Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 43

Θέμα: Παραμόρφωση ρεζερβουάρ KTM 950 Adventure

Επανέρχομαι μετά από απουσία 2 εβδομάδων προς ενημέρωση..
    Το πράγμα αρχίζει να ξεδιαλύνει από τη μια και να περιπλέκει από την άλλη…
    Απ’ ότι φαίνεται, το πρόβλημα με την παραμόρφωση στα ντεπόζιτα δεν έχει σχέση με αυτό το άσπρο πράγμα που βρέθηκε μέσα στα καρμπυρατέρ… Ο Elio είχε πει ότι αυτό ήταν από κάποιο πρόσθετο-διογκωτικό βενζίνης (για την ιστορία).. Υποτίθεται ότι τα καθάρισε -όχι ο ίδιος αλλά τα πηγαίνει σε κάποιον καρπυρατερά με τον οποίο συνεργάζεται. Να σημειώσω εδώ ότι πριν από 10.000Km και δυο χρόνια περίπου, είχα ζητήσει και πάλι από τον Elio καθαρισμό στα καρμπυρατέρ, χωρίς να αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα τότε, αλλά έτσι, προληπτικά…

Όσο αφορά τα ντεπόζιτα, έστειλα ένα mail στην KTM Hellas αναφέροντας τα συμπτώματα και ζητώντας να μάθω αν έχει αναφερθεί κάτι ανάλογο από άλλους κατόχους… Η απάντηση τους λακωνική από τη μια, ρεαλιστική από την άλλη… "Διάγνωση εξ’ αποστάσεως δεν μπορεί να γίνει κύριε, παρακαλούμε όπως μεταβείτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη" εν ολίγοις, και ούτε κουβέντα για το αν έχει συμβεί σε άλλους…
    Πολύ ωραία κύριοι! Πάω να πάρω τη μηχανή να την πάω να την κοιτάξουν, κρακ, μου σπάει η μανέτα του συμπλέκτη!!! "ΜΛΚ" -αναφωνώ, "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!! ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ?? ΤΙ ΜΟΥΤΖΑ ΕΞΑΔΑΧΤΥΛΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΧΩ ΦΑΕΙ?!?!?!?!"

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	photo 1.JPG 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	62,7 KB 
ID:	299483

Πόσο κάνει η μανέτα ρε παιδιά με τα πορτοκαλί μπλουζάκια? 60 ευρώ!! Άντε γεια σας!!!
    30 ευρώ, με τα μεταφορικά από Αμερική, σε Motion Pro (και πολύύύύύ καλύτερη!!!)
    Τελευταία τροποποίηση από Vegeta; 16/09/2013 στις 17:16.
    To talk without thinking is to shoot without aiming...

Βρισκόμαστε χρονικά 7-8 Σεπτεμβρίου… Όσο περίμενα τη μανέτα να έρθει και η μηχανή ήταν ακινητοποιημένη στο γκαράζ, είπα να τη βάλω μπροστά για να δουλέψει λίγο. Να σημειωθεί εδώ ότι έχει περάσει μήνας+ από την τελευταία φορά που την είχα βολτάρει (πριν τις διακοπές δηλαδή!). Φυσικά, δεν πήρε ποτέ μπρος… Η μάλλον, πήρε, αλλά δουλεύοντας σκ@τ@! Ρελαντί δεν μπορούσε να κρατήσει, έσκαγαν εναλλάξ οι εξατμίσεις, έβηχε, και μόλις ακουμπούσες το γκάζι πέθαινε… Ώσπου πέθανε τελείως και δεν ξαναπήρε…
    Αποφασίζω εκείνη τη στιγμή να ψάξω και για καρμπυρατέρ και να ασχοληθώ ο ίδιος με τα όσα ξέρω, όσα διαβάσω και όσα βρω!
    Βρίσκω στη Γερμανία 2-3 σετ, διαλέγω τελικά ένα από ένα 950SM του ‘06 (ήταν και το πιο φτηνό!!) και τα παραγγέλνω ελπίζοντας να φανώ τυχερός με την αγορά...

Παρασκευή και 13 (αγαπημένη μέρα τελικά!) φτάνουν η μανέτα από Αμερική, και τα καρμπυρατέρ από Γερμανία!! Όλη τη βδομάδα δε, έχω διαβάσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει για τα καρμπυρατέρ του 950. Το βράδυ της Παρασκευής και αφού τα παιδιά είναι για ύπνο, βάζω τα καρμπιρατέρ που παρέλαβα το πρωί στο τραπέζι της κουζίνας. Μετά από τις φωνές και μερικές παντοφλιές από τη σύζυγο και αφού της εξήγησα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να λερώσουν κάτι (πραγματικά παιδιά, ήταν γυαλισμένα, γλυμμένα, πεντακάθαρα), τα άνοιξα για να δω τι έχουν μέσα…

Δώρο έκπληξη!! Ο γερμαναράς που τα είχε στο SM ήταν φαίνεται κ@υλοτίμονος!
    Τα main jets ήταν 165/170 (έναντι 155/160) και τα idle jets 45 (από 42). Και ήταν και Factory Pro!!! Όλα τα υπόλοιπα ήταν μαμά, βελόνες μαμά αλλά στην τρίτη θέση, float level 3mm και τέλος η ρύθμιση μίγματος στις 0.75/1.00 στροφές (έναντι 2.15). Τα ξανακλείνω λιπαίνοντας με λίγο βαζελινούλα τις τσιμούχες των μπωλ -γιατί έμαθα στο μεταξύ ότι δεν πωλούνται ξεχωριστά, αλλά σε carburetor rebuild kit με ΟΛΑ τα τσιμουχάκια αξίας 140 ευρώ!!!
    Αυτά τα καρμπυρατέρ έχουν και carb heaters επάνω, αλλά δεν θα τα συνδέσω… ίσως στο μέλλον άμα τρελαθώ και πάρω τα βουνά!
    Το μόνο που άλλαξα μετά από όσα έψαξα και διάβασα ήταν η ρύθμιση του μίγματος, την οποία και πήγα στις 1.00/1.15 στροφές, έτσι για να βάλω την πινελιά μου…

Ξημέρωμα Σαββάτου, λαϊκή, super market, φαγητό γιατί μεσημέριασε, και βουρ κάτω στη μηχανή για να κάνω την αλλαγή. Τοποθέτησα τη μανέτα πρώτα απ’ όλα και αφού έλυσα τη μισή μηχανή (κλασσικά), αφαίρεσα τα δικά μου καρμπυρατέρ. Το θέαμα ήταν αποκαρδιωτικό (θα βάλω φωτο το βράδυ). Αυτό το άσπρο πράμα λες και ξεχείλιζε από την έξοδο της βελόνας και έτρεχε πάνω στις πεταλούδες. Αυτά είναι τα καρμπυρατέρ που υποτίθεται ότι είχαν καθαριστεί και ξανακαθαριστεί προ διμήνου???

Τα έδειξα στο φίλο soter3gm που μου έφερε την Κυριακή το TwinMax του, για να συγχρονίσω αυτά που έβαλα, και μου είπε ότι αυτό το κάνει η σιλικόνη όταν έρθει σε επαφή με τη βενζίνη!!! Και πόσο δίκιο είχε!!! Δοκιμάσαμε και καθαρίσαμε σε ένα σημείο τοπικά με λίγο οινόπνευμα και καθαρίζει. Ξεβιδώνοντας τα μπωλ ανακάλυψα ότι το σαΐνι που τα είχε ανοίξει, είχε βάλει σιλικόνη όταν τα ‘κλεισε και να μη χάνουν!! Μέσα τα καρμπυρατέρ είναι ....να μην πω... Τα idle jets είναι τελείως φραγμένα..

Πώς να το χειριστώ αυτό βρε παιδιά?
    Υποτίθεται ότι εγώ πρέπει να πάω τώρα τη μηχανή για να τη δει κάποιος εξουσιοδοτημένος για τα ντεπόζιτα. Αυτός ο κάποιος θα ήταν ο Elio… Τι να του πω τώρα από όλη αυτή την ιστορία με τα υποτιθέμενα καθαρισμένα καρμπυρατέρ? Και έστω ότι τα καθάρισε αυτός ο συνεργάτης του, ήταν όμως τόσο μ@λ@κ@ς ώστε να τα κλείσει με σιλικόνη?? Τι να κάνω?? Να πάω αλλού?? (να φύγεται κύριε, να πάτε αλλού...)

H μηχανή αυτή τη στιγμή είναι μόνο με το αριστερό ντεπόζιτο και τη σέλα επάνω!! Αυτά ήθελα μόνο για να την καβαλήσω και να τη βάλω μπροστά. Ούτε καν ρύθμιση δε χρειαζόταν με το TwinMax!!.. Ξυρίζει παιδιά!
    Τελευταία τροποποίηση από Vegeta; 17/09/2013 στις 07:57.

Πολύ χάρηκα με το ''ξυρίζει'' και θα προσθέσω ''ποτέ ξανά''.
    Τώρα όσον αφορά τον Elio και κάθε ''Elio'' ένα χέσιμο το τραβάει ο οργανισμός του, όχι για τίποτε άλλο, μόνο για το ότι βγάζει κακό όνομα στα ΚΤΜ...

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vegeta Προβολή μηνύματος
    Πόσο κάνει η μανέτα ρε παιδιά με τα πορτοκαλί μπλουζάκια? 60 ευρώ!! Άντε γεια σας!!!
    30 ευρώ, με τα μεταφορικά από Αμερική, σε Motion Pro (και πολύύύύύ καλύτερη!!!)
    16ευρά τις παίρνω εγώ από τοπικό μαγαζί στην Κύπρο... δεν είναι γνήσιες αλλά δουλεύουν μια χαρά!
    WHO RUNS THE SHOW

Προτείνω να πάς μία βόλτα στον Elio να του δείξεις τι φοβερούς συνεργάτες έχει και από εδώ και πέρα ή μόνος σου με το φίλο σου, ή αν σε αναλαμβάνει ο Φιλιππάκης, στο Παλαιό Φάληρο, Ηχούς 30, που κάνει κυρίως Ducati.
    Νομίζω οτι τα άσπρα καρμπυρατέρ θα φαίνονταν και από τον Elio, αφού τα πήρε στο χέρι και τα πήγε στο συνεργάτη του. Απλά ρώτα τον αν φαίνονται για καθαρισμένα πρό διετίας και τί είναι αυτές οι σιλικόνες;

Προτείνω να τοποθετήσεις ρουλεμανάκια μέσα στην τρύπα που κινείται η βάση του κόκκινου ρεγουλατόρου. Ταιριάζουν μικρά ρουλεμάν διαμέτρου 9.0 / 6.0 χιλ. ένα επάνω και ένα κάτω. Θα χρειαστεί να τορνάρεις το μεταλλικό κυλινδράκι στα 6 χιλ.
    Γειά χαρά.
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 29/09/2013 στις 17:53.

..και οι φωτογραφίες που υποσχέθηκα για το φιλοθεάμων κοινό...

Όχι απλά φαίνεται φίλε μου gefr, αλλά έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν ήταν ποτέ αυτά τα καρμπυρατέρ μου!! Η ουσία είναι πως -όπως είχε πει και κάποιος άλλος εδώ μέσα αν το θυμάμαι σωστά, "..τα μηχανάκια δεν είναι μπουρδέλα, γίνονται!"

Όνομα:	photo 2(5).jpg 
Προβολές:	90 
Μέγεθος:	37,3 KB 
ID:	299514
    Τελευταία τροποποίηση από Vegeta; 17/09/2013 στις 08:01.

Όνομα:	photo 2(3).jpg 
Προβολές:	88 
Μέγεθος:	45,1 KB 
ID:	299523

Όνομα:	photo 3(3).jpg 
Προβολές:	87 
Μέγεθος:	42,5 KB 
ID:	299524

Όνομα:	photo 4.jpg 
Προβολές:	89 
Μέγεθος:	36,6 KB 
ID:	299525

Όνομα:	photo 5(1).jpg 
Προβολές:	86 
Μέγεθος:	31,2 KB 
ID:	299529

Όνομα:	photo 5.jpg 
Προβολές:	85 
Μέγεθος:	25,7 KB 
ID:	299532

Όνομα:	photo 3.jpg 
Προβολές:	84 
Μέγεθος:	42,4 KB 
ID:	299533

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    αν επιτρεπεται ποσο πηγε το μαλλι στα καρμπ που αγορασες;

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    οπως εχω καταλαβει, ο συγκεκριμενος κυριος δεν πολυ-γουσταρει την δουλεια του, με ολα τα συνεπαγομενα...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2007, 16:08
  2. KTM 990 Adventure vs. KTM 950 Adventure
    από Nik0s στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2006, 02:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε