Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 48

Θέμα: Ηλεκτρομηχανολογική ερώτηση

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Κολλάει μια χαρά, απλά εγώ δεν το έχω εξηγήσει καλά στα σχέδια... βασικά πάνω σε καρότσα φορτηγού θα υπάρχει αυτή η ανάπτυξη, ενα κυρίως παραλληλόγραμμο, ενα κάθετο παραλληλόγραμμό από κάτω που θα ολισθαίνει στο ρόλο γερανογέφυρας με προεκτάσεις έξω από την καρότσα (για να φορτώνει τα μελίσσια) και στο κάτω μέρος αυτής της γερανογέφυρας το μοτέρ ανύψωσης που και αυτό θα πηγάινει μπρος - πίσω ολισθάινοντας... δηλαδή βουτας την κυψέλη έξω από την καρότσα, την ανεβάζει πάνω και την τοποθετείς όπους θες αφού έχει 2 κινήσεις (πέρα από την ανύψωση) μια κατα μήκος της καρόστας και μια κατά πλάτος. Αυτό θα συνδυαστεί με τετράροδο όχημα μεταφοράς, φανταστείτε κάτι σαν μικρό κλαρκάκι, τη βάση την έχω βρει και είναι κάτι σαν και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=MWWSagXAWmU με διάφορες επεμβάσεις βέβαια...

Αυτά που δείχνουν στα βίντεο με το φορτηγό δίπλα από τα μελίσσια είναι ωραία στο εξωτερικό μόνο... εδώ σπάνια βρίσκεις νομή προσβάσιμη που να μπαίνει το φορτηγό και αν υπαρχει κάποια τέτοια είτε θα είναι πιασμένη από άλλους 40, είτε την επόμενη ημέρα δεν θα βρεις ούτε μια κυψέλη παρά μόνο ένα σημείωμα που θα γράφει "ευχαριστούμε που δεν μας κούρασες, να τα χαιρόμαστε, θα τα προσέχουμε". Εδώ κόντεψα να ντελαπάρω με το vitara και τρείλερ με 40 μελίσσια κοντα στην Τρίπολη για να τα πάω στα κατσάβραχα και πάλι βρέθηκε ο κλασσικός μαλάκας που μου έκανε μανούρα!

Βασίλη δεν κερνάει τούφες καπνού στο άσχετο, να το ανάψει θέλει το ρημάδι, να πάρει καλά, για αυτό και ρίχνει ξερογκαζιές...
    Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 05/06/2013 στις 21:49.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    http://www.youtube.com/watch?v=3PwIpyf3yik

που δεν το βλέπω να το κάνεις με την ηλεκτροκόλληση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος

http://www.youtube.com/watch?v=3PwIpyf3yik

που δεν το βλέπω να το κάνεις με την ηλεκτροκόλληση
    Και άντε πες ότι το έφτιαξα, μιλάμε για καρότσα 3,30 μήκος, θα είναι σαν πτυσσσόμενη αψίδα του θριάμβου... Thanks πάντως!

Αυτό κάτι μου κάνει... http://www.youtube.com/watch?v=MFO03ZLBViU

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    Ουσιαστικά θες μια μίνι γερανογέφυρα πάνω στο φορτηγάκι; Δεν φαίνεται τόσο δύσκολη κατασκευή. Μίλα με κάποια εταιρεία που φτιάχνει γερανογέφυρες να σου πει στοιχεία για μοτεράκι+γερανάκι.

Αυτό θα το έχεις μόνιμα πάνω στο αυτοκίνητο; Δεν θα θέλει προσοχή έτσι όπως θα προεξέχει δεξιά-αριστερά;
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    για δεν ριχνεις καμια ψαχτικη στο καρ η οπουδηποτε αλλου σε αγγελιες;

δηλαδη να παρεις φορτηγακι με παπαγαλακι. αμα αυτο το εργαλειο κανει 11 και 20 χιλιαρικα στις δυο περιπτωσεις που ειπες παιρνεις ενα φορτηγακι με παπαγαλακι πολυ φθηνοτερα.

μια ιδεα ειπα .......

Κάνω μια οικονομική πρόταση, βάση ταράτσας για γερανάκι περίπου 500 ευρώ και βίντσι για max 900 κιλά περίπου 100 ευρώ.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	CRL-2508.JPG.png 
Προβολές:	146 
Μέγεθος:	62,4 KB 
ID:	292165

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	6190900_01_100611 (500 x 375).jpg 
Προβολές:	147 
Μέγεθος:	26,1 KB 
ID:	292166

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus72 Προβολή μηνύματος
    για δεν ριχνεις καμια ψαχτικη στο καρ η οπουδηποτε αλλου σε αγγελιες;

δηλαδη να παρεις φορτηγακι με παπαγαλακι. αμα αυτο το εργαλειο κανει 11 και 20 χιλιαρικα στις δυο περιπτωσεις που ειπες παιρνεις ενα φορτηγακι με παπαγαλακι πολυ φθηνοτερα.

μια ιδεα ειπα .......
    Πολύ σωστός και όντως βρίσκω αμάξια με παπαγαλάκια από 5-6.000 ωστόσο πολλά από αυτά είτε είναι πάνω από 3,5 τόνους και χρειάζονται επαγγελματικό δίπλωμα (που δεν σκοπεύω να βγάλω), άσε που ξεφεύγουμε σε μέγεθος και δεν βολεύει. Το αμάξι θα είναι κατηγορία Transit, Transporter, Ducato με καρότσα. Όσα από αυτά έχουν γερανάκι, δυστυχώς καταλλαμβάνει ένα μέρος από την καρότσα τους και αυτό όσο αμελητέο να είναι σε άλλες εφαρμογές και μεταφορές, εμένα δεν με συμφέρει καθόλου, καθότι τέσσερις διπλές κυψέλες (που θα έβαζα στη θέση του γερανού) = εν δυνάμει 60 κιλά μέλι Χ 10 ευρώ το κιλό = 600 ευρώ Χ 3 κατά μέσο όρο ανθοφορίες / μελιττοεκκρίσεις το χρόνο = 1800 ευρώ.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Δες αυτο ειναι νομιζω οτι ειναι πολυ κοντα σε αυτο που ανεβασες στο βιντεο.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    πότε θα μου φέρεις μέλι εσυ; ε;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

veteran of the physic war Το avatar του/της bocaros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Και άντε πες ότι το έφτιαξα, μιλάμε για καρότσα 3,30 μήκος, θα είναι σαν πτυσσσόμενη αψίδα του θριάμβου... Thanks πάντως!

Αυτό κάτι μου κάνει... http://www.youtube.com/watch?v=MFO03ZLBViU
    πες μου ακριβης διαστασης καροτσας , αν ειναι σε στυλ πλατφορμας ή εχει πλαινο και πισω πορτα , και δωσε μου λιγο χρονο , εκτος αν καιγεσαι.
    εφαρμογες υπαρχουν πολλες αναλογα τι εισαι διαθεσιμος να πληρωσεις.

μια επισκεψη δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να τα πουμε και απο κοντα.
    AFTER DARK...........

επισης θελω να μου πεις αν με το τετρατροχο θα εχεις τη δυνατοτητα να φτασεις ακριβως διπλα στο φορτηγακι σε οποια πλευρα σε βολευει
    AFTER DARK...........

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Πολύ σωστός και όντως βρίσκω αμάξια με παπαγαλάκια από 5-6.000 ωστόσο πολλά από αυτά είτε είναι πάνω από 3,5 τόνους και χρειάζονται επαγγελματικό δίπλωμα (που δεν σκοπεύω να βγάλω), άσε που ξεφεύγουμε σε μέγεθος και δεν βολεύει. Το αμάξι θα είναι κατηγορία Transit, Transporter, Ducato με καρότσα. Όσα από αυτά έχουν γερανάκι, δυστυχώς καταλλαμβάνει ένα μέρος από την καρότσα τους και αυτό όσο αμελητέο να είναι σε άλλες εφαρμογές και μεταφορές, εμένα δεν με συμφέρει καθόλου, καθότι τέσσερις διπλές κυψέλες (που θα έβαζα στη θέση του γερανού) = εν δυνάμει 60 κιλά μέλι Χ 10 ευρώ το κιλό = 600 ευρώ Χ 3 κατά μέσο όρο ανθοφορίες / μελιττοεκκρίσεις το χρόνο = 1800 ευρώ.

εχε υποψη σου οτι τα φορτηγακια αυτου του τυπου εχουν ωφελιμο βαρος 1000 κιλα.
    δεν ξερω ποσο ζυγιζουν τα κουτια , αλλα πρεπει να το υπολογισεις και αυτο
    AFTER DARK...........

Το πιό συμφέρον που μπορείς να κανεις πάνω στον αρχικό σου σχεδιασμό είναι να περάσεις απο την ΝΙΚΟ ΗΕLM HELLAS που εδρεύει παρεπιπτόντως στην Κόρινθο και να χρησιμοποιήσεις έτοιμα τυποποιημένα στοιχεία ράγας τύπου Ω. www.helm.gr

Την κίνηση του φορεά θα την αφήσεις ελεύθερη, με μια ελαφρυά έλξη θα κινείται άνετα, αρκεί να έχεις σταθμεύσει σε οριζόντιο επίπεδο.

Την κάθετη κίνηση της ανάρτησης μπορείς να την κάνεις ή οικονομικά με ένα χειροκίνητο παλάγκο αλυσίδας ή με ένα βίντζι (εργάτη αυτοκινήτου 4x4).

Υ.Γ. Τα μελλίσια ζυγίζουν 250 κιλα;
    Τελευταία τροποποίηση από KaTaNaS; 08/06/2013 στις 17:20.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KaTaNaS Προβολή μηνύματος
    ....

Υ.Γ. Τα μελλίσια ζυγίζουν 250 κιλα;
    Kαλή ερώτηση... ο τύπος στο βίντεο το σήκωνε με άνεση και δεν έμοιαζε με τον Γολιάθ....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    σχετικό ~ άσχετο, κατά πόσο είναι νόμιμη μια τέτοια μόντα ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  2. Ερωτηση Για Ολους...