FJR vs vstrom 1000
Το φουζουρου μακραν πιο ανετο σε ολες τις περιπτωσεις σε ολες τις περιπτωσεις και καταστασεις....
FJR vs vstrom 1000
Το φουζουρου μακραν πιο ανετο σε ολες τις περιπτωσεις σε ολες τις περιπτωσεις και καταστασεις....
ναι φανταζομαι οτι μηχανακια του στυλ fjr-bmw k-gt,honda goldwing
και πολλα αλλα ειναι αυτο ακριβως που ρωτησες ξεκουρσατ,με προστασια απο τον αερα κλπ κλπ
Μαλλον κατι τετοιο ισχυει.
Ανοιξα το θεμα γιατι ακουγεται οτι η ορθια θεση των on-off ειναι η καλυτερη.Τα τελευταια χρονια ειχα on-off και πιστευα και εγω το ιδιο.
Πηγαινοντας στην κατηγορια touring (ημουν και παλαιοτερα σε αυτη την κατηγορια) στην αρχη νομισα οτι εκανα λαλακια.Πολυ συντομα ομως συνηθισα τη νεα θεση οδηγησης και τωρα μου φαινεται μακραν καλυτερη και πιο ξεκουραστη.Ασε που ηρεμησε εκτος απο τη μεση και ο αυχενας μου.
H AΓΑΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ..............
Σέ λάθος συμπεράσματα.............
Άν γιά παράδειγμα άνεβείς Πήλιο μέ δευτέρες καί τρίτες θά δείς ότι τό κάθε fjr
μέ τά 270 κιλά του καί τήν έλαφρώς σκυφτή θέση όδήγησης είναι ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΣΟΥΜΙ
όταν παράλληλα προσπαθείς νά θαυμάσεις τή φύση...!!!
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ καί σέ κάθε περίπτωση .........
Όταν τά χιλιόμετρα πέφτουν κάτω άπό τά 100 τά fjr βαραίνουν καί όταν πάνε κάτω
άπό 80 γίνονται χειρότερα ,κι άν πιάσεις τά 60-50-40 έχεις μιά ΜΑΟΥΝΑ...!!!
Ένώ μέ ένα τρανσάλπ έκεί πετάς..........νά μή γράψω πάλι βεστρόμ καί σέ πληγώσω.
Άν δέ σκεφτείς τήν ποιότητα τών Έλληνικών δρόμων ,είδικά τών έπαρχιακών,
θά πρέπει νά καταλήξεις στό συμπέρασμα πώς ταξιδεύεις πιό ξεκούραστα καί μέ λιγότερη
καταπόνηση μέ σπόρτ τούριγκ........
ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
ΘΑ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ...............
Ή goldwing πού άνέφερες ,όπως καί τό paneuropean,ίσως καί κάποια άλλα μηχανάκια
άποτελούν μιά δική τους κατηγορία όπου ναί μέν ύπάρχουν οί άνέσεις τών σπόρτ τούριγκ
παράλληλα όμως ή θέση όδήγησης τους είναι σάν αύτή τών on-off, βέβαια μέ τεράστιες σέλλες
πού κάνουν τήν βόλτα πολύ πιό εύχάριστη άπό ένα on-off,έκεί όμως έχουμε
goldwing 450 κιλά,paneuropean 300+, όπότε έχουμε άλλα θέματα.
Ίσως τό paneuropean νά είναι ή ίδανικότερη μοτό στήν έρώτηση τού φίλου μας,ίσως νά είναι
ή καλύτερη άπάντηση,μιά όμως καί έτυχε νά έχω κάποτε στά χεράκια μου θά πώ γιά
τήν συγκεκριμμένη μοτό ότι ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΤΟ...!!
Ένα τραίνο είναι,καί φυσικό είναι όταν ψάχνεις κάτι τέτοιο, μέσα στήν ύπερβολή νά χάνεις
ότι ώραίο καί συναρπαστικό σού χαρίζει ή όδήγηση μιάς μοτό....!!!
Πιστευω οτι τα καλυτερα ειναι τα touring - ελαφρως σκυφτη θεση για να μην την ακουει η μεση. (fjr, cbf, bandit ktl)
Ειχα ενα σκουτερ burgman 200. Οταν εβλεπες την σελαρα και την θεση οδηγησης νομιζες οτι μπορεις να οδηγεις μερες.
Και ομως το εδωσα γιατι μετα απο 15-20 λεπτα οδηγησης ειχα τρομερους πονους σε πλατη και στα ποδια πισω απο τα γονατα
σε σημειο να θελω φυσικοθεραπεια. Τοσο χαλια.
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Ρε Τερενς......
Ασε με να εχω αποψη για τον κωλο ΜΟΥ......
Και ναι το φουζουρου το εχω αγαπησει οσο κανενα..... κατι πρεπει να λεει αυτο.....
Εγκρίνω κι επαυξάνω!Με πενιχρή εμπειρία στις μοτό,(με vfr800 τώρα,και bandit 650s τα προηγούμενα χρόνια),κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η sport-touring θέση οδήγησης,(με παραλλαγές από μοντέλο σε μοντέλο φυσικά),είναι η κοντινότερη στα ανατομικά και ορθοπεδικά πρότυπα.(Θεωρώντας το bandit όρθιο λόγω τιμονιού).Προϋποθέτει όμως μία ''συμμετοχή'' του αναβάτη στο όλο σύνολο αναβάτης-μοτοσυκλέτα,με άλλα λόγια σφίγγεις γόνατα στο ρεζερβουάρ κι ''ελαφραίνουν'' οι καρποί,άρα μία στοχειώδης ενδυνάμωση των προσαγωγών είναι απαραίτητη,αλλιώς θα κάθεσαι σαν... τσουβάλι και θα ταλαιπωρείσαι!
Τελευταία τροποποίηση από astrahan; 17/11/2013 στις 07:48.
Η αληθεια ειναι οτι οσο περνανε τα χρονια ριχνω λιγο μποι.![]()
sport touring.-
cbr1100xx, hayabusa, vfr, fazer, fjr, κλπ..κλπ...
για τους λογους που αναφερθηκαν παραπανω...σκυφτη θεση οδηγησης για να μην την ακουει η μεση απο τους κραδασμους και λειτουργει σαν "2η αναρτηση" (οπως στα on-offf) αλλα οχι πολεμικη (οπως των ss) που σε χαμηλες ταχυτητες αναγκαστικα οδηγεις πιο ορθιος και οχι τοσο "ταμπουρωμενος" με αποτελεσμα να μην μπορεις να στηριχτεις στους προσαγωγους και να την ακουνε οι καρποι...
αυτο που ειπε ο terens για δυσκολια οδηγησης οσο ανεβαινουν τα κιλα και μειωνονται τα χλμ, δεν θα συμφωνησω...
ακομα και στην πολη μπορεις να τα οδηγησεις, αρκει να υπαρχει ροη και να μην χρειαστεις να κανεις μανουβρα σταματημενος...
αν φυσικα ειναι καποιος γυμνασμενος και με ενα ss μπορει να κανει τα παντα ανετοτατα, αρκει να ειναι συνεχως στην θεση που του επιβαλλει το μοτο...οχι στα 50χλμ/ωρα να ειναι κονιορδος σαν να εχει καταπιει κανενα αγγουρι...να ειναι σκυφτος οπως πρεπει...αστειο θεαμα για μεσα στην πολη π.χ. πηγαινοντας με αυτες τις ταχυτητες αλλα μονο ετσι δεν θα πιαστει...![]()
Ας μην μπερδέυουμε την άνεση και την ευκολία χειρισμού με την σωματική καταπόνηση. Λίγο πολύ αυτά αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους αλλά δεν αποτελούν τον κανόνα.
Sent from me using a computer.
Άμα μεγαλώσει ο άνθρωπος...![]()
![]()
![]()