Η μπαγκαζιέρα θέλει πολλή χαρτούρα και χώρο να την παρκάρεις.
Η ίδια βάση ακριβώς χρησιμοποιείται από παιδιά που βάζουν επάνω παραμοτέρ.
Δεν έχουν αναφέρει κάτι.
Η μπαγκαζιέρα θέλει πολλή χαρτούρα και χώρο να την παρκάρεις.
Η ίδια βάση ακριβώς χρησιμοποιείται από παιδιά που βάζουν επάνω παραμοτέρ.
Δεν έχουν αναφέρει κάτι.
Το επιτρεπόμενο βάρος στη μπίλια πρέπει να είναι γύρω στα 50 με 60 κιλά, εσύ όμως αν κατάλαβα καλά θέλεις να τα βάλεις (κέντρο βάρους φρέζας) καμιά 70ριά πόντους πιο πίσω. Είναι ένα θέμα...
Απο την άλλη για τόσο μικρή διαδρομή δεν πιστεύω να πειράζει κι ας μην είσαι νόμιμος. Σκέψου και την αγορά μεταχείρω τρέιλερ.
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing
Ψάχνεις γι αυτό http://www.ruote4x4.gr/cms/bakrak.html
Ο νόμος επιτρέπει να έξέχουν πράγματα σε κάποιο ποσοστό του μήκους του αυτοκινήτου , όμως με φορτωμένη φρέζα που έχει λάμες κλπ, είναι και θέμα ερμηνείας...
Το σίγουρο είναι ότι επιβαρύνεις πολύ (μα πολύ) τα πίσω αμορτισέρ του αυτοκινήτου σου.
Μια μπαγκαζιέρα είναι η σωστή λύση , λύνει πολλά προβλήματα μεταφοράς φορτίων , το αμάξι μένει καθαρό, και μη νομίζεις πως η τιμή της θα απέχει και πολύ απο το σύστημα της βάσης στην μπίλια του κοτσαδόρου.
Η έκδοση άδειας έλξης πανεύκολη , με το χαρτί του κατασκευαστή της μπαγκαζιέρας και ένα της αντιπροσωπίας που αναφέρει την δυνατότητα έλξης ρυμουλκούμενου του συγκεκριμένου μοντέλου πηγαίνεις στα ΚΕΠ και σε λίγες μέρες έχεις την άδεια στα χέρια σου.
Προσοχή για την μπαγκαζιέρα δεν ισχύει η ασφάλεια που έχεις , θέλει ξεχωριστή ασφάλεια (δεν είναι πολλά λεφτά) αλλά δεν είναι και υποχρεωτική .
Για την δικια σου περιπτωση δεν ξερω τι αντοχες εχει, παντος το δικο μου αντεχε χαλαρα αρκετα παραπανω απο 120KG και χωρις ιδιαιτερες καθυζησεις των αναρτησεων (και δεν ενoω οτι επιδει το μηχανακι ζυγιζει 120 kg. Εγινε ελεγχος με βαρος πανω στο ακραίο συμειο της βασης. Συντελεστης ασφαλειας πανω απο 4χ).
Φυσικα οπως γραφει και ο παλιανθρωπας απο ηθικης μεριας εισαι οκ...
υ.γ. ο συγκεκρημενος τροπος/πειραμα εχει ενα κατασκευαστικο ελατωμα που καθιστα την ολη κατασκευη ακυρη και ακαταλληλη. Πλεον προσανατολιζομε στην εγκαρσια πληρη στηρηξη της μηχανης πανω σε βαση.
υ.γ. και σε ποιο εξελιγμενο σταδιο (αλλα και παλι ακαταλληλο).
![]()
Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 12/07/2013 στις 23:34.
μηπως να το εβαζες στην οροφη σαν μπαγκαζιερα?![]()
Βγαλε φιλε μου τα μαχαιρια απο πανω δυο βιδες ειναι βαλε τους τροχους και βαλτο στο πορτμπαγκαζ,εγω εβαζα σε ενα celica ενα μινοταυρο που ηταν και ασηκωτος ο κιορατας.
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
O Συγκεκριμενος τροπος εκτος απο νομικης αλλα και πρακτικης πλευρας ενα ελατωμα ολοκληρος ειναι αλλα αλλουνου παπα ευαγγελιο....
Κατα τα αλλα.....
Τι σοι πατεντες ειναι αυτες ρε παιδια..???
Απο το να παρετε ενα τρευλερακι με 300-350 ευρω να καντε οτι δουλεια σας προκυψει και οχι μονο μια πατε και μπλεκετε με καθε ειδους πατεντα γιατι..???
Για να στο πρωτο μπλοκο απο την τροχαια να μην καθαρισεις ουτε με ενα 1000ρικο στην ξεφτιλα ( για αλλοιωση εξωτερικων διαστασεων του οχηματος ) καθως τα κατασκευασματα δεν εχουν καμμια εγκριση τυπου .... Δεν μπορεις να τα νομιμοποιησεις με την καμμια. ...!
Για να σας παρει και τα σωβρακα στο δικαστηριο σε περιπτωση που ο αφηρημενος βλαξ πεσει απο πισω σας ( κατ επαναληψη και κατα συροη οι δικαιωμενοι οδηγοι που επεσαν σε προπορευομενο οχημα με εστω αδηλωτο κοτσαδορο..) και δεν μιλαμε να προκαλεσετε και τραυματισμο..!
Και ολα αυτα για μια μπαγκαζιερα.....για να μην δωσετα 300-350 ευρω + 25 την ασφαλεια της ..???
Τι να πω..??
https://www.youtube.com/watch?v=3z_yoVrGa0g
Παραδοξος η παραπανω κατασκευη (και οσες αλλες παρομιες υπαρχουν στο tube) εχουν το ιδο κατασκευαστικο προβλημα που ειχα και εγω.
Οι λογοι που στην δικια μου περιπτωση το κλασικο τρειλερ δεν μου κανει ειναι:
1. δεν βολευει σε κλειστους χωρους και οπισθοποριες (στενοι χωματοδρομοι, κλειστες γωνιες). Το να κατεβαινω και να το ξεσκαλωνω δεν παιζει
2. Ακομα και αν δεν εχει μηχανη πανω (πας να βρεις καποιον που εμεινε π.χ.) πρεπει να εχεις "στιλ και ρυθμο οδηγησης με τρειλερ".
3. Ο χωρος αποθηκευσης για το τρειλερ, ο χωρος σταθμευσης που χρειαζετε για να φορτωσεις-ξεφορτωσεις μηχανες (το μηκος του αυτοκινητου+το μηκος του τρειλερ+το μηκος της μηχανης) και τελος ο χωρος που χρειαζετε να βρεις για να παρκαρεις το οχημα οταν καβαλησεις το μηχανακι.
4. Το τρειλερ σε απομερες περιοχες (βουνα) ειναι κραχτης οτι εδω εχουμε ενα οχημα που θα μεινει αφυλαχτο ή οτι αλλο.
Πλεον προσανατολιζωμαι σε κατι τετοιο απλα πιο απλο και κοντο.
https://www.youtube.com/watch?v=gNHOIbwmnEE
Δες ΕΔΩ την αντίστοιχη για ποδήλατα και θα καταλάβεις. Το πόσα κιλά σηκώνει σε κατακόρυφο βάρος, ο κοτσαδόρος, το γράφει στο χαρτί του μηχανολόγου που τον εγκατέστησε. 50-60 συνήθως, στατικό βάρος.
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Καταρχας συγνωμη γιατι το οτι εχω καταλαβει το θεμα του φιλου
Βαζοντας δευτερα να πω οτι ευχαριστω ολους για τις παρατηρησεις τους τις ακουω και τις αξιολογω. Ευχαριστω για την βοηθια μια και η ματια ενος εξωτερικου ανθρωπου ειναι παντοτε πολιτιμη.
Καρφωτη τριτη ομως ο "κοτσαφορος" μου δεν ειναι με μπιλια. Ειναι με 30χ30 μασιφ σιδερο και μεταλλικο πλακακι 10+mm στο τελος.
Το ποιο αδυναμο συμειο του συστηματος ειναι οι Γ ραγες που δενει το μασιφ σιδερο κατω απο το αυτοκινητο (υποψιν ο κοτσαδοροα ειναι της Brink και στην απο μεσα μερια δενει το πατωμα και τις ραγες σιδερενια μονοκοματη πλακα παχους 7+mm)
Το οποιο ομως εχει ενισχυθει με την τοποθετηση πιο μεσα του μασιφ σιδηρου (σχεδον διπλασιο μηκος απο αυτο που βελετε) και την προσθηκη τριτης βιδας συγκρατησης (φωτο δεν εχω στα αρχεια).
Η μονη περιπτωση ειναι ή να κοπου οι βιδες ή να ξηλωσει ολο το πατωμα. ε?
Στον δε "πειραματικο" ελεγχο ανεβικαν πανω στο ακραιο σημειο του αρχικου συστηματος 2 ατομα συνολικου βαρους 120+ κιλων τα οποια ξεκινησαν να χοροπηδανε πανω στο πλαισιο του κοτσαδορου (υποψιν καμια 40 ποντους μακρια απο το πλακακι του κοτσαδορου) για κανα 2 λεπτο. Η αναρτησεις στα χοροπηδητά χαμηλωναν σε νορμαλ επιπεδα.
1) Δηλ εαν ειχες ενα μεγαλυτερο αμαξι ας πουμε τι θα γινοταν..??
Στο κατω κατω μια δυο φορες που δεν θα το εχεις με το τρευλερ κατεβα και παρτο στο χερι.....
2) Θα σου πω παρακατω τι στυλ πρεπει να εχεις εσυ για να μην παρεις στο χερι.... Πορτ μπαργκαζ, κολονα αυτοκινητου , παρ μπριζ. πλαισιο μηχανης ...!!
3) Ελεος αλλοι κλειδωνουν μηχανες χιλιαδων ευρω με ενα καλο λουκετο...!
4) το ΙΧ σε απομερες περιοχες να δεις τι ειναι ... Το τρευλερ που θα ειναι κλειδωμενο πανω σε αυτο σε πειραξε..??