Εμενα εχει απο μονο του λιγο πιο ανοιχτη εξαγωγη για αυτο βγαζει και 75 αντι για 72 ιππους σε σχεση με το sv οποτε μονο με φιλτρο υποθετω ειμαι ψιλο-οκ.τωρα οταν με το καλο βαλω και εξατμισεις θα παω σιγουρα και για ρυθμισμα μιγματος.ενα +3% στανταρ απο οτι εχω διαβασει
έχω στην άκρη ένα K&N αλλά θέλει καθάρισμα, πως να το καθαρίσω;
Επίσης,λέει να το βάλω στο 600RR 2007 ; Έχω Slip-on τελικό ,Yoshimura RS-5.
Αν ειναι σφουγγαρι με ενα απλο σαμπουαν σε χλιαρο νερο και μετα αφου στεγνωσει ψεκαζεις ελαφρα με σπρει λαδιου
Αν ειναι γαζα με πιεση αερα
Tα ΚΝ εχουν τη χειροτερη φημη μαζι με τα Pipercross (για fram ουτε λογος...).
Καλυτερα ιταλικα BMC ή DNA (που -ασχετως αν στο ακουσμα οτι ειναι ελληνικα...ισως σκιαζεσαι...λογικο...- απο πρωτο χερι σου λεω οτι εχουν την καλυτερη φημη στο εξωτερικο ,σε μηχανικους/ομαδες παγκοσμιου επιπεδου).
Δεν ξερω τι μηχανακι εχεις αλλα αν ειναι Χοντα σιγουρα θα χρειαστει ρυθμιση (καρμπυρατερ/ψεκασμο) αλλιως θα πηγαινει χαλια.
Πιο ελεύθερη ροή αέρα στην εισαγωγή πρέπει να συνοδεύεται με πιο ελεύθερη ροή στην εξαγωγή . Γι αυτό το πρώτο στάδιο βελτίωσης σε όλα τα μηχανοκίνητα είναι "φίλτρο αέρα+εξάτμιση". Η αύξηση στην ιπποδύναμη σχεδόν ποτέ δεν ξεπερνάει το 5%. Απλά εμάς μας φαίνεται παραπάνω γιατί η ίδια ιπποδύναμη βγαίνει στη ρόδα πολύ νωρίτερα. Το χω κάνει με δυναμομέτρηση προ και μετά της μετατροπής. Το μηχανάκι πήρε +3,5 ίππους στους 82 ίππους στη ρόδα, κυρίως στις μεσαίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι ενώ ήθελε 11 δευτερόλεπτα για να βγάλει τη μέγιστη ισχύ, τώρα θέλει 8. Αυτή η διαφορά των 3 δευτερολέπτων είναι που δίνει την "αίσθηση" οτι το μηχανάκι πήρε πολυ περισσότερα άλογα από τα 3,5 που πραγματικά πήρε....Σ αυτό που κατέληξα πάντως είναι να κάνω μια καλή δίαιτα να χάσω καμιά δεκαρία κιλά..και τα τριγλυκερίδια να ρίξω.... και τα κιλά ανά ίππο να μειώσω και να μου φαίνεται οτι το μηχανάκι πήρε 25 άλογα....![]()
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Πάντως τα μαμά φίλτρα έχουν επαρκή ροή ακόμη και για ολόσωμη εξάτμιση...
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Δεν υπάρχει κανόνας. Το κάθε μοτέρ, οι συνθήκες, οι τεχνολογίες και οι περιορισμοί του διαφοροποιούν τα αποτελέσματα.
Υπήρχαν μηχανάκια που με ενα τελικό πέρναν κ 8 άλογα όπως και με ένα φίλτρο κλείναν τις τρυπες στις μεσαίες (περ. ρύπων) και ψηλά δίναν και κανα μουλάρι. Άλλα συγχρονα μηχανάκια με ραμ αιρ το μαμα φίλτρο είναι αρκετό να διαχειριστεί τις ποσότητες αέρα όπως ένα αφτερμάρκετ «ανοικτό». Πολλά μηχανάκια είναι τόσο πνιγμένα απο σχεδιασμό στο φιλτροκούτι που ακόμα και τρύπες κάνουν διαφορά όπως και ενα φίλτρο.
Σαφέστατα όμως για να πεις οτι κάνεις δουλειά κ δεν έχεις απλά ενα πλενούμενο φίλτρο, θέλει ρύθμιση το μείγμα.
Ban 'em all
εγω στο fz6 με τελικα termingoni και φιλτρο pipercros η μονη διαφορα που ειδα ηταν καλυτερα μπαμ...
Υπαρχουν δυο καταστασεις ροης αερα στο μοτερ, η σταθερη και η μεταβατικη. Η πρωτη ειναι οταν εχουμε σταθερες στροφες και η δευτερη οταν επιταχυνουμε. Τα μαμα φιλτροκουτια συνηθως ειναι κλειστα μονο στα μεταβατικα, δηλαδη στην επιταχυνση. Το ιδιο συμβαινει και με τα μαμα φιλτρα σε σχεση με τα ανοιχτα.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.