Εγώ φίλε μου είμαι 3 μήνες άκαπνος. Ούτε τζούρα, ούτε τσίχλες, ούτε επιθέματα, ούτε ακόμα ακόμα να το πω στο περίγυρό μου, τίποτα. Μετά από 25 χρόνια τσιγάρο και ενώ έφτασα κοντά στα 2 πακέτα, είπα ΤΕΛΟΣ. Ακόμα και με τα + 10 κιλά που πήρα λέω ότι είμαι ευτυχής που το έκοψα.
Θα σου πρότεινα να προσέξεις τα εξής :
1. Μαχαίρι. Ούτε τζούρα πια, ούτε λόγια πολλά πολλά .. αλλά μόνο να τηρήσεις την απόφασή σου και μην κάνεις ούτε ένα βήμα πίσω.
2. Κάθε ημέρα θα αισθάνεσαι περήφανος για τον αγώνα σου και ας μην σε επιβραβεύει κανένας για αυτό, αρκεί που θα το νιώθεις και που θα σε ενθουσιάζει.
3. Οι σκέψεις, τα προβλήματα, το άγχος .. όλα μαζί θα σε τρελάνουν για να ανάψεις ένα τσιγάρο. Είναι το ψεύτικο παιχνίδι του μυαλού και της συνήθειας. Βάλε την λογική σου και προσπάθειά σου πάνω από τον πειρασμό και προσπέρασέ τα. Διαρκούν μόνο λίγα λεπτά αυτά τα βασανιστήρια αλλά περνούν.
4. Παρατήρησε ή ακόμα και εστίασε στην σημαντική βελτίωση που θα συμβεί στην καθημερινότητά σου. Η διακοπή καπνίσματος είναι ένα δώρο ζωής. Σϋντομα θα αναπνέεις καλύτερα, θα ξεβρομίσεις, θα κοιμάσαι καλύτερα, θα γεύεσαι την τροφή, θα μυρίζεις πιο καλά, κλπ κλπ. Θα γεμίσεις σημαντικά οφέλη που είναι πολύτιμο αντάλλαγμα.
5. Διάβασε τα πάντα για την διακοπή καπνίσματος. Θα διαπιστώσεις ότι είσαι στο κλασικό story και ότι τελικά ήταν τόσο εύκολο που θα απορείς γιατί δεν το είχες κάνει πιο νωρίς.
Καλή δύναμη σου εύχομαι και σε όλους τους καπνιστές να το κόψουν σύντομα.
Το επομενο θρεντ θα ειναι:
"Ξεκινησα δίαιτα"...
Τυφλα να 'χει το κοσμοπολιταν...
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
αγαπητό cosmotolitan.gr,
σκέφτομαι να κόψω το τσιγάρο.... δεν πάει άλλο.... μία οι μειώσεις, μία οι αυξήσεις φόρων, μία τα τέλη ακινήτων..... μας έχουν γονατίσει και πλέον κόβουμε από παντού....
αυτό όμως που με ανησυχεί είναι το εξής..... ως καπνιστής, μετά το σεχ (όπου και όποτε πλέον), συνήθιζα να κάνω ένα τσιγάρο.....
θα το αντέξω τώρα να μην ανάψω? πως να αντισταθώ? το έχει αντιμετωπίσει κανείς? και πώς?
αχ, cosmotolitan.gr μου, απάντησέ μου γιατί δεν ξέρω τι να κάνω.....
ευχαριστώ προκαταβολικά
endopandou
Λειπει και εκεινος ο Κυριακος απο το Βολο που εβαζε τετοια γ@ματα θεματα....
Ποια ειναι η καλυτερη ταινια διπλης οψεως.....
Ποιο ειναι το καλυτερο αμπερομετρο στο συμπαν.....
κλπ κλπ
καπνιζα απο τα 17 μεχρι τα 31 μου....εχω να καπνισω απο 20/02/2012,σχεδον ενα χρονο!
-το ειχα κοψει για 3ις μηνες με την υποσχεση οτι θα μου παρουν μηχανακι στα 18...δεν μου πηραν(μαλλον προτιμουσαν να παω απο το τσιγαρο! χαχα) και τους "εδειξα εγω"....το ξαναρχισα...
-το ειχα περιορισει σε 1 τσιγαρο τη μερα για 6 μηνες....το ξαναρχισα...
-το ειχα περιορισει σε 2 τσιγαρα,στριφτα με 2 φιλτρακια μεσα (και καλα μισο τσιγαρο...)...παλι για 6 μηνες...το ξαναρχισα...
εν τω μεταξυ ειχα φτασει σε ενα σημειο που δεν το ευχαριστιομουν...καπνιζα περιπου 20-25 στριφτα την ημερα και ζητημα να μου αρεσαν τα 2 πραγματικα!!!!! ειχα αρχισει να "βρισκω τον εαυτο μου" να καπνιζει χωρις να ειχα παρει χαμπαρι για ποτε το εστριψα και το αναψα!
μεχρι που εγινε κατι εντελως κουλο,ενα κλικ στο κεφαλι μου,ετσι ξαφνικα!!!!! βρισκομενος σε μια ομιλια λεει ο εισηγητης....
μιλουσε για οικονομικα αλλα το μυαλο μου ταξιδευε στο τσιγαρο εμενα,που μολις ειχα κανει στο διαλειμμα....και το συνδυασα με αυτα που ελεγε....
και ελεγε λοιπον....
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ "ΕΔΩ" (ΕΔΕΙΧΝΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΨΗΛΑ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ)....ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ/ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΒΗΜΑΤΑ!
αυτος μιλουσε για πραγματα που επρεπε να κανεις ωστε να σου φερουν αποτελεσμα στη δουλεια σου,στα οικονομικα σου....και εγω το συνδυασα με το τσιγαρο...
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΑ 50/60/70 ΣΟΥ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΓΙΗΣ....ΚΟΨΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!
και αυτο ηταν παιδια....το ιδιο απογευμα το σταματησα....ουτε κινησεις του στυλ να πεταξω το καπνο και τα τσιγαρα απο το παραθυρο ουτε να το λεω δεξια και αριστερα και να καυχιεμαι οπως εκανα τις προηγουμενες φορες....ο καπνος ηταν εκει και περιμενε,απλα δεν εστριψα ποτε μεχρι τωρα,και ελπιζω να μην το κανω και στο μελλον....
ηταν πραγματικα ελαχιστες οι φορες που σκεφτηκα να το αναψω και αμεσως αυτη η σκεψη εφυγε διοτι ηρθε μια αλλη σκεψη που ελεγε....
ΑΝ το αναψεις.....θα γουσταρεις για ενα λεπτο,τις πρωτες τζουρες....και μετα τι;;;μετα ενα ειναι σιγουρο,οτι θα το ξαναρχισεις!!! οτι εφτιαξες μεχρι τωρα καταστραφηκε! αφου δεν το θες στην τελικη!!!!
ΘΥΜΑΣΑΙ;;;;;;;;;;;;;ΣΕ ΧΑΛΑΑΑΑΑΕΙ!!!!!ΕΠΙΑΝΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ...."ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑ;ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΣΤΡΙΨΑ;ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΑΨΑ;".....
και με αυτο το τροπο....11 μηνες μετα δηλωνω πιο ευτυχης που δεν το εχω στη ζωη μου.... μακαρι επισης να μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω και συνειδητα οπως τωρα να μην το αρχιζα ΚΑΝ!!!!
ουτε τα χερια μυριζουν.....ουτε βρωμαει η ανασα το πρωι που ξυπνας.....το σαλιο και η αισθηση στο στομα σου δεν εχουν καμια σχεση με πριν...πλεον "με κανουν παρεα" και μη καπνιστες αφου δεν βρωμαει η ανασα μου....γευση,οσφρηση και αλλα πολλα βελτιωνονται συνεχως...
τα οφελη ειναι τεραστια!
ΑΞΙΖΕΙ! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΤΟ! ............................ συνειδητα ομως και ουτε ενα βημα πισω!!!!!!!