Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 88

Θέμα: F650gs η Transalp η Vstrom?

Banned
    οποτε ας επικεντρωθουμε σε αυτα τα 3
    transalp ποιο?600-650-700???
    bmw f650-μονοκυλινδρο η το 800αρι?
    στρωμα μοντελο?
    τα 3 απο τα 5 τα ειχα για μεγαλο διαστημα-transalp650-700 κια bmw f650(800αρι)

Ευχαριστω παραπολυ για το αμμεσο ενδιαφερον!!!!
    Η παρουσιαση της gs που εκανε ενα παλικαρι βοηθησε πολυ!! Thanks!
    Daz εισαι μεσα 100%...Εχω ενα 125cc αυτοματο Peugeot και πραγματικα μου τη σπαει,το ειχα αγορασει καινουργιο για τη γυναικα και τωρα που μετακομισαμε μονιμα στο νησι πιστευα οτι θα με καλυπτε...αλλα τζιφος!!Αυτο ειναι για τη πολη...ΤΕΛΟΣ! Ασε που δεν υπαρχει η προοπτικη για ταξιδι...(παρολο που ειμαι στο νησι ενα-δυο ταξιδακια το χρονο θελω να τα κανω).Το caponord ηταν ερωτας,αλλα σε ολοκληρη Αθηνα μονο ενας μαστορας ηταν καλος,ειναι δυσκολη μηχανη με τα χουγια της!!! Στη Κω ουτε λογος...θα πεφταν πανω οι γιαπωνεζακιδες μαστοροι και θα την εκλεγα....Ειχα Africa πιο παλια,παρολο που για 3,5 χρονια ηταν αξια στο πλευρο μου δε θελω να τη ξαναπαρω γιατι δε μου αρεσε το κεντρο βαρος που ηταν αρκετα ψηλα...
    Τωρα ψαχνω κατι που να καιει λιγο(ατιμη κριση),να δουλευει αξιοπιστα και απροβληματιστα,να ειναι ευκολη στα σερβις-συντηρηση και να μπορει να με ταξιδεψει και δικαβαλο οταν το επιθυμησω...Πολλα ζηταω??
    Το μπατζετ ειναι μεχρι 2000€,οποτε μιλαμε για το f650gs χρονολογιας απο 2002 μεχρι 2005,το Transalp το 650 και με δυσκολια καποιο πολυ φθηνο v-strom απο τα πρωτα,εννοειται....Πιο ''μοτοσυκλετα'' ειναι το v-strom με πολυ ανετους χωρους(το εχω οδηγησει αρκετα),αλλα δυσκολα θα βρω κατι σε αυτα τα χρηματα,εκτος αν περιμενω λιγο καιρο ακομα...
    Το Transalp, δε ξερω γιατι,αλλα ουτε για φτυσιμο δε το ειχα,ετσι χωρις λογο....μεχρι τη στιγμη που το καβαλησα!! το μηχανακι ειναι μια πολυ καλη κατασκευη και πολυ καλοζυγισμενο...Δε το κρυβω,με ξαφνιασε..Το ειχα για πιο ''παπι'' αλλα αυτο ειναι μια οικονομικη Varadero(χωρις τα μειονεκτηματα της)! Το gs δε το εχω καβαλησει,αλλα το προηγουμενο(fanduro)με το οποιο εχω κανει ταξιδι μου αρεσε.Aσε που ειναι το μονο που μπορει να το πετυχεις και με ABS. Πραγματικα δε ξερω πιο να επιλεξω...Δε με νοιαζει και τοσο η εμφανιση,εξαλου και τα τρια ωραια ειναι(μετα το Capo εξαλου που να ξαναβρεις τετοιο design).
    Τελευταία τροποποίηση από panoswolf; 24/08/2013 στις 23:48.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    To τρανσαλπάκι είναι καλό. Αν βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση χτύπατο, αλλά να ξέρεις ότι καίει περισσότερο απ' τα άλλα. Γι' αυτό αρχικά είπα stroma που είναι πιο ολοκληρωμένη μηχανή. Δύσκολα όμως θα βρεις κάποιο αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά. Κάνε μια προσπάθεια όμως, Πριν λίγο καιρό το πουλούσε ένας φίλος 2000 νομίζω και η μηχανή ήταν σε άριστη κατάσταση.
    Το bmw είναι όπως το ξέρεις αλλά σύμφωνα με έναν ψαγμένο ιδιοκτήτη, είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.
    Εγώ θα επέλεγα το μονοκύλινδρο. Αν δεν μπορούσα να βρω και αναγκαζόμουν να πάω στα άλλα δύο θα επέλεγα το στρώμα για να ταξιδεύω σαν βασιλιάς και να έχω το περισσότερο γκάζι και απ' τα τρία. Αν το οικονομικό ήταν θέμα και έβρισκα ένα καλοδιατηρημένο ΤΑ σε λογική τιμή (γιατί δεν έχουν και την καλύτερη μεταπώληση) ίσως το χτύπαγα (με το φόβο μήπως το μετανιώσω αργότερα). Αν η κατανάλωση σε αγχώνει σκέψου το διπλά για το ΤΑ.

Ένα παρόμοιο θέμα, για μηχανή πόλης + κάποια ταξιδάκια, το φτάσαμε στις 15 σελίδες. Βασικά στις 10 απ' τις 15 διαφωνούσαμε αν το αφρικα είναι μηχανάκι πόλης ή όχι, μπουρδέλο ή όχι κτλ κτλ.. Αλλά ρίξε μια ματιά, δε χάνεις κάτι, το πολύ πολύ να πάρεις εσύ τον Βεροιώτικο bigoula.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137009
    Sent from me using a computer.

Banned
    650 transalp-χαμογελο=φαναρι
    ειχα για καμμια πενταετια
    δεν σπαει δεν χαλαει,ειναι ανετο
    δεν μου εβγαλε τιποτα αξιολογο με service στην ωρα του
    εχει ποιο αναλαφρη αισθηση απο το 700-αυτο εχω τωρα
    και στα λ7 που δινεις θα βρεις σιγουρα τετοιο,στρωμα δεν νομιζω
    κοιτουσα και στο car πριν transalp και bmw σε αυτα εχει παααααααααααααααααααααρα πολλα χρωμα εξοπλισμο κλπ κλπ

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    To τρανσαλπάκι είναι καλό. Αν βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση χτύπατο, αλλά να ξέρεις ότι καίει περισσότερο απ' τα άλλα. Γι' αυτό αρχικά είπα stroma που είναι πιο ολοκληρωμένη μηχανή. Δύσκολα όμως θα βρεις κάποιο αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά. Κάνε μια προσπάθεια όμως, Πριν λίγο καιρό το πουλούσε ένας φίλος 2000 νομίζω και η μηχανή ήταν σε άριστη κατάσταση.
    Το bmw είναι όπως το ξέρεις αλλά σύμφωνα με έναν ψαγμένο ιδιοκτήτη, είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάποιο σε καλή κατάσταση. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.
    Εγώ θα επέλεγα το μονοκύλινδρο. Αν δεν μπορούσα να βρω και αναγκαζόμουν να πάω στα άλλα δύο θα επέλεγα το στρώμα για να ταξιδεύω σαν βασιλιάς και να έχω το περισσότερο γκάζι και απ' τα τρία. Αν το οικονομικό ήταν θέμα και έβρισκα ένα καλοδιατηρημένο ΤΑ σε λογική τιμή (γιατί δεν έχουν και την καλύτερη μεταπώληση) ίσως το χτύπαγα (με το φόβο μήπως το μετανιώσω αργότερα). Αν η κατανάλωση σε αγχώνει σκέψου το διπλά για το ΤΑ.

Ένα παρόμοιο θέμα, για μηχανή πόλης + κάποια ταξιδάκια, το φτάσαμε στις 15 σελίδες. Βασικά στις 10 απ' τις 15 διαφωνούσαμε αν το αφρικα είναι μηχανάκι πόλης ή όχι, μπουρδέλο ή όχι κτλ κτλ.. Αλλά ρίξε μια ματιά, δε χάνεις κάτι, το πολύ πολύ να πάρεις εσύ τον Βεροιώτικο bigoula.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137009
    ρε μηπως γουσταρεις τον μπιγκουλα τελικα?

Ξέρει κάποιος τι κατανάλωση έχουν οι τρεις μηχανές π.χ.σε ταξίδι;(για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης)

Κοιτάω και την έκδοση Dakar...
    To transalp μπαίνει γενναία στο χωμα?

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Γενναιότατα!

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panoswolf Προβολή μηνύματος
    Ξέρει κάποιος τι κατανάλωση έχουν οι τρεις μηχανές π.χ.σε ταξίδι;(για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης)

το 650 transalp παιζει απο 6-8 λιτ/100 με μεσο ορο 7 θα ελεγα διαπιστωμενα απο γεμισμα σε γεμισμα,και οχι απ το μανιουαλ της honda
    με κινηση εντος πολεως κυριως(θεσ/νικη)και ελαχιστα εκτος,αλλα με αρκετα γκαζια σχεδον παντα,βαλιτσες,φαρους,σειρηνες,καγκελα,κλπ
    χωμα ανετοτατα αλλα μην περιμενεις να κανεις και εντουρο,σκαλια πεζοδρομια κλπ τα εχει παιχνιδακι αυτα

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    ρε μηπως γουσταρεις τον μπιγκουλα τελικα?
    Αφού το έγραψα ότι τον γουστάρω! Ποτέ δεν ήμουν αρνητικός σε αυτό το μηχανάκι. Ο λόγος που δεν το πρότεινα ήταν επειδή στα ίδια λεφτά βρίσκεις καλύτερο και κατά πολύ νεότερο. Δεν πας με κλειστά μάτια για τον bigoula όταν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να κάνεις την δουλειά σου. Ειδικά στην περίπτωση που ξέρεις ότι θα χρειαστεί να το πουλήσεις στο μέλλον.

Το πιο οικονομικό είναι το dakar. Ακόμα και το παλιό με το μονό μπουζί ειναι πολύ οικονομικό. Εσύ θα ψάξεις για δίμπουζο. Δεν θυμάμαι από τι έτος και μετά αλλά θα σου πει ο tommy dakar και ο Aufgebracht (Τώρα το έγραψα σωστά ή να βάλω αυτόματη διόρθωση στα Γερμανικά για να μην κάνω συνέχεια copy paste?).
    Μετά πάει το stroma και μετά το ΤΑ. Στο στρώμα όσο κρατάς τα χλμ σε λογικά επίπεδα (για τον κινητήρα του) είναι οικονομικό. Tο ΤΑ είναι το χειρότερο σε αυτόν τον τομέα και με μεγάλη διαφορά (τουλάχιστον απ' το bmw).

Με αριθμούς ας μιλήσουν οι ιδιοκτήτες.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 25/08/2013 στις 01:04.
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    το 650 transalp παιζει απο 6-8 λιτ/100 με μεσο ορο 7 θα ελεγα διαπιστωμενα απο γεμισμα σε γεμισμα,και οχι απ το μανιουαλ της honda
    με κινηση εντος πολεως κυριως(θεσ/νικη)και ελαχιστα εκτος,αλλα με αρκετα γκαζια σχεδον παντα,βαλιτσες,φαρους,σειρηνες,καγκελα,κλπ
    χωμα ανετοτατα αλλα μην περιμενεις να κανεις και εντουρο,σκαλια πεζοδρομια κλπ τα εχει παιχνιδακι αυτα
    7-8 !!!! Τοσο δε καίει ούτε το αυτοκίνητο!!! Φυσικά εγώ μιλάω για κατανάλωση ταξιδιού...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Το πιο οικονομικό είναι το dakar. Ακόμα και το παλιό με το μονό μπουζί ειναι πολύ οικονομικό. Εσύ θα ψάξεις για δίμπουζο. Δεν θυμάμαι από τι έτος και μετά αλλά θα σου πει ο tommy dakar και ο Aufgebracht
    Από το 2004 και μετά που έκανε το face lifting είναι το δίμπουζο.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Σε δίμπουζο GS έχω δει σε ταξίδι και κατανάλωση 3,3-3,4lt/km. Aπό τις 3 επιλογές σου την καλύτερη κατανάλωση την έχει το BMW και τη χειρότερη το Transalp.

Σπασμενο....μελος Το avatar του/της manosamos
    Απορώ πως στο ετος 2013 παιζει σαν επιλογη το Τρανς.
    Αυτο το μηχανακι το εχει ξεχασει και ο χαρος.............ας μας απαλλαξει η Χονντα απο αυτο επιτελους.
    BMW θα αγοραζα,ομως και το Στρομα μια χαρα ειναι.

Μέλος
    Στα δυο χιλιάρικα που κοιτάει ο άνθρωπος δεν θα βρει (καθόλου) εύκολα GS ή πολύ περισσότερο V STROM, παρά μόνο TA 600 και Funduro, που κατά τη γνώμη μου κάνουν και τα δύο για τη δουλειά που τα θέλει. Αν ανέβει το μπάτζετ, τότε ...

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Ωραιοτερο απ'ολα και πιο ελεβετικος σουγιας ειναι νομιζω το τρανσαλπ.
    Εσεις που ειχατε το 650 ασχοληθηκατε ποτε με τα καρμπυρατερ για πετυχετε κατι καλλιτερο στο θεμα της καταναλωσης? Συνηθως οι μηχανες της εποχης ηταν αρκετα φτωχες στο μιγμα με αποτελεσμα να λειπει ροπη και να αναγκαζεσαι να εισαι 1-2 ταχυτητες κατω με οτι συνεπειες εχει αυτο στην καταναλωση.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha Tenere - Honda Transalp -BMW F650GS
    από TeoMV στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 111
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2010, 20:12
  2. Vstrom τον Οκτωμβριο ή Transalp αμμεσα??
    από Azzos στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2008, 22:29
  3. Transalp 700 η Vstrom 650 Βοήθεια!!
    από TEO1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 28/12/2007, 08:21
  4. BMW F650GS vs Transalp
    από tombell στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2006, 19:59

Κανόνες δημοσιεύσεων