Κολλάει μια χαρά, απλά εγώ δεν το έχω εξηγήσει καλά στα σχέδια... βασικά πάνω σε καρότσα φορτηγού θα υπάρχει αυτή η ανάπτυξη, ενα κυρίως παραλληλόγραμμο, ενα κάθετο παραλληλόγραμμό από κάτω που θα ολισθαίνει στο ρόλο γερανογέφυρας με προεκτάσεις έξω από την καρότσα (για να φορτώνει τα μελίσσια) και στο κάτω μέρος αυτής της γερανογέφυρας το μοτέρ ανύψωσης που και αυτό θα πηγάινει μπρος - πίσω ολισθάινοντας... δηλαδή βουτας την κυψέλη έξω από την καρότσα, την ανεβάζει πάνω και την τοποθετείς όπους θες αφού έχει 2 κινήσεις (πέρα από την ανύψωση) μια κατα μήκος της καρόστας και μια κατά πλάτος. Αυτό θα συνδυαστεί με τετράροδο όχημα μεταφοράς, φανταστείτε κάτι σαν μικρό κλαρκάκι, τη βάση την έχω βρει και είναι κάτι σαν και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=MWWSagXAWmU με διάφορες επεμβάσεις βέβαια...
Αυτά που δείχνουν στα βίντεο με το φορτηγό δίπλα από τα μελίσσια είναι ωραία στο εξωτερικό μόνο... εδώ σπάνια βρίσκεις νομή προσβάσιμη που να μπαίνει το φορτηγό και αν υπαρχει κάποια τέτοια είτε θα είναι πιασμένη από άλλους 40, είτε την επόμενη ημέρα δεν θα βρεις ούτε μια κυψέλη παρά μόνο ένα σημείωμα που θα γράφει "ευχαριστούμε που δεν μας κούρασες, να τα χαιρόμαστε, θα τα προσέχουμε". Εδώ κόντεψα να ντελαπάρω με το vitara και τρείλερ με 40 μελίσσια κοντα στην Τρίπολη για να τα πάω στα κατσάβραχα και πάλι βρέθηκε ο κλασσικός μαλάκας που μου έκανε μανούρα!
Βασίλη δεν κερνάει τούφες καπνού στο άσχετο, να το ανάψει θέλει το ρημάδι, να πάρει καλά, για αυτό και ρίχνει ξερογκαζιές...