Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 107

Θέμα: Υπολογισταραίοι και λοιποί digitaloβιοιι τα φώτα σας...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από blackbusa Προβολή μηνύματος
    ftiakse me ton ladebora-aisthitiko ...
    eisai mlks

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    ...
    Επισης αναλογα με το τι θα απαντησεις θα σου προτεινω και το αναλογο καλιμπραριστηρι που χρειαζεσαι,
    και επισης η μιση δουλεια στη φωτογραφια ειναι το περιβαλλον στο οποιο δουλευεις δηλαδη οχι μονο ενα καλα καλιμπραρισμενο μονιτορ
    αλλα και καταλληλες φωτιστικες συνθηκες στον χωρο που το δουλευεις.Σορι αλλα δεν ειναι τοσο απλα (ουτε τοσο φθηνα) τα πραγματα αν θες να ασχοληθεις καπως σοβαρα.
    ....
    Εχω την εντύπωση ότι CMYK calibration δεν είναι και τόσο εύκολο... Άσε που έχει να κάνει και με το εκτυπωτικό της υποθέσεως... Για τα φώτα του χώρου, συνήθωες δεν θες σκοτάδι ή πολύ φως...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Κάτσε γιατί ξεφύγαμε... πρώτα απ΄όλα δεν φωτογραφίζω για τη Vogue ή για την collection αρώματων του φίλου μας του kal (πως θα την ονομάσεις τη σειρά άνοιξη - καλοκαίρι 2013 καλή μου; ), αν και το επαγγελματικό (προϊοντική - γαμοβαφτήσια) σκέλος της φωτογραφίας είναι κάτι που θα επιδιώξω εν καιρώ για έξτρα εισόδημα. Έχω φάει τρελή πετριά με την φωτογραφία απλά και κάνω την κ@υλ@ μου. Γιώργη για όλα αυτά που αναφέρεις, περί οθονών κτλ τα έχω ψάξει, 27άρα Ultra Sharp Dell και αράχνη για καλιμπράρισμα, φώτα με ουδέτερη χρωματική θερμοκρασία, ακόμα και μπογιές κοντά στο 18% γκρι έχω βρει για να βάψω ένα μικρό χώρο που έχω. Σιγά - σιγά όμως, δεν θα γίνουν με τη μια όλα. Σε ότι αφορά στην επεξεργασία, ότι περιέγραψα πιο πάνω, δεν μιλάμε για απλή ρύθμιση contrast και saturation αλλά για κάργα manipulation σε Photoshop κυρίως με δεκάδες layers με smart objects ανοιχτά και άλλα τόσα plug ins να δουλεύουν σε αρχεία 24mp. Εκτύπωση; Ναι φυσικά και σε μεγάλες διαστάσεις αλλά όχι άμεσα. Τώρα το Ps από την έκδοση CS5 και μετά (τώρα παίζει η CS6) τρέχει native 64bit και χρησιμοποιεί όση μνήμη του δίνεις χωρίς όριο, οπότε τα 8GB RAM είναι το ελάχιστο όριο για αυτά που θέλω να κάνω. Γενικά θέλω ένα μηχάνημα να μην ασχοληθώ μαζί του για τα επόμενα 3 χρόνια καθότι λόγω ασχετοσύνης με το αντικείμενο, μου είναι πολύ δύσκολο να κάνω update σε γνώσεις και χαρακτηριστικά κάθε φορά που χρειάζομαι κάτι (άσε που δεν καταλαβαίνω τίποτα.. )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Δεν εχει σημασια το μεγεθος του manipulation που θα κανεις στις φωτογραφιες.
    Ειτε απλο κοντραστ κανεις και βασικες χρωματικες διορθωσεις ειτε πιασεις βουρτσες και layers και αρχισεις να ξαναφωτιζεις
    την φωτο απο την αρχη θες ενα μονιτορ που να σου δειχνει τι εχεις τραβηξει.
    Γκριζοι τοιχοι 18%, ακριβα καλιμπραριστηρια, και λοιπα ειναι χοντρες ψαγμενιες και θα σου προτεινα να μην γινεις ταχωσιδης
    για κατι που ειναι χομπι.
    Χτυπα ενα μονιτορ της προκοπης εστω και εξαμπιτο πανελ,παρε ενα φθηνο καλιμπραριστηρι σαν το pantone η το colomunki
    (ακομα καλυτερα μεταχειρισμενα αν τα βρεις, η δανεισου τα απο καποιο φωτογραφειο) η καποιο που να ΜΗΝ κανει πανω απο 100ευρω και απλα οταν παιζεις με τις φωτο σου
    ξεχνα οτι ζεις σε δωματιο με φυσικο φως και μην αναψεις εκεινο το ωραιο φωτιστικο απο το ΙΚΕΑ με τις ζεστες λαμπιτσες.
    Παρε μια λαμπα 6500Κ με ενα φθηνο ηλεκτρονικο ballast και βαλτην πισω απο την οθονη σου την οποια θα εχεις καλιμπραρει.
    Ακομα καλυτερα παρε κατι σαν και αυτο http://www.ebay.co.uk/itm/CN-126-LED...item45f6fa4189
    και ας ειναι 5600Κ δεν πειραζει αυτο διορθωνεται,βρες και τον αντιστοιχο ανταπτορα ρευματος για να μην του βαζεις μπαταριες.
    Ασε που περαν του οτι dimmαρεται θα σου χρησιμεψει και σαν φως που μπαινει στο hotshoe της μηχανης.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Τουρίστας Φωτογράφος Το avatar του/της Greg61
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Θα είμαι απλός και περιεκτικός.

Θέλω έναν υπολογιστή για βαριά (πολύ βαριά) επεξεργασία φωτογραφιών μεγέθους που θα αγγίζει κατά περιπτώσεις και τα 40MB σε Photoshop, Lightroom, Capture NX2, Capture One Pro και άλλα φωτοπρογράμματα τα οποία κατά περιπτώσεις θα τρέχουν και ταυτόχρονα (οκ, όχι συνέχεια), μαζί με ένα σκασμό plugins που τα συνοδεύουν.

To pc που έχω τώρα, 2πύρηνος Pentium στα 2,6GHz με 2GB RAM και Win XP, έχει κλάσει, όχι ότι έχει τίποτα μηχάνημα, για την εποχή του ήταν μια χαρά, αλλά με
    τα σημερινά δεδομένα και απαιτήσεις στο τομέα του imaging, απλά δεν...

Ως εκ τούτων προσανατολιζόμουν σε χτίσιμο νέου μηχανήματος αλλά μόλις σήμερα έμαθα και για τα mac mini (τόσο άσχετος είμαι...). Πραδοσιακά βέβαια είναι κομμάτι ακριβότερα από τα pc, αλλά δεν φτάνουν στα απλησιάστα επίπεδα των iMac. Ποια είναι η άποψη σας επί του θέματος; Αξίζει να προτιμηθούν έναντι ενός pc που θα είναι να μεν πιο δυνατό, από την άλλη όμως τα mac γενικά εκεθιάζονται για την αποτελεσματικότητα και την σταθερότητα τους σε multi tasking και σε ότι αφορά ήχο - εικόνα... για πέτε...
    Δές τη δική μου σύνθεση, που την έστησα εδώ και λίγες μέρες για την ίδια δουλειά.
    Εκτός απο μητρική, επεξεργαστή, μνήμες και κάρτα γραφικών, στα υπόλοιπα μπορείς να παίξεις με διάφορα υλικά και ποιότητες και να σου βγεί φθηνότερα. Τροφοδοτικό μήν βάλεις τίποτα μικρότερο απο 600W.
    Οθόνη, θα συνιστούσα να μήν την αλλάξεις. Είναι απο τις φθηνότερες για φωτογραφική χρήση και άριστη για τη δουλειά που θέλουμε.

Για mac δέν ξέρω να βοηθήσω. Τα απεχθάνομαι (προσωπικά γούστα είναι αυτά, άλλοι τα λατρεύουν).
    Πολλά, Καλά κι Ευχάριστα Χιλιόμετρα. Γρηγόρης Νάκος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Greg61 Προβολή μηνύματος
    άλλοι τα λατρεύουν).
    Έστησα και τα win7 σε bootcamp και τρέχουν μούρλια.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Έστησα και τα win7 σε bootcamp και τρέχουν μούρλια.
    Αυτο προυποθετει οτι τα win7 αυτα καθ'αυτα τρεχουν μουρλια...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Greg61 Προβολή μηνύματος
    Δές τη δική μου σύνθεση, που την έστησα εδώ και λίγες μέρες για την ίδια δουλειά.
    Εκτός απο μητρική, επεξεργαστή, μνήμες και κάρτα γραφικών, στα υπόλοιπα μπορείς να παίξεις με διάφορα υλικά και ποιότητες και να σου βγεί φθηνότερα. Τροφοδοτικό μήν βάλεις τίποτα μικρότερο απο 600W.
    Οθόνη, θα συνιστούσα να μήν την αλλάξεις. Είναι απο τις φθηνότερες για φωτογραφική χρήση και άριστη για τη δουλειά που θέλουμε.

Για mac δέν ξέρω να βοηθήσω. Τα απεχθάνομαι (προσωπικά γούστα είναι αυτά, άλλοι τα λατρεύουν).

Πολύ χρήσιμο το link σου, ευχαριστώ! Αν επιτρέπεται, οθόνης εξαιρουμένης, πόσο πήγε το μαλί;

Ολόκληρη η σύνθεση, όπως την είδες, κόστισε κάτι λιγότερο απο 2.700Ε
    Η οθόνη παίζει (έπαιζε) περι τα 380Ε.
    2700-400= +- 2300.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Θα είμαι απλός και περιεκτικός.

Θέλω έναν υπολογιστή για βαριά (πολύ βαριά) επεξεργασία φωτογραφιών μεγέθους που θα αγγίζει κατά περιπτώσεις και τα 40MB σε Photoshop, Lightroom, Capture NX2, Capture One Pro και άλλα φωτοπρογράμματα τα οποία κατά περιπτώσεις θα τρέχουν και ταυτόχρονα (οκ, όχι συνέχεια), μαζί με ένα σκασμό plugins που τα συνοδεύουν.

To pc που έχω τώρα, 2πύρηνος Pentium στα 2,6GHz με 2GB RAM και Win XP, έχει κλάσει, όχι ότι έχει τίποτα μηχάνημα, για την εποχή του ήταν μια χαρά, αλλά με
    τα σημερινά δεδομένα και απαιτήσεις στο τομέα του imaging, απλά δεν...

Ως εκ τούτων προσανατολιζόμουν σε χτίσιμο νέου μηχανήματος αλλά μόλις σήμερα έμαθα και για τα mac mini (τόσο άσχετος είμαι...). Πραδοσιακά βέβαια είναι κομμάτι ακριβότερα από τα pc, αλλά δεν φτάνουν στα απλησιάστα επίπεδα των iMac. Ποια είναι η άποψη σας επί του θέματος; Αξίζει να προτιμηθούν έναντι ενός pc που θα είναι να μεν πιο δυνατό, από την άλλη όμως τα mac γενικά εκεθιάζονται για την αποτελεσματικότητα και την σταθερότητα τους σε multi tasking και σε ότι αφορά ήχο - εικόνα... για πέτε...
    Απλά και περιεκτικά...
    Σήμερα οι δυνατότητες οποιουδήποτε καλοστημένου pcιού (άπό το μέσο όρο και πάνω) υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις επεξεργασίας οποιασδήποτε ακίνητης εικόνας.
    Με λίγα λόγια ένας οποιοσδήποτε I5-I7 επεξεργαστής (με 6mb και πάνω cache memory), μια σύγχρονη μητρική με usb3 & sata3 (πιο πολύ για συνδεσιμότητα με περιφερειακά παρά για την καθ' αυτού λειτουργία της), 8 GB DDR3 ram για 64bit λειτουργικό, μια απλά αξιοπρεπής κάρτα γραφικών, και όλα αυτά σε ένα σωστό κουτάκι με πρόβλεψη για καλό αερισμό παρέα με ένα μπρατσωμένο τροφοδοτικό είναι μια χαρά (μάλλον 2 χαρές...).
    Αν γουστάρεις το κάτι παραπάνω και δεν χρειάζεται να αποθηκεύεις σε αυτόν τα μη άμεσα χρησιμοποιούμενα αρχεία τότε κοτσάρεις το λειτουργικό σε κανένα μικρό ssd σκληρό και το σύστημα απογειώνεται... Δεν είναι φθηνό - γύρω στο 1000κο κοστίζει κάτι τέτοιο, αλλά θα είναι σωστό, λειτουργικό, χωρίς "θέματα", και θα σε καλύψει για αρκετά χρόνια.

Για οθόνη ρίξε μια μαιτά στην dell...έχει μια ultra-κάτι σειρά στις 24, 27, 30 ίντσες σε 16/10 που είναι πολύ καλές χρωματικά (τσεκαρισμένο) και δεν κοστίζουν μια περιουσία.
    Αν έχεις επαγγελματικές απαιτήσεις colorproof (δεν το φαντάζομαι...) τότε παίζεις στις καλές σειρές CG της EIZO αλλά εκεί το κόστος απογειώνεται
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 28/02/2013 στις 14:41.

Δεν καταλαβαινω δυο πραγματα:

1) Γιατι να δωσει κανεις τοσα λεφτα και να του βαλει Παραθυρα, ειναι σα να παιρνεις SS κα να του βαζεις βενζινη 85 οκτανιων. Ολοι εσεις που χτιζετε αυτα τα μηχανηματα αδυνατειτε να βρειτε τα λογισμικα σας σε linux?

2) Γιατι να δωσει κανεις τα διπλα χρηματα για να παρει intel και οχι AMD.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος

1) Γιατι να δωσει κανεις τοσα λεφτα και να του βαλει Παραθυρα, ειναι σα να παιρνεις SS κα να του βαζεις βενζινη 85 οκτανιων. Ολοι εσεις που χτιζετε αυτα τα μηχανηματα αδυνατειτε να βρειτε τα λογισμικα σας σε linux?

Δεν κάνεις για το Μαρκετινγκ εσύ...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Άν θέλεις photoshop, lightroom και λοιπά παραφενάλια, τα windows -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- είναι μονόδρομος. Το gimp έχει κάνει πολύ σοβαρά βήματα τελευταία, δέν είναι όμως -κατά τη γνώμη μου- ακόμα η ώρα που θ' αποφασίσει εύκολα κάποιος να στραφεί αποκλειστικά στο gimp εγκαταλείποντας οριστικά το photoshop.
    Το περιμένω πάντως και παρακολουθώ την εξέλιξή του, διότι μου αρέσει σάν πρόγραμμα.
    Κι εκτός αυτού, για τις ανάγκες διαχείρισης και συντήρησης του Site μου, δουλεύω αρκετές ώρες κάθε μέρα με linux.

... ... ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

1) Διοτι ειναι καθαρα θεμα λογισμικου και υποστηριξης.Στο θεμα φιλμ/βιντεο πχ υπαρχουν καποια τερματικα τα οποια ειναι τρεχουν συγκεκριμενη διανομη optimized για ενα πολυ συγκεκριμενο προγραμμα που εκτελει μια πολυ συγκεκριμενη δουλεια.Βεβαια την κανει τοσο καλα/αποδοτικα που αξιζει η επενδυση αλλα ως εκει.και μιλαμε παντα για ενα πολυ μικρο ποσοστο του ολου pipeline.Επισης οσον αφορα το παραθυρα να επεκταθουμε αν θες -κανενα προβλημα- αν μπορεις να μου πεις σε τι δεν τα καταφερνουν καλα σε σχεση με κατι αλλο για καποια συγκεκριμενη εργασια (οχι ετσι γενικα και αοριστα)
    2) Δεν νομιζω οτι τεθηκε θεμα amd/intel.ισα-ισα καποιοι amd επεξεργαστες ισως και να εχουν προβαδισμα σε καποια ειδη εφαρμογων.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gcrook Προβολή μηνύματος
    Επισης οσον αφορα το παραθυρα να επεκταθουμε αν θες -κανενα προβλημα- αν μπορεις να μου πεις σε τι δεν τα καταφερνουν καλα σε σχεση με κατι αλλο για καποια συγκεκριμενη εργασια (οχι ετσι γενικα και αοριστα)
    Σε οτιδηποτε εχει να κανει με απαιτητικο number crunching τα windows τρεχουν στην μιση ταχυτητα στο ιδιο μηχανημα απ'οτι τα linux (αν δεν φανε κολλημα). Οποτε το ιδιο αναγκαστικα θα συμβαινει και σε photo-editing.
    Αν τωρα δεν υπαρχει ενα πολυ εξιδικευμενο λογισμικο για linux, τοτε αλλαζει το θεμα.

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σέρρες και περίχωρα .. τα φώτα σας
    από Lamnian στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2011, 14:59
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2006, 10:00
  3. την γνωμη σας και τα φωτα σας!
    από GTZ750 στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 11