Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Κοιτάξτε επειδή είστε και γαμώ τους σπάμερ να το απλοποιήσουμε λίγο?
Αν τύχει και πάτε κανένα Μουτζέλο, Στέλβιο κλπ
Αριθμός κάτω από το φτερό, λασπωμένος, με τζαμάκι φιλέ, κομμένος για λόγους αεροδυναμικής, κριπτονάιτ που κρύβει νούμερα, μονωτικές ταινίες που κάνουν το 6 8 κλπ κλπ
Δεν παίζουν!
Έχει αλλάξει ο νόμος και γαμάνε !
Αυτά !
βγαζω το μοτο 1-2 φορες την εβδομαδα για βολτα και κινουμαι αττικη οδο κατα βαση,βαρεθηκα πριν και μετα να βιδωνω-ξεβιδωνω την πινακιδα μεχρι που αντι για παξιμαδι πηρα κατι σαν πεταλουδα που βιδωνει με το χερι ευκολα,ξερω οτι μαι παρανομος αλλα θελω να ξε"""λωσω με το μηχανακι μου και με τα ορια που παιζουν ειδικα περιφερειακο ειναι για γελια...οσο για πιστα δυστηχως δεν γινεται για πολλους λογους,κυριως κοστος και παρεας.πολλα πραγματα ειναι παρανομα,εξατμισεις,ξενον και αλλα πολλα αλλα τα κανουμε γιατι γουσταρουμε,αλλιως θα περναμε ολοι το παπακι του σαρακακη...
εγραψα με ειλικρινεια το λαθος που κανω και το αναγνωριζω,μακαρι να σαι σωστος κ δικαιος σε ολα αλλα δυστηχως απο ηθικολογους,κριτες κ επαναστατες του πληκτρολογιου εχω βαρεθει να βλεπω...δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα καθως δεν σε γνωριζω αλλα σε παρομοια θεματα που ανοιγονται σε ολα τα φορουμ στο να κρινουμε και να κραξουμε ειμαστε πρωτοι,οταν ομως καβαλαμε τις ροδες λες και μπαινει ο διαολος μεσα μας και κανουμε του κεφαλιου μας!
πολύ της παράβασης βλέπω γίνεται τελευταία![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Καλά όλοι δυνητικά πάντα κινδυνεύουμε. Το "δυνητικά" έχει δημιουργήσει από περιστατικά Κορκονέα μέχρι γκουαντάναμο, χούντες κι ότι λογής παραλογισμό χωράει ο ανθρώπινος νους (ή η απουσία αυτού).
Ρώτησα αν ο ρόλος της μπανάνας ήταν αυτός που υπέθεσα. Τώρα τί βιολί βαράει το γκάνι μέσα στη μπανάνα, σαββατόβραδο που πάει ο τσέος στον Τερζή να τα τσούξει δεν καταλαβαίνω. Αυτό ενοοώ "εκτός υπηρεσίας".
εντιτ: μην πιάσουμε τις όποιες διαφωνίες μας (επειδή καταλαβαίνω ότι υπάρχουν) περί σωμάτων ασφαλείας και πάει αλλού το θέμα. Ειλικρινής ήταν η απορία μου
Επιφανές άρα και mod/admin? Ε, καλά σας κάνουν και σας κράζουν για το moderation. Ρε όλοι οι μπάτσοι δω μέσα μαζευτήκατε?![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Λοιπόν έριξες πολλά θέματα στο τραπέζι...
α)Τα όρια ταχύτητας 'ΟΝΤΩΣ είναι πολύ συχνά γελοία...αυτό όμως δεν δικαιολογεί να κυκλοφορώ χωρίς πινακίδα...φαντάσου να καθόριζε ο καθένας την στάση του και την συμπεριφορά του στον δρόμο αποκλειστικά με βάση τα δικά του κριτήρια... ζούγκλα; φαντάσου αυριο να ξηλώσουν όλοι τις πινακίδες τους επειδή συμφωνούν μαζί σου...κόλαση και για σένα τον ίδιο...
β) αν δεν πιστεύεις αυτά που γράφεις εσύ ο ίδιος δεν βρίσκω λόγο να τα διαβάζω...(μηδενικό, τιποτένια κρτήρια...)
γ)Αν ήσουν σίγουρος ότι την πρώτη ώρα που θα κυκλοφορούσες χωρίς πινακίδα θα σε έγραφαν (έστω και για μικρό πόσο) δεν θα το έκανες μάλλον..εδώ αυτό συμβαίνει...ξέρεις ότι αν παρανομήσεις θα πληρώσεις...δεν γλιτώνεις εύκολα...
δ) στην Ιταλία φτάνουν ΜΕΧΡΙ και κατάσχεση μηχανής...φαντάζομαι πριν από αυτό ξεκινάνε με πρόστιμα...
ε) το να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδα μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρότερα θέματα από μια απλή παραβίαση ορίου ταχύτητας...παραδείγματα μύρια...
στ)νόμοι άδικοι και καταχρηστικοί υπάρχουν πολλοί, αν θέλουμε να αλλάξουν υπάρχουν άλλοι τρόποι πέρα από το να παραβιάζουμε όλλους όσους δεν μας κάνουν.
ζ) όταν μιλούσα για τροχαία μιλούσα για τα πάντα...και αυτοκίνητα...
Τέλος σκάτά παιδεία έχουν παντού...οι νόμοι και εφαρμογή τους είναι που τους κρατάνε ζωντανούς...
Τέλος να ξέρεις ότι καταλαβαίνω ότι ξεκινάς έχοντας δίκιο αλλά η λύση που δίνεις και η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι λάθος κατά την γνώμη μου...
υ.γ.1 γενικά συμφωνώ με την άποψη/στάση/κουλτούρα του Φκολ κ4 και μιας και έγραψα ήδη πολλά ελπίζω να με καλύψει ώστε να μην γράφω σεντόνια...
υ.γ.2 μπατσόφατσες τελικά υπάρχουν παντού...
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Είναι δικαίωμά σου να προσπαθείς να αποφεύγεις πράγματα που δεν σε συμφέρουν (όπως μια κλήση), αρκεί να ξέρεις πως το «προσπαθώ να αποφύγω» εξ 'αρχής δηλώνει παραδοχή ενοχής.
Δηλαδή, αν σε σταματήσει κάποιος χωρίς πινακίδα, δικαιούται να θεωρήσει πως την έβγαλες για να κάνεις μαλακία (που εδώ που τα λέμε, αυτό γίνεται).
Όσο δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, τότε εντάξει.
Το ότι υπάρχουν και άλλοι παράνομοι, δεν σημαίνει πως οποιοσδήποτε πρέπει να τη γλυτώνει. Ακόμα και αν η «άλλη» παρανομία είναι πιο σοβαρή.
Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να γράφουμε τροχαίες παραβάσεις επειδή «υπάρχουν τόσοι κλέφτες», δεν θα έπρεπε να πιάνουμε κλέφτες μιας και υπάρχουν ληστές, ληστές μιας και υπάρχουν δολοφόνοι κτλ.
Δεν πάει έτσι.
Σωστός![]()
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να του αρέσει η αισθητική της πινακίδας, η ύπαρξή της έχει όμως λόγο. Το να έχει κάποιος πινακίδα μικρότερη από γραμματόσημο, ή καλυμμένη με μαύρο πλαστικό (τα μισά navara εδώ γύρω) ή τοποθετημένη μεταξύ πίσω τροχού και ανάρτησης που δε διαβάζεται από κανέναν δεν τον κάνει νόμιμο.
edit, @devil's: επειδή είμαι σχετικά ήρεμος οδηγός, επειδή καβαλάω αραμπά και επειδή στην Κρήτη δεν έχουμε πολλές κάμερες δε μπορώ να σου απαντήσω τίμια, αλλά αν από όσα μπορείς να κάνεις εσύ αποφασίζεις να βγάλεις την πινακίδα, νομίζω ότι είσαι λάθος, κι ας είναι τα όρια ταχύτητας αρκετές φορές ηλίθια.
Τα σχόλια περί επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων όπως γουστάρει ο κάθε ένας τα θεωρώ απογοητευτικά αλλά ευτυχώς με κάλυψαν άλλοι με τις απαντήσεις τους.
Να σημειώσω ότι τον τίτλο στο πρώτο ποστ μου δεν τον έβαλα εγώ, ή δεν τον πρόσεξα ότι ήταν εκεί όταν απαντούσα. Αν μπορούσε κάποιος admin να τον σβήσει θα το εκτιμούσα.
Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 25/04/2013 στις 11:35.