Εννούσα αν υπαρχουν στανταρ settings για να κανουμε.
Με εξατμισεις θα χρειαστει να ανεβασεις τις βελονες στην 3η θεση απο την στοκ 2η.
Κατα την γνωμη μου, με το μαμα φιλτροκουτι, το μοτερ θα παιζει παντα καλλιτερα με ταπες στις εξατμισεις.
Δοκιμασε τις βιδες στις 1 με 1.5 στροφες εξω με τα φλοτερ στα 3μμ (στοκ).
Ακομα καλλιτερα βαλε τα φλοτερ στα 3.5μμ με βιδες 1.5 στροφες εξω.
Αλλα καθε μηχανακι ειναι ελαφρως διαφορετικο...
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Μεσα....οποιος θελει οτιδηποτα εδω ειμεθα!
Νομίζω πως πρέπει να δώσω και άλλες πληροφορίες για τη βοήθεια που ζητώ..Η μηχανή η δική μου είναι ένα Κτμ 950 Adv του 2005 με akrapovic και φίλτρο k&N. Όταν το αγόρασα η κατανάλωση μου φάνηκε στο θεό (9-11) μύριζε αρκετά καυσαέριο και ήταν και ξετάπωτο. Τα μπουζί έδειχναν σχετικά πλούσιο μίγμα. Αρχικά το τάπωσα. Μετά στο σέρβις που του έκανα ο μηχανικός (Ktm εξουσιοδ.) μου είπε ότι τα ζίγκλερ είναι 160/165 αντί 155/160 και οι βελόνες 3 θέσεις πάνω από το κανονικό (ή στη θέση 3 και δεν κατάλαβα καλά) και κατα την γνώμη του αυτό το μίγμα είναι αρκετά πλούσιο. Έτσι αφήσαμε τα ζιγκλέρ και βάλαμε βελόνες σε θέση "μαμά". Η κατανάλωση έπεσε σε 7,9 με 8,3 εθνική με 120-130 και δύο άτομα..τότε διάβασα για αυτό
το οποίο λένε πως προήλθε από φτωχό μίγμα σε μηχανή με ακράπες που πήγαινε 210+ για καμία 10αρια χιλιόμετρα. Και φυσικά τότε κατάλαβα πως μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή κατάσταση. Στον μηχανικό δεν φάνηκε από την εικόνα τόσο στεγνή η βαλβίδα και λέει ότι μάλλον ήταν η κακιά στιγμή. Εγώ πάλι θέλω να είμαι σίγουρος. Τώρα δεν ξέρω τι πρέπει να ρώτησω.. Μάλλον θα ήθελα να έχω μια ρύθμιση ασφαλείας με τάπες, μια χωρίς τάπες, και να μην καίει τον Μαμιδάκη σε κάθε βόλτα..Ευχαριστώ..
Τελευταία τροποποίηση από erotisakias; 25/05/2014 στις 11:31.
Η καταναλωση σου εξακολουθει να ειναι μεγαλη, με αυτη την ταχυτητα θα πρεπει να καιει γυρω στα 6 με 6.5 στα 100
Θα προτεινα βελονες στην 3η, ταπες και μαμα ζιγκλερ και να αποφευγεις τα παρατεταμενα γκαζια μεχρι να βαλεις ενα wideband για να δεις τι γινεται στο δρομο σε πραγματικες συνθηκες.
Ακομα θα προτεινα γραναζωμα πιο κοντο απο το 17/42 που φοραει η μηχανη απο το εργοστασιο, δοκιμασε 16/42.
Η κατανάλωση που λες με τα στοιχεία που δίνεις είναι τεραστια. Το πιθανοτερο να μην την εχεις μετρησει σωστά. Γιατι και με τις ρυθμήσεις πιο ακραίες απο μαμά πάλι ειπναι τρελό το νούμερο.
Πήγα Γιαννενα προχθές απο Αθήνα το γελμισα καλά. Έκανα 306 χλμ και αναψε ρεζερβα εβαλα πάλι φουλ καυσιμο εκανα υπολογισμούς και βγήκε 5,8 λιτρα/100. Εθνική απο 130 εως 150 σταθερα μονος μου.
Το καλύτερο ειπναι να μπει ένα whiteband (όπως πολύ σωςτά είπε ο από πάνω μου) να δεις ακριβώς σε πραγματικό χρόνο τι γίνετε.
Ξέρει κανείς στο 950 πόσο πρέπει να ειπναι το Λ; Ο λόγος καυσίμου αέρα στο φουλ γκάΖι μετρημένος με το όργανο;
Τον λόγο Λ νονίζω οτι τον μετράς με φουλ ανοιχτό γκάζι με τις ταχυτητες που προανεφερες. Το στοιχειομετρικό στην βενζίνη ειπναι το 14. Βέβαια δεν ειπναι εφικτό στην πράξη γιατί θα καταστρέψουμε τον κινητήρα μας. Στα πιεσμένα τούρμπο φτάνουν μεχρι και Λ 11 για να ψηχουν το μοτέρ και να εχουν πιο ασφαλείς ρυθμήσεις.