Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: Ktm adventure 950 και καυσαερια!

Μέλος Το avatar του/της AdvTraveller
    Εννούσα αν υπαρχουν στανταρ settings για να κανουμε.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AdvTraveller Προβολή μηνύματος
    Αν κάποιος έχει μονο εξατμήσεις υπάρχουν ρυθμήσεισ για τις βίδες στανταρ που παίζουν σίγουρα; με στοκ ζιγκλέρ και βελόνες.
    Με εξατμισεις θα χρειαστει να ανεβασεις τις βελονες στην 3η θεση απο την στοκ 2η.
    Κατα την γνωμη μου, με το μαμα φιλτροκουτι, το μοτερ θα παιζει παντα καλλιτερα με ταπες στις εξατμισεις.
    Δοκιμασε τις βιδες στις 1 με 1.5 στροφες εξω με τα φλοτερ στα 3μμ (στοκ).
    Ακομα καλλιτερα βαλε τα φλοτερ στα 3.5μμ με βιδες 1.5 στροφες εξω.
    Αλλα καθε μηχανακι ειναι ελαφρως διαφορετικο...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Με εξατμισεις θα χρειαστει να ανεβασεις τις βελονες στην 3η θεση απο την στοκ 2η.
    Κατα την γνωμη μου, με το μαμα φιλτροκουτι, το μοτερ θα παιζει παντα καλλιτερα με ταπες στις εξατμισεις.
    Σε ευχαριστώ για τις απαντησεις σου με έχεισ βοηθήσει πολύ.
    κάτι τελευταίο η στάθμη των φλοτέρ πως λειτουργεί διαβάζω ότι ρυθμίζετε για ποιό λόγο;

Σε ευχαριστώ για τις απαντησεις σου με έχεισ βοηθήσει πολύ.
    κάτι τελευταίο η στάθμη των φλοτέρ πως λειτουργεί διαβάζω ότι ρυθμίζετε για ποιό λόγο;
    Η σταθμη επιρεαζει τα πολυ μικρα ανοιγματα γκαζιου και προσφερει το fine tuning στα pilots στα οποια εχεις μονες επιλογες #42 η #45. Για παραδειγμα, το δικο μου με βελονες στην 3η θα ηθελε οπως βλεπω στο afr ιδανικα #40ρι το οποιο ομως δεν υπαρχει.

Η σταθμη επιρεαζει τα πολυ μικρα ανοιγματα γκαζιου και προσφερει το fine tuning στα pilots στα οποια εχεις μονες επιλογες #42 η #45. Για παραδειγμα, το δικο μου με βελονες στην 3η θα ηθελε οπως βλεπω στο afr ιδανικα #40ρι το οποιο ομως δεν υπαρχει.
    Δόκτορα είσαι ένας μικρός μάγος...!
    Κάποια στιγμή θα χρειαστώ τα μαγικά σου και για το δικό μου 950....

Μεσα....οποιος θελει οτιδηποτα εδω ειμεθα!

σε διπλό ταμπλό Το avatar του/της erotisakias

λίγη βοήθεια ακόμα..

Μεσα....οποιος θελει οτιδηποτα εδω ειμεθα!
    με ζίγκλερ 5 νούμερα μεγαλύτερα (νομίζω πως μου είπε ο μάστορας 160/165 αντί 155/160) ποια είναι η ρύθμιση για τις βελόνες? Μπορούν να μείνουν σε αρχικές ρυθμίσεις? Ευχαριστώ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από erotisakias Προβολή μηνύματος
    με ζίγκλερ 5 νούμερα μεγαλύτερα (νομίζω πως μου είπε ο μάστορας 160/165 αντί 155/160) ποια είναι η ρύθμιση για τις βελόνες? Μπορούν να μείνουν σε αρχικές ρυθμίσεις? Ευχαριστώ
    Θα το ξερεις μονο αν δοκιμασεις....Ισως θελει και βελονες στην 3η και μεγαλυτερα ζιγκλερ αλλα παλι ισως τα 165/160 να ειναι μεγαλα και να πρεπει να βαλεις 158/162

Θα το ξερεις μονο αν δοκιμασεις....Ισως θελει και βελονες στην 3η και μεγαλυτερα ζιγκλερ αλλα παλι ισως τα 165/160 να ειναι μεγαλα και να πρεπει να βαλεις 158/162
    Νομίζω πως πρέπει να δώσω και άλλες πληροφορίες για τη βοήθεια που ζητώ..Η μηχανή η δική μου είναι ένα Κτμ 950 Adv του 2005 με akrapovic και φίλτρο k&N. Όταν το αγόρασα η κατανάλωση μου φάνηκε στο θεό (9-11) μύριζε αρκετά καυσαέριο και ήταν και ξετάπωτο. Τα μπουζί έδειχναν σχετικά πλούσιο μίγμα. Αρχικά το τάπωσα. Μετά στο σέρβις που του έκανα ο μηχανικός (Ktm εξουσιοδ.) μου είπε ότι τα ζίγκλερ είναι 160/165 αντί 155/160 και οι βελόνες 3 θέσεις πάνω από το κανονικό (ή στη θέση 3 και δεν κατάλαβα καλά) και κατα την γνώμη του αυτό το μίγμα είναι αρκετά πλούσιο. Έτσι αφήσαμε τα ζιγκλέρ και βάλαμε βελόνες σε θέση "μαμά". Η κατανάλωση έπεσε σε 7,9 με 8,3 εθνική με 120-130 και δύο άτομα..τότε διάβασα για αυτό

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC_0182.jpg 
Προβολές:	103 
Μέγεθος:	58,1 KB 
ID:	316880

το οποίο λένε πως προήλθε από φτωχό μίγμα σε μηχανή με ακράπες που πήγαινε 210+ για καμία 10αρια χιλιόμετρα. Και φυσικά τότε κατάλαβα πως μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή κατάσταση. Στον μηχανικό δεν φάνηκε από την εικόνα τόσο στεγνή η βαλβίδα και λέει ότι μάλλον ήταν η κακιά στιγμή. Εγώ πάλι θέλω να είμαι σίγουρος. Τώρα δεν ξέρω τι πρέπει να ρώτησω.. Μάλλον θα ήθελα να έχω μια ρύθμιση ασφαλείας με τάπες, μια χωρίς τάπες, και να μην καίει τον Μαμιδάκη σε κάθε βόλτα..Ευχαριστώ..
    Τελευταία τροποποίηση από erotisakias; 25/05/2014 στις 11:31.

Η καταναλωση σου εξακολουθει να ειναι μεγαλη, με αυτη την ταχυτητα θα πρεπει να καιει γυρω στα 6 με 6.5 στα 100
    Θα προτεινα βελονες στην 3η, ταπες και μαμα ζιγκλερ και να αποφευγεις τα παρατεταμενα γκαζια μεχρι να βαλεις ενα wideband για να δεις τι γινεται στο δρομο σε πραγματικες συνθηκες.
    Ακομα θα προτεινα γραναζωμα πιο κοντο απο το 17/42 που φοραει η μηχανη απο το εργοστασιο, δοκιμασε 16/42.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από erotisakias Προβολή μηνύματος
    Νομίζω πως πρέπει να δώσω και άλλες πληροφορίες για τη βοήθεια που ζητώ..Η μηχανή η δική μου είναι ένα Κτμ 950 Adv του 2005 με akrapovic και φίλτρο k&N. Όταν το αγόρασα η κατανάλωση μου φάνηκε στο θεό (9-11) μύριζε αρκετά καυσαέριο και ήταν και ξετάπωτο. Τα μπουζί έδειχναν σχετικά πλούσιο μίγμα. Αρχικά το τάπωσα. Μετά στο σέρβις που του έκανα ο μηχανικός (Ktm εξουσιοδ.) μου είπε ότι τα ζίγκλερ είναι 160/165 αντί 155/160 και οι βελόνες 3 θέσεις πάνω από το κανονικό (ή στη θέση 3 και δεν κατάλαβα καλά) και κατα την γνώμη του αυτό το μίγμα είναι αρκετά πλούσιο. Έτσι αφήσαμε τα ζιγκλέρ και βάλαμε βελόνες σε θέση "μαμά". Η κατανάλωση έπεσε σε 7,9 με 8,3 εθνική με 120-130 και δύο άτομα..τότε διάβασα για αυτό

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC_0182.jpg 
Προβολές:	103 
Μέγεθος:	58,1 KB 
ID:	316880

το οποίο λένε πως προήλθε από φτωχό μίγμα σε μηχανή με ακράπες που πήγαινε 210+ για καμία 10αρια χιλιόμετρα. Και φυσικά τότε κατάλαβα πως μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή κατάσταση. Στον μηχανικό δεν φάνηκε από την εικόνα τόσο στεγνή η βαλβίδα και λέει ότι μάλλον ήταν η κακιά στιγμή. Εγώ πάλι θέλω να είμαι σίγουρος. Τώρα δεν ξέρω τι πρέπει να ρώτησω.. Μάλλον θα ήθελα να έχω μια ρύθμιση ασφαλείας με τάπες, μια χωρίς τάπες, και να μην καίει τον Μαμιδάκη σε κάθε βόλτα..Ευχαριστώ..

Η κατανάλωση που λες με τα στοιχεία που δίνεις είναι τεραστια. Το πιθανοτερο να μην την εχεις μετρησει σωστά. Γιατι και με τις ρυθμήσεις πιο ακραίες απο μαμά πάλι ειπναι τρελό το νούμερο.

Πήγα Γιαννενα προχθές απο Αθήνα το γελμισα καλά. Έκανα 306 χλμ και αναψε ρεζερβα εβαλα πάλι φουλ καυσιμο εκανα υπολογισμούς και βγήκε 5,8 λιτρα/100. Εθνική απο 130 εως 150 σταθερα μονος μου.

Το καλύτερο ειπναι να μπει ένα whiteband (όπως πολύ σωςτά είπε ο από πάνω μου) να δεις ακριβώς σε πραγματικό χρόνο τι γίνετε.

Ξέρει κανείς στο 950 πόσο πρέπει να ειπναι το Λ; Ο λόγος καυσίμου αέρα στο φουλ γκάΖι μετρημένος με το όργανο;

Ξέρει κανείς στο 950 πόσο πρέπει να ειπναι το Λ; Ο λόγος καυσίμου αέρα στο φουλ γκάΖι μετρημένος με το όργανο;
    12.8 με 13.0 με 5η η 6η και σιγα ανοιγομενο γκαζι μεχρι την τελικη.

12.8 με 13.0 με 5η η 6η και σιγα ανοιγομενο γκαζι μεχρι την τελικη.
    Τον λόγο Λ νονίζω οτι τον μετράς με φουλ ανοιχτό γκάζι με τις ταχυτητες που προανεφερες. Το στοιχειομετρικό στην βενζίνη ειπναι το 14. Βέβαια δεν ειπναι εφικτό στην πράξη γιατί θα καταστρέψουμε τον κινητήρα μας. Στα πιεσμένα τούρμπο φτάνουν μεχρι και Λ 11 για να ψηχουν το μοτέρ και να εχουν πιο ασφαλείς ρυθμήσεις.

Η κατανάλωση που λες με τα στοιχεία που δίνεις είναι τεραστια. Το πιθανοτερο να μην την εχεις μετρησει σωστά. Γιατι και με τις ρυθμήσεις πιο ακραίες απο μαμά πάλι ειπναι τρελό το νούμερο.

Πήγα Γιαννενα προχθές απο Αθήνα το γελμισα καλά. Έκανα 306 χλμ και αναψε ρεζερβα εβαλα πάλι φουλ καυσιμο εκανα υπολογισμούς και βγήκε 5,8 λιτρα/100. Εθνική απο 130 εως 150 σταθερα μονος μου.

Το καλύτερο ειπναι να μπει ένα whiteband (όπως πολύ σωςτά είπε ο από πάνω μου) να δεις ακριβώς σε πραγματικό χρόνο τι γίνετε.

μπα..μια χαρά ήταν μετρημένη..Φουλ τα ρεζερβουαρ μέχρι τάπα, έκανα 150 χιλιόμετρα, φουλ τα ρεζερβουάρ μέχρι τάπα και διαιρέσεις (με λίτρα όχι με χρήματα )..και αυτό το έκανα δυο-τρεις φορές..

Τον λόγο Λ νονίζω οτι τον μετράς με φουλ ανοιχτό γκάζι με τις ταχυτητες που προανεφερες.
    με φουλ γκαζι χωρις να επιταχυνει πλεον το μηχανακι

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF