Καλά, η θεωρία του κλειδιού και του kill switch έχει γίνει θέμα ομηρικών πολέμων "σχετικών" και μη. Άλλοι λένε ότι καίγονται ηλεκτρονικές, πολλαπλασιαστές, ανορθωτές... Ο καθείς ότι του κατέβει. Προσωπικά κλείνω από ότι με βολέψει από ελεύθερο χέρι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανένα μηχανάκι.
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι ο μηχανικός σου διόρθωσε το πρόβλημα και λίγο μετά εμφανίστηκε πάλι. Αν ήταν καμμένος πολλαπλασιαστής λογικά δεν θα έπρεπε να δουλέψει καλά ποτέ και σε καμμία κλίμακα στροφών. Άσε που -νομίζω- και τρικύλινδρο να δούλευε, θα το καταλάβαινες γιατί θα έκανε σαν τρακτέρ και αφ' ενός θα έπρεπε να φανεί στο διαγνωστικό, αφ' ετέρου θα το έβλεπες στα μπουζί που βγήκαν και δεν επηρεάζει το ρελαντί (τουλάχιστον σε αυτοκίνητο που μου έχει τύχει να χαλάσει μπουζοκαλώδιο). Μήπως απλά να το πας να το ξαναδεί; Λίγες μέρες μετά το σέρβις να βγαίνει ξανά πρόβλημα, έχει μιά υποχρέωση να το κοιτάξει...
Ναι οπωσδήποτε θα το ξαναπάω.Δεν μπορώ μόνος μου να κάνω κάτι άλλο εξάλλου.
Είναι όντως περίεργο και ψυχοφθόρο ένα πρόβλημα που εμφανίζεται-εξαφανίζεται και ξαναεμφανίζεται.
Δηλαδή έφυγα απο το συνεργείο και όλα καλά και 50km μετά το ίδιο θέμα. Κάτι που είναι χαλασμένο πιστεύω γενικά δεν δουλεύει, όχι όποτε του κατέβει.
Συνεπως κάτι θα μεσολαβεί και προκύπτει θέμα. Βλέπουμε
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
όταν μου το έκανε αυτό εμένα διαπίστωσα μαλακία τεραστίου μεγέθους που είχα κάνει.
σε αλλαγή μπαταρίας δεν είχα συνδέσει καλά τον ένα πόλο με αποτέλεσμα να μη κάνει καλή επαφή.
συμπτώματα τα ίδια με αυτά που αναφέρεις. χάλια ρελαντί (που το είχα συνδέσει με ζέσταμα μηχανής αλλά φαφάρια) κόψιμο κινητήρα κλπ
Ηταν 2 πολύ ενδιαφέρουσες οδηγικά ημέρες![]()
bandit 1250 λεμε
Δηλαδή ενώ έχω πληρώσει μόλις για μεγάλο Service με αλλαγή μπουζί, λάδια-φίλτρα-ρύθμιση ψεκασμού, να φύγω να πάω σε άλλο συνεργείο και να μην το ξαναπάω μήπως εντοπίσει το πρόβλημα και το φτιάξει?
Σε όποιον απο την αρχή και να πάω θα αρχίσει απο την αρχή και η πληρωμή. θα του δώσω προς το παρόν μια ευκαιρία απο την στιγμή που είναι πληρωμένος .
Ενδιαφέρον φίλε Σάμη.
θα τσεκάρω μετά και τους πολους της μπαταρίας αν έχουν κάποιο θέμα.
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
τα μεγαλα διαστηματα ακινησιας ''δειχνουν'' προς τα μπεκ
εγω θα χρησιμοποιουσα ενα καθαριστικο προσθετο στο τεποζιτο για αρχη και μετα θα κοιταγα να τα βγαλω να τα καθαρισω και να τα μετρησω
η βαλβιδα ρελαντι πρεπει να βγει τελειως για να καθαριστει η ιδια κι οχι η φυσα της
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
Έλεγξα ρεύματα, πόλους μπαταρίας, τάση μπαταρίας και όλα καλά αλλά εκεί το ρεταρισματάκι.
Κλείνω και ανοίγω 2 φορές διακόπτη και Kill Switch και κάνει 2 Check στο οργανάκι και δίνω μιζιά και δουλευει κανονικά ρολόι..
ai ai ai ai ai aaaaaaa puerto rico.....
Κάνω και βολτούλα, όλα κομπλέ..
Ρε παίδες δεν ξέρω τι να πω..
Θα ξαναδοκιμάσψω άμα κρυώσει και τις επόμενες μέρες και βλέπω πάλι..
στανταρ ρευματα. κοινως σωματα. το αρνητικο της μπαταριας. δες τα καλωδια που πανε στην μηχανη. ξεβιδωσε τα και καθαρισε την επαφη του καλωδιου με την μηχανη. σκουρια κι ετς!
έχουμε και λέμε η βαλβίδα του ρελαντί είναι αυτή (isc valve κατά το manual) , βγάλε το βύσμα, ανοιξε την, θα χρειαστείς κλειδί torx, καθαρισε προσεκτικα(μην σου βγει το ελατήριο) ρίχνοντας λίγο λιπαντικο σπρέυ, λαδωσε την ελαφρά , βάλτην παλι μέσα και περιμένουμε αναφορα......
Είχα ακριβώς τα ίδο σύμπτωμα όταν την πρωτοπήρα.Από τότε και αφού το έψαξα αρκετά με μάστορες κτλ. σε καθε πλύσιμο της μοτο ασχολούμαι και με τον καθαρισμο της βαλβίδας.Καν'το , δ έχεις κάτι να χάσεις.....
Honda bros pgm 400 '06-'09 45.000 χλμ.
Suzuki Βandit 650 '09-'15 120.000 χλμ.
Βmw k1300s '15 -
Δεν ξέρω αν βοήθησε σε κάτι αλλά πλάκωσα τους πόλους με ειδικό σπρέυ γράσσου για μπαταρίες.
ώπα ωραίος.. είχες το ίδιο θέμα έτσι? Αυτή η βρωμερή βαλβίδα του ρελαντί είναι που πρώτα υποψιάζομαι απο την αρχή αφού έχω πρόβλήμα με το ρελαντί! Τί πιο φυσιολογικό όταν όλα τα άλλα δουλευουν ρολόι και έχω μόνο θέμα με το ρελαντί να υποψιαστώ την βαλβίδα του ρελαντί.
Χτες την ξεφύσωσα και την ψέκασα με σπρέυ επαφών. Εσύ λες να την βγάλω τελείως απο πάνω?και για πιο ελατήριο λες?Ανοίγει στην μέση δηλαδή και έχει κάποιο ελατ΄'ηριο μέσα? και όταν λες λάδι εννοείς σπρέυ επαφών?
προς το παρόν το μηχανάκι επανήλθε στα κανονικά του αλλά θα το κάνω αυτό που λες γιατί μπορεί να έχει πιάσει αυτό μάκα και να κάνει κατα διαστήματα κόλπα. Απλά αν μπορείς λίγες περισσότερες λεπτομέρειες στο πως το άνοιξες. Ευχαριστώ!