Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 21 από 21

Θέμα: thunderace ποια ειναι η σωστη λυση;

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Δεν νομιζω να ειναι θεμα ποιοτητας πιστονιων, αν αυτο εννοεις. Αν λυθει ο κινητηρας θα πρεπει να γινει πολυ προσεκτικος ελεγχος για σημαδια της πηγης του προβληματος. Ως κατοχος κι εγω της μηχανης αυτης, εχω ακουσει μεχρι στιγμης 3 θεωριες για το θεμα.
    1) κακη επεξεργασια χιτωνιων με αποτελεσμα να εχουν μεγαλες ανοχες
    2) εδρες βαλβιδων
    3) cylinder glazing

Σε καθε περιπτωση, αν αποφασισεις καποια στιγμη να ανοιξεις κινητηρα θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι το ρεκτιφιε θα γινει σωστα. Ακομα, σα λυση απελπισιας μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις ορυκτελαιο 40ρι και να του τιναξεις τα πεταλα* για καμια 500-1000 χιλιομετρα. Αν συμβαινει το (3) τοτε θα δεις σημαντικη βελτιωση στην καταναλωση.

Παντως ο,τι και να συμβαινει, ειναι κουκια μετρημενα. Ενα εμπειρο ματι ειναι σε θεση να δει με λυμενο μοτερ ποια ειναι η πηγη του προβληματος και να δρασει αναλογα.

*κοφτες κι ετσι!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Δεν νομιζω να ειναι θεμα ποιοτητας πιστονιων, αν αυτο εννοεις. Αν λυθει ο κινητηρας θα πρεπει να γινει πολυ προσεκτικος ελεγχος για σημαδια της πηγης του προβληματος. Ως κατοχος κι εγω της μηχανης αυτης, εχω ακουσει μεχρι στιγμης 3 θεωριες για το θεμα.
    1) κακη επεξεργασια χιτωνιων με αποτελεσμα να εχουν μεγαλες ανοχες
    2) εδρες βαλβιδων
    3) cylinder glazing

Σε καθε περιπτωση, αν αποφασισεις καποια στιγμη να ανοιξεις κινητηρα θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι το ρεκτιφιε θα γινει σωστα. Ακομα, σα λυση απελπισιας μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις ορυκτελαιο 40ρι και να του τιναξεις τα πεταλα* για καμια 500-1000 χιλιομετρα. Αν συμβαινει το (3) τοτε θα δεις σημαντικη βελτιωση στην καταναλωση.

Παντως ο,τι και να συμβαινει, ειναι κουκια μετρημενα. Ενα εμπειρο ματι ειναι σε θεση να δει με λυμενο μοτερ ποια ειναι η πηγη του προβληματος και να δρασει αναλογα.

*κοφτες κι ετσι!
    Τι ειναι το cylinder glazing

Εκ στοματος του αρχιμηχανικου της γιαμαχα αγγλιας, κατασταση κατα την οποια δημιουργειται ενα υαλωδες στρωμα στα χιτωνια λογω χρησης συνθετικου λαδιου σε μοτερ που δεν πιεζεται, το οποιο εν συνεχεια αποτρεπει τα ελατηρια απο το να κανουν σωστα την δουλεια τους.

Boy Is Back in Town Το avatar του/της soter3gm
    Εκ στοματος του αρχιμηχανικου της γιαμαχα αγγλιας, κατασταση κατα την οποια δημιουργειται ενα υαλωδες στρωμα στα χιτωνια λογω χρησης συνθετικου λαδιου σε μοτερ που δεν πιεζεται, το οποιο εν συνεχεια αποτρεπει τα ελατηρια απο το να κανουν σωστα την δουλεια τους.
    Ναι αλλά αυτό γίνετε και στα GSXR1100 ? ZZR1100 ? CBR1000F της ίδιας χρονολογίας που έπιναν το Κ@λο τους και αυτά ??
    SOTER3GM
    "Ride hard live forever"
    soter3gm

----------------

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από soter3gm Προβολή μηνύματος
    Ναι αλλά αυτό γίνετε και στα GSXR1100 ? ZZR1100 ? CBR1000F της ίδιας χρονολογίας που έπιναν το Κ@λο τους και αυτά ??
    Τα CBR1000F δεν εκαιγαν σταγονα (τρια ειχα), για τα αλλα δε ξερω!
    Παντως, επειδη η στοιχομυθια που ανεφερα ελαβε χωρα πριν απο 15 χρονια, παιζει αυτο να μη συμβαινει στα συγχρονα συνθετικα λαδια.

Boy Is Back in Town Το avatar του/της soter3gm
    Τα CBR1000F δεν εκαιγαν σταγονα (τρια ειχα), για τα αλλα δε ξερω!
    Παντως, επειδη η στοιχομυθια που ανεφερα ελαβε χωρα πριν απο 15 χρονια, παιζει αυτο να μη συμβαινει στα συγχρονα συνθετικα λαδια.
    Μωρέ στα ψιλά έκαιγαν και αυτά, αλλά άστο ....πριν το τωρινό μου είχα το 88αρι το 90αρι το 96αρι και μετά το R1 και άμα δώσω το τωρινό μου πάλι 96αρι θα πάρω, όλα μα όλα έκαιγαν λάδια Αθήνα Αίγιο και άναβαν λαμπάκι λαδιών και με ειμί συνθετικά λάδια.
    Από τους οδηγούς και τα τσιμουχάκια, μετά από καλό "φτιάξιμο" δεν έκαιγαν σταγόνα και ας τα "έλιωνα" αλλά μηλάμε πως οι οδηγοί και οι βαλβίδες ήταν ταιριασμένα απόλυτα μπορεί και να άλλαζα και 30 οδηγούς μέχρι να τους ταιριάξω με της βαλβίδες και τσιμουχάκια έβαζα από κάποιο άλλο gsxr ? νομίζω ? ...δεν θυμάμαι καλά..... το μηχανάκι του φίλου μας έχω την εντύπωση πως έκαιγε λιγότερα από όλα τα άλλα, λόγο καλύτερων ανοχών
    SOTER3GM
    "Ride hard live forever"
    soter3gm

----------------

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2011, 13:34
  2. Ποια ειναι η καλυτερη βελτιωση που μπορει να κανει κανεις Α.Turbo Β.Compressor C.Nos?
    από pavlaras1 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2005, 11:52
  3. Απαντήσεις: 69
    Τελευταίο μήνυμα: 13/02/2005, 20:01
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2004, 09:22
  5. Ποια Ειναι Η Πραγματικη Εννοια Τηs Παγκοσμιοποιησηs ;
    από greekshadow στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 15:22

Κανόνες δημοσιεύσεων