Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 27 από 27

Θέμα: Μεταφορα Μηχανης με Καράβι (θα υποστουν ζημιά;)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Κτίνε κάποιοι μένουμε σε νησιά. Όπως τα λες είναι πλήρως παρεξηγήσιμα. Ξαναδιάβασε τι έγραψες προσπαθώντας να το δεις πιο λογικά, αν θέλεις.
    Τι να δω πιό λογικά ρε Μάικ?
    Ότι τα καράβια είναι πανάκιβα και μες τη βρομιά?
    Ότι φεύγεις άμα έχει καλό καιρό?
    Ότι όλοι οδηγούν σα τρελοί?
    Ότι δεν έχει δρόμους ούτε σήμανση?

(κι άμα σου πω ιστορίες περί Ελληνικής ακτοπλοίας δεν ξέρω αν θα γελάμε ή θα κλαίμε)
    ανανήψαντας

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Τι να δω πιό λογικά ρε Μάικ?
    Ότι τα καράβια είναι πανάκιβα και μες τη βρομιά?
    Ότι φεύγεις άμα έχει καλό καιρό?
    Ότι όλοι οδηγούν σα τρελοί?
    Ότι δεν έχει δρόμους ούτε σήμανση?

(κι άμα σου πω ιστορίες περί Ελληνικής ακτοπλοίας δεν ξέρω αν θα γελάμε ή θα κλαίμε)

Κάνω πάσο σε αυτά. Αλλά δεν υπάρχουν μόνο τα κυριλέ καλοκαιρινά νησάκια για να μη τα γουστάρεις. Anyway. Για καράβια μπορώ να σου πω πολλά, πάρα πολλά. Όμως σάμπως είναι καλύτερα με τα διόδια και με τους κωλόδρομους στη "στεριά" ή οδηγάνε καλύτερα.. Τέλος πάντων.

Χαιρετώ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Salam !
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Ταξιδεύω μια δεκαετία με καράβια στην Ελλάδα μαζί με τη μοτοσυκλέτα και αυτό μιας και έμενα σχεδόν πάντα σε νησιά. Να είσαι μπροστά όταν τη δένουν ή να τη δέσεις μόνος. Ειδικά στις Μινωικές Γραμμές οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα γκαράζ, προσέχουν αρκετά τις μοτοσυκλέτες, συν ότι οι μοτοσυκλέτες παρκάρουν σε συγκεκριμένο σημείο.

Μη κάνουμε σα γκόμενες..

edit : Δε θα σε αφήσουν με δικούς σου ιμάντες και σκέψου ότι αν πας με αυτή τη νοοτροπία και σκέψη μάλλον θα τσακωθείς μαζί τους.
    +750

επισης και με την ανεκ. ποτε δεν ειχα προβλημα. κανουν καλα την δουλεια τους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Πιο πιθανό είναι να σου κάνουν ζημιά οι συνταξιδιώτες..
    Εννοώ πως ειδικά σε δρομολόγια με πολύ κόσμο τα πάντα γίνονται στριμόκωλα,και πολλοί δεν προσέχουν το το μηχανάκι στο οποίο θα παρκάρουν δίπλα.
    Για στερέωση δεν τίθεται θέμα,εξαιρετικά δύσκολο να πέσει μοτό κάτω απο καιρό,ειδικά αν έχει ένα υποτυπώδες δέσιμο.
    Τώρα αν πέσεις σε 8άρι...

εχοντας ταξιδεψει 4-5 φορες με καραβι δεν ειχα ποτε προβλημα ειτε με ΑΝΕΚ ειτε Μινωικη η καποια αλλη.
    Εχουν ειδικο χωρο για μηχανες και συνηθως τις δενουν με σπαγκο στα καγκελα που ειναι περιμετρικα του χωρου η αν τυχει και εχει πολλες μηχανες τις δενουν και μεταξυ τους.
    Μεταξυ τους εννοειται οτι παντα υπαρχει και το καγκελο ως σταθερο σημειο.
    Βεβαια σε φιλαρακι μου που εμενε Ανδρο και πηγαινοερχοταν 2.5 χρονια , περυσι κατεβαινωντας να παρει τη μηχανη βρηκε ενα πηγαδακι απο υπαλληλους του πλοιου να κοιτανε τη μηχανη.
    Ειχε πεσει απο τη μερια του σταντ (στραβωσε!) και ειχανε σπασει καποια πλαστικα κλπ. Αρκετη ζημια αλλα τον αποζημιωσε η πλοιοκτητρια εταιρια χωρις προβλημα καθως παραδεχτηκαν δικο τους λαθος.
    Triumph Tiger 800!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panos_zip
    Γενικά μην το φοβάσαι. Έχω ταξιδέψει και τη δικιά μου μηχανή με καράβι, με μεγαλύτερο ταξίδι της το Πάτρα - Ανκόνα.
    Και ήταν και πλήρως φορτωμένη με ρούχα, σκηνές, στώματα, καρέκλες και τριβάλιτσο. Μπορεί και 300 κιλά. Πόσο μάλλον τα <200 ενός SS. Απλά πάντα ήμουν εκεί κατά το δέσιμο και είχα στο νου μου μην ακουμπάνε τα σχοινιά σε ευαίσθητα μέρη της μηχανής. Θα στη δέσει ο ναύτης που θα είναι εκεί. Το έχουν κάνει πάρα πολλές φορές και ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Dant3
    Με το δεσιμο ποτε δεν ειχα θεμα,απο την αποψη οτι μου ελεγαν αστο να το δεσουμε αλλα αν τους ελεγα οτι θα το δεσω εγω δεν δυσανασχετουσαν
    Γενικα τις προσεχουν τις μοτο απο οσες φορες εχω μπει σε καραβι εγω
    παντως την εχω αφησει ακομα και με μονο το σταντ και ταχυτητα και δεν παθαινει τιποτα
    Πρεπει να πετυχεις πολυ χαλια καιρο για να εχει θεμα

Παλαιό μέλος
    Την δενω παντα μονος μου και με δικους μου ιμαντες.Αποφευγω να παιρνω τις τριχιες απο το καραβι,γιατι εχουνε αλατια και αλλα διαφορα τα οποια ξυνουνε την μηχανη.Οποιος δεν ξερει να δενει καλο ειναι να μην το κανει μονος του.Θεωρω ομως οτι πρεπει να ειναι παρων κατα το δεσιμο.Φετος το καλοκαιρι στο φερυ για Παξους ενα Transalp το δεσανε με προχειρο τροπο και κανανε ζημια σε πλαστικα μερη.

τα τελευταια 12 χρονια κατεβαινω κρητη ηρακλειο καθε αυγουστο και με ολες τις εταιρειες, ανεκ, μινωικες και σουπερφαστ.δεν αντιμετωπησα ποτε προβλημα αλλα τηρω 2 βασικους κανονες.ανεβαινω πανω αφου εχει δεθει η μοτο μου και κατεβαινω σχετικα νωρις οταν δενει το πλοιο.οσες φορες εχω νευριασει ειναι με κατι <συναδέλφους> παρα με το πληρωμα που ποτε δεν ειχα θεμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo24
    Εξαρταται και σε τι ατομο θα πεσεις.Εγω καμια 10αρια συνεχωμενα χρονια πηγαινα καθε καλοκαιρι σ'ενα δυο νησια.Ποτε δεν ειχα προβλημα αλλα κοιτουσα να βαζω την μηχανη διπλα στην λαμαρινα(οταν εβρισκα κενο)για να ειναι πρωτη που θα δεθει και την δενω παντα μονος μου.Το κακο ειναι με κατι βιαστικους που για να λυσουν την δικη τους κανουν τα παντα.Ενας μια φορα ειχε καβαλησει την δικια μου για να παει στο διπλα μηχανακι που ηταν το δικο του και επρεπε να λυσει το δικο μου για να λυθει και το δικο του.Εκαιγε με αναπτηρα το σχοινι και μου εκανε σημαδι στο καγκελο της βαλιτσας.Και μια φορα ενας του καραβιου μ'εβαλε να ξεφορτωσω την μηχανη ενω παντα κουβαλουσα τα ιδια πραγματα και κανενας δεν ειχε τετοιο προβλημα με το φορτωμα μου.Αυτα....

Παλαιό μέλος
    Δεν θα έχεις πρόβλημα, δέστην μόνος σου καλύτερα με τα σχοινιά που θα βρεις στο γκαράζ του πλοίου ή πάρε δικό σου ιμάντα.
    Εάν χρησιμοποιήσεις τα σχοινιά του καραβιού, πιάσε τη μηχανή από κάποιο πλαινό καγκελό ή από το πλαίσιο. Για να μην την τραυματίσεις, πέρασε ένα πανί μεταξύ μηχανής και σχοινιού στο σημείο που τη δένεις αν και το θεωρώ περιττό.

Δέσιμο από τη μεριά του σταντ, ταχύτητα στο κιβώτιο, ξύλινο τάκο στο τροχό (θα τον βρεις επίσης στο γκαράζ του πλοίου).
    Επίσης, καλό είναι να μην κλειδώσεις τιμόνι σε περίπτωση που κάτι συμβεί και το πλήρωμα χρειαστεί να μετακινήσει τη μοτό σου και να μην ενεργοποίησεις τον συναγερμό.

Προσοχή επίσης στο ωραιότατο μίγμα υγρασίας - βρωμόνερων - λαδιών που υπάρχει στο γκαράζ των πλοίων, έρχεσαι καπάκι σε χρόνο μηδέν αν επιχειρήσεις κλειστή στροφή σε μανούβρα κατά το μπες-βγες.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Μεταφορά μηχανής
    από tolkmt-03 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 10/05/2015, 14:08
  2. μεταφορα μοτο με τραινο?
    από 675 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2008, 15:18
  3. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2008, 15:30