Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Η ωραία Γαλάτεια

Αρχικά δημιουργήθηκε από ilia
    Μπερδεύτηκα τελείως όμως………………

Η μεγάλη και απωθημένη αγάπη, ο χωρισμός και είμαι εδώ δεν είμαι είναι δεν είναι……….

Τελικά ο μεγάλος πόνος φέρνει και την μεγάλη έμπνευση……………. ?

Και μάλλον ισχύει και γενικότερα στη ζωή γνωστός, φίλος, αδερφός και πάει λέγοντας άμα δούμε και πονάει πάμε να συνδράμουμε άμα δούμε και γελάει και χαίρεται και όλα καλά του πάνε να του βγάλουμε το μάτι……………

Είτε ποίημα είτε μια απλή ιστορία το μέσα αίσθημα αυτού που το γράφει λέει

Τι να καταλάβω τώρα από τα ποιήματα και τα ημερολόγια Γαλάτιας και Καζαντζάκη????????

Αγάπη που έγινες δίκοπο μαχαίρι………………………………………..

Και τι καταλαβαίνουμε με τέτοιες αγάπες?

ζουμε

να μην ειναι φλαταδουρα η ζωη
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Η ζωή ούτως ή άλλως από μόνη της δεν είναι φλαταδούρα εκτός αν οι άνθρωποι από μόνοι τους είναι έτσι………

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να σκίζουμε τα φιλοκάρδια μας και του αλλουνού για τόσα χρόνια κολλημένοι, προσκολλημένοι σε άτομα και καταστάσεις………

Και στην τελική αν αγαπάμε κάποιον τόσο και δεν γίνεται να είμαστε μαζί γιατί θα πρέπει να κάνουμε αυτό το φευγιό (που δεν είναι και φευγιό) τόσο δύσκολο για εμάς και τον άλλο……………..

Δεν είναι καλύτερα να κουραστεί ο πόνος και φύγει και εμείς να δώσουμε χαρά στον εαυτό μας και σε κάποιον άλλο που μπορεί να είναι δίπλα μας ……………………?

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ilia
    Η ζωή ούτως ή άλλως από μόνη της δεν είναι φλαταδούρα εκτός αν οι άνθρωποι από μόνοι τους είναι έτσι………

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να σκίζουμε τα φιλοκάρδια μας και του αλλουνού για τόσα χρόνια κολλημένοι, προσκολλημένοι σε άτομα και καταστάσεις………

Και στην τελική αν αγαπάμε κάποιον τόσο και δεν γίνεται να είμαστε μαζί γιατί θα πρέπει να κάνουμε αυτό το φευγιό (που δεν είναι και φευγιό) τόσο δύσκολο για εμάς και τον άλλο……………..

Δεν είναι καλύτερα να κουραστεί ο πόνος και φύγει και εμείς να δώσουμε χαρά στον εαυτό μας και σε κάποιον άλλο που μπορεί να είναι δίπλα μας ……………………?

Άχου τι ωραία που τα λέτε... έτσι είναι όλα στη ζωή... ένα παραμύθι... μια ωραία φιλοσοφημένη άποψη...
    Θάνος..

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
    ...του Καζαντζίδη...

Τώρα, για τον Στελλάρα μιλάτε ή για τον Νικολάρα ??
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Τώρα, για τον Στελλάρα μιλάτε ή για τον Νικολάρα ??
    Γι αυτον που δεν θελει τη Γαλατια και λεμε να κανουμε ερανο !!

ήρθαν μέρες καλές... Το avatar του/της nimbus
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Αναληθειες;;;;;
    μα κι η λογοτεχνια ειναι αναληθειες.Ως προς την ουσια της ομως ειναι αληθειες

Αγαπητη μου,θα διαφωνησω....
    καλα ερωτικα=καλη λογοτεχνια
    ερωτας=αποπλανηση,μυηση,
    ετσι ειναι και η καλη λογοτεχνια,
    θα μου επιτρεψεις να ειμαι επιφυλακτικος με τους ανεραστους σαν καλη ωρα τον Κο Καζαντζακη.

η λογοτεχνία τι είναι αγαπητέ μου?
    Επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι στον κάθε άνθρωπο, ξετυλίγει διαφορετικά την αλήθεια της, εκείνη η εν ονόματη λογοτεχνία
    Κι όπως ισχυρίζεται η Ρέα Γαλανάκη, Η λογοτεχνία, λέει, έχει μια μεγάλη δύναμη, κυρίως στη διαμόρφωση ιδεών και συνειδήσεων...
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...
    ...life is life out there...

nimbus

Παλαιό μέλος Το avatar του/της makaronachis
    Θα έλεγα οτί ο Καζαντζάκης ήταν μεγάλος μαλάκας αλλά είμαι σίγουρος το πουλί του δεν το είχε για αυτήν τη χρήση.Το πολύ πολύ να κατουρούσε με αυτό.....Είναι υπερεκτιμημένος για τις παπαριές που γράφει.Στρογγυλεμένες περιγραφές και εξιδανικεύσεις του κώλου (βλέπε Ζορμπάς).Ο μέγας ιδεαλιστής.Βέβαια αμφιβάλλω αν αγαπούσε και τον εαυτό του και αν είχε και καμιά εκτίμηση ο ίδιος στο έργο του.Ο ίδιος το λέει οτί είναι ένας καλαμαράς.Μπορεί να ακούγονται λίγο ακραία αυτά που γράφω αλλά έτσι τα αισθάνομαι.Γεια και χαρά.
    Τρώω άρα υπάρχω.Τρώω περισσότερο,υπάρχω περισσότερο.

Πραγματικο περιστατικο:
    Καποιος απο τον κυκλο του Ψυχαρη του δημοτικιστη ,γλωσολογου ,σε μια κουβεντα λογοτεχνικου περιεχομενου,ειχε αποκαλεσει τον Β.Ουγκο ,Ηλιθιο.

-Ναι,του λεει ο Ψυχαρης,ηλιθιος αλλα Μεγας.
    Δηλαδη αναγνωριζε την μεγαλη ικανοτητα του Ουγκω,στην γλωσσα,στην δομη,στην ποιητικη,αλλα οσο αφορα την ουσια,το θεμα τον θωρουσε ηλιθιο.

Ο Καζαντζακης για μενα ειναι απο αυτους τους Μεγαλους συγγραφεις εχουν πει σοβαρες κουβεντες εχουν γραψει καλα βιβλια (ο χριστος ξανασταυρωνεται,ασκητικη...),αλλα εχουν παλι σε μεγαλο βαθμο χασει αυτην την πεντακαθαρη θεση προς την ζωη και τα παθη που'χουν αλλοι οπως Στανταλ,Ντοστογιεφσκη,Παπαδιαμαντης

Αν μπορουσα να το περιγραψω καλα θα ημουν κι εγω συγγραφεας

Γεια σου ωρε makaronachi,ηντα καμεις συντεκνε;
    Βαλε ,μια τσικουδια με αφρό
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος Το avatar του/της makaronachis
    Για να μην περαστώ και για κάνας κουλτουρίξ,να πω οτί δεν έχω διαβάσει και πολύ στη ζωή μου.Τον Καζαντζάκη όμως τον ξεσκόνισα εξαιτίας μιας εργασίας που είχα για τη σχολή μου.Είχε την ατυχία μετά από αυτόν να διαβάσω το "Υπόγειο" του Ντοστογιέφσκι.Τώρα αν δεν σας συμβεί δεν θα μπορέσετε να καταλάβατε τι ατυχία ήταν για τον Καζαντζάκη......Μετά το "Υπόγειο" ο Καζαντζάκης μου έμοιαζε με (να μην πω παιδική) εφηβική ποίηση.Σύντεκνε Stavrogin καλά μαι μπρε,αλλά όχι και τόσο για να μπορώ να πιω ρακές.Όντε (όταν) γιάνω (γίνω καλά) θα τσι πιούμε αναδρομικά.Εδά κάνω γυμναστική για να μου βγάλουν τη χολή.
    Τρώω άρα υπάρχω.Τρώω περισσότερο,υπάρχω περισσότερο.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ωραία κάγκελα
    από THEOD στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2004, 14:30
  2. Η..ωραια..με..τα..κοκκινα
    από jimbar στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2004, 06:40
  3. τι ωραια μερα....
    από idi στο forum Αντιπαραθέσεις