Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 85

Θέμα: Έχει κάνει κάποιο λάθος η αριστερά ?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Τα κόμματα εξουσίας όμως , είναι μέρος του Συστήματος , η Αριστερά όχι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)
    Δεν πληρωνεται σε ευρω απο το συστημα?Απο τους φορους που πληρωνουμε ολοι μας.
    Επισης οι παλαιοτεροι ισως να θυμουνται οτι κυβερνησε καποτε παρεα με τον Μητσοτακη.Στο συντομο αυτο διαστημα απο το 50% του Α.Ε.Π.που χρωστουσαμε φτασαμε στο 80%.Περασανε τα χρονια και ισως κατι να μην το θυμαμαι καλα.Οι γηρεοτεροι ας με διορθωσουνε.

Α.δεν μιλαω για τους συνδικαλιστες της ,θελει πολυ χρονο και αυριο εγω δουλευω,αντιθετα με αυτους.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Ναι !
    Ρώτησε κι ο (Mostra)damoS πιο πάνω το ίδιο πράγμα ποιον πολιτικό χώρο εννοώ λέγοντας «αριστερά» .
    Σκόπιμα απέφυγα να προσδιορίσω γιατί ξέρω πως θα προκαλούσα αντιδράσεις .
    Τι θέλεις να γράψω για έλεγχο μέσων παραγωγής , κοινωνική πρόνοια , οικονομία κλπ ? Θα ξεφεύγαμε..
    Ας αντικαταστήσουμε τον όρο «αριστερά» με τον όρο «προοδευτικός χώρος» και ας συμφωνήσουμε πως προοδευτικός είναι αυτός που δίνει προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες.
    Αυτό που με απασχολεί βασικά είναι το πως και γιατί ξύπνησα μια μέρα στη χώρα μου με 13% ναζιστές τι οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους να υποστηρίξουν μια ομάδα με ξυρισμένα κεφάλια , αγκυλωτούς σταυρούς , ντυμενους με στρατιωτικά άρβυλα και ρούχα που υπακούουν τυφλά σε εντολές του "αρχηγού" και δεν διστάζουν να δολοφονήσουν όποιον τους υποδειχθεί ..
    Σε κάλυψα?
    Ξεκινάς από μια λάθος παραδοχή, ότι επειδή η Χ.Α. έχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων 13% στη χώρα το 13% είναι συνειδητοποιημένοι ναζιστές. ΛΑΘΟΣ!!! Μη συγχέεις τον συνηδειτοποιημένο ναζιστή και τυφλό οπαδό του κόμματος με τον ψηφοφόρο του κόμματος. Όλοι ξέρουμε κάποιον που ψήφισε Χ.Α. και προφανώς δεν είναι ναζιστής, ούτε έχει το Mein Kampf στο κομοδίνο του, ούτε αρνείται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε έχει σβάστικες και ρουνικά σύμβολα τατουάζ στο σώμα του.

Δεύτερη λάθος παραδοχή και γενίκευση: Αριστερός=αυτός που δίνει προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες. Δηλαδή εγώ εάν είμαι ψηφοφόρος της Ν.Δ. αποκλείει να δίνω προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες; Ποιές είναι οι ανθρωπιστικές αξίες; Εάν είμαι αριστερός και δίνω ας πούμε κάθε μήνα συνδρομή στο κόμμα μου αντί να δώσω το ποσό στη Unicef, στην Action Aid, στους Γιατρούς χωρίς σύνορα που είναι η προτεραιότητα στην ανθρωπιστική αξία; Ξέρεις πόσους "αριστερούς" με δεξιά τσέπη ξέρω;

Για να σου απαντήσω πάντως χωρίς να κάνω αναγωγή στο παρελθόν και κοινωνιολογική ανάλυση του πότε και σε ποιες περιόδους εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα, όταν εγώ πεινάω και είμαι άνεργος έχω ανάγκη να φάω. Μεταξύ ενός που μου δίνει (με αναμφισβήτητο δόλο) φαγητό και ρούχα κι ενός που μου μιλάει για ανάγκη συστράτευσης στον ταξικό αγώνα και για πάλη ενάντια στο διεθνές κεφάλαιο που με εκμεταλλεύεται μάλλον στον πρώτο θα πάω.

Το ερώτημα λοιπόν δεν πρέπει να είναι τι οδήγησε ανθρώπους να υποστηρίξουν αγκυώτούς σταυρούς και να δολοφονούν/βιαιοπραγούν, το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ όσοι δεν δολοφονούν/βιαιοπραγούν επικρότησαν με την ψήφο τους τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και συμπεριφορές. Το θέμα δεν είναι να κηρυχθεί παράνομη η Χ.Α. κι να εκδιωχθεί από τη βουλή με νομικές διαδικασίες, το θέμα είναι να μη μπει πάλι όπως μπήκε, επειδή κάποιοι την ψήφισαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Να δω πως θα αποφύγω το σεντόνι. Λοιπόν το πραγματικό ποσοστό των συνειδητά ψηφοφόρων του συγκεκριμένου κόμματος ΘΕΩΡΩ πως ήταν σημαντικά μικρότερο. Σε μια εποχή όμως που η πολιτική σκηνή της χώρας είναι εντελώς απαξιωμένη, και οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό κουρασμένοι /απογοητευμένοι/ αδιάφοροι εκτιμώ ότι οι λοιποί πλην των προαναφερθέντων δεν κατάλαβαν τι κάνανε ρίχνοντας την ψήφο τους εκεί.

Όσο όμως τα πράγματα δεν αλλάζουν, οι "νέες" φωνές δεν είναι τελικά τόσο νέες και αδιάφθορες, ο λόγος παραμένει ξύλινος, στο σύνολο τους λαικίζουν, και ας μην κοροϊδευόμαστε όσο οι τσέπες συνεχίζουν να αδειάζουν, τότε πραγματικά τέτοια μορφώματα θα παραμένουν και θα διογκώνονται.

ίσως, γιατί απλά ο θυμός περισσεύει μέσα μας και κάποιοι αναλαμβάνουν με τις πράξεις τους να κάνουν αυτό που ενώ δεν θέλουμε πραγματικά, ευχόμαστε ώρες ώρες μέσα μας.
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Ξεκινάς από μια λάθος παραδοχή.....
    Τσάμπα έγραφα. Με καλυψες..
    Quod me nutrit... me destruit.....

εχει να κανει με την πυραμιδα των βασικων αναγκων, νομιζω "πυραμιδα του Maslow"λεγεται ( http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow%...archy_of_needs )
    οπου οταν ο ανθρωπος δεν μπορει καλα καλα να ικανοποιησει τις βασικες αναγκες (φαι- στεγη - ασφαλεια κτλ) δεν μπορει να "ασχοληθει" με ιδανικα φιλοσοφιες και γενικα ολα αυτα τα κουλτουριαρικα.
    πανω σε αυτο πατησανε οι αποπανω και δωσανε φαι σε φτωχους (πατριωτες), πηρανε και κανα δυο γριουλες (πατριωτισες παντα) απο το χερακι και τις πηγανε στην τραπεζα και πισω παλι και ετσι ηρθε το 13% απλα τα πραματα
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Έχει κάνει κάποιο λάθος η αριστερά ?
    13% (λίγο περισσότερο ή λιγότερο δεν έχει σημασία) είναι πολύ!
    Γιατί να φταίει η αριστερά για το 13%?

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McTalas Προβολή μηνύματος
    πανω σε αυτο πατησανε οι αποπανω και δωσανε φαι σε φτωχους (πατριωτες), πηρανε και κανα δυο γριουλες (πατριωτισες παντα) απο το χερακι και τις πηγανε στην τραπεζα και πισω παλι και ετσι ηρθε το 13% απλα τα πραματα
    Το έγραψα κι αλλού, τη μάνα υποψήφιου βουλευτή πήραν, τα οποία κανάλια κι εφημερίδες παρουσίασαν ως ανήμπορη και φοβισμένη από την εγκληματικότητα γριούλα.
    Κάθε στρατόπεδο που πέρασα και σεβόταν τον εαυτό του είχε μια ιστορία με κάποιον τρελλό που περνάει τη νύχτα και πετάει πέτρες ή την παραλλαγή με κάποιο στρατιώτη που έχει αυτοκτονήσει σε κάποια σκοπιά και το βράδυα ο πατέρας του έρχεται επειδή τα έχει χάσει και πετάει πέτρες στους σκοπούς. Έτσι και σε κάθε πόλη της Ελλάδας υπήρχε μια ανήλικη μαθήτρια που 10-15 Πακιστανοί είχαν βιάσει ομαδικά και επειδή η αστυνομία αδιαφόρησε τους βρήκε η Χ.Α. και τους σάπισε στο ξύλο και τους έδιωξε από την πόλη. Κι έμπαιναν μετά τα πιτσιρίκια στις τάξεις και τα φροντιστήρια (έχω συγγενείς εκαπιδευτικούς) κι έλεγαν "τα ακούσατε κύριε που βίασαν μια μαθήτρια αλλά τους πλάκωσε η Χ.Α.; Εμείς Χ.Α. θα ψηφίσουμε". Όπως είχε πει κι ο μέντοράς τους κι υπουργός Προπαγάνδας "ρίξε λάσπη, ρίξε λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει".

Σπασμενο....μελος Το avatar του/της manosamos
    Ναι !
    ας συμφωνήσουμε πως προοδευτικός είναι αυτός που δίνει προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες.
    Με εκανες να γελασω βραδυατικα.
    Εαν προοδευτικος ειναι ο αριστερος δηλαδη ο κομμουνιστης,απο που και ως που ειδες στην ιστορια οτι δεινει προυεραιωτητα στην ανθρωπινη αξια?
    Η ιστορια του λοιμου της Ουκρανιας (Thanks to Stalin)με τα 10 εκατομμυρια νεκρους σε ενα χειμωνα,το ''μεγαλο αλμα'' του Μαο που κοστισε την ζωη σε 50 εκατομμυρια κινεζους,οι εκτελεσεις στο Κατιν,τα γκουλαγκ,η εξοριες της Ματζουριας ειναι δειγματα ανθρωπισμου?

Ανθρωπια ειναι να ταζεις 1400 βασικο μισθο και εσυ να πληρωνεις τους εργαζωμενους σου με 700 ευρω ''επειδη στον Ριζοσπαστη δεν πας για κερριερα''?
    Ειναι δυνατον να εισαι κομμουνιστικο κομμα και σε περιοδους παχιων αγελαδων να καρπωνεσε τα κερδη του καπιταλισμου,ενω σε περιοδους κρισης να απολυεις τους εργαζωμενους του 902?
    Λιγο ντροπη δεν βλαπτει.......................

Αντε και ενα βιντεακι να μαθουν και οι νεοτεροι .......... http://www.youtube.com/watch?v=nAQFx...KG4Kvamh7xVHJw

Παλαιό μέλος
    Δεν έγραψα ποτέ ότι το 13% είναι συνειδητοποιημένοι ναζιστές όμως χρησιμοποιούνται απο τον πυρήνα της οργάνωσης σαν να είναι .
    (Και πώς είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνουν 15% ή 25% ?)
    Αναλύουμε την ερώτηση λοιπόν χωρίς να βρίσκουμε απάντηση στο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε ώστε αυτό το 13% να μην συνταχθεί με τους ναζιστές.
    Γενικά στην ανάλυση είμαστε πρώτοι , στην σύνθεση υστερούμε κάπως..
    Φυσικά και κάποιος που ανήκει στην ΝΔ (δημοκρατικό κόμμα είναι) μπορεί στην ουσία να είναι πιο προοδευτικός απο κάποιον που ψηφίζει οποιοδήποτε αριστερό κόμμα , γιαυτό αντικατέστησα τον όρο "αριστερος" με τον όρο "προοδευτικός" , όσο για το ποιες είναι οι ανθρωπιστικές αξίες δεν μπορούμε να το αναλύσουμε τώρα (πάλι η ανάλυση) .
    Απαντάτε στο γιατι συνέβει αυτό , η ερώτηση είναι αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και δεν το κάναμε , ώστε να μην συμβεί.
    Εχετε διαβάσει για την άνοδο του ναζισμού στην Γερμανία ? Κάτι για το οποίο ντρέπονται οι σύγχρονοι Γερμανοί ? (παρακαλώ μη μου γράψετε πως δεν ντρέπονται κλπ θα ξεφύγουμε πάλι)

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από manosamos Προβολή μηνύματος
    Εαν προοδευτικος ειναι ο αριστερος δηλαδη ο κομμουνιστης
    αριστερος δεν σημαινει κομμουνιστης.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Σπασμενο....μελος Το avatar του/της manosamos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akistrevor Προβολή μηνύματος
    αριστερος δεν σημαινει κομμουνιστης.
    Τοτε τι?
    Θα το παμε πιο περα για να καλυψουμε τις κτηνωδιες του κομμουνισμου?
    Δηλαδη τι ειναι αριστερος..................ο συριζαιος?
    Πρωην ΚΚΕ εσωτερικου ειναι και αυτος.........................ο Κουβελης ο μνημονιακος μηπως?

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    δεν θελω ουτε να δικαιολογησω ουτε να καλυψω κανεναν.ο συριζα,φιλοπασοκικο κομμα ειναι χρονια τωρα.οσο για τον κουβελη ουδεν σχολιο.
    απλα αριστερος δεν σημαινει συριζα ή κκε.δεν υπαρχουν μονο αυτα τα 2 κομματα και ουτε ντε και καλα πρεπει να ψηφιζει κατι συγκεκριμενο.εμενα ας πουμε σαν ιδεολογια απτα μεγαλα κομματα(αυτα της βουλης εννοω)δεν με πλησιαζει κανενα.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Η Αριστερα στην Ελλαδα ειναι ολοκληρη ενα λαθος.
    Πράγματι η αριστερά είναι ένα λάθος
    Το είπανε στο Στάλιν να μην υπογράψει στη Γιάλτα αλλά αυτός δεν τους άκουσε.
    Κι όμως ε ?
    Εκεί!
    Ξεροκέφαλοι μωρ αδερφέ μου
    Δεν πήγαιναν λίγο πιο δεξιά να βολεΦτούν κι αυτοί?
    Τι κακό είναι αυτό?
    Μια ζωή το μεροκάματο, το μεροκάματο...
    Η εργατική τάξη ρε είναι ντεμοντέ πάρτετο χαμπάρι.
    Πούλα οικολογία ρε αδερφέ που πιάνει τόπο.
    Ποιός τοv γαμεί τον εργάτη?
    Το άλλο πάλι που το βάζεις??
    Ήρθαν οι σκυλάραπες εδώ και πήραν τις δουλείες(σωστά διάβασες)κι αυτοί αντί να τους πετάξουν έξω θέλουν να τους περιθάλψουν...
    Να τους βάλουν στο ΙΚΑ
    Ρε που ζείτε ρε κατακαημένοι????

Το ποιό τραγικό όμως ξέρεται ποιό είναι???
    Είναι και κάτι ζώα που πιστεύουν ότι θα ζουν σοσιαλιστικά σε καπιταληστική κοινωνία...
    Εκεί να δεις γέλιο...

Τέσπα υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που τα ξέρουν ΟΛΑ οπότε τι να πω κι εγώ?
    Η αριστερά όμως πράγματι έκανε ένα λάθος...
    Το παραδέχομαι.
    Δεν είπε την αλήθεια !
    Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι AN η γη έφτιαχνε ΜΙΑ κυβέρνηση τον ΟΗΕ ας πούμε ( Ω ναι ρε αυτή τη παγκοσμιοποίηση που ζαλίσανε τ @@)
    και η κυβέρνηση αυτή αποφάσιζε να ταΐσει το 3ο κόσμο, και να εξασφαλίσει τα προς το ζεις σε κάθε άνθρωπο....
    Θα ήμασταν όλοι φτωχοί!
    Φτωχοί αλλά τίμιοι !
    Θέλουμε?

Συνεχίστε τώρα με τα λάθη της αριστεράς, της δεξιάς και δεν ξέρω κι εγώ ποιανού...
    Για τα δικά μας λάθη και την δική μας ηθική να δούμε πότε θα μιλήσουμε???

υγ
    Αν και τελικά δεν έχει καμία σημασία, αν λες πως είσαι αριστερός δεξιός ή δεν ξέρω κι εγώ τι.
    Οι δυνατοί θα κάνουν ότι θέλουν στο τέλος.
    Κασιδιάρης ρουλς...
    Και τι ταιριαστό όνομα... Ο κασιδιάρης στη ψυχή !
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από manosamos Προβολή μηνύματος
    Με εκανες να γελασω βραδυατικα.
    .......Ανθρωπια ειναι να ταζεις 1400 βασικο μισθο και εσυ να πληρωνεις τους εργαζωμενους σου με 700 ευρω ''επειδη στον Ριζοσπαστη δεν πας για κερριερα''?
    Ειναι δυνατον να εισαι κομμουνιστικο κομμα και σε περιοδους παχιων αγελαδων να καρπωνεσε τα κερδη του καπιταλισμου,ενω σε περιοδους κρισης να απολυεις τους εργαζωμενους του 902?
    Λιγο ντροπη δεν βλαπτει.......................
    ΟΚ ! Βρήκαμε ένα λάθος που έγινε , κάτι που δεν έπρεπε να γίνει ! .
    Ψάχνουμε για άλλα τώρα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    ΟΚ ! Βρήκαμε ένα λάθος που έγινε , κάτι που δεν έπρεπε να γίνει ! .
    Ψάχνουμε για άλλα τώρα..
    Αααααα
    μα αυτό είναι τρομερό λάθος !!!
    Τόσα χρόνια ο 902 έσφιζε από διαφημίσεις...
    Κονομάγανε !
    Πχ τα σουπερ μάρκερτ.
    Από τη μία τους έκλεινε τις πόρτες το ΠΑΜΕ από την άλλη ουρά έκαναν
    στον 902 να πάρουν χρόνο για διαφήμηση.
    Το ίδιο και το κράτος.
    ΟΠΑΠ, μετρό κλπ κλπ κρατική διαφήμιση εεε???
    Όλοι στον 902 !
    Αλλά κι εμείς τους βάλαμε πλάτη όμως ε?
    Κάθε μέρα ένα κουπόνι.... ε?
    Αλλά κάθε μέρα !!!

ανανήψαντας

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Έχει κάνει κανείς μεταβίβαση σε μοτο πρόσφατα;
    από Juohmaru! στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2013, 08:49
  2. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2011, 14:15
  3. αμμοβολη με σοδα εχει κανει κανεις????
    από karadrift στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2010, 20:39
  4. V-strom- James Bond ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!!!
    από firebike στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2008, 17:48
  5. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ????
    από Dhmhtrhs_V στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 01/02/2008, 19:18

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας