Σελίδα 2 από 19 ΠρώτοΠρώτο 123456712 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 273

Θέμα: BMW E30 - Αποκατάσταση μετά από πυρκαγιά

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Takata Dome Προβολή μηνύματος
    Ενδιαφέρον το thread!
    316 είναι;
    Καλημέρα,

όχι 318i είναι. Αλλά με την ζημιά που έχει λόγω των ηλεκτρολογικών δεν ξέρω αν αξιζει να ξαναφτιάξω πλεξούδα για αυτο το μοτέρ. Το μοτερ πάντως δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Δεν έχει κολλήσει.

Νέο μέλος
    Παιδιά καλησπέρα.

Μπορείτε να μου προτείνεται με ποια διαδικασία/υλικά να χρησιμοποιήσω για την απομάκρυνση της φθοράς λόγω φωτιάς στο μηχσνοστάσιο;

Επίσης, στα σημεία όπου υπάρχει βαφή και είτε είναι μια χαρά είτε έχουν ελάχιστη σκουριά τι πρέπει να κάνω; Τρίβω ελαφρά (με τι νούμερο γυαλόχαρτο και μετά αστάρι και βαφή;

Για δώστε κατευθύνσεις..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    αν ντε και καλα θελεις να το επαναφερεις νομιζω συμφερει να βρεις ενα ιδιο και απο δυο να φτιαξεις ενα καλο

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    αν ντε και καλα θελεις να το επαναφερεις νομιζω συμφερει να βρεις ενα ιδιο και απο δυο να φτιαξεις ενα καλο
    Ναι σε ότι αφορα αντλλακτικά και διάφορα εξαρτήματα έτσι θα το κάνω.

Για τα τριψίματα, ασταραώματα, βαψίματα τι υλικά και διαδικασίες να χρησιμοποιήσω;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Δες πρώτα αν γυρίζει ο κινητήρας. Αν αυτό συμβαίνει είναι πολύ ενθαρυντικό. Ξεκίνα παράλληλα με τις λαμαρινοδουλειές όταν δεν βρίσκεσαι στην αποθήκη να ψάχνεις τις διεθνείς και ντόπιες αγορές για πλεξούδες, σώματα ψεκασμού, φιλτροκούτια κλπ που στάνταρ θα αντικατασταθούν ώστε να αποφασίζεις τις πηγές και να προβαίνεις σε παραγγελίες, αλλιώς θα έχεις μεγάλα κενά στο project.

Καλή τύχη!
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Για ποιο λόγο ξεκινάς να φτιάξεις ένα καμένο αυτοκίνητο τέτοιας αξίας?

Εάν το κάνεις για εμπειρία άσχετα με το κόστος Οκ προχώρα. Εάν το κάνεις για οποιοδήποτε άλλο λόγο, πρίν πιάσεις το κατσαβίδι κάτσε και κάνε ένα λογαριασμό με τα ανταλλακτικά και τα υλικά που θα χρειασθείς (θεωρώντας οτι εργαλεία και βασικές γνώσεις υπάρχουν).

Πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με βαψίματα κλπ, μάζεψε το μηχανικό κομμάτι και βεβαιώσου ότι όλα λειτουργούν οκ, μετά το λύνεις να το βάψεις. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία και όχι του Pimp my ride.
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Julius Προβολή μηνύματος
    Για ποιο λόγο ξεκινάς να φτιάξεις ένα καμένο αυτοκίνητο τέτοιας αξίας?

Εάν το κάνεις για εμπειρία άσχετα με το κόστος Οκ προχώρα. Εάν το κάνεις για οποιοδήποτε άλλο λόγο, πρίν πιάσεις το κατσαβίδι κάτσε και κάνε ένα λογαριασμό με τα ανταλλακτικά και τα υλικά που θα χρειασθείς (θεωρώντας οτι εργαλεία και βασικές γνώσεις υπάρχουν).

Πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με βαψίματα κλπ, μάζεψε το μηχανικό κομμάτι και βεβαιώσου ότι όλα λειτουργούν οκ, μετά το λύνεις να το βάψεις. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία και όχι του Pimp my ride.
    και γω της ιδιας αποψης ειμαι.το αυτοκινητο δεν ειναι κανενα κλασικο η σπανιο που να δικαιολογει τετοια ανακατασκευη.συν οτι το κοστος θα ξεπερασει κατα πολυ την αγορα ενος ιδιου σε καλη κατασταση.
    εκτος αν συντρεχουν λογοι συναισθηματικοι οποτε παω πασο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Φίλε μου ζήσε το ταξίδι και απόλαυσε στο τέλος τον προορισμό.
    Επόμενο όταν ψάχνεις για support να εισπράττεις και απαξίωση.
    Σκέψεις που οπωσδήποτε έχεις κάνει και έλαβες ήδη υπόψη σου σα νοήμονας η σε συμβούλεψε ο φίλος σου, όταν ακούγονται από ξένους πιθανόν να σε πικραίνουν αλλά μη μασάς....
    Το λιγότερο θα έχεις 1 όχημα που θα σου μιλάει μιας και θα έχεις αλλάξει, σφίξει, επιθεωρήσει και την τελευταία βίδα, παξιμάδι, γρανάζι...
    ....και στην τελική αφού είναι τόσο φτηνής αξίας, φτηνή θα είναι και η αποκατάσταση. Το κέρδος σε γνώση ανεκτίμητο!
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Οι λαμαρίνες δεν εχουν πετσικάρει (ππςςςςς) από τη φωτιά??? Θα αλλάξεις ότι έχει γίνει σώβρακό??? Με 1-2 χιλιάρικα πέρνεις καλό Ε30. Δεν αξίζει να ασχοληθείς.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Φίλε μου ζήσε το ταξίδι και απόλαυσε στο τέλος τον προορισμό.
    Επόμενο όταν ψάχνεις για support να εισπράττεις και απαξίωση.
    Σκέψεις που οπωσδήποτε έχεις κάνει και έλαβες ήδη υπόψη σου σα νοήμονας η σε συμβούλεψε ο φίλος σου, όταν ακούγονται από ξένους πιθανόν να σε πικραίνουν αλλά μη μασάς....
    Το λιγότερο θα έχεις 1 όχημα που θα σου μιλάει μιας και θα έχεις αλλάξει, σφίξει, επιθεωρήσει και την τελευταία βίδα, παξιμάδι, γρανάζι...
    ....και στην τελική αφού είναι τόσο φτηνής αξίας, φτηνή θα είναι και η αποκατάσταση. Το κέρδος σε γνώση ανεκτίμητο!
    χσαχ χα αχαχ αχ λουλούδια καρδούλες, ταξίδια, χειροποίητα σφιγμένες βίδες και το κέρδος της γνώσης του παξιμαδιού.

Βέβαια βέβαια προφανώς τα έχει σκεφτεί με τον φίλο του ( ) για αυτό ρωτάει πρώτα πώς βάφεται και μετά κοιτάει εάν γυρίζει ο κινητήρας και βέβαια ούτε λόγος για την καταστροφή στα μέταλλα που έχει γίνει από την θερμοκρασία.

Και όλα αυτά τα απαξιωτικά τα γράφω εγώ και ο Σπύρος ο οποίος έχει 6500 μηνύματα τα περισσότερα να λύνει απορίες σε ανακατασκευές.

Ήμαρτον λέμε και Αποσύρομαι

Τσιου (οχι Dim)

F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    bres ena tropeto re file poso akriva na bgi

Νέο μέλος
    Καλημέρα παιδιά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Το αυτοκίνητο θα φτιαχτεί διότι είναι ενθίμιο από τον πατέρα μου που έφυγε απρόοπτα πριν από λίγες βδομάδες και επειδή αποτελούσε το αυτκίνητο της οικογένειας για πολλά χρόνια. Ξέρω τις ζημιές του κατά καιρούς, σε ότι αφορά την καρότσα και τα ψιλοτρακαρίσματα και ξέρω που πονάει. Ο πατέρας το είχε φέρει από Βέλγιο το '84 με ποιότητα και εξοπλισμό που ήταν εξωπραγματικά για την εποχή του, όπως ψηφιακό ρολόι, ηλ. καθρεύτες, injection κ.α.

Αφού λοιπον βρήκα χώρο, χρόνο και σχεδόν όλα τα εργαλεία θεωρώ ότι έχω μια καλή βάση για αρχή.

Σε ότι αφορά την μηχανή, δεν έχει κολήσει. Πριν την κατεβάσω. είχα βάλει 1η ταχύτητα και το σπρώξαμε και είδα τον μύλο του ψυγείο (φτερωτή) να κινείται κανονικά. Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να επισκευάστει, διότι και η μηχανή έχει τα χιλιομτράκια της και την φθορά της.

Εχω βρεί ένα ολοκληρο παρόμοιο αυτοκίνητο, χρέπι απο την εξωτερική πλευρά, αλλά από μηχανικά φαίνεται πολύ καλο. Φοράει καλύτερο κινητήρα, μπλοκέ διαφορικό, σασμαν με μικρότερο βήμα, πίσω άκρα με δισκόφρενα και επειπλέον θα μπορώ να ξηλώσω παρ μπριζ, καπο, κονσολες και πολλά άλλα που μου έχουν καει. Αν όλα αυτά τα επαιρνα ένα-ενα θα μου κοστίσουν πολύ ακριβότερα. Οπότε, αν μηχανικά ελεγχει και ειναι καλό, λέω να το χτυπήσω.

Ξέρω ότι όλη αυτή η διαδικασία θα κοστίσει. Αλλά όταν παώ και μου λένε ότι θέλουν 1500-1800 ευρώ μόνο για ξήλώμα και επανατοποθέτηση όλων των κομματιών, χωρίς το βάψιμο, λέω ότι δεν πρόκειται να τους κάνω την χαρη. Και μετά λένε ότι δεν έχουν δουλειά!

Αλλά αφού έχω τον χώρο, δεν με απασχολεί πότε θα τελειώσει, καθώς το κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου και όταν έχω χρήματα κάθε φορά θα αγοράζω και κάτι. Εχω βέβαια ένα χρονοδιαγραμμα να τελειώσω μέχρι τα τέλη του έτους.

Σκοπός είναι να διατηρήσω τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, φορώντας κάποια πιο σπορ κομμάτια όπως bodykit τα οποία όμως θα είναι τα εργοστασιακά.

Τέλος, από του χρόνου θα μπορώ να βγάλω και ιστορικές, μιας και θα κλείσει αισίως τα 30 χρόνια. Οπότε θα το βγάζω μόνο για βόλτα κάποιες ημέρες την εβδομάδα. Δεν θα το έχω σαν καθημερινό αυτοκίνητο.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από limas Προβολή μηνύματος
    Τέλος, από του χρόνου θα μπορώ να βγάλω και ιστορικές, μιας και θα κλείσει αισίως τα 30 χρόνια. Οπότε θα το βγάζω μόνο για βόλτα κάποιες ημέρες την εβδομάδα. Δεν θα το έχω σαν καθημερινό αυτοκίνητο.
    Καλη συνέχεια, εφ όσον ηταν του πατέρα σου έχει αλλη αξία γι ασένα.

Να ξέρεις όμως οτι οι ιστορικές πινακίδες δεν είναι για να κανεις βόλτες καποιες μερες την εβδομάδα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Νέο μέλος
    Ναι ξέρω. Αυτό δεν επιτρέπεται. Αλλά όλα αυτά είναι σε δεύτερο χρόνο. Αν φτιαχτεί και το γουστάρω μπορεί να μην βγάλω και να πάρω συμβατικές. Θα δώ. Αν μπορώ να βγάλω ιστορικες, γνωρίζω τις συνέπειες του νόμου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    το αυτοκινητο εχει πινακιδες;
    να ξερεις οτι αν εχει γινει οριστικη διαγραφη δεν μπορει να ξαναβγαλει κανονικες

Σελίδα 2 από 19 ΠρώτοΠρώτο 123456712 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 12:04
  2. Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2004, 05:46
  3. Μια βολτα μετα απο καιρο πρεπει να ειναι καλη
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 13:21
  4. Καλιμερα μετα απο πολυ καιρο!!!
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 12:55
  5. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF