θα φτάσει σεντόνι και θα βγούμε και εκτός....

Administrator
    δε θα μιλήσουμε για το sharp test ΚΑΙ σε αυτό το θέμα!
    υπάρχει έτοιμο θρεντακι αν θέλετε: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=61124

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οι "περουκες" και τα κράνη...
    από BICILINDRICO στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2006, 15:45
  2. Rear Vision System για κράνη
    από greekshadow στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2004, 13:33
  3. Photo-grey ζελατίνες και για κράνη
    από greekshadow στο forum Νέα