αυτο που απαντατε μιση ωρα μετα σε κατι που απαντηθηκε....![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Αρχικά, όπως προαναφέρθηκε, η στροφή θέλει σταθερό γκάζι. Μετά έγκειται σε ένα εκατομύριο παράγοντες... .αναρτήσεις,λάστιχα,οδόστρωμα,οδηγός.....
δες όμως και το twist of the wrist που ποσταρήστηκε κάπου εδώ μέσα πρόσφατα και θα σου λυθούν πολλές απορίες....
επόμενη φάση "προπόνα το......"
Δεν αφήνεις το γκάζι, ούτε όμως το πατάς επιπλέον. Χαλαρώνεις το κράτημα του τιμονιού και με το που πιάσει πάλι άσφαλτο γέρνεις λίγο περισσότερο προς το εσωτερικό της στροφής και πατάς λίγο γκάζι ακόμα. Όχι πολύ όμως γιατί παίζει να σου φύγει το πίσω.
Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..
Να Αρωτήξω γιατί αναλύουμε τα φυσικά φαινόμενα..??![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Λίγο η κούραση από ένα δύσκολο πρωινό, λίγο η περιορισμένων δυνατοτήτων μου αντίληψη, ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω.
Αν γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι...![]()
Think faster than you ride
Λέμε βρε κουρασμένο και τσακισμένο νιάτο ότι:
Όταν στρίβουμε (κινούμενοι) είθισται να γέρνουμε...
(ο λόγος δεν είναι της παρούσης)
Ακόμη και να μην γέρναμε (γειά σου ρε tdaf..), πάλι θα κινούμασταν σε μια τροχιά όχι ευθύγραμη (εφ'όσον στρίβαμε, πάντα)...
Όταν μια ανωμαλία :a32: διακόπτει (προσωρινά, θα επιθυμούσαμε) την επαφή μας με τον δρόμο, παύουν να επενεργούν επάνω μας οι αντίστοιχες δυνάμεις που μας έβαζαν στη θέση μας (γιατί το αξίζαμε..) και μένουν οι υπόλοιπες (όπως π.χ. η ακατανόμαστος δύναμις) που μας πάνε "λίγο" παραπέρα..
Επειδή αυτό το "λίγο" εξαρτάται άμεσα από την μέχρι τότε ταχύτητά μας (among other parameters), ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ...!!!
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Εγώ με το κωλοscooter που λαστιχάρει στις στροφές λές και είναι κομμένο περνάω τέρμα αριστερό ρεύμα με 120+ από το συγκεκριμένο τραπέζι (βέβαιά έχω περάσει απο εκεί αρκετές φορές)
Πήγαινε να κάνεις κανένα riding school θα βοηθήσει παρά πολύ να εξοικειωθείς με το ss σου και πιθανώς να σε σώσει από παρόμοιες καταστάσεις.
Think faster than you ride