Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: Εταιρίες Οδικής Βοήθειας και κάλυψη τρέιλερ!

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Μια βεβαίωση ρυμούλκησης από Μηχανολόγο Μηχανικό χρειάζεσαι...
    Αν στη δώσει αυτήν ο Μ.Μ., εσύ είσαι σύννομος, από εκεί και πέρα αν γίνει καμιά μακακία, σηκώνει μεγάλη κουβέντα
    Το τρέιλερ πρέπει να φέρει πινακίδα, οι πινακίδες που έχει το αυτοκίνητο απαγορεύεται να μετακινηθούν από τη θέση ενώ το όχημα κινείται σε δημ. δρόμο, αν φτιάξεις μία μόνος σου και την κοτσάτρεις πάνω στο τρέιλερ μπορεί να κατηγορηθείς μέχρι και για παραποίηση δημ. εγγράφου. Η βεβαίωση από τον μηχ/γο προϋποθέτει ότι στο τρέιλερ θα χτυπηθούν νούμερα άρα το τρέιλερ γίνεται μοναδικό και μπορεί να το σέρνει μόνο το όχημα στο οποίο είναι δηλωμένο, άρα αν εσύ ξεμείνεις στον δρόμο και με πάρεις τηλ να έρθω να πάρω το τρέιλερ το δικό σου, παρ' όλο που εγώ έχω άδεια να ρυμουλκώ, θα είμαι παράνομος. Πόσα άλλα θες να σου γράψω για το Ελληνικό παράλογο???? Ο κατάλογος μακρύς και ατελείωτος
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Το τρέιλερ πρέπει να φέρει πινακίδα, οι πινακίδες που έχει το αυτοκίνητο απαγορεύεται να μετακινηθούν από τη θέση ενώ το όχημα κινείται σε δημ. δρόμο, αν φτιάξεις μία μόνος σου και την κοτσάτρεις πάνω στο τρέιλερ μπορεί να κατηγορηθείς μέχρι και για παραποίηση δημ. εγγράφου. Η βεβαίωση από τον μηχ/γο προϋποθέτει ότι στο τρέιλερ θα χτυπηθούν νούμερα άρα το τρέιλερ γίνεται μοναδικό και μπορεί να το σέρνει μόνο το όχημα στο οποίο είναι δηλωμένο, άρα αν εσύ ξεμείνεις στον δρόμο και με πάρεις τηλ να έρθω να πάρω το τρέιλερ το δικό σου, παρ' όλο που εγώ έχω άδεια να ρυμουλκώ, θα είμαι παράνομος. Πόσα άλλα θες να σου γράψω για το Ελληνικό παράλογο???? Ο κατάλογος μακρύς και ατελείωτος
    Το παράλογο κατ' εμέ είναι ότι υπάρχουν κάτι ρυμουλκούμενα ιδιοκατασκευές με σάπιους άξονες και λάστιχα από καροτσάκια οικοδομής, και κάτι συνάδελφοί μου για ένα 50άρικο πάνε και υπογράφουν και κυκλοφορούν αυτά τα εκτρώματα, αλλά αν ανοίξουμε τέτοια συζήτηση άστα να πάνε στο διάολο

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη αν δανειστεις το αυτοκινητο του κολλητου σου με το τρειλερ κ μεινεις λογω προβληματος ερχονται κανονικα κ σε παραλαμβανουν λογω οτι εισαι ασφαλιζομενος σαν φυσικο προσωπο?!Δεν ασφαλιζουν μονο οτι εχεις στην κατοχη σου??Αρα αν εχεις 2 μοτοσυκλετες κ ενα αμαξι οτι κ να καβαλας εκεινη την ωρα αν μεινεις το περισυλλεγουν??

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Ναι.
    Όπως γράφω και πιο πάνω

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Αυτό σημαίνει πως είσαι ασφαλισμένος για οποιοδήποτε όχημα οδηγείς εκτός κι αν είναι παρόν ο ιδιοκτήτης.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Πόσα άλλα θες να σου γράψω για το Ελληνικό παράλογο???? Ο κατάλογος μακρύς και ατελείωτος
    Eτσι ακριβώς είναι.
    Και μαλιστα υπάρχει και νόμος που αναφέρει οτι τρειλερ ρυμούλκησης για μοτοσυκλέτες πρεπει υποχρεωτικά να ειναι κλειστού τυπου...
    Εγω πινακίδα για το τρειλερ έτιαξα μόνος μου.

Αλλά και στο Hornet πινακίδα απο μαγαζακι εχω βάλει.

Στο κράτος που ζούμε όπου οταν αγόρασα την μηχανή καινούρια, μου έδωσαν ενα χαρτί από το υπουργείο (με σφραγίδα Ελλ Δημοκρατιας κλπ) που λεει οτι επιτρεπεται να κυκλοφορω χωρίς πινακίδα λόγω έλειψης πινακίδων, ολα γίνονται και ταυτοχρόνως όλα δεν γίνονται.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Βασίλη στην περίπτωσή μου την διαδικασία την έκανε ο κατασκευαστής, και μαζί με το τρέιλερ παρέλαβα και την 'αδειά' του.
    Ναι ειναι μόνο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και με αυτό το χαρτί το βαζεις και στην ασφάλεια και πληρώνεις εξτρα.
    To θεμα του κοτσαδόρου ακόμα κι όσοι το ξέρουν απλά το γράφουν. Εγώ καθομαι καθε φορά (1,2 φορες το χρονο ειναι) και τον βαζω και τον βγαζω, εχω τον απλό αποσπώμενο με 2 βίδες.
    Σε ατυχημα παντως που είχε συγγενής κι έφταιγε ( επεσε στον προφυλακτηρα του μπροστινού που ειχε κοτσαδόρο) όταν ήρθε η αστυνομία κατεγραψε το συμβάν κανονικά, και μετα έκοψε κλήση 300 Ευρω για τον κοτσαδόρο στον μπροστινό.

2 παιδιά έπαιζαν κυνηγητό στη γειτονιά μου (αδελφάκια) και στην προσπάθειά του το ένα να ξεφύγει από το άλλο, πέρασε ανάμεσα από 2 παρκαρισμένα, το ένα είχε τον κοτσαδόρο επάνω, κι έσπασε το πόδι του. Ο ππρς με τον κοτσαδόρο ακόμα πληρώνει τις φυσικοθεραπείες του πιτσιρικά, γιατί η ασφάλειά του δεν τον κάλυψε.

Αλλά είμαστε οφ τόπικ, δεν είναι αυτό το θέμα της κουβέντας.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Administrator
    Αυτά που χρειάζεσαι για να είσαι νόμιμος τουλάχιστον για την ώρα είναι:

Χαρτί απο μηχανολόγο οτι το τρέιλερ έχει βάρος χ και ικανότητα φόρτωσης ψ, απόσταση άξονα από το σημείο πρόσδεσης κλπ τεχνικά στοιχεία + αριθμό πλαισίου.
    Πας υπουργείο, το καταθέτεις και στην συνέχεια με την άδεια του τρέιλερ, την άδεια έλξης του οχήματός σου (που θα προμηθευτείς από την εταιρία που το εισάγει (τα καινούρια αναφέρουν την ικανότητα έλξης πάνω στην άδεια)), πας ξανά στο υπουργείο και το συνδέουν με το όχημά σου.
    Αν θέλεις ο κολλητός σου να μπορεί να κουβαλήσει το τρέιλερ σου, του κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση οτι του το επιτρέπεις και μαζί με την άδεια του τρέιλερ και την άδεια έλξης, πάει υπουργείο και το συνδέει και με το δικό του αυτοκίνητο.

Administrator
    Όμως το θέμα μας δεν είναι οι κοτσαδόροι. Please....

Αγροτικό Μέλος Το avatar του/της anwrimos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Σωστά, είναι 79,50€ και καλύπτει τον ασφαλισμένο, οχι το όχημα.
    Αυτό σημαίνει πως είσαι ασφαλισμένος για οποιοδήποτε όχημα οδηγείς εκτός κι αν είναι παρόν ο ιδιοκτήτης.
    Δες εδώ για περισσότερα
    Ευχαριστω πολύ για την απαντηση, θα το κοιταξω συντομα! Επισης δεν εχω παρα να συμφωνησω απολυτα με το προτελευταιο ποστ σου για το ποιος μπορει να ρυμουλκει το τρειλερ. Αρκει μια υπευθυνη δηλωση παραχωρησης απο τον ιδιοκτητη. Επισης στο ιδιο οχημα μπορουν να αντιστοιχουν πανω απο 1 τρειλερ.
    Καλύτερη η πορεία απο τον προορισμό

Γιάννης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από anwrimos Προβολή μηνύματος
    Επισης στο ιδιο οχημα μπορουν να αντιστοιχουν πανω απο 1 τρειλερ.
    1000 τρειλερ μπορουν να αντιστοιχουν, αλλα θα πρεπει να εχεις και 1000 χαρτακια αδειας αντιστοιχα. Εδω ειναι το κουλο του πραγματος.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Αγροτικό Μέλος Το avatar του/της anwrimos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bros400pgm Προβολή μηνύματος
    1000 τρειλερ μπορουν να αντιστοιχουν, αλλα θα πρεπει να εχεις και 1000 χαρτακια αδειας αντιστοιχα. Εδω ειναι το κουλο του πραγματος.
    Δεν ειναι και τοσο κουλο γιατι τα τρειλερ δεν ειναι ολα ιδια βαρη ιδιες διαστασεις και γενικα ιδια τεχνικα χαρακτηριστικα.. Πρεπει λοιπον να πιστοποιειται καθε φορα το ιδιο αμαξι για το αν μπορει να ρυμουλκησει το εκαστοτε τρειλερ... Το οτι μπορω να τραβηξω ενα τρειλερ με 1 μηχανακι δεν σημαινει οτι με το ιδιο αμαξι μπορω να τραβηξω και ενα φουσκωτο 5μετρο... Για το λογο αυτο 100 τρειλερ 100 αδειες και πολυ τρεξιμο... Αλλου παει η κουβεντα ομως και θα χαλασουμε το thread...
    Καλύτερη η πορεία απο τον προορισμό

Γιάννης

Oυτε ολες οι μηχανες ειναι ιδιες αλλα υπαρχει ενα διπλωμα (σχεδον)........ Προδιαγραφες αμαξιου ΣΥΓΚΡΙΣΗ προδιαγραφες τρειλερ, απο το "οργανο" σε περιπτωση ελεγχου, ειναι αρκετο.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2010, 08:19
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2007, 14:19
  3. Περιστατικό οδικής βοήθειας και μια ερώτηση...
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2006, 16:12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF