Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 27 από 27

Θέμα: Ατύχημα: Κανονικά φταίω, αλλά μου έκανε θετική δήλωση και εγώ αρνητική. Αποζημίωση;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    να ναι καλά η γυναίκα αλλά λ7 δε βλέπω να τσακώνεις...

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giorgath Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα,

Νομικά, ήμουν από πίσω. Ωστόσο, έχω καμια πιθανότητα αποζημίωσης;
    Φίλε μου έπεσες σε άνθρωπο:
    1. Που ήξερε τον ΚΟΚ και ότι αυτό που έκανε απαγορεύεται και
    2. Με συνείδηση γιατί δεν αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι εσύ δεν ήξερες τον ΚΟΚ.

Δες λοιπόν το άρθρο 24 του ΚΟΚ σύμφωνα με το οποίο:

1. Απαγορεύεται η απότομη τροχοπέδηση, εκτός αν την επιβάλλουν λόγοι ασφάλειας.

2. Με εξαίρεση την περίπτωση που η μείωση της ταχύτητας γίνεται για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου, ο οδηγός μπορεί να επιβραδύνει σε σημαντικό βαθμό την κίνηση του οχήματός του, μόνο αν αυτό δεν δημιουργεί κίνδυνο ή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους άλλους οδηγούς και μετά προηγούμενη πάντοτε σαφή και έγκαιρη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση δίνεται με τα φώτα πέδησης ή φωτεινού συναγερμού του οχήματος ή με το χέρι (έκταση του βραχίονα και συνεχής κίνηση αυτού προς τα πάνω και κάτω).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sergiosm Προβολή μηνύματος
    Φίλε μου έπεσες σε άνθρωπο:
    1. Που ήξερε τον ΚΟΚ και ότι αυτό που έκανε απαγορεύεται και
    2. Με συνείδηση γιατί δεν αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι εσύ δεν ήξερες τον ΚΟΚ.

Δες λοιπόν το άρθρο 24 του ΚΟΚ σύμφωνα με το οποίο:

1. Απαγορεύεται η απότομη τροχοπέδηση, εκτός αν την επιβάλλουν λόγοι ασφάλειας.

2. Με εξαίρεση την περίπτωση που η μείωση της ταχύτητας γίνεται για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου, ο οδηγός μπορεί να επιβραδύνει σε σημαντικό βαθμό την κίνηση του οχήματός του, μόνο αν αυτό δεν δημιουργεί κίνδυνο ή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους άλλους οδηγούς και μετά προηγούμενη πάντοτε σαφή και έγκαιρη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση δίνεται με τα φώτα πέδησης ή φωτεινού συναγερμού του οχήματος ή με το χέρι (έκταση του βραχίονα και συνεχής κίνηση αυτού προς τα πάνω και κάτω).

Το ότι την προσπερνούσαν από δεξιά μηχανάκια και για τον όποιο λόγο τρόμαξε ΑΠΟΤΕΛΕΙ λόγο ασφαλείας για το φρενάρισμα της! Δεν το έκανε για να δοκιμάσει τα φρένα της. Το έκανε γιατί εκείνη την στιγμή τρόμαξε!
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    όπως και να έχει ,δεν είναι και πολύ σωστό να το συζητάς εδώ μέσα...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TERMINATOR Προβολή μηνύματος
    Kαι εκει παλι την μιση αποζημιωση θα παρεις (ειμαι παθων)
    Όχι. Ο "από πίσω" δε φταίει ΠΑΝΤΑ. Μερικά ποστς πίσω, είπα ότι έπαθα ακριβώς αυτό (2 φορές μάλιστα) και αποζημιώθηκα κανονικότατα. Μάλλον δεν το κυνηγάτε αρκετά.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4 Προβολή μηνύματος
    Το ότι την προσπερνούσαν από δεξιά μηχανάκια και για τον όποιο λόγο τρόμαξε ΑΠΟΤΕΛΕΙ λόγο ασφαλείας για το φρενάρισμα της! Δεν το έκανε για να δοκιμάσει τα φρένα της. Το έκανε γιατί εκείνη την στιγμή τρόμαξε!
    Μπροστά στο ατύχημα δεν ήμασταν και δεν μπορούμε να ξέρουμε τί ακριβώς έγινε.

Εγώ απλώς έβαλα το νόμο για να ξέρουμε τί ισχύει.

Από 'κει και πέρα, η στάση της τύπισσας δείχνει ότι η ίδια θεωρεί ότι έφταιγε. Κάτι θα ξέρει ...

Μπροστά στο ατύχημα δεν ήμασταν και δεν μπορούμε να ξέρουμε τί ακριβώς έγινε.

Εγώ απλώς έβαλα το νόμο για να ξέρουμε τί ισχύει.

Από 'κει και πέρα, η στάση της τύπισσας δείχνει ότι η ίδια θεωρεί ότι έφταιγε. Κάτι θα ξέρει ...

Ή κάτι δεν θα ξέρει...

Ο ίδιος ο φίλος μας είπε πως την προσπερνούσαν μηχανάκια από δεξιά και τρόμαξε και πάτησε φρένο και λόγω του κακού οδοστρώματος ο ίδιος δεν μπόρεσε να σταματήσει και έπεσε πάνω της...

Αντί για μηχανάκια ο λόγος που πάτησε φρένο θα μπορούσε να είναι κάποιος πεζός που πετάχτηκε... μια ξαφνική σκοτοδίνη, κλπ κλπ... χίλιες αιτίες υπάρχουν. Γι'αυτό πρέπει πάντα να κρατάμε ανάλογες αποστάσεις!

Κανονικά η κυρία είχε το ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα να ζητήσει να της πληρώσει η ασφαλιστική του συμφορουμίτη και τις μικρές ζημιές στο αμάξι της.
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Ή κάτι δεν θα ξέρει...

Ο ίδιος ο φίλος μας είπε πως την προσπερνούσαν μηχανάκια από δεξιά και τρόμαξε και πάτησε φρένο και λόγω του κακού οδοστρώματος ο ίδιος δεν μπόρεσε να σταματήσει και έπεσε πάνω της...
    Τί θα πει τρόμαξε;
    Τα μηχανάκια που περνούν απλώς δεξιά ή/και αριστερά δεν είναι από μόνο του λόγος να τρομάξει.
    Και δεν ξέρουμε πόσο απότομα φρέναρε

Ή κάτι δεν θα ξέρει...
    Αντί για μηχανάκια ο λόγος που πάτησε φρένο θα μπορούσε να είναι κάποιος πεζός που πετάχτηκε... μια ξαφνική σκοτοδίνη, κλπ κλπ... χίλιες αιτίες υπάρχουν. Γι'αυτό πρέπει πάντα να κρατάμε ανάλογες αποστάσεις!
    Δεν ήταν όμως πεζός, ούτε σκοτοδίνη. Και τα ατυχήματα κρίνονται από αυτό που έγινε, και όχι αυτό που θα μπορούσε να γίνει.

Κανονικά η κυρία είχε το ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα να ζητήσει να της πληρώσει η ασφαλιστική του συμφορουμίτη και τις μικρές ζημιές στο αμάξι της.
    Και το άρθρο 24 του ΚΟΚ νόμος είναι.

Τέσπα, δεν έχει νόημα η κουβέντα άπαξ και δεν ξέρουμε τί ακριβώς έγινε.

............
    Τέσπα, δεν έχει νόημα η κουβέντα άπαξ και δεν ξέρουμε τί ακριβώς έγινε.
    από την απάντησή σου, κρατάω αυτό μόνο....

γιατί πολύ απλά, θα γίνει η στεγνή εφαρμογή του νόμου όταν θα έρθει η ώρα της αποζημίωσης.... και φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι τα λ7 είναι πιο πάνω από οτιδήποτε για τις ασφαλιστικές....

μπράβο στην γυναίκα που παραδέχεται οτι φταίει, αν δε, δήλωσε οτι φταίει, παρά την φύση του ατυχήματος (από πίσω), ενδέχεται να αποζημιωθεί ο φίλος.....

κατά τα άλλα, το γιατί μπορεί να τρομάζει ο καθένας μας και πως θα αντιδράσει είναι στην ψυχοσύνθεσή μας ή και στην στιγμή αν θες....

Νέο μέλος Το avatar του/της giorgath
    Καλησπέρα παιδιά,

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, τις διάβασα προσεκτικά και εδώ είμαι πάλι να σας πω που εμπλεξα...!

1. Ούτε εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αλήθεια αν όντως τρόμαξε από μηχανές, γιατί έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες
    2. Είχα ξεκάθαρα δηλώσει στην αστυνομία ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΝΑ Μ Η Ν ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ. Τα κατάφεραν όμως, αντί για σκέτες υλικές ζημιές που θα ξεμπέρδευα αμέσως, έφτιαξαν δικογραφία. Το αγνωώ.

3 και χειρότερο. Πήγα στον μηχανικό μου. Αρχικά μου λέει: "Σταυρός ή πλάκα, θα πάμε για καλίμπρα, 100+φπα η καλίμπρα, 40 το τιμόνι, και η εργασία μου". Του λέω καλίμπρα δεν θέλω, βρες ανταλλακτικά (έχει ένα ίδιο). Μου λέει τα ανταλλακτικά 80ε.
    Βρίσκουμε έναν άλλο μηχανικό μέσω μιας γνωριμίας, ο οποίος μας είπε ότι αυτό το μηχανάκι έχει μαλακό σταυρό και ότι μπορεί ένα απλό λύσιμο δέσιμο να το επαναφέρει.
    Το πάω σήμερα σ αυτόν που μας πρότειναν, του λέω έτσι έγινε, με τόσα km/h κλπ, το παίρνει μια βόλτα, γυρίζει, το αφήνει και μου λέει "έτοιμος". Έκπληκτος του λεω, "τι εννοείς;". Μου λέει έτοιμος, πάρτο κάντο βόλτα να το δεις. Όντως, απλά είχαν στραβοκαθίστει το τιμόνι και η βάση του, τα έβαλε στην θέση τους και είμαι πανέτοιμος. Και δωρεάν. Με το ζόρι τον έπεισα να του δώσω 10ε. Μου είπε ότι αν πήγα σε άλλον μηχανικό κ μου έλεγα για ανταλλακτικά κλπ το έκανε στάνταρ για να με "δαγκώσει" στα χρήματα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη.

Ερώτηση: Πόόόόσο λαμόγιο μπορεί να είναι ο παλιός μου μηχανικός; Δεν σεβάστηκε ότι θα γυρνούσα για καιρό με τα μισητά μαζικά μέσα μεταφοράς εκτός από τα 160ε+ που θα μου κόστιζε η απατεωνιά του;
    Η ζωή είναι ένα ταξίδι.
    Κατά προτίμηση με μηχανή.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ουτε του παπα!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Μέλος
    φιλε μου εχω παθει ακριβως το ιδιο... γλιστραγε ο δρομος και ο τυπος σταματησε κοκκαλωμα τερμα να παρει μια κοπελα που ηξερε να την παει πιο περα . Ενα κουτι 6 μετρα ειχε . Παταω φρενο γλιστραω και παω να φυγω απο αριστερα , πεφτω (βασικα ριχνω το μηχανακι) και σερνομαι και πεφτω με τα ποδια στο προφυλακτησα του. Κατεβαινει κατω ενας καλοσυνατος κυριος και κοντεβε να βαλει τα κλαματα . Με ειδε και η γκομενιτσα και αρχιζε να ουρλιαζει σε σημειο να τρομαξω κ εγω .Μονο το μπουφαν σκιστικε στον αγκωνα και το μηχανακι κατι στραβωματα και πλαστικα. Εν τελη μου δωσε 150Ε υστερα απο εκατομυρια συγνωμη που μ ζητησε. Του πα εγω φταιω παππου αστο θα το φτιαξω εγω . Τπτ αυτος ! Εκει να στηριξει τους νεους γτ λεει ηταν κ αυτος μηχανοβιος ! ακομα τον ψαχνω να τον κερασω ενα καφε ! Αφου δε χτυπησες ξεχασε το κιολας !

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Μου έκανε ζημιά αλλά έχω την πινακιδα του.Τι κάνω?
    από Komisths στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2012, 09:26
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2007, 17:24
  3. ατυχημα στην κατεχακη μπροστα μου
    από apolon10 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2006, 23:18
  4. Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2006, 11:08
  5. Απαντήσεις: 27