Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 102

Θέμα: 4 Τροχοι - Τέλος

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    κριμα 10 φορες οπως και να εχει!Συμφωνω στο ευστοχο του Κασδαγλη κομματι του ελληνικου πολιτισμου!Δεν θα κρινω τον ΚΚ αν εκανε καλα ως προ την πωληση του ομιλου αλλα αυτο που σιγουρα θα κανω ειναι να τον ευχαριστησω για οσα μου εμαθε για το αυτοκινητο την μοτοσυκλετα τον ηχο-μουσικη μεσα απο τευχη των περιοδικων αυτων ανακατεμενα με μαθητικα βιβλια εκει στα τελη των 70ς οταν αρχισα να τον διαβαζω,

Κρίμα

Ο Λυμπέρης τον κατέστρεψε τον Καββαθά αν και πιστεύω πως οι Τεχνικές Εκδόσεις είχαν τελειώσει ήδη από την ημέρα που βάρεσε φαλημέντο ο πρώτος.
    Να ρωτήσω και κάτι τελείως άσχετο; Ο Δημήτρης Παπανδρέου του motosport υπάρχει; με τι ασχολείται τώρα;
    Τελευταία τροποποίηση από notakos600; 13/04/2013 στις 07:24.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Κρίμα

Ο Λυμπέρης τον κατέστρεψε τον Καββαθά αν και πιστεύω πως οι Τεχνικές Εκδόσεις είχαν τελειώσει ήδη από την ημέρα που βάρεσε φαλημέντο ο πρώτος.
    Να ρωτήσω και κάτι τελείως άσχετο; Ο Δημήτρης Παπανδρέου του motosport υπάρχει; με τι ασχολείται τώρα;
    Υπάρχει, ασχολείται εδώ και χρόνια (δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα) με την έκδοση περιοδικού για φουσκωτά (Φουσκωτό & RIB ή κάπως έτσι)

Πολύ κρίμα για τον Καββαθά και τα περιοδικά. Και εγώ μ αυτά μεγάλωσα, αν και τα τελευταία χρόνια μόνο περιστασιακός αναγνώστης της Πτήσης ήμουν. O Καββαθάς έπεσε σε μια παγίδα πουλώντας τα περιοδικά σε έναν (χρηματιστηριακό) γίγαντα των εκδόσεων που το 2006 έδειχνε ακατανίκητος, μιας και μόνο μέσω τέτοιου σχήματος θα μπορούσε να κάνει πραγματικότητα τις μεγάλες φιλοδοξίες (πέραν της Ελλάδας) που είχε για τα περιοδικά του. Όπως και να΄χει έγραψε ιστορία, και «έφτιαξε» μια γενιά ανθρώπων που ονειρεύονταν τα πράγματα διαφορετικά.

Συμφωνώ με όσα έγραψε ο AUF & Vaska...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tomy Προβολή μηνύματος
    Νιώθω τυχερός που μεγάλωσα διαβάζοντας το "Εν Λευκώ" και τους "Αντιλογους", τα ψαγμενα τεχνικά άρθρα του sir
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Banned
    Έχω σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να διαβάζω τους 4 τροχούς (και όλα τα ότο-μότο περιοδικά).
    Οι λόγοι όχι λίγοι, τα αυτοκίνητα είναι όλα ίδια και τα τεστ είναι όλα αδιάφορα ενώ το ιντερνετ με καλύπτει και δεν έχω και λεφτά για τέτοια περιοδικά.
    Ο κυριότερος λόγος όμως είναι η αποστροφή μου για την κουλτούρα της (υπερ)κατανάλωσης και του "νέου μοντέλου", χώρια που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι καν απαραίτητο το αυτοκίνητο για κάποιον που έχει μοτοσυκλέτα (αν και αυτό αφορά πολύ λίγους).
    Όλα αυτά τα περιοδικά υπάρχουν συντηρώντας αυτή την κουλτούρα που εκτός από τη ζημιά που κάνει στο περιβάλλον όπως λένε -κι έχουν δίκιο- οι ψευτοοικολόγοι, μετατρέπει τον άνθρωπο σε ένα ηλίθιο ον που υπάρχει για να δουλεύει και να αγοράζει άχρηστα πράγματα σαν σκοπό ζωής...
    Ο ΚΚ ήταν πάντα φανατικά υπέρ του καπιταλισμού, πίστευε πως αυτός είναι μάγκας και διάνοια και "πρόκοψε" και οι άλλοι που δεν έγιναν πλούσιοι, ήταν τεμπέληδες και βλάκες.
    Πάντα το "εν λευκό" ήταν ένας ύμνος στο εμετικό λάιφ-στάιλ "ζω για να δουλεύω" και στο περιοδικό παρουσιαζόντουσαν μισάνθρωποι τσογλαναράδες τύπου κάρλος γκοσν ως πρότυπα...
    Προσωπικά διασκέδαζα με τον αυτιστικό Σ.Χ. που την ώρα που η κοινωνία είχε χοντρά προβλήματα, αυτός αρθρογραφούσε σαν κάτοικος άλλου πλανήτη για το ποιος λεβιές είχε καλύτερη αίσθηση...
    Οι 4Τ ήταν παρόλα αυτά και για μένα το καλύτερο και σοβαρότερο περιοδικό αυτοκινήτου (κι όχι μόνο), που μάλιστα άφηνε και διαφορετικές φωνές να ακούγονται, είναι κρίμα που έκλεισε.

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Κρίμα
    Ο Δημήτρης Παπανδρέου του motosport υπάρχει; με τι ασχολείται τώρα;
    Αυτό το έκλεισαν οι αναγνώστες σε μια εποχή που το ιντερνέ είχε το 1/100 της σημερινής του δυναμικής. Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο...
    Ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει το powerboats το οποίο έκανε powerboats & ribs, μετά φουσκωτό & jet και τελικά κλέβοντας τον τίτλο από το περιοδικό φουσκωτό το έκανε φουσκωτό. Ηταν ''μάγκας'' όμως και κατοχύρωσε τον τίτλο εκμεταλλευόμενος το ότι ο άλλος (το original φουσκωτό) δεν το είχε κάνει είτε γιατί ήταν γραφικός και δεν περίμενε πως υπάρχει περίπτωση αντιγραφής ή κλεψιάς τίτλου, ή δεν είχε τα χρήματα για την κατοχύρωση (συνδυασμός εκτιμώ).

Όταν οι κκ εκδόται ειδικού τύπου παρουσιάζουν ''test-δελτία τύπου'' μοιραία θα γίνουν ρόμπα. Παλαιότερα ήταν πιο δύσκολο φυσικά γιαυτό και μερικοί άντεξαν περισσότερο απο όσο τους άξιζε, τώρα όμως στην εποχή του γκουγκλαρίσματος δεν υπάρχουν περιθώρια.

Ναι λοιπόν είναι θλιβερό όταν κλείνουν επιχειρήσεις και χάνουν τη δουλειά τους άνθρωποι, αλλά κάποιες απο αυτές τις επιχειρήσεις οδηγήθηκαν μόνες τους σε τέλμα.
    Καμία σχέση λοιπόν οι 2τ, οι 4τ και τα άλλα περιοδικά του ομίλου με άλλους του ειδικού τύπου. Ο Καββαθάς όντως πρόσφερε πολιτισμό σε εμάς.
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Αν και από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα το μοτό αγόραζα, οι 4troxoi ήταν το αγαπημένο του πατέρα μου από το 1976 κι έτσι αναγκαστικά με μπόλιασε στο διάβασμα ειδικών περιοδικών. Σήμερα με το internet και λέω σήμερα γιατί το διαδίκτυο 10 μόλις χρόνια πριν δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό, προσφέρει τεράστια πληροφόρηση και γρηγορότερη από τον έντυπο τύπο. Δεν νομίζω πάντως πως φταίει αυτό αλλά ούτε και τα 5-6-7 ευρώ που στοιχίζει ένα περιοδικό. Εδώ θα συμφωνήσω με κάποιον απο τους προλαλήσαντες σχετικά με το πεπερασμένο της κατανάλωσης η οποία στο τέλος καταλήγει να σε βάζει στο τριπάκι να αγοράζεις συνεχώς τα ίδια πράγματα σε άλλο περιτύλιγμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από radd Προβολή μηνύματος
    Ο ΚΚ ήταν πάντα φανατικά υπέρ του καπιταλισμού, πίστευε πως αυτός είναι μάγκας και διάνοια και "πρόκοψε" και οι άλλοι που δεν έγιναν πλούσιοι, ήταν τεμπέληδες και βλάκες.
    Πάντα το "εν λευκό" ήταν ένας ύμνος στο εμετικό λάιφ-στάιλ "ζω για να δουλεύω" και στο περιοδικό παρουσιαζόντουσαν μισάνθρωποι τσογλαναράδες τύπου κάρλος γκοσν ως πρότυπα...
    ...
    Οι 4Τ ήταν παρόλα αυτά και για μένα το καλύτερο και σοβαρότερο περιοδικό αυτοκινήτου (κι όχι μόνο), που μάλιστα άφηνε και διαφορετικές φωνές να ακούγονται, είναι κρίμα που έκλεισε.
    Πολύ σωστός και στα δύο. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πού κολλούσαν κάποια καθαρά ρατσιστικά σχόλια πού έκανε για οδηγούς με λάντα, φανέλα και τρίχες στην πλάτη! Από την άλλη μεριά, το βιβλιαράκι "Οδηγώντας" ήταν ένα απίστευτα κατανοητό και καλογραμμένο εισαγωγικό έργο για την τεχνολογία των αυτοκινήτων γενικά.

Τα έντυπα μέσα πάντως είναι στη δύση τους. Οποιος έχει δει ηλεκτρονικά περιοδικά όπως το KOOL του Κωστόπουλου (το αναφέρω ως παράδειγμα για την σχετική λογική και τεχνολογία του όχι για το περιεχόμενό του) ίσως βλέπει την επόμενη γενιά περιοδικών. Δεν έχει νόημα η απλή μεταφορά του χαρτιού στην οθόνη σαν PDF.
    Τελευταία τροποποίηση από Panoskl; 13/04/2013 στις 10:33.
    I will take the mountains!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της g_m900
    Τους 4Τ τους διαβασα για τελευταια φορα τον Φεβρουαριο του 2002.

Πολυ σοβαρο περιοδικο για το γουστο μου...αλλα δεν υπηρχε και αλλος.

Επισης πολυ ασχετη θεματολογια και κατι ακυρα αρθρα απο Ζουράρη μεχρι Θεμο Αναστασιαδη.

Επισης λιγο κουραστικη θεματολογια και υπερβολικη αναλυση ασχετων στοιχειων που ανταποκρινοταν μονο σε γνωστες.

Για την τρελα μου και την πωρωση μου με καλυψε το Drive αν και αυτο σταματησε να ειναι οπως παλια...ελεω κρισης φυσικα.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Κριμα για τις χαμενες θεσεις εργασιας σε ενα περιοδικο που ομολογουμενος αφησε
    το δικο του στιγμα σε αυτο που ονομαζουμε "ειδικος τυπος".
    Οι δυσκολες οικονομικη περιοδο που περναει η χωρα δεν αφησε περιθωρια
    επιβιωσης σε ενα περιοδικο που τα εσοδα του ηταν η διαφημηση.
    Προσωπικα σταματησα να διαβαζω 4τροχους οταν επιβεβαιωθηκαν
    οι "αβαντες"που υποψιαζομουν οτι γινονταν,στα διαφορα τεστ αυτοκινητων.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Πάντως μιας και αναφέρομαι συνέχεια στην ΠΤΗΣΗ να αναφέρω και τους 2Τ τους οποίους όπως ανέφερα αγόραζα περιστασιακά. Πρέπει να ήταν εκεί στο 1995-1996 αν θυμάμαι καλά και οι 2Τ είχαν τέστ την Triumph Trophy 900 και την BMW RT, διευθυντής σύνταξης τότε εάν θυμάμαι καλά ο Βεντούρης, στο τέστ δεν είχαν γράψει καλά λόγια για την Triumph και από την εταιρία ανακοίνωσαν στους 2Τ πως θα σταματούσαν να διαθέτουν μοντέλα τους για τέστ στο περιοδικό επειδή θεώρησαν πως είχε θαφτεί η Trophy και κανείς δεν θα την αγόραζε μετά από τέτοια σχόλια... Μετά από πολλά χρόνια έπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος, πρέπει να ήταν ένθετη έκδοση των 2Τ μέσα στους 4Τ, εκεί ο Καββαθάς έγραφε ένα editorial πως βρήκε τη μοτοσυκλετιστική νιρβάνα στη μορφή μιας BMW R-1200R και πως εάν διάλεγε να αυτοκτονήσει για να φύγει από τη ζωή θα το έκανε με αυτή τη μηχανή συγκρουόμενος με ένα τοίχο...είχε υιοθετήσει και το ψευδώνυμο ΜάκΛέοντ από το Highlander...θυμάμαι πως μόλις το διάβασα μου ήρθε αυθόρμητα η φράση "πάει, το έχασε ο Καββαθάς". Πάντως όταν πήγαινα στο περίπτερο έβλεπα που και που ακόμα τους 2Τ, αν και είχα την εντύπωση πως είχαν σταματήσει να κυκλοφορούν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της buckley
    Κρίμα

Δ. Παπανδρέου.

http://autoclassic-magazine.blogspot.gr/
    Τελευταία τροποποίηση από byron; 13/04/2013 στις 11:24.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από buckley Προβολή μηνύματος

Μέλος Το avatar του/της Mikecrt
    Πολλές φορές πρέπει να ζορίσω τον εαυτό μου να θυμηθεί "παλιότερες" μέρες και καταστάσεις...Το σημερινό lifestyle μοιάζει τόσο δεδομένο, τόσο νορμάλ, που πλεον έτη 1989 και 1990 και οι συνθήκες καθημερινότητας του τότε ακόμη και στο μυαλό μου φαντάζουν πια παράξενες.

Τότε που για να βρείς τον κολλητό που δεν απαντούσε -στο σταθερό- τηλεφωνο του, έπρεπε να πας σπίτι του για να τον ξυπνήσεις με τα κουδούνια. Τοτε που άν επαιρνε εσένα ο υπνος, θα έβρισκες τους φίλους σου σε "καθιερωμένα" στέκια που περνούσες αργά και κοίταζες προσεκτικά να δεις αν είναι "οι παπαρες" μέσα. Το high tech PC μου της εποχής, είχε 10 MB HDD. Kαι έγραφε ΙΒΜ. Και είχε και Word Processor, και ψάρωνα τις συμφοιτητριες.

Τότε ήταν που πηγαίναμε με τον κολλητό στο περίπτερο στην Βαρκιζα, δίπλα στο Esplanade, να ξοδέψουμε όλα τα λεφτά που μας είχε αφήσει το 500αρι RD στον ξένο μοτο-τύπο μπας και ξεστραβωθούμε. (εντάξει, το οτι για να πας στο περίπτερο περνούσες απο τα λιμανάκια, ήταν bonus). Και αγοράζαμε πολύ πράγμα. Απηυδησμένοι απο τους διάφορους Ελληνες δημοσιογράφους, το μόνο που μπορούσαμε να κανουμε για να μάθουμε τι πραγματικά παίζει με τις μοτο, ήταν να εμπιστευτούμε τους PB (Performance Bikes) Aγγλους, που ανεβάζοντας το σπανιότατο και ακριβό σαν Rolex RC45 για φωτογράφιση στον δευτερο όροφο του περιοδικού, το έριξαν απο τις σκάλες. Και το Cycle World απο τα πιο...μακριά για να δούμε οι Γιανκηδες με τον Gleason να πυροβολάει στο quarter τι χρόνους θα έκαναν με τα...μηχανάκια μας! Ενα όμως Ελληνικο περιοδικό αγοράζαμε κάθε μήνα, με ευλάβεια, τους 4 Τροχούς. Και ας πραγματεύοταν "κουτιά", και ας μην διαβάζαμε ποτέ τα τεστ γιατί θεωρούσαμε οτι όχημα που δεν μπορεί να σε σκοτώσει με 1η δεν αξίζει ουτε να το κοιτάζεις....Ομως είχε ψυχή, είχε τσαγανό και απόψη.

Ο Κ.Κ., ο Σ.Χ. και οι υπόλοιποι του τότε, δεν ήταν μεγιστάνες. Τους μιλούσες στο Ακρόπολις, τους συναντούσες στο Τυμπάκι η βρισκόσασταν σε οποιαδήποτε εκθεση Αυτο Μοτο μπορεί και να γίνοταν. Οι απόψεις τους, μέσα απο τις σελίδες αλλά και με το κοψίδι στο χέρι, πάντα με πάθος. Γνήσιο. Σωστές η λάθος? Ποιός ξερει, ποιός νοιάζεται. Απλά θέλησα να καταθέσω πως ο έντυπος ειδικός τύπος, ενημέρωνε μια γενιά ανθρώπων που δεν είχαν άλλο τρόπο να μάθουν γι αυτό που ενδιαφέροταν, και υπήρξαν ελάχιστοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτη την τεράστια Δυναμη για να πρωωθήσουν αξίες ζωής, μαζι με νούμερα 0-100 και 0-200.

Επιλέγω να "ξεχάσω" τα ασχημα, και θα πώ και εγω το αντίο μου στις Τ.Ε., με ενα μικρό χαμόγελο σκεφτόμενος οτι ίσως θα έπρεπε να συμπληρώσω και κάτι του στυλ, "Ουδεμια σχέση εχω η είχα με το προαναφερθέν εντυπο..."

Α ρε Κ.Κ.

Θεωρώ άδικο αυτό που λες για τον Καββαθά radd.Απο κάποιο σημείο και μετά άρχισε να μην μας τα λέει καλά,αλλα αυτό εγώ το προσδιορίζω καπου μετα το 2000.Είναι όμως ενα περιοδικό που υπάρχει απο το 1972 μην ξεχνάμε.Έχω πολλά τεύχη απο τις δεκαετίες του 1980 και 1990,και διαβάζοντας τον Αντίλογο,μπορώ να πώ οτι ήταν απο τους λίγους ανθρώπους στην Ελλάδα που έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους,με μια δόση υπερβολής,ακόμα και προφητικό θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω.Πολλές φορές,διάβαζοντας τα παραδείγματα που έδινε στα άρθρα του ως αφορμές για να βγάλει ένα πιο γενικό συμπέρασμα για τους πολίτες αυτης της χώρας,όντως σου έδινε την εντύπωση πως είχε κάποιου είδους κόμπλεξ.Αλλα όταν έμπαινες στο νόημα,στην πραγματικότητα δεν είχε τέτοια πρόθεση.Απλά όποιος δεν είχε εμπειρία απο τα κείμενά του και το στυλ γραφής του,θα σχημάτιζε η αλήθεια είναι μια αρνητική εικόνα

Για τους 4 τροχούς τώρα,θεωρώ πως έχασαν τον προσανατολισμό τους για κάποιους απλούς λόγους.Πρώτων,θεωρώ πως έχουν πάψει να λένε τα πράγματα με το όνομά τους.Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή τα σημερινά αυτοκίνητα είναι τόσο καλά που πολύ λίγα μπορείς να τους προσάψεις,ή έχουν παραγίνει επιεικέις.Στα παλία τεύχη αυτό δεν υπήρχε.Για αυτό και είχαν έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με αντιπροσωπείες και εταιρίες.Δεύτερον,μπήκε άσχετη ύλη στο περιοδικό.Ο Αναστασιάδης να αρθρογραφεί στους 4Τ είναι τελείως οξύμωρο κατα τη γνώμη μου,για παράδειγμα.Τρίτον,εμένα τουλάχιστον,μου δώθηκε η εντύπωση πως στις δοκιμές και παρουσιάσεις τον νέων μοντέλων δεν υπάρχει λεπτομέρεια,συν το ότι πλέον δεν είναι αρκετά τα τεχνικά άρθρα.Υπάρχουν και άλλα,αλλα αυτά θυμάμαι τώρα

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τελος ΕποΧης
    από sniper στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2004, 14:23
  2. μετατροπη σε super motard,part 1/τροχοι
    από tools στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2004, 13:20
  3. Ξανθιες Τελος.......
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ