φιλε μου μερικες μηχανες αν ζεσταθουνε πολυ και το παρει πρεφα ο εγκεφαλος τις σβηνει για να μην καταστραφουνε.
ισως λοιπον κατι δεν παει καλα με τον αισθητηρα που μετραει ποτε ο κινητηρας ειναι σε αυτο το σημειο και το κανει πιο νωρις χωρις δλδ να ειναι στην πραξη στα κοκκινα το μοτορι.
ισως ομως η μηχανη εχει θεμα με το συστημα ψυξης και φτανει ευκολα στο σημειο αυτο (πανω απο 120 βαθμους συνηθως).
αν κινησε κανονικα φτανει σε αυτο το σημειο που θα σου σβησει?
αν εισαι ακινητος το κανει μονο?
ελεγξε το συστημα ψυξης οτι ειναι πληρες υγρων.
το συστημα ειναι ως εξης.
α) το βεντιλατερ παιρνει εντολη με ρελε απο τον εγκεγφαλο για το ποτε θα ανοιξει και ποτε θα κλεισει.
β) εχει καπου στο κυκλωμα (συνηθως πανω στο ψυγειο) διμεταλικο διακοπτη ο οποιος κλεινει κυκλωμα απο μια θερμοκρασια και πανω.
η μηχανη μπορει να εχει παραπανω απο 1 αισθητηρες για την θερμοκρασια του υγρου.
εναν για τον εγκεφαλο πχ και εναν για το κοντερ.
μπορει ο του κοντερ να ειναι κομπλε οποτε και βλεπεις την κανονικη θερμοκρασια η οποια ειναι στα αληθεια μια χαρα και το συστημα υγειες αλλα τα εχει παιξει ο του εγκεφαλου ο οποιος διαταζει να κλεισει το μοτερ γιατι πιστευει οτι εισαι πανω απο 120 πχ.
η αν και πιο απιθανο το συστημα σου εχει καποιο θεμα και το μοτερ σου ΑΝΕΒΑΖΕΙ επικινδυνα θερμοκρασια και ο βλαμενος σενσορας ειναι αυτος του κοντερ ο οποιος σε αφηνει να πιστευεις οτι ολα ειναι οκ ενω δεν ειναι.
αλλα αυτο σημαινει 2 βλαβες μαζι πραγμα που ειναι ψηλο απιθανο.
ασε που για να ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες πρεπει να εχει χοντρο προβλημα το συστημα ψυξης.
τα παραπανω ειναι γενικες γνωσεις που εχω.
δεν ξερω πως ακριβως ειναι το μπουσα.
μπορει και να ειναι ετσι μπορει να ειναι και αλλιως αλλα καπου εκει παει το μυαλο μου ΑΝ σβηνει μπαμ αποτομα χωρις μπερδεματα απο μια θερμοκρασια και πανω και παιρνει ΠΑΝΤΑ μπροστα αφου κρυωσει λιγο.
αλλιως ειναι κατι αλλο που το επιρρεαζει η θερμοκρασια που παραγει το μοτερ γυρω γυρω και δημιουργει το προβλημα.
κατι δηλαδη ηλεκτρονικο το πιθανοτερο αλλα σε αυτην την περιπτωση θα υπαρχει μεγαλη διαφορα αν κινηται η οχι η μηχανη καθως υπαρχει μεγαλη διαφορα στην θερμοκρασια στον χωρο ΓΥΡΟ απο τον κινητηρα.
αυτα.