τι τι λεω ρε επειδη εσεις ειστε θυματα και παρασυρετε και αλλους με τις μαρκες...θα στο χαριζα αμα δε μαρεσε το σχεδιακι του ειναι το μονο κρανος που αγορασα και μετα απο την πρωτη βολτα το βαλα για πουλημα...
περιττο το οτι καθε φορα που το βγαζω απο το κεφαλι μου το κατω μαξιλαρακι που ειναι πισω στο σβερκο ξεκουμπωνει απο τη μια μερια...ειναι και η ποιοτητα συναρμολογισης κορυφαια οχι μονο η αεροδυναμικη τουβλου που πασχισαν να του δωσουν :rotflmao:![]()
Τα Suomy εκτος απο τα καλυτερα γραφικα της αγορας, εχουν κ ποιοτικο εσωτερικο. Αεροδυναμικα ειναι μια χαρα με μονο τους μειον ο θορυβος. Για την ακριβεια, μιλαω για τα μοντελα Vandal και Excel.
Arai RX7 φοραω τωρα αλλα δεν θα ξαναεπαιρνα.
Παντως οπως ειπαν κ πιο πανω με online αγορα μπορει να κερδισεις πολλα χρηματα.
Κλαιω ρε με αυτα που λες. Το οτι ολα τα κορυφαια κρανη εχουν μεσα τιμη "μουρης" ειναι γνωστο. Οχι ομως οτι μονο το σοει ειναι ετσι.
Το μαξιλαρακι βγαινει γιατι εισαι κεφαλας ρε
Φιλια![]()
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
πολυ γλωσσα βγαζεις τελευταια ετοιμασου για μπαν![]()
Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει κάμποσα. Arai δεν είχα ποτέ. Το Shoei είναι να σου κάτσει στην κεφάλα. Αν σου κάτσει είναι μια χαρά. Βέβαια η εμπειρία που έχει ο καθένας εξαρτάται από το μοντέλο του κράνους, απ' την μηχανή που οδηγεί και απ' τον τρόπο που οδηγεί. Οπότε μόνο γενικά μπορούμε να μιλήσουμε.
Στην δική μου μηχανή (όρθια θέση οδήγησης) έχω δοκιμάσει και το xr1000 το 1100 και 2 διαφορετικά μοντέλα hjc. Τα ίδια περίπου τα έχω φορέσει και σε άλλες μηχανές κυρίως σε ταξίδια ή βόλτες (όπως gsxr600).
Τα shoei είναι καλύτερα όσον αφορά την αεροδυναμική. Στα hjc ακούς κάποιους στροβιλισμούς. Ακόμα και το Ben Spies κουνούσε σε hayabousa (η πρώτη ρεπλικα που βγήκε). Απ την shoei μέχρι και το hornet έχει φοβερή αεροδυναμική για το είδος του.
Τα Shoei είναι καλύτερα στον εξαερισμό.
Τα hjc έχουν φοβερό εσωτερικό, πάρα πολύ ποιοτικό, άνετο και ανθεκτικό. Μ' αρέσει περισσότερο απ' των shoei.
Τα hjc έχουν πολύ καλή ζελατίνα αλλά δεν παίρνουν όλα τα μοντέλα pin lock.
Τα hjc έχουν πολύ καλό σύστημα αλλαγής της ζελατίνας. Και των shoei καλό είναι.
Η ποιότητα βαφής στα shoei είναι ένα επίπεδο πάνω απ' τα καλά μοντέλα της hjc.
Τα Hjc έχουν φθηνότερα ανταλλακτικά.
Για περιφερειακή όραση δεν θυμάμαι να σου πω. Κανένα πάντως δεν με απασχόλησε.
Οπότε σύμφωνα με τις εμπειρίες τις δικές μου τα shoei είναι καλύτερα συνολικά αλλά ακριβότερα. Τα Hjc στην φθηνή κατηγορία είναι αξιοπρεπέστατα. Όσο η τιμή αυξάνεται τα shoei είναι καλύτερη επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα hjc είναι κακά.
κρας τεστ δεν έκανα σε κανένα.
Η πιο αντικειμενική γνώμη που θα πάρεις είναι μόνο από κάποιον που θα έχει το ίδιο μοντέλο κράνους με αυτό που έχεις σκοπό να αγοράσεις και οδηγεί μηχανή παρόμοιας φιλοσοφίας. Και πάλι όχι στο 100%.
Απόψεις του στιλ τα agv έχουν χάλια αεροδυναμική κτλ είναι για γέλια. Ποιο μοντέλο? Όλα? Σε τι μηχανή? Στα πόσα χλμ? Ναι με ένα bousa όλα τα agv έχουν χάλια αεροδυναμική. Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό.
Την ασφάλεια που μας προσφέρει ένα κράνος την χρειαζόμαστε πιο πολύ μέσα στην πόλη απ' ότι στο ταξίδι. Στο ταξίδι συνήθως χρειαζόμαστε όλα τα υπόλοιπα.
Καλές αγορές.
Sent from me using a computer.
A ναι, ξέχασα! Τα Hjc έχουν μεγάλο κέλυφος, ογκώδες.
Παρ' όλα τα 3 διαφορετικά μεγέθη κελύφους.
Sent from me using a computer.
εχω το agv stealth sv. κλασικο σχημα με τους 4 συρματινους αεραγωγους μπροστα και την κουμπωτη αεροτομή πισω ..... ελαφρυ, για κράνος με εσωτερικο visor, καλη αεροδυναμικη αλλα πολυ σφυριγμα..... γενικα θα ήθελα καλυτερη ζελατίνα (πιο χοντρη οπως της bell). το εσωτερικό του αρκούντως καλό. οδηγώ gsf650 sa με ψηλή ζελατινα σε νορμαλ ταχυτητες ταξιδιου (130 - 150 χαω)
το suomy vandal το εχει η γυναικα μου. η επιτομη της απλης κατασκευής. παναλαφρο, καλη αεροδυναμική αλλα απο εσωτερική επενδυση κλαφτα χαραλαμπε..... τελειως ξεβρακωτο. δεν ειναι να φορεθει χωρις ωτοασπιδες σε ταξίδι. γενικα παντως εχει πολυ ελαφρια αισθηση. οι αεραγωγοι του στο μετωπο περιστροφικοι με παραπονα απο καποιους..
Μεχρι τωρα ειχα hjc των 150 - 180 ευρω και agv των 230 (k4). Πολυ ανωτερο κρανος το ιταλικο (agv). Πιο ελαφρυ, πιο ομορφο, τα πλαστικα του εχουν μεινει σχεδον ιδια 2 χρονια μετα, σου δινει πολυ περισσοτερο την αισθηση της ποιοτητας σε σχεση με το -συγκεκριμενο τουλαχιστον- hjc που εχω. Επειδη το προσεχω, το χρωμα του εχει αντεξει και μοιαζει σαν καινουργιο 2 χρονια μετα.
And those who dance where thought to be quite insane by those who could not hear the music...
και τα skyline και horizon βλεπω εχουν καλη ποιοτητα κελυφους... αλλα δεν τα πολυ εμπιστευομαι τα agv...
shoei σαφως ανωτερα σε σχεση με suomy και agv με την σειρα να πηγαινει ετσι:
1. shoei
2. suomy
3. agv
για την περιπτωση σου ομως μπορεις να δεις τα OGK Kabuto FF5 τα οποια υπαρχουν καποια stock (σε ΤΡΟΜΕΡΗ τιμη) στην αντιπροσωπεια της Pro Ride (στον Πειραια)...
Ιαπωνικα με πολυ καλη αεροδυναμικη και φοβερη ποιοτητα κατασκευης...
αρνητικο: η πλαστικη αεροτομη που αν δεν την προσεξεις, σπαει για πλακα...
τελος, μην αποκλειεις τις αγορες απο το εξωτερικο...
ευκολα, γρηγορα και πολυ φθηνοτερα
![]()