για φωτογραφία έχω την olympus SH-21 με αισθητήρα c-mos με πολύ καλά αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και 12x οπτικό zoom...για action video GoPro Hero HD 1080p...στα + το πολύ μικρό της μέγεθος και βάρος άρα τοποθετείται πρακτικά παντού..βέβαια οι λήψεις με την κάμερα τοποθετημένη στο ντεπόζιτο με τη βάση βεντούζα είναι εως και τραγικές...αλλά από τότε που έβαλα την αυτοκόλλητη άρα και σταθερή βάση τα βίντεο έχουν απίστευτη ευκρίνια και ποιότητα...και η οθόνη δε χρειάζεται αφού δεν τη χρησιμοποιώ για φωτογραφία...άρα για εμένα αν βρεις φθηνή Hero HD πάρε και μια compact φωτογραφική με "καλό" αισθητήρα και πιστεύω είσαι καλυμμένος..
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
ευχαριστω αλλα οπως ειπα και παραπανω θελω μια καμερα για να μπορω να την παιρνω μαζι μου παντου και παντα να την αξιοποιω οπως νομιζω εγω...δλδ ειτε φωτογραφια, ειτε video...
αν δεν πετυχουν οι action ληψεις πανω στην μοτο λογω ογκου της καμερας ή κραδασμων κλπ, θα παρω του Κωστα (cosgili)...![]()
εν θες να καταλάβεις.....
το παρακάτω απόσπασμα είναι από εδώ
Zoom shake in video. In addition to the noise, our TG-1's zoom lens actually shook during use. It was most evident on a tripod, when camera shake was taken out of the equation; shooting a video revealed a subtle but visible back-and-forth shuddering while the zoom was in use. It was also visible when the camera was handheld, so this is not solely a tripod issue. Again, this does not affect still photography.
ΔΕΝ σου κάνει για action camera αυτή που θες.... θα πληρώσεις τσάμπα ένα σκασμό λ7...... με λίγα παραπάνω (πχ 450 αντί για 350 ευρά) μπορείς να κάνεις την δουλειά σου σωστά... στο είπαν και άλλοι....
καλή επιτυχία ότι και αν κάνεις τελικά![]()
Συμφωνώ πως είναι θέμα, αλλά στην ουσία δεν θα επηρεάσει αφού zoom κατά την διάρκεια των action εγγραφών δεν μπορούμε να κάνουμε.
(Βέβαια για τον τασμάνιο δεν παίρνω όρκο, αυτός είναι ικανός για όλα)
Πάντως η επιλογή βάση των συγκεκριμένων αναγκών θα πρέπει να βασιστεί στο ποια φωτογραφική τραβάει το καλύτερο video μιας και οι φωτό απο τις βιντεοκάμερες είναι επιεικώς για γέλια.
Αν η φωτογραφική έχει σταθεροποιητή και για το video (όχι μόνο για φωτο) με καμιά 30ριά fps είναι κούκλα.
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
το οτι κανει θορυβο οταν ζουμαρεις και ξεζουμαρεις κατα την διαρκεια του video (το οποιο δυστυχως εγγραφεται), το ηξερα...
υπαρχουν βιντεακια στο youtube που το δειχνουν...
το οτι τρεμει ο φακος οταν ζουμαρει, δεν το ηξερα...
αλλα οπως ειπε και ο εντομανιακος, δεν κανεις ποτε ζουμ οταν τραβας action video...
δλδ ολοι αυτοι που βαζουν go pro και τραβανε πισταδικα πλανα, ποτε κανουν ζουμ??
εδω δεν μπορουν να κεντραρουν σωστα το καδρο γιατι δεν εχουν οθονη να βλεπουν τι τραβανε...
και ουτε μετα το session μπορεις να το διορθωσεις, εκτος αν εχεις laptop και ξεφορτωσεις και δεις και μετα αντε παλι δοκιμη...
θα μου πεις γι'αυτο ειναι ο ευρυγωνιος...οκ..αλλα ζουμ δεν κανουν...
δες καποια action βιντεακια ενδεικτικα στο εσυσωληνα απο την tg1
http://www.youtube.com/watch?v=53Pn_VoNwuU
http://www.youtube.com/watch?v=zov1UhOFcMg
στο δευτερο η καμερα ειναι στερεωμενη με Pedco UltraClamp Assembly..νομιζω οτι ειναι μια χαρα δεδομενων των αναλογιων...
ειπαμε, τελειο video δεν θα εχω, αλλα ενα καλο αποτελεσμα μπορω να το παρω, χωρις να θυσιασω καθολου απο την φωτογραφικη καλυψη, και σε πακετο tough (δεν με νοιαζουν πτωσεις, σκονες, νερα, παγος, κλπ,κλπ)...
νομιζω οτι ειναι καλο deal για τα λεφτα που εχει + οτι εχεις 2 σε 1 νοικοκυρεμενα...![]()
Αφού σε καλύπτει πλήρως όπως λες η tg στα ρέστα τράβα μπρος λέμε!
Άιντε και καλά γυρίσματα. Κι ανέβασε με το καλό ένα ποτ πουρί βιντεάκι σένιο, την ώρα που μπαίνεις στην Κ5 στα Μέγαρα να αλλάζει το πλάνο και να εμφανίζεται το σαλάχι που συνάντησες όταν έκανες snorkeling (ή κανάς υποβρύχιος κ@λος με brazilian εξίσου θα εκτιμηθεί). Σουρεάλ ωραία πράματα να πούμε.
Αν και την μπύρα δεν έπρεπε να στην κεράσω, μιας κι εγώ σου είπα στο πρώτο μου ποστ ό,τι σου είπε κι ο κώστας αλλά εκείνον τον κέρασες κι εμένα όχι. Γιατί δηλαδή? Επειδή εκείνος δικαιολόγησε επιστημονικά την απάντησή του? Το ίδιο νόημα δε βγάλαμε? Τσ τσ τσ.....
Υπερεκτιμημένη η αξία του επιχειρήματος στις μέρες μας ρε γαμώτο
ΥΓ. Θέλω να τονε ρημάξω στα πμ τον hymador για να τον αρωτήξω διάφορα μιας και βλέπω ότι κατέχει γνώσεις περί φωτογραφίας αλλά το λέω απ'έξω απ'έξω.![]()
Εκτός απο την Κ5 και απο καμιά καλή βολτίτσα στην Αθήνα, (μέρα ή νύχτα...)![]()
Λοιπόν μιας και η κουβέντα αφορά κάμερες το παρακάτΟΥ βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=-zVk11XRj2c είναι με μια απλή miniDV και 800χιλ pixels.
Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μια αρχαιολογία low budget camera που όμως έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τις go pro.
Tα βασικότερα είναι τα εξής: α) Οι σταθεροποιητές εικόνας β) Η χωρίς παραμορφώσεις εικόνα.
ΑΝ κάποιος πλερώσει τα 400+ που κάνει η go pro και πάρει μια HD κανονική camera θα ανταμειφθεί με κατά πολύ ανώτερη εικόνα κατά τη γνώμη μου.
Εκτός αυτού θα μπορεί να γράψει εξαιρετικά και βράδυ. Προϋπόθεση πως δεν θα μπει σε νερό.
Δεν θέλω να πω πως μια go pro δεν είναι ωραίο γκατζετάκι ή δεν θα ήθελα να είχα μία σαν δεύτερη. Απλά το χρηματικό θέμα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing