Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: Κοπή κύκλου σε φύλλο αλουμινίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    -Η λύση του Greenlee δεν κάνει για σένα, είναι ακριβή για επαγγελματίες και κυρίως υδραυλικούς για να περνάνε σωλήνες μέσα από μεταλλικές επιφάνειες.

- Η σέγα ξεκινώντας από τρύπα με τρυπάνι που έχεις κάνει στο εσωτερικό του κύκλου και στη συνέχεια λιμάρισμα της περιμέτρου είναι ότι πρέπει για σένα που πατάει και το όργανο επάνω και κρύβει τις λεπτομέρειες.

- Η ποτηροκορώνα μια χαρά είναι για τον αριθμό των εργασιών που θα κάνεις.

- Μπορείς να κάνεις τρύπες συνεχόμενες στη σχεδιασμένη περίμετρο του κύκλου με κάθετο δράπανο, κόβεις σα βούτυρο με το dremelάκι σου, λιμάρεις, τέλος!
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Μανιβελάτο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    -Η λύση του Greenlee δεν κάνει για σένα, είναι ακριβή για επαγγελματίες και κυρίως υδραυλικούς για να περνάνε σωλήνες μέσα από μεταλλικές επιφάνειες.

- Η σέγα ξεκινώντας από τρύπα με τρυπάνι που έχεις κάνει στο εσωτερικό του κύκλου και στη συνέχεια λιμάρισμα της περιμέτρου είναι ότι πρέπει για σένα που πατάει και το όργανο επάνω και κρύβει τις λεπτομέρειες.

- Η ποτηροκορώνα μια χαρά είναι για τον αριθμό των εργασιών που θα κάνεις.

- Μπορείς να κάνεις τρύπες συνεχόμενες στη σχεδιασμένη περίμετρο του κύκλου με κάθετο δράπανο, κόβεις σα βούτυρο με το dremelάκι σου, λιμάρεις, τέλος!
    Δεν είμαι πολύ σίγουρος θα κρύβονται οι ατέλειες από τα όργανα γιατί αυτά απλώς προβάλονται σε οθόνη από πίσω, ενδεχομένως μία μαύρη λαμαρίνα να βοηθούσε αλλά και πάλι έχω τις αμφιβολίες μου.. Σε κάθε περίπτωση δεν με βλέπω να αγοράζω τα συγκεκριμένα εργαλεία παρά μόνο ίσως κάποιο σκαρπέλο για να ανοίγω μικρά ορθογώνια για διακόπτες τύπου κούνιας όπως αυτοί εδώ..

http://www.rv7blog.com/images/20090222_switches2.jpg
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Λοιπον κοιτα να δεις... εχω ενα χειροκινητο υδραυλικο knockout punch της Alfra με μεγαλυτερο ποτηρι 60.5 αν και ειναι σπασμενο εσωτερικα και δεν ξερω αν δουλευει... Το χρησιμοποιουμε σε ανοξείδωτο 1χιλ+/- και ζοριζεται αρκετα. Το αλουμινιο φανταζομαι το κοβει σαν βουτυρο

Αληθεια ποσο σου πανε σε κανα λειζερ/παντσινγκ;
    Ban 'em all

Παλαιό μέλος
    ωραίο το αλουμίνιο γι' αυτό που έχεις στο μυαλό σου αλλά προτείνω να αλλάξεις ....υλικό χρήσης για οικονομία....και με ξύλο κάνεις δουλειά που με ένα ωραίο προσεκτικό βάψιμο μπορεί να σε καλύψει....
    Cash, Ass or Grass, nobody rides me for free

Μανιβελάτο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Stabak Προβολή μηνύματος
    Λοιπον κοιτα να δεις... εχω ενα χειροκινητο υδραυλικο knockout punch της Alfra με μεγαλυτερο ποτηρι 60.5 αν και ειναι σπασμενο εσωτερικα και δεν ξερω αν δουλευει... Το χρησιμοποιουμε σε ανοξείδωτο 1χιλ+/- και ζοριζεται αρκετα. Το αλουμινιο φανταζομαι το κοβει σαν βουτυρο

Αληθεια ποσο σου πανε σε κανα λειζερ/παντσινγκ;
    Μαζί με άλλα 4 φύλλα για να κλείνει σαν κουτί μου είπαν 160+ και χρειάζομαι ακόμα και τα δυο νεφρά μου
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Με δεδομένο το dremel θα ξεκίναγα από αυτό:http://www.dremeleurope.com/gr/el/oc...D60.sl021-vm_1

Και αν δούλευε ικανοποιητικά θα τα έσκαγα και για αυτό:
    http://www.dremeleurope.com/gr/el/oc...BB%CF%89%CE%BD

Μανιβελάτο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Με δεδομένο το dremel θα ξεκίναγα από αυτό:http://www.dremeleurope.com/gr/el/oc...D60.sl021-vm_1

Και αν δούλευε ικανοποιητικά θα τα έσκαγα και για αυτό:
    http://www.dremeleurope.com/gr/el/oc...BB%CF%89%CE%BD
    Είχα δει ένα βιντεάκι για το 2ο αξεσουάρ απλά σε ξύλο.. Δεν πίστευα ότι μπορεί να κόψει ικανοποιητικά αλουμίνιο με το φρεζάκι αλλά μάλλον κάνω λάθος.. ~15 ευρώ κάνει οπότε μάλλον θα πεταχτώ να το πάρω..
    Τελευταία τροποποίηση από epp1640; 24/04/2013 στις 17:43.

Μανιβελάτο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από billyP Προβολή μηνύματος
    ωραίο το αλουμίνιο γι' αυτό που έχεις στο μυαλό σου αλλά προτείνω να αλλάξεις ....υλικό χρήσης για οικονομία....και με ξύλο κάνεις δουλειά που με ένα ωραίο προσεκτικό βάψιμο μπορεί να σε καλύψει....

Έχω σκεφτεί και εγώ ως τελευταία λύση το mdf αλλά θέλω να παλέψω λίγο το αλουμίνιο δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στο πραγματικό..

σε βιοτεχνια που επεξεργαζεται ξυλεια .Εσυ θες CNC για να κανεις την δουλεια σου .Ο εργαλειοφορος παιρνει και μαχαιρια για αλουμινιο.
    Συνεργαζομαι με φασον CNC για την ξυλεια μου,αλλα κανει και δουλειες με αλουμινια ,κοριαν ,πλαστικα,πλεξιγκλας

Μανιβελάτο μέλος
    Έχεις καθόλου εικόνα χονδρικά για το τι χρήματα θα μου ζητούσαν?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από epp1640 Προβολή μηνύματος
    Έχεις καθόλου εικόνα χονδρικά για το τι χρήματα θα μου ζητούσαν?
    εγω ειμαι θεσσαλονικη και εχει πολυ καλες τιμες το cnc .Τωρα αν αθηνα ξυριζουν δεν γνωριζω.Πας με το σχεδιο και σου λεει τιμη.
    κοβει-κολαει pvc με 6ε το μετρο.κοστος 30ε με το υλικο 180χ100 πλακα 25αρα. Ρωτησα απο αθηνα να μου στειλουν ενα ιδιο και μου ειπε 150Ε οι ανθρωποι ειναι τρελοι η ψαχνουν για μαλακες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Είχα δει ένα βιντεάκι για το 2ο αξεσουάρ απλά σε ξύλο.. Δεν πίστευα ότι μπορεί να κόψει ικανοποιητικά αλουμίνιο με το φρεζάκι αλλά μάλλον κάνω λάθος.. ~15 ευρώ κάνει οπότε μάλλον θα πεταχτώ να το πάρω..
    Και εγώ αμφιβάλλω για το φρεζάκι που συνοδεύει τον οδηγό γι αυτό σου πρότεινα να δικιμάσεις πώς κόβεις το πρώτο φρεζάκι από καρβίδιο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Έχω σκεφτεί και εγώ ως τελευταία λύση το mdf αλλά θέλω να παλέψω λίγο το αλουμίνιο δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στο πραγματικό..
    Θα μπλέξεις χοντρά! Το mdf είναι εξαιρετικά σκληρό κι αυτά τα μαχαιράκια που εμφανίζετε θα τα καταπιεί για πλάκα. Μόνο με καλό router θα κάνεις δουλειά σε mdf.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	images.jpg 
Προβολές:	63 
Μέγεθος:	5,4 KB 
ID:	288431

Με τα υπόλοιπα το πολύ καμιά μελαμίνη, κόντρα πλακέ η μπάφλα να κόψεις....
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Πας σε ένα μαγαζι που φτιάχνει μεταλικές πινακίδες (διαφημιστικές , σήματα ΚΟΚ, κτλ), έχεις φτιάξει ένα πατρόν με χαρτόνι και στο κόβει ακριβώς όπως το θές
    κόστος για 1χιλ αλουμίνιο 60χ40εκ 6 ευρώ (έφτιαξα μια καρίνα για VSTROM)
    aleaxzafeir

Μανιβελάτο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zolotas Προβολή μηνύματος
    εγω ειμαι θεσσαλονικη και εχει πολυ καλες τιμες το cnc .Τωρα αν αθηνα ξυριζουν δεν γνωριζω.Πας με το σχεδιο και σου λεει τιμη.
    κοβει-κολαει pvc με 6ε το μετρο.κοστος 30ε με το υλικο 180χ100 πλακα 25αρα. Ρωτησα απο αθηνα να μου στειλουν ενα ιδιο και μου ειπε 150Ε οι ανθρωποι ειναι τρελοι η ψαχνουν για μαλακες
    Κρήτη είμαι αλλά πόσο να κοστίζουν τα μεταφορικά στη χειρότερη.. Αν θες στείλε μου ένα pm με τα στοιχεία να ρωτήσω Στέφανε..

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ζαντες αλουμινιου σε YAMAHA XT 600
    από Λευκάδιος στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2012, 07:28
  2. κοπή σε ανοξείδωτη λαμαρίνα
    από road spirit στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2012, 11:40
  3. ΑΝΟΔΙΩΣΗ ΣΕ ΓΡΑΝΑΖΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
    από josbi στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks