Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 64

Θέμα: Chopper ή Supersport

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    κοιτα κανα transalp 650 η κανα KLE 500 για το μποι σου τετοια μηχανακια θες
    KLE 400-XT 250.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Drake Ramore Προβολή μηνύματος
    Αν βρει california με 2000 ευρω, του το αγοραζω την αλλη μέρα με 2500 ευρω.
    θα βρει με λίγη υπομονή...

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    θα βρει με λίγη υπομονή...
    Με λίγη υπομονή εννοείς να κάνει υπομονή να μαζέψει τα 5500 ευρώ που θέλει για το πιο φθηνό california αυτήν τη στιγμή στο car.gr!
    Νομίζω το california είναι εντελώς έξω από το budget του. Ακόμη και ευκαιρία να βρει, δεν θα είναι κάτω από 4000-4500 ευρώ, ποσό διπλάσιο από αυτό που θέλει να δώσει.
    Μηχανάρα βέβαια! Αν μπορεί να το πάρει να το κάνει με κλειστά μάτια. Από τα λίγα τσόπερ με οδηγική συμπεριφορά μοτοσυκλέτας. Οδήγησα ένα πριν από λίγα χρόνια και το ερωτεύτηκα!

Στα σοβαρά, εγώ θα έλεγα πρώτον να ξεχάσει με τον σωματότυπο του τα ss. Μεγάλη κούραση για τους ψηλούς και επειδή έχει και τα κιλάκια του θα ζορίζεται η κοιλιά του πάνω στο ντεπόζιτο. Βέβαια θέμα συνήθειας είναι και μπορεί να μην τον πειράζει, αλλά γιατί να μην πάρει κάτι πιο άνετο;

Απο τσόπερ προτείνω κάποιο Shadow 600 σε αυτά τα λεφτά ή Dragstar 400 (που έχει όγκο, αλλά είναι ψιλοψόφιο).
    Επίσης προτείνω και εντελώς διαφορετική κατηγορία, τα On Off. Εκει εχει πολλές επιλογές για το ύψος του και τα κιλά του.

Σε ένα μεσαίο τσόπερ πάντως θα έχει τεράστια οικονομία σε καύσιμο (έχω ακούσει για shadow 600 μέση κατανάλωση ταξιδιού 4λτ/100 χλμ), αλλά και σε συντήρηση.

Θεσσαλικό Κλιμάκιο ! Το avatar του/της Hell_Rider
    Chopperrrrrrrrrrrrr !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=sKD33ydjAHs
    Now people keep asking if we're going to change
    I look'em in the eye
    Tell'em no fucking way !!!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    κανενα απο τα 2.
    αλλα αν σωνει και καλα θελεις 1 απο τα 2 παρε το τσοπερ
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    κανενα απο τα 2.
    αλλα αν σωνει και καλα θελεις 1 απο τα 2 παρε το τσοπερ
    Οχι ss λογω απειριας ή θεωρεις εντελως ακαταλληλο το σωματοτυπο του?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Οχι ss λογω απειριας ή θεωρεις εντελως ακαταλληλο το σωματοτυπο του?
    το θεωρω εντελως ακαταλληλο για οτιδηποτε περα απο αυτο για το οποιο φτιαχτηκε (εκτος του πουλ-μουρ) ειδικα στην δικια μας χωρα.

Μέλος
    Τα SS τα έβγαλα έξω γιατί έχουν πολλά έξοδα.Κάνενα 2κύλινδρο θα πάρω ή chopperia

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nemoukos Προβολή μηνύματος
    ...2κύλινδρο θα πάρω...
    τωρα μπορουμε να μιλησουμε!

Ρε μάστορες του φόρουμ, εγώ να κάνω μια ειλικρινή ερώτηση?

Δε θέλω να επηρεάσω το φίλο στην απόφαση που θα πάρει σχετικά με την αγορά που θα κάνει αλλά, ευκαιρίας δοθείσης, αν μπορείτε λύστε μου κι εμένα αυτή τη ρημάδα την απορία.
    Γιατί τόσο "μίσος", "απέχθεια", "αντιπάθεια" (βάλτε εσείς τη λέξη που σας ταιριάζει) προς την κατηγορία των chopper/bobber/custom κλπ??? (οκ δεν είναι όλα ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά νομίζω μέσες άκρες συννενοούμαστε και καταλαβαίνουμε για τί είδους μηχανές μιλάμε οπότε ας μην κολλήσουμε στο αν το ένα έχει ape hangers ενώ το άλλο όχι και διυλίσουμε το κουνούπι)

Είναι μια κατηγορία μοτοσικλετών η οποία δεν αντιμετωπίζεται και με ιδιαίτερη εκτίμηση στο φόρουμ. Κάθε φορά που βλέπω κάποιο θρεντ "θέλω να πάρω τσόπερ", το 80% αν όχι παραπάνω των απαντήσεων είναι "πάρε κάτι άλλο". Για να πω και του στραβού το δίκιο, το καταλαβαίνω από την πλευρά όσων δίνουν τέτοιου είδους απαντήσεις γιατί όσα τέτοια θρεντ θυμάμαι, έχουν ανοιχτεί από πρωτάρηδες. Οπότε το θεωρώ κατά μία έννοια λογικό να προσπαθεί κάποιος πιο έμπειρος να προστατέψει τον άπειρο από την κακοτοπιά που ενέχει η αγορά μιας "ιδιαίτερης" μοτοσικλέτας όπως είναι ένα chopper. Του προτείνει λοιπόν safe επιλογές ως εναλλακτικές. Μέχρι εδώ καλά.

Από εκεί και πέρα όμως, κινείται σε πιο ευρύ πλαίσιο το "άλλο η μηχανή κι άλλο το chopper", "τα chopper είναι 3μποορδελα για καπεταναίους", "τα chopper είναι για χοντρούς μουσάτους που μυρίζουν, ψηφίζουν χρυσά αυγά και δεν ξέρουν να καβαλάνε σωστές μηχανές"???

Μήπως η κόντρα έχει κάποια βάση στο ότι η άλλη πλευρά (οι βαμμένοι τσοπεράδες) είναι ζώα? "If you don't ride a hog you're a pussy" και δε συμμαζεύεται, τα οποία είναι για το μπέο ασυζητητί. Μπας και φταίει ο δικός τους φανατισμός που αφορίζουμε τις μηχανές? Οι μηχανές φταίνε που αυτοί είναι μαλάκες?

Η άποψή μου είναι ότι κάποιος ο οποίος είναι συνειδητοποιημένος μοτοσικλετιστής κι αγοραστής, δεν περιμένει από μια τέτοια μηχανή να φέρει επάνω της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το σούπερ ντούπερ κινητήρα, της γαμάουα αναρτήσεις και λοιπά. Κυρίως επιλέγει με κριτήριο την εμφάνιση. Και με το όλο "πακέτο" μιας τέτοιας μηχανής. Δεν ξέρω πώς νιώθετε εσείς αλλά εγώ πολλές φορές θέλω να κάνω μια βόλτα (αρκετά μεγάλη πολλές φορές) χωρίς να τρέξω, χωρίς να προσπαθήσω να μπω πιο σωστά σε μια στροφή, χωρίς να θέλω να βελτιωθώ οδηγικά ή να λυσσάξω τη μηχανή μου σε αυτή τη συγκεκριμένη βόλτα. Να καβαλήσω τη μηχανή μου και να πάω με 80-100χλμ/ώρα σε κάποιους ανοιχτούς δρόμους (δεν είναι ανάγκη να φτάσεις στο Γκραν Κάνυον για να τους βρεις, υπάρχουν κι εδώ) και να απολαύσω τη διαδρομή. Η μηχανή μου δεν είναι κανάς διάολος, ένα ρημαδο400αράκι του τότε είναι. Και πάλι όμως με τσιγκλάει και τρώγομαι να κάνω όλα τα παραπάνω που ανέφερα ότι δεν ήταν ο σκοπός μου στη συγκεκριμένη βόλτα (πού να είχα και τίποτα πιο γρήγορο ή καλοστημένο).

Για τα δικά μου γούστα και με τα δικά μου κριτήρια, σαφώς και δε θα επέλεγα σαν πρώτη και μοναδική μου μηχανή ένα chopper. Άλλα είναι τα θέλω μου, άλλες οι προτεραιότητές μου γύρω από το κομμάτι "μοτοσικλέτα". Αλλά αν βρεθώ κάποια στιγμή σε θέση να μπορώ να αγοράσω και να συντηρώ 3 ή 4 μοτοσικλέτες πχ, ναι μία από αυτές πολύ θα γούσταρα να είναι μία Indian. Τί διάολο? Να πάω να κοιταχτώ άμα είναι. Ο μόνος είμαι που βλέπω αυτό το πράγμα και μουσκεύω τα βρακιά μου?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	overview_darkhorse.jpg 
Προβολές:	94 
Μέγεθος:	83,5 KB 
ID:	287326

ή αυτό (παραδείγματα φέρνω)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	overview_vintage_green_ivory.jpg 
Προβολές:	94 
Μέγεθος:	79,0 KB 
ID:	287327

Και το κόστος απόκτησης, και συνήρησης (πολλά τα κυβικά και πιθανότατα να μη μιλάμε και για τα πιο αξιόπιστα εργαλεία της αγοράς) παίζουν μεγάλο ρόλο. Αλλά είναι όντως κάποιοι από αυτούς και τους παραπάνω πρακτικούς λόγους που ανέφερα που υπάρχει αυτή η αποτροπή προς κάποιον που θέλει να αγοράσει μια τέτοιου τύπου μοτοσικλέτα, ή η κρίση βασίζεται σε εξω-μοτοσικλετιστικά κριτήρια?

(παρακαλώ μη σταθούμε στο ότι οι μηχανές που έβαλα φωτό είναι 1.700 κυβικά και δεν κάνουν 2-3 χιλιάρικα που θέλει να δώσει το παιδί. Είπαμε το γενικεύω λίγο για να βγάλω μια άκρη και να ακούσω τις απόψεις σας και οι μηχανές είναι παραδείγματα)

Μια χαρά τα λες. Κι εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο τέτοιο μίσος προς τα τσόπερ.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Να σου πω πως το βλέπω εγώ, από τη μεριά μου:

2τροχο = καύλα ή εξυπηρέτηση
    η συγκεκριμένη κατηγορία δε προσφέρει τίποτα από τα 2
    (πάντα μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο)

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Αλλά είναι όντως κάποιοι από αυτούς και τους παραπάνω πρακτικούς λόγους που ανέφερα που υπάρχει αυτή η αποτροπή προς κάποιον που θέλει να αγοράσει μια τέτοιου τύπου μοτοσικλέτα, ή η κρίση βασίζεται σε εξω-μοτοσικλετιστικά κριτήρια?
    Κατ αρχήν αυτα που περιγράφεις κι αυτα στις φωτό δεν είναι πραγματικά chopper, αλλά cruisers.
    Για να ειναι πραγματικό chopper πρέπει να εχει πηρούνι τουλάχιστον 1μιση μέτρο και γωνία καστερ πανω απο 40 μοίρες. Περιττό να πω οτι ειναι σχεδόν επικίνδυνα, αν δείς το easy rider δες τι τραβαει ο Fonda.

Μιλάμε λοιπόν πλέον για ψευδοτσόππερ, cruiser, custom, bober κλπ.
    Ολα αυτά έχουν κατα κανόνα χάλια κράτημα, δεν στρίβουν, δεν φρενάρουν, είναι αργά και πολύ βαριά και σου πιανεται κι η μέση μετα απο λίγο, λόγω λάθους θέσης οδήγησης.
    Με λίγα λόγια υστερούν σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν εναν μοτοσυκλετιστή, εκτός απο το look και τον ήχο, οπου και αυτα είναι υποκειμενικά.
    Βεβαια υπαρχουν και τα Japan (Steed, Virago κλπ) που εχουν φτιαχτεί για να πουληθούν σε αυτούς που φαντασιώνονται τα choppers, αλλά βαζουν νερό στο κρασί τους.
    Ετσι ειναι πολύ πιο φτηνά, δεν χαλάνε, και γενικά δεν είναι τελείως επικίνδυνα, αλλά ειναι υποκατάστατο.

Αν δεν σε κάλυψα πες μου.

Α και το Indian, δεν ειναι και πολύ Indian πια... Victory ειναι μην παραμυθιάζεσαι με τα logo.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Δεν ξέρω ρε παιδιά, εγώ πια θέλω να τις οδηγάω όλες! Κάποια χρόνια πριν είχα τα κολλήματα μου με τις κατηγορίες, δύο δεκαετίες πριν ήμουν σίγουρος οτι 1-2 κατηγορίες ήταν οι πραγματικές μοτοσυκλέτες. Τώρα πια όμως θέλω και bobber και cruiser και naked και on off και street και classic και ATV και τα πάντα όλα! Όλα έχουν κάτι να δώσουν πιστεύω.
    Έχω απορρίψει προσωπικά μόνο τα ss όχι επειδή δεν τα θέλω αλλά επειδή δεν μπορώ λόγω σωματότυπου να τα οδηγήσω (και ψηλός 1.95 και χοντρός) ζορίζομαι πολύ όταν οδηγάω ss. Αλλά αν ήμουν πιο οικονομικός σε διαστάσεις θα τα είχα και αυτά μέσα γιατί ΓΑ-ΜΑ-ΝΕ!

Έχει λίγο καιρό τώρα που πιστεύω ότι όλες οι κατηγορίες έχουν την χάρη τους και κάτι να δώσουν.

Υ.Γ Τελευταίο μου υγρό όνειρο μια Ural με sidecar! Ονείρωξη λέμε!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Να σου πω πως το βλέπω εγώ, από τη μεριά μου:

2τροχο = καύλα ή εξυπηρέτηση
    η συγκεκριμένη κατηγορία δε προσφέρει τίποτα από τα 2
    (πάντα μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο)
    Η καύλα όμως είναι κάτι το καθαρά υποκειμενικό. Για άλλον είναι το "μπαίνω στη στροφή φέτα και βγαίνω γραβιέρα", για άλλον "κυλιέμαι στις λάσπες και στα σκατά", για άλλον "χέστηκα τι μηχανή καβαλάω αρκεί να με βγάζει από τα σύνορα καθ'εκάστην και αργία" και τέλος για άλλον "το κοιτάω που γιαλοκοπάει, το καβαλάω και νιώθω άρχοντας και το ακούω που κάνει σα μηχανότρατα που βγαίνει για ψάρεμα και γουστάρω που προλαβαίνω να μετράω πιστονιές με το αφτί".

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Κατ αρχήν αυτα που περιγράφεις κι αυτα στις φωτό δεν είναι πραγματικά chopper, αλλά cruisers.
    Για να ειναι πραγματικό chopper πρέπει να εχει πηρούνι τουλάχιστον 1μιση μέτρο και γωνία καστερ πανω απο 40 μοίρες. Περιττό να πω οτι ειναι σχεδόν επικίνδυνα, αν δείς το easy rider δες τι τραβαει ο Fonda.

Μιλάμε λοιπόν πλέον για ψευδοτσόππερ, cruiser, custom, bober κλπ.
    Ολα αυτά έχουν κατα κανόνα χάλια κράτημα, δεν στρίβουν, δεν φρενάρουν, είναι αργά και πολύ βαριά και σου πιανεται κι η μέση μετα απο λίγο, λόγω λάθους θέσης οδήγησης.
    Με λίγα λόγια υστερούν σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν εναν μοτοσυκλετιστή, εκτός απο το look και τον ήχο, οπου και αυτα είναι υποκειμενικά.
    Βεβαια υπαρχουν και τα Japan (Steed, Virago κλπ) που εχουν φτιαχτεί για να πουληθούν σε αυτούς που φαντασιώνονται τα choppers, αλλά βαζουν νερό στο κρασί τους.
    Ετσι ειναι πολύ πιο φτηνά, δεν χαλάνε, και γενικά δεν είναι τελείως επικίνδυνα, αλλά ειναι υποκατάστατο.

Αν δεν σε κάλυψα πες μου.

Α και το Indian, δεν ειναι και πολύ Indian πια... Victory ειναι μην παραμυθιάζεσαι με τα logo.
    Αντιγράφω από IMDB:

Peter Fonda was an experienced motorcycle rider and the bike he rides in the movie is seriously stretched and raked and has tall "apehanger" style handlebars. Dennis Hopper was not as experienced a rider, therefore his bike is less radically chopped.

Οπότε το μανίκι το έφαγε μάλλον περισσότερο ο Hopper γιατί ο άλλος τουλάχιστον ήξερε να καβαλάει

Δεν μπορώ να πω ότι δε με κάλυψες. Η αλήθεια είναι ότι τα ήξερα αυτά πάνω κάτω. Mea culpa για τη σύγκριση cruiser με τα "κάνω μονόζυγο με το τιμόνι και ο μπροστινός μου τροχός βρίσκεται σε άλλη γειτονιά", αλλά πιο πολύ για τα πρώτα μιλούσα. Κι εγώ όταν τους βλέπω να καβαλάνε τα "κάνω μονόζυγο......" απορώ με τη στάση του σώματός τους και πώς δεν τους μετατοπίζεται κανάς σπόνδυλος. Εξαιρώντας λοιπόν αυτά, μένουμε με τα ψευδοτσόπερ, cruiser κλπ, που όπως είπες δε στρίβουν δε φρενάρουν δεν έχουν κράτημα (για τη θέση οδήγησης δεν ήξερα ότι είναι τόσο χάλια και σε αυτά). Το μόνο μου ερώτημα είναι πώς το εννοούμε το δε στρίβουν, δε φρενάρουν κλπ? Σε αυτά για τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονται, δεν ανταποκρίνονται? Δεν περιμένει κανείς να στρίψει ένα τέτοιο πράγμα όπως στρίβει ένα ss ή ένα γυμνό (μην πετάξει κανείς κανά βίντεο που κάποιος κάπου κάποτε έστριψε μια harley ξύνοντας αφτιά γιατί θα βάλω κι εγώ το βίντεο με τη R1 που κάνει enduro όπως λέει κι ο sniper).

Όπως και να'χει, σε ευχαριστώ για την απάντηση και με κάλυψες όπως είπα

Α, και για τις Indian αυτό που ήξερα είναι ότι την εταιρεία την αγόρασε η Polaris το 2011. Απ'ότι κατάλαβα κάποιοι από αυτούς που δούλευαν στην Indian πριν κλείσει (και μετέπειτα την αγοράσει η Polaris) έφυγαν αγοράζοντας ένα τμήμα της και πήγαν στη victory. Μπέρδεμα.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 1000αρια SuperSport
    από Polifer στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2008, 18:26
  2. Επιλογή Supersport ελαστικών
    από Dean στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2005, 19:53
  3. ΛαστιΧα Για Supersport
    από tzanismille στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2004, 16:19
  4. SuperSport σ/κ - Β. Εύβοια - Αρχές Οκτώβρη
    από monstermind στο forum Συναντήσεις & βόλτες