Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Κάπως έτσι το 73...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγω δεν ήμουν καν γεννημένος τότε, αυτό που ξέρω είναι ότι για το Πολυτεχνείο έμαθα από βαρετές και καρμπόν επαναλαμβανόμενες γιορτές στο σχολείο όπου το "εδώ πολυτεχνείο - εδώ πολυτεχνείο" ήταν πάντα η αρχή του πληκτικού κειμένου που μας διάβαζε το σπασικλάκι της τάξης μέσω μιας κλασμένης μικροφωνικής. Και επίσης ήξερα για αυτό το πεσμένο τεράστιο κεφάλι όπου πήγαιναν όλοι οι παρατρεχάμενοι και κατέθεταν στεφάνια και λουλούδια και για την πορεία που έκαναν με κατάληξη στην αμερικάνικη πρεσβεία οι αριστεροί και για τα επεισόδια που συνόδευαν πάντα την πορεία και για τα πλάνα με την "είσοδο" του άρματος στην πύλη και για τα κλασσικά τραγούδια που ακουγόντουσαν εκείνη την ημέρα και για τις κλασσικές φάτσες - προσωπικότητες που εξιστορούσαν τα γεγονότα στην τηλεόραση. Κάθε χρονιά τα ίδια, αλλά ακριβώς τα ίδια, νόμιζα ότι είναι κάτι σαν τις απόκριες, όπου όλοι ντυνόμαστε μασκαράδες... η 17η Νοεμβρίου λοιπόν είναι η μέρα που όλοι γινόμαστε αριστεροί, τραγουδάμε "πότε θα κάνει ξαστεριά" και Θεοδωράκη και ακούμε τη Δαμανάκη. Και μετά, στις 18 Νοεμβρίου, αν δεν υπάρχουν τίποτα καμμένοι κάδοι στο κέντρο να μας θυμίζουν τα χθεσινά, στον πέο μας.

Τι άλλο να πω; Τόση καπηλευση σε επέτειο μνήμης δεν έχει ματαγίνει.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου.
    Αλλά εγώ ,δεν είμαι ιστορικός.
    Είμαι απλά ένας ανήσυχος "γάτος".
    Και σαν γάτος ,με ενδιαφέρει το σήμερα.
    Αυτό μπορώ να ζήσω ,κ θα θελα να το ζώ όσο καλύτερα γίνεται.

Αλλωστε ,η "μετά θάνατον αναγνώριση" ,είναι κάτι που ΠΟΤΕ δεν μου είπε τίποτα ,ούτε κ μ'ενδιαφέρει.
    Δεν ειπα οτι εισαι ιστορικος.Αναφερομουνα στο δικιο ,ας πουμε, που εδωσες στον πατερα σου,βλεποντας τα πραγματα πιο ψυχραιμα καποια χρονια αργοτερα.
    Η αληθεια ειναι οτι πολλοι απο εμας εχουμε παρομοιες συζητησεις ,διαφωνιες και ριξεις με τα παιδια μας.Ελπιζω οτι θα μας καταλαβουνε και αυτα,καποια χρονια αργοτερα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    ......... η 17η Νοεμβρίου λοιπόν είναι η μέρα που όλοι γινόμαστε αριστεροί, τραγουδάμε "πότε θα κάνει ξαστεριά" και Θεοδωράκη και ακούμε τη Δαμανάκη. Και μετά, στις 18 Νοεμβρίου, αν δεν υπάρχουν τίποτα καμμένοι κάδοι στο κέντρο να μας θυμίζουν τα χθεσινά, στον πέο μας.

Τι άλλο να πω; Τόση καπηλευση σε επέτειο μνήμης δεν έχει ματαγίνει.
    Σιγουρα το Πολυτεχνειο ητανε μια απο τις καλυτερες στιγμες του φοιτητικου κινηματος (και οχι μονο).Αρκετοι απο αυτους τους πιτσιρικαδες σιγουρα πιστευανε σε αυτο που κανανε και μερικοι απο αυτους δεν υπολογιζανε ουτε τη ζωη τους.
    Οπως σε ολες τις ιστορικες στιγμες της χωρας μας,ετσι και εδω τη δοξα και το τιμονι της χωρας το πηρανε καπετανιοι που ητανε αποντες τη στιγμη που συμβαινανε αυτα.
    Για να πεισουνε οτι ητανε εκει ,φροντισανε να ειναι στις γιορτες και τα πανηγυρια πρωτοστατες.Κανανε τοσα πανηγυρια που κατεληξε να ειναι σουπα η ολη κατασταση.

Υ.Γ.Πιτσιρικας και εγω τοτε μαζι με την αλητοπαρεα,βρεθηκα στο εδω Πανεπιστημιο.Οι εικονες και τα συνθηματα ειναι ακομη στο μυαλο μου.Με το αθωο μυαλουδακι μου δεν καταλαβαινα τι γινεται ,αλλα μου εμεινε η εντυπωση οτι αυτοι που φωναζανε ειχανε δικιο.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ουτε κωλοπαιδα (μην φοβαστε να το γραψετε ολοκληρο) ητανε, ουτε επαναστατες ολοι.

αμαν με τις γενικευσεις.

καποιοι ητανε κωλοπαιδα, καποιοι ιδεολογοι/επαναστατες, καποιοι ιδεολογοι/επαναστατες που μετατραπηκαν σε κωλοπαιδα και μας διαφεντευουν τις ζωες με την δικια μας απραξια, καποιοι κωλοπαιδα που σε μικροτερη κλιμακα αλλαξανε τον μικροκοσμο μας αφου γινανε αστοι-αφεντικα...............

και καποιοι λιγοι (γιατι παντα λιγοι ειναι) ητανε ιδεολογοι, ζησανε σαν ιδεολογοι η πεθανανε σαν τετοιοι και αυτους τιμω .&-
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Banned
    Εχω σιχαθεί τοσα χρονια την καραμέλα του πολυτεχνείου...

Σε καθε γενια υπαρχουν ανθρωποι ανέντακτοι που θελουν το κοινο καλο, και το φωναζουν.
    Συνηθως τους λιθοβολουν ΟΛΟΙ, δεξιοαριστεροι μιας και χαλανε την πιατσα και τα παραμαγαζα. Κανεις δεν θελει την αληθεια διοτι η αληθεια ξεγυμνωνει…

Τι σχεση εχουν οι βολεμενοι γιαπιδες αριστεροι της εκαλης με την δεξια τσεπη, οι αληταραδες-δολοφονοι με τα περιστροφα, οι πλιατσικολογοι χουλιγκανοι με τους κοινωνικούς αγωνες…..

Γιατι το πολυτεχνειο να είναι μια μεγαλη αριστερη γιορτη….ζητουσαν ιδεολογοχαρτο οι φοιτητες που παλευαν τοτε μεσα και αφηναν μονο τους αριστερους;
    Γιατι πρεπει να μου ζαλιζουν τα π@π@ρια διαφοροι για συνδρομη στο «κομμα» όταν παω να αφησω ένα λουλουδι.

Υποκριτες ολοι….δεν υπαρχουν αγωνιστες πια…και αν υπαρχουν τραβουν ένα δρομο μοναχικο, επιπονο και ειρηνικο…εξω από όλα τα τετριμενα και διεφθαρμένα πολιτικα κομματα.

Αυτά και καληνύχτα σας (και ας είναι 11 το πρωι)

http://www.youtube.com/watch?v=myfetwoS910

Αντιδωρο
    http://www.youtube.com/watch?v=oBYUKhg_uvQ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    ουτε κωλοπαιδα (μην φοβαστε να το γραψετε ολοκληρο) ητανε, ουτε επαναστατες ολοι.

αμαν με τις γενικευσεις.

καποιοι ητανε κωλοπαιδα, καποιοι ιδεολογοι/επαναστατες, καποιοι ιδεολογοι/επαναστατες που μετατραπηκαν σε κωλοπαιδα και μας διαφεντευουν τις ζωες με την δικια μας απραξια, καποιοι κωλοπαιδα που σε μικροτερη κλιμακα αλλαξανε τον μικροκοσμο μας αφου γινανε αστοι-αφεντικα...............

και καποιοι λιγοι (γιατι παντα λιγοι ειναι) ητανε ιδεολογοι, ζησανε σαν ιδεολογοι η πεθανανε σαν τετοιοι και αυτους τιμω .&-
    θα συμφωνήσω σε όλα.έχουν βγεί και διαμάντια απο αυτήν την εποχή.είναι λίγοι όμως ρε γμτ!πολύ λίγοι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Γιατι το πολυτεχνειο να είναι μια μεγαλη αριστερη γιορτη….ζητουσαν ιδεολογοχαρτο οι φοιτητες που παλευαν τοτε μεσα και αφηναν μονο τους αριστερους;
    Γιατι πρεπει να μου ζαλιζουν τα π@π@ρια διαφοροι για συνδρομη στο «κομμα» όταν παω να αφησω ένα λουλουδι.
    Και να σκευτεις οτι το "κομμα" τωτε ηταν αντιθετο στην εξεγερση αυτη επιδει δεν μπορουσε να την ελεγξει... Μετα (φυσικα) το καπελωσε εντελος.

Τεσπα το πολυτεχνιο (για εμενα που σαν το χιμαδορ βαριομουνα απιστευτα τις σχολικες γιορτες) ηταν μια λαμπερη στιγμη μεσα στην μαυριλα της δικτατοριας, κατι σαν τον Γλεζο και τον Σαντα που κατεβασαν την ναζιστικη σημαια απο την ακρόπολη λιγο πριν φυγουν οι Γερμανοι.
    Απο πρκατικης μεριας οχι ιδιαιτερα αποτελεσματικα και τα δυο γεγονοτα, αλλα με μεγαλη συμβολικη σημασία.(Σαν την Εθνικη που κερδισε το euro αλλα η ελληνικη ποδοσφαιρικη πραγματικοτητα δεν αλλαξε ιδιαιτερα.)
    Αυτο σε συνδιασμο οτι ηταν αυθορμητη εξεγερση εδωσε εναν λευκο καμβα σε πολλους για να ζωγραφησουν την δικια τους (ιδιοτελη) αφηγηση για το τι συνεβει.

Το τελευταιο που θελω να πω ειναι οτι οταν καποιοι λενε οτι ειναι η γενια του πολυτεχνιου δεν ενοουν οτι αγωνιστικαν στο πολυτεχνειο αλλα οτι ο τροπος σκεψης τους επηρεαστικε (θετικα) απο τα γεγονοτα αυτα.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα....
    από hidefnick στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2011, 20:15
  2. Κάπως έτσι θα αρχίσει...;
    από Εχετλαίος στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2010, 07:01
  3. Monster S4 ή κάπως έτσι....
    από vangelis 64 στο forum Νέα